- Konu Sahibi antidepresif
- #28.501
canım çok güzel yazmışsın çok da haklısın. daha çok küçükler yeni yeni alışıyorlar dünyaya zaten uyku eğitimi içinde 4 aydan öncesi önerilmiyor. ama ben çok aşırıya gitmedikçe bişeylere alıştırma yanlısıyım tamamen de oluruna bırakmaktan yana değilim. tamam ağladığı zaman hemen alıyorum kucağıma güvenmeyi öğrensin diye ya da gazı varsa huzursuzsa uyumazsa uyumasın isterse sabaha kadar kucağımda otursun napalım geçecek diyorum ya da kucağa alma alışır diyenlere aldırış etmiyorum ancak taviz vermediğim şeyler de var kesinlikle ayakta battaniyede sallamıyorum ne kadar huzursuz da olda bu sadece bir örnek.. biliyorum ki şimdi daha çok küçük aman sallayım desem ilerde daha çok dert yanıcam. yani demek istediğim her zaman yanlarında olmalıyız gerektiğince esnek olmalıyız çok şey beklememeliyiz evet ama ipin ucunu da tamamen bırakmamalıyız yavaş yavaş bazı şeylere alıştırmalıyız. uyku da en önemlisi doktor amcamızın da söylediği gibi bebekler uyumayı bilerek dünyaya gelmiyorlar bunu biz öğreticez onlara:) bu onların iyiliği için zaten ben eminim ki şu anda hiçbir anne bebeğine uyku eğitimi için ya da başka bişey öğretmek için net yöntemler denemiyordur ama yavaş yavaş alıştırmak lazım.
Haklısın tabi, benim de sınırlarım var, battaniyede sallattırmam, kucakta uyutturmam, ayakta sallanmaz vs. Ama benim demek istediğim "uyumuyor" diye annenin kendini harap etmesi yanlış. Uyur elbet, o da gün gelir uyumayı öğrenir elbet. Ama olan annenin sinirlerine olur.