• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım çok güzel yazmışsın çok da haklısın. daha çok küçükler yeni yeni alışıyorlar dünyaya zaten uyku eğitimi içinde 4 aydan öncesi önerilmiyor. ama ben çok aşırıya gitmedikçe bişeylere alıştırma yanlısıyım tamamen de oluruna bırakmaktan yana değilim. tamam ağladığı zaman hemen alıyorum kucağıma güvenmeyi öğrensin diye ya da gazı varsa huzursuzsa uyumazsa uyumasın isterse sabaha kadar kucağımda otursun napalım geçecek diyorum ya da kucağa alma alışır diyenlere aldırış etmiyorum ancak taviz vermediğim şeyler de var kesinlikle ayakta battaniyede sallamıyorum ne kadar huzursuz da olda bu sadece bir örnek.. biliyorum ki şimdi daha çok küçük aman sallayım desem ilerde daha çok dert yanıcam. yani demek istediğim her zaman yanlarında olmalıyız gerektiğince esnek olmalıyız çok şey beklememeliyiz evet ama ipin ucunu da tamamen bırakmamalıyız yavaş yavaş bazı şeylere alıştırmalıyız. uyku da en önemlisi doktor amcamızın da söylediği gibi bebekler uyumayı bilerek dünyaya gelmiyorlar bunu biz öğreticez onlara:) bu onların iyiliği için zaten ben eminim ki şu anda hiçbir anne bebeğine uyku eğitimi için ya da başka bişey öğretmek için net yöntemler denemiyordur ama yavaş yavaş alıştırmak lazım.

Haklısın tabi, benim de sınırlarım var, battaniyede sallattırmam, kucakta uyutturmam, ayakta sallanmaz vs. Ama benim demek istediğim "uyumuyor" diye annenin kendini harap etmesi yanlış. Uyur elbet, o da gün gelir uyumayı öğrenir elbet. Ama olan annenin sinirlerine olur.
 
Tekrar söylüyoru,m 2 aylık bebeklerinizden çok şey bekliyorsunuz. Bir bebek 6 ayına dek sürekli yeni birşeyler dener, yeni şeyler tecrübe eder. Gaz sancılarıyla boğuşur, uykuyla mücadele eder, bir büyüğün 1 yılda kazandığı bilgiyi 1 saatte kazanır ve onu sindirmeye çalışır, emmeyi öğrenir, kaka yaptığında korkmamayı öğrenir vs.
Bir de her bebeğin mizacı farklıdır. Ben hiç uyuma çalışması yapmadım ama benim oğlum hava karardı mı hiç bir kuvvet onu uyumaktan alıkoyamıyor. Ama gündüz uykusu yoksa da ferberi tracysi kim gelse uyutamaz oğlumu. Saatli emzirin diyorlar. İyi de bazen oğlum emse bile belki de gece gördüğü bir kötü düşten dolayı (düşünde memelerde süt bitmiştir belki de) memeden ayrılmak istemiyor. Bazen de gündüz vakti 4-5 saati geçtiği halde kitliyor dudakları, memeler taş oluyor ama almıyor. Bazen gezmeye bayılıyor bazen evden çıkmayalım diye ağlıyor. Onun da düzeni oturacak diyorum. Sabrediyorum, saygı gösteriyorum.
Siz de sabredin biraz. O size yol gösterecektir. "Anne bak beni böyle uyutabilirsin" ya da "şu zaman uyutabilirsin" diyecek. İnanın bana.

çok haklısın cnm.. benim oğlumda gece uyumasına rağmen güzdüzleri maalesef uyumuyor..
dert etmiyorum.. onunda huyu bu.. kitapları faydalı buluyorum ama bence her bebek kendi kitabını yazdırıyor ve kendi yöntemini uygulatıyor..
 
Haklısın tabi, benim de sınırlarım var, battaniyede sallattırmam, kucakta uyutturmam, ayakta sallanmaz vs. Ama benim demek istediğim "uyumuyor" diye annenin kendini harap etmesi yanlış. Uyur elbet, o da gün gelir uyumayı öğrenir elbet. Ama olan annenin sinirlerine olur.

aslında bu yaptıklarımız bile onlara uykuyu öğretmek için.. yani doğru olan yatağında uyuman mesajını veriyoruz. ama çok haklısın henüz çok küçük olduklarını unutmamak gerekiyor. bizim bile bazen bir günümüz bir günümüzü tutmuyorken bu minicik bedenlerden tam bir istikrar beklemek saçma olur. demek istediğim anne sınırlarını belirlemeli anı kurtarmak için ileride daha çok dert yanacağı alışkanlıklara zemin hazırlamamalı. mesela benm her uyku öncesi yaptıklarım hep aynıdır böylece birazdan uyku vaktinin geleceğini anlamasına yardımcı olmak istiyorum. ama bazen ne yaparsam yapayım uyumuyor huzursuz oluyor gazı oluyor ya da sadece ilgi istiyor ozaman da dediğin gibi harap etmiyorum kendimi geçecek diyorum. kısacası çok haklısın:) ama birde bunları gece gündüz uyumamakta inat eden bebeklerin annelerine anlat:))
 
zaten bebegi birseyleri yapmaya zorlamak çok yanlış,uyku da buna dahil. uyku saati geldi ya da uykusu var diyerek bebegi deli gibi sallamak israrcı olmak çok yanlış. uykudan aglıyorsa bile once bir yolunu bulup sakinlestirmek gerekiyor. cocuk çığlıklar atarken uyutmaya calışabiliyoruz, bende basta yapmıştım bu hatayı.uyuyunca da zafer kazanmış gibi sevinmiştim ama yanlışmış. deneme yöntemleriyle nasıl sakinlesecegini bulmak gerekyor. tabi bu da zamanla degişebiliyor.mesela benim kızımı birkac gun kolumda yatar pozisyonda tutmak sakinlestirdi, sonraki günlerde bu işe yaramadı yeni yöntem aradım denedim bikac hareket, ellerimi şaklatıp sesler çıkarınca sakinlesti mesela bunun gibi. sakinlesince de zaten eget gercekten uykusu varsa bikac dk sonra duğmesinden kapatılmış gibi bir anda uyuyor. yani sonuç herkes kendi bebegine kendi yontemiyle yaklasmalı..
 
canım nasılsın? bugün tartıldım 1.2kg gitmiş:)) birde hiç sıkmadım da kendimi yediğim ıvır zıvırların birazını yememem bile yetmiş demek ki birde bütün ıvır zıvırları çıkarsaymışım hayatımdan ne olacakmış:))
 
canım nasılsın? bugün tartıldım 1.2kg gitmiş:)) birde hiç sıkmadım da kendimi yediğim ıvır zıvırların birazını yememem bile yetmiş demek ki birde bütün ıvır zıvırları çıkarsaymışım hayatımdan ne olacakmış:))

süpersin cnm.. bende cumaları tartılıyorum benimde 1,3 gitmişti.. bakalım bu cumada azalma olacakmı?
ay ne kadar yiyorsak azaltmamız bile yetti :9::9:
 
süpersin cnm.. bende cumaları tartılıyorum benimde 1,3 gitmişti.. bakalım bu cumada azalma olacakmı?
ay ne kadar yiyorsak azaltmamız bile yetti :9::9:

evet ya ne kadar çok boş şey yiyormuşuz gerçekten kesmek değil yani azaltmak yetti okadar yiyormuşuz:53: her pazartesi rejime başlanır sonra bırakılır diye bir inanış var ya onu yıkmaya karar verdim ben 1 haftadır devam ediyorum pes etmek yok:1::1:
 
evet ya ne kadar çok boş şey yiyormuşuz gerçekten kesmek değil yani azaltmak yetti okadar yiyormuşuz:53: her pazartesi rejime başlanır sonra bırakılır diye bir inanış var ya onu yıkmaya karar verdim ben 1 haftadır devam ediyorum pes etmek yok:1::1:

evet cnm ufak tefek kaçamaklar olsada.. pes etmek yok.
hadi teyzesi biz bıcı bıcı yapmaya gidiyoruz..
 
bebeğininzin saçı dökülüyor muuuu ? chicco nun şampuanını kullanıyorm dökülmeye neden olmuş olabilirmi?

merhaba bebeklerin bu aylarda saçlarının dökülmesi çok normal bunun şampuanla alakası yok benim kızımında yanları döküldü 10-15 gün sonra yenileri çıkmaya başladı içiniz rahat olsun.
 
kızlar bakım çantası ne kullanıyorsunuz? ben laptop çantasını andıran bir şey almıştım, şık ve kullanışlı gelmişti ama bazen çok ağır oluyor ve omuz askılı olması düşecekmiş gibi tedirgin ediyor, sırt çantası tipi olanlar ne kadar kullanışlı kullanan var mı aranızda? unnado'da gördüm indirimde alsam mı ki?
 
merhaba bebeklerin bu aylarda saçlarının dökülmesi çok normal bunun şampuanla alakası yok benim kızımında yanları döküldü 10-15 gün sonra yenileri çıkmaya başladı içiniz rahat olsun.

evet çok normal..kızımın başının çarşafa değen yerleri çoktaan döküldü, harita gibi oldu başımız:1: yenileri çıkıyor bir yandan..epey keltoş ama genel olarak, keltoş prensesim ben,m :21:
 
kızlar bakım çantası ne kullanıyorsunuz? ben laptop çantasını andıran bir şey almıştım, şık ve kullanışlı gelmişti ama bazen çok ağır oluyor ve omuz askılı olması düşecekmiş gibi tedirgin ediyor, sırt çantası tipi olanlar ne kadar kullanışlı kullanan var mı aranızda? unnado'da gördüm indirimde alsam mı ki?

oğlum doğduğunda bir bebe mağazasından almıştım..hem tek kola asılıyor, hem iki sapı var..oğlum yaz bebeğiydi , ama şimdi kızımda battaniye filan olunca çok zor sığıyorum..
 
canım ben senin yazdıkların için birşey demedim yanlış anlama sakın tabiki de tecrübelerine güveniyorum ve yazmandan da çok memnun oluyorum sonuçta benim konuştuğum biraz da ezbere oluyor acemi anneyiz ne de olsa:)) oyüzden sizin fikirleriniz önemli bizim için. zaten yazımda da belirttim bana yatır kaldır yöntemi çok daha yakın geliyor uygulamaya çalıştığım yöntem de bu zaten seviyorum tracyi:)) ama ferberin yaklaşımı da çok mantıksız veya hatalı diyemem dedim hala da aynı düşünüyorum.insanlar biraz da yanlış algılıyor ferberin yöntemini. ama tabi ki her bebek farklı bazıları ferberden bazıları tracyden bazıları ikisinin karmasından memnun kalabilir hatta uykuyu seven bebekler hiçbirine ihtiyaç duymaz ya da ne yaparsan yap uyutamayacağın inatçı bir bebeğin vardır. ben illa biri demiyorum her anne bebeğini ve kendisini bilir tanır ikisininde mizacına uygun bir yöntem seçer zaten. ben yatır kaldır yöntemiyle alıştırdım bebeğimi sonuçta bu yöntemle de ağladı ama onun için iyi birşey yaptığım için çok önemsemedim. ferber bizimkine uymazdı katıla katıla ağlar fenalık geçirirdi ama arkadaşım uyguladı bebeğin de ve çok olumlu konuşuyor dediğim gibi her bebek her anne farklı herkes bebeği için en uygun modele kendi karar verecektir. ama sakın yanlış anlama ben seni eleştirmek için birşey yazmadım .

okuduklarımızı, yaşadıklarımızı paylaşıyoruz..sorun yok canım..sevgiler :16:
 
uyku düzeni konusunda tüm yazdıklarınızda hak verdiğim şeyler var benimde kafamda belli bi zaman var alıştırmalar için ama evimin konumundan dolayı oğlumla sıcak olan odada beraber yatmak zorunda kaldık tabi o beşiğinde ben ayrı yerde şimdi havalar ısınınca beşiği yatak odamıza aldık ve aylardır yatamadığım yatağıma kavuştum,ilk gün gecelei hiç uyanmayan oğlum 2 kere ağlayarak kalktı bi sıkıntısı olduğunu sanmadığımdan farklı bi odada yatmasına bağladım ama tabiki kesin sebep olarak gösteremem.
benim en büyük korkum benimle aynı odada uyumaya alışıp kendi odasına geçtiğinde uyku problemi yaşaması :(
bencede şuan çok küçük belli bi düzene alışması için oyüzden şimdilik ufak tefek hazırlık yapıyorum temiz olsada altnı açıyorum ,üstünü değiştiriyorum bolca konuşuyorum
tek isteğim anne ve babaya aşırı bağlı onlarsız mutlu olamayan bi bebek olmaması ...
 
kızlar bakım çantası ne kullanıyorsunuz? ben laptop çantasını andıran bir şey almıştım, şık ve kullanışlı gelmişti ama bazen çok ağır oluyor ve omuz askılı olması düşecekmiş gibi tedirgin ediyor, sırt çantası tipi olanlar ne kadar kullanışlı kullanan var mı aranızda? unnado'da gördüm indirimde alsam mı ki?

kısa süreli biryere gittiysem kendi kol çantama atıyorum fazla eşya olmuyor zaten bez v.s..
akşama kadar dönmeyeceksen nikeın sırt çantasına koyuyorum. o bakım çantaları hiç hoşuma gitmiyor
 
kısa süreli biryere gittiysem kendi kol çantama atıyorum fazla eşya olmuyor zaten bez v.s..
akşama kadar dönmeyeceksen nikeın sırt çantasına koyuyorum. o bakım çantaları hiç hoşuma gitmiyor

bebek çantalarını nedense bende hiç sevmiyorum genelde sırt çantasına koyuyorum daha rahat taşıyorum ,spor giyindiğimden kötüde durmuyor
 
ben de genelde sırt çantasına koyuyorum bazen kendi çantama koyuyorum ama eğer eşimle çıkıyorsak chicconun verdiği bakım çantası vardı onu alıp arabaya asıyorum:))
 
Back