• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba güzel anneler..
çok güzel ve rahat bir gece geçirdik kuzumla sabah da pek bir neşeli uyandık:nazar::16: şimdi de oyun halısında kendinden geçmekle meşgul:55: birazdan halamız gelecek çok heyecanlıyız misafiri zaten çok seviyoruz halamıza da bayılıyoruz ee daha ne olsun güzel bir gün olacak yani. ben de bol bol keyif yapcam:ssz:

merhaba güzel anneler..
çok güzel ve rahat bir gece geçirdik kuzumla sabah da pek bir neşeli uyandık:nazar::16: şimdi de oyun halısında kendinden geçmekle meşgul:55: birazdan halamız gelecek çok heyecanlıyız misafiri zaten çok seviyoruz halamıza da bayılıyoruz ee daha ne olsun güzel bir gün olacak yani. ben de bol bol keyif yapcam:ssz:

merhaba hergununuz böyle güzel olur ıns, oyun halısında ne kadar vakit geciriyor bende alıcam eger ıse yarıyorsa

merhaba hergununuz böyle güzel olur ıns, oyun halısında ne kadar vakit geciriyor bende alıcam eger ıse yarıyorsa

inş canım hepimizin günleri hep güzel geçsin bu kuzularla:16: her bebek sevmiyor oyun halısını ben de marmelatteenin tavsiyesi üzerine aldım çok zor karar verdim ben de ama sevdi oğlum. ilk günler pek anlayamadı 15dk sonra falan ağlıyordu okadar oyuncak fazla geldi heralde birden ama zamanla alıştı. şimdi en az dursa rahat 25 dk duruyor bazen gülücüklerle çığlıklarla 45dk duruyor hele birde yanında onunla beraber oynayan biri olursa 1saatten fazla duruyor. bu genelde böyle ama bazen değişiklik istiyor hiç durmuyor:) ozaman da beraber şarkılar söylüyoruz masallar anlatıyoruz dönencesini açıyoruz oyalanıyor bir şekilde:))

merhaba güzel anneler..

ohhh iyi keyifler.. bizimkide bugün çok keyifli.. sanırım bizim oğluşlar güzel havaları seviyor :)

:emir_bebek: hanımlar bebişlerimizi bişilere alıştırma konusunda üzülmeyin, bebim oğluşumda halen emziği almış değil pes etmeden hergün deniyorum, kesinlikle onu ağlatmıyorum, uyutma konusunda ise her akşam 9 gibi uyutmaya çalışıyorum, ne şekilde olduğunu önemsemiyoum ama tabiiki kendi kendine uyuması bizim için büyük bir rahatlık, bunun için yumuşacık bir uyku arkadaşı almayı düşünüyorum
yapılan araştırmalara göre bebeklerin 4. ay evvelinde gereksiz ağlamaları beyin fonksiyonlarına zarar veriyormuş
4. ay ve 6. arası ise herhangi bir alışkanlık kazandırmanın en iyi dönemiymiş, özellikle ağlatma yöntemi ile uykuya dalma alışkanlığı bu dönemde kazandırılması tavsiye edilmekte
1 haftalık bir süreçde bebek kendi kendine uykuya dalmayı öğreniyormuş. ağlatma yöntemi die araştırabilirsiniz yada bulup burada yayınlıyayaım

“Ağlatma” yöntemi nedir?
Uyku eğitimi denince akla genellikle sadece bu yöntem geliyor. Halbuki bebekleri ağlamaya bırakarak kendi kendine uykuya dalmayı öğretmek sadece seçeneklerden biri. Bu yöntem Amerikalı çocuk doktoru Richard Ferber tarafından geliştirildiği için Ferber yöntemi olarak da anılıyor. Doktor Ferber ağlamanın bir çocuğun kendi kendine uykuya dalmayı öğrenmesinin kaçınılmaz bir parçası olduğunu söylüyor.
Ferber yönteminin arkasındaki teori nedir?
Ferber yöntemi şu mantığa dayanır: ‘’Eğer bir çocuğa gerekli fırsatı verirseniz, her çocuk kendi kendine uykuya dalma becerisini geliştirebilir’’. Eğer bebeği sallayarak ya da emzirerek uyutursanız, bu beceriyi geliştiremeyeceği için gece her hafifçe uyandığında yine sallanmak ya da emzirilmek ister.

Başlamadan önce ne yapmalıyım?
Öncelikle çocuğunuzun bu yöntem için fiziksel ve duygusal olarak hazır olmasını bekleyin Genellikle 4-6 ay arası bir zaman bu dönem denk geliyor ama her çocuk için farklı olabiliyor.
Çocuğunuzun herhangi bir hastalığı ya da diş çıkarma, pişik gibi bir sorunu olmadığından, açlık, alt değiştirme gibi bir ihtiyacının olmadığından emin olun.
Çocuğunuzun aşırı uykusuz ve yorgun olduğu bir zamanda başlamayın.
Başlamadan yatmadan önce uygulanacak düzenli bir uyku rutini oluşturun. (banyo, masaj, süt gibi)
Zor geçebilecek gecelere kendinizi hazırlayın
Anne ve babanın bu konuda he fikir olduğuna emin olun.
Hafta sonu başlayın ki ertesi gün işe gitmek zorunda olmayın.

Ferber yöntemi nasıl uygulanıyor?
1- Bebeğinizi hala uyanık ama uykuluyken beşiğine koyun. İyi geceler deyip, odadan çıkın.
2- Ağlamaya başlasa da odaya girmeyin.
3- Belirli bir süre sona odaya girin, ışığı açmayın, bebeği kucağınıza almayın. En fazla odada bir dakika kadar kalıp çocuğunuzu kısık ve sevgi dolu bir sele ve dokunuşlarla sakinleştirmeye çalışın. Ağlamaya devam ediyor olsa da odadan çıkın. pışş pışşlayarak uyutmaya çalışmayın.
4- Her seferinde dışarıda kaldığınız süreyi biraz daha uzatarak 3’ücü aşamayı tekrarlayın.
5- Bu rutine yeterince uzun devam ettirirseniz. Dışarıda olduğunuz bir noktada çocuğunuz ağlarken uykuya dalacaktır.
6- Eğer çocuk uyuduktan sonra tekrar uyanırsa. 3’üncü aşamayı tekrar edin.
7- Ferber’e göre; hemen hemen bütün çocuklar 3 ya da 4 gecede deliksiz uyumaya başlıyor. Ferber bu sürenin maksimum bir hafta alacağını söylüyor. Eğer çocuğunuz çok inatçıysa ve geceler boyu denemenize rağmen sonuç alamıyorsanız. Bir kaç hafta bekleyip tekrar denemeniz öneriliyor.

Çocuğum ağlamaya ne kadar süre bırakmalıyım?
İlk gece: ilk kez odadan çıktığınızda 3 dakika ağlamasına izin verin, odadan ikinci çıkışınızda 5, üçüncü ve takip eden çıkışlarınızda geri dönmek için 10 dakika bekleyin.
İkinci Gece: ilk çıkışınızda 5, ikincide 10, diğer çıkışlarınızda 12 dakika bekleyin.
Devam eden gecelerde yavaş yavaş dışarıda bekleme süreleri uzatın.
Bu süreleri kendinize uyan başka sürelerle de değiştirebilirsiniz. Önemli olan dışarıda kalınan sürenin giderek uzamasıdır. Çocukların 1 saatten daha uzun süre ağlamaya bırakılması tavsiye edilmiyor.
Ağlatma metodu çocuklar için zararlı mı?
Bazı uzmanlar ağlatma metodunun çocuğun anne babasına ve dünyaya olan güvenini sarsacağını öne sürerek bu metoda karşı çıkıyor. Dr. Ferber ise gün içinde yeterince ilgi ve sevgi gören bir bebeğin, bu uygulamandan kalıcı bir psikolojik zarar görmeyeceği karşılığını veriyor.

Çok sağol canım. Ben chicco liteway kullanıyorum, memnunum. üstünün fermuarlı oluşu çok hoşuma gidiyor. Böylece oğlum hem beni hem dışarıyı görüyor hem de güneşten korunuyor. Doktor cildi çok hassas özen göster dedi de.

Bu arada yarın misafirlerim gelecek. Artık hep aynı şeyleri yapmak istemiyorum. Bana güzel bir kaç tatlı ve tuzlu önerebilir misiniz? Aklım durdu yaa:)))

ben de havuçlu kek ya da haşhaşlı revani yapıyorum, haşhaşlı revani değişik geliyor insanlara havuçlu kekin de kokusundan tadına kadar çok beğeniyorlar

portakal ağacı: havuçlu kek
HAŞHAŞLI REVANİ - oktayusta - Blogcu.com

pek tuzlu sevmeyen biri olarak bişe tavsiye edemeyeceğim, ama mesela tereyağlı milföyün içine patatesli soğanlı iç yapıp kapatıyorum kolay oluyor:)

bunun yanında dr oetker sakızlı muhallebi pişirip, borcamda üstüne pasta tabanı koyup, üstüne yine dr oetker çikolata sosu koyarsan, en üstü de hindistan cevizi vs. ile süslersen o da çok kolay ve güzel bir şey oluyor. zeynel'in lezzet sefası tatlısı var bilen varsa onun gibi.

hanımlar buzluğa stokladığınız sütleri süt saklama poşeti ilemi koyuyorsunuz tercihiniz nedir:44:

başta aventin mama ve süs saklama kaplarından kullanıyordum şu biberonun altıyla aynı olup üst kapağı değişeninden. ama o zaman ben uyuyayım diye çıkarıp veriyorlardı hep kap boşalıyordu yani, sonra biriktirmeye başlayınca süt saklama poşeti aldık ona koyuyorum artık, üstüne de tarih ve miktar yazıyorum iyi oluyor

iyi akşamlar bayanlar bebekleri emzik alan annelere bir sorum olacak sizler bebeklerinizi nasıl alıştırdınız 2 aylık olduk fakat hala veremiyorum resmen emziği çiğniyo uyumaya çalışırken yandan yastığını yalıyo fakat emziği bir türlü almıyo emse kolay uyuyacak bi öneriniz varmı :50:

maalesef aynı problem bizde de var, parmağını köküne kadar emiyor ama emziği çiğniyor tutup ememiyor. sanırım alıştırmakta geç kaldık

iyi akşamlar bayanlar bebekleri emzik alan annelere bir sorum olacak sizler bebeklerinizi nasıl alıştırdınız 2 aylık olduk fakat hala veremiyorum resmen emziği çiğniyo uyumaya çalışırken yandan yastığını yalıyo fakat emziği bir türlü almıyo emse kolay uyuyacak bi öneriniz varmı :50:

selam murhul. benim kızda almıyordu bir türlü ağzında tutamıyordu midesi bulanır gibi öğürüyordu ama ben şu son 1 haftadır alıştırdım ağzından düşürmüyor. gerçekten büyük rahatlıkmış yaa en azından ağlayınca biraz oyalıyor ve bende işime bakabiliyorum. ben chicconu aventin hepsini denedim olmadı en son wee nin çok sıradan emzikleri var ilk 6 ay için ondan aldık emzik kısmı biraz daha büyük oluyor onların. valla ona bayıldı çok iyi emiyor dışarıda bile gezerken düşürmüyor ağzından. birde onu dene istersen.

henüz koymak nasip olmadı ama lansinohun poşetlerini aldım.. poşetle koyucam

haydut bende lansinohun aldım ama hiç memnun değilim 2 kere ısıtırken patladı ve benim birsürü sütüm ziyan oldu. poşeti çok ince olduğundan sanırım. hem biberona dökerkende birkaç kez döktüm, ağız kısmıda dökmeye pek müsait değil. minionu kesinlikle tavsiye ederim valla çok memnunum ben. onuda marmelatte arkadaşım tavsiye etmişti. gerçektende çok farklı lansinoha göre.

selam murhul. benim kızda almıyordu bir türlü ağzında tutamıyordu midesi bulanır gibi öğürüyordu ama ben şu son 1 haftadır alıştırdım ağzından düşürmüyor. gerçekten büyük rahatlıkmış yaa en azından ağlayınca biraz oyalıyor ve bende işime bakabiliyorum. ben chicconu aventin hepsini denedim olmadı en son wee nin çok sıradan emzikleri var ilk 6 ay için ondan aldık emzik kısmı biraz daha büyük oluyor onların. valla ona bayıldı çok iyi emiyor dışarıda bile gezerken düşürmüyor ağzından. birde onu dene istersen.

haydut bende lansinohun aldım ama hiç memnun değilim 2 kere ısıtırken patladı ve benim birsürü sütüm ziyan oldu. poşeti çok ince olduğundan sanırım. hem biberona dökerkende birkaç kez döktüm, ağız kısmıda dökmeye pek müsait değil. minionu kesinlikle tavsiye ederim valla çok memnunum ben. onuda marmelatte arkadaşım tavsiye etmişti. gerçektende çok farklı lansinoha göre.

aldım artık bidahaki sefere onlardan alırım..inşallah süt ziyan olmaz.

“Ağlatma” yöntemi nedir?
Uyku eğitimi denince akla genellikle sadece bu yöntem geliyor. Halbuki bebekleri ağlamaya bırakarak kendi kendine uykuya dalmayı öğretmek sadece seçeneklerden biri. Bu yöntem Amerikalı çocuk doktoru Richard Ferber tarafından geliştirildiği için Ferber yöntemi olarak da anılıyor. Doktor Ferber ağlamanın bir çocuğun kendi kendine uykuya dalmayı öğrenmesinin kaçınılmaz bir parçası olduğunu söylüyor.
Ferber yönteminin arkasındaki teori nedir?
Ferber yöntemi şu mantığa dayanır: ‘’Eğer bir çocuğa gerekli fırsatı verirseniz, her çocuk kendi kendine uykuya dalma becerisini geliştirebilir’’. Eğer bebeği sallayarak ya da emzirerek uyutursanız, bu beceriyi geliştiremeyeceği için gece her hafifçe uyandığında yine sallanmak ya da emzirilmek ister.

Başlamadan önce ne yapmalıyım?
Öncelikle çocuğunuzun bu yöntem için fiziksel ve duygusal olarak hazır olmasını bekleyin Genellikle 4-6 ay arası bir zaman bu dönem denk geliyor ama her çocuk için farklı olabiliyor.
Çocuğunuzun herhangi bir hastalığı ya da diş çıkarma, pişik gibi bir sorunu olmadığından, açlık, alt değiştirme gibi bir ihtiyacının olmadığından emin olun.
Çocuğunuzun aşırı uykusuz ve yorgun olduğu bir zamanda başlamayın.
Başlamadan yatmadan önce uygulanacak düzenli bir uyku rutini oluşturun. (banyo, masaj, süt gibi)
Zor geçebilecek gecelere kendinizi hazırlayın
Anne ve babanın bu konuda he fikir olduğuna emin olun.
Hafta sonu başlayın ki ertesi gün işe gitmek zorunda olmayın.

Ferber yöntemi nasıl uygulanıyor?
1- Bebeğinizi hala uyanık ama uykuluyken beşiğine koyun. İyi geceler deyip, odadan çıkın.
2- Ağlamaya başlasa da odaya girmeyin.
3- Belirli bir süre sona odaya girin, ışığı açmayın, bebeği kucağınıza almayın. En fazla odada bir dakika kadar kalıp çocuğunuzu kısık ve sevgi dolu bir sele ve dokunuşlarla sakinleştirmeye çalışın. Ağlamaya devam ediyor olsa da odadan çıkın. pışş pışşlayarak uyutmaya çalışmayın.
4- Her seferinde dışarıda kaldığınız süreyi biraz daha uzatarak 3’ücü aşamayı tekrarlayın.
5- Bu rutine yeterince uzun devam ettirirseniz. Dışarıda olduğunuz bir noktada çocuğunuz ağlarken uykuya dalacaktır.
6- Eğer çocuk uyuduktan sonra tekrar uyanırsa. 3’üncü aşamayı tekrar edin.
7- Ferber’e göre; hemen hemen bütün çocuklar 3 ya da 4 gecede deliksiz uyumaya başlıyor. Ferber bu sürenin maksimum bir hafta alacağını söylüyor. Eğer çocuğunuz çok inatçıysa ve geceler boyu denemenize rağmen sonuç alamıyorsanız. Bir kaç hafta bekleyip tekrar denemeniz öneriliyor.

Çocuğum ağlamaya ne kadar süre bırakmalıyım?
İlk gece: ilk kez odadan çıktığınızda 3 dakika ağlamasına izin verin, odadan ikinci çıkışınızda 5, üçüncü ve takip eden çıkışlarınızda geri dönmek için 10 dakika bekleyin.
İkinci Gece: ilk çıkışınızda 5, ikincide 10, diğer çıkışlarınızda 12 dakika bekleyin.
Devam eden gecelerde yavaş yavaş dışarıda bekleme süreleri uzatın.
Bu süreleri kendinize uyan başka sürelerle de değiştirebilirsiniz. Önemli olan dışarıda kalınan sürenin giderek uzamasıdır. Çocukların 1 saatten daha uzun süre ağlamaya bırakılması tavsiye edilmiyor.
Ağlatma metodu çocuklar için zararlı mı?
Bazı uzmanlar ağlatma metodunun çocuğun anne babasına ve dünyaya olan güvenini sarsacağını öne sürerek bu metoda karşı çıkıyor. Dr. Ferber ise gün içinde yeterince ilgi ve sevgi gören bir bebeğin, bu uygulamandan kalıcı bir psikolojik zarar görmeyeceği karşılığını veriyor.
arkadaşım bu yöntemle gece gündüz uykusuna alıştırdı ben denicem biraz sabır işi :

Bu arada yarın misafirlerim gelecek. Artık hep aynı şeyleri yapmak istemiyorum. Bana güzel bir kaç tatlı ve tuzlu önerebilir misiniz? Aklım durdu yaa:)))

canım ben hindistan cevizli kurabiye tarifi verim :) HİNDİSTANCEVİZLİ FINDIKLI KURABİYE | yeşilkivi
denendi ve onaylandı... tarifte fındık yazıyor ama elimde ceviz vardı onları kullandım... kabartma tozum da yoktu yarım 1 çay kaşığı karbonat kullandım.. bir de tarifte hamuru açıp yuvarlak kesilmiş.. ben elimde minik toplar yuvarladım fındıktan büyük cevizden küçük..
pratik ve nefis oluyor..
..

tuzlu olarak ta kaşarlı kuru pasta tarifi verebilirim...

250g un
250g kaşar rendesi
200g tereyağı
tuz
1 yumurta
1 yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı su

un, kaşar,tereyağı ve tuzu yoğuruyoruz ..
1cm kalınlığında açıyoruz.. arzu edilen şekilde kesiyoruz.. ben parmak uzunluğunda parmak kadar geniş çubuk şeklinde yaptım..
sulandırılmış yumura sarısıyla hafif üstlerine sürüyoruz, tarifte üstüne parmezan serpilmişti ama ben çörekotu serptim
180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz hafif kızarınca tamamdır :) fazla da pişirmeyelim kuruyor yoksa...

hadi kolay gelsin

Son düzenleme:

selam bende chıcconun yeni doğan kauçuk.wee nin ise yine yeni doğan onu silikon aldım birini almazsa diğerini alır diye bunları önermişlerdi.Bahsettiğin silikonmu kauçukmu ve damaklımı normalmi (gerçi ben her ikisinide alırım ne olur ne olmaz diye)

selam bende chıcconun yeni doğan kauçuk.wee nin ise yine yeni doğan onu silikon aldım birini almazsa diğerini alır diye bunları önermişlerdi.Bahsettiğin silikonmu kauçukmu ve damaklımı normalmi (gerçi ben her ikisinide alırım ne olur ne olmaz diye)

weenin silikon ve damaklı ama ucu chicconun yeni doğanına göre baya büyük. belkide yenidoğan olmayabilir. bende chicconun silikon yenidoğan için vardı onunda ucu çok küçük olduğundan ağzında tutamıyordu. bu arada şimdi aventin silikon 3-6 ay için olanınıda seviyor o da böyle yassı ve geniş gibi şekli ama en çok weeyi seviyor sanırım. bu arada kauçuk emzik ve biberonlar bebeklere değişik koktuğundan kabul etmeyebiliyorlarmış canım.

weenin silikon ve damaklı ama ucu chicconun yeni doğanına göre baya büyük. belkide yenidoğan olmayabilir. bende chicconun silikon yenidoğan için vardı onunda ucu çok küçük olduğundan ağzında tutamıyordu. bu arada şimdi aventin silikon 3-6 ay için olanınıda seviyor o da böyle yassı ve geniş gibi şekli ama en çok weeyi seviyor sanırım. bu arada kauçuk emzik ve biberonlar bebeklere değişik koktuğundan kabul etmeyebiliyorlarmış canım.

aaa bunuda ilk defa duydum aslında genelde kauçuk emzik önerilir ama duyduğuna göre vardır bir doğruluk payı.Gerçektende öyle ama dün biberonla mama vermeyi denedim onun ucuda kauçuk çocuk ağzında geveleyip durdu suratını buruşturdu.Teşekkür ederim birşey daha öğrendim canım.

merhaba kızlar ben kızıma uyku arkadaşı almak istiyorum tavsiye edeceğiniz bir marka model varmı

ii geceler canım ben ve eşim tek çocuk olduğumuz için kızımızda ilk torun ve dedesi bana göre erken olan çoğu oyuncağını hevesli olduğu için almış sana isimlerini vereyim uyku arkadaşınıda kullanıyoruz ama kızım zaten bi uyuyunca gece kesintisiz 9 saat uyuyor ben kaldırıp emziriyorum kendisi sabaha karşı kalkar şuan olduğu gibi emdi ve uyuyor oyun arkadaşınımı seviyor yoksa bizimi bilmiyorum ama ben memnunum :8: kızım 2 aylık olduktan sonra kendi odasında yatırmaya başladık 2 gündür saat 10 gibi emziriyorum yatağına yatırıyorum biraz kitap okuyorum ben okudukça sesime tepki vererek gülüyor sonra ninni söylüyorum oyun arkadaşını yanına koyup öpüp odadan çıkıyorum çok kısa bi ağlıyor eşim odaya sokmuyor kameralı telsiz kullanıyoruz yaklaşık 15 dk sonra odaya giriyoruz başparmak ağızda uyuyor :nazar:

Playskool Müzikli Uyku Arkadaşım
Tiny Love Gymini Prenses Oyun Halısı çook memnunum kızım çok mutlu oynarken.
Fisher Price markalı
Okyanus Dişlik
Bilezik Dişlik
Mutlu Düşler Dönence
Eğitici Çay Takımı
Minik Piyano
Akvaryum Salıncak
Eğitici Aktivite Kitabı
Playskool markalı
Çıngıraklı Patikler
Sürprizli Müzik Aletlerim
Bıcırık Kuklalar
Şirin Kanatlar
Interskool Arkadaşım Filrafa
Chicco Tatlı Tavşancık
Sevimli Salyangoz Battaniyem
Fur Real Gogo nun Yavruları
Chicco Diş Kaşıyıcı Komik Kurbağa Çıngırak

ve bi sürü bebekle dolu odamız Allahtan geniş bi odası var markasını bilmediğim oyuncaklarlada kendim verseydim parasını emin ol abartmazdım kızım şuan bile eskiden çok sevdiği dönencesinden bıkmış gibi davranıyor kendin alıyorsan çok alma sıkılınca alırsın yenilerini benim şuan bakıp beğendiğim bi sürü oyuncak var ama evde dükkan açmak istemiyoruz:1:

ii geceler canım ben ve eşim tek çocuk olduğumuz için kızımızda ilk torun ve dedesi bana göre erken olan çoğu oyuncağını hevesli olduğu için almış sana isimlerini vereyim uyku arkadaşınıda kullanıyoruz ama kızım zaten bi uyuyunca gece kesintisiz 9 saat uyuyor ben kaldırıp emziriyorum kendisi sabaha karşı kalkar şuan olduğu gibi emdi ve uyuyor oyun arkadaşınımı seviyor yoksa bizimi bilmiyorum ama ben memnunum :8: kızım 2 aylık olduktan sonra kendi odasında yatırmaya başladık 2 gündür saat 10 gibi emziriyorum yatağına yatırıyorum biraz kitap okuyorum ben okudukça sesime tepki vererek gülüyor sonra ninni söylüyorum oyun arkadaşını yanına koyup öpüp odadan çıkıyorum çok kısa bi ağlıyor eşim odaya sokmuyor kameralı telsiz kullanıyoruz yaklaşık 15 dk sonra odaya giriyoruz başparmak ağızda uyuyor :nazar:

Playskool Müzikli Uyku Arkadaşım
Tiny Love Gymini Prenses Oyun Halısı çook memnunum kızım çok mutlu oynarken.
Fisher Price markalı
Okyanus Dişlik
Bilezik Dişlik
Mutlu Düşler Dönence
Eğitici Çay Takımı
Minik Piyano
Akvaryum Salıncak
Eğitici Aktivite Kitabı
Playskool markalı
Çıngıraklı Patikler
Sürprizli Müzik Aletlerim
Bıcırık Kuklalar
Şirin Kanatlar
Interskool Arkadaşım Filrafa
Chicco Tatlı Tavşancık
Sevimli Salyangoz Battaniyem
Fur Real Gogo nun Yavruları
Chicco Diş Kaşıyıcı Komik Kurbağa Çıngırak

ve bi sürü bebekle dolu odamız Allahtan geniş bi odası var markasını bilmediğim oyuncaklarlada kendim verseydim parasını emin ol abartmazdım kızım şuan bile eskiden çok sevdiği dönencesinden bıkmış gibi davranıyor kendin alıyorsan çok alma sıkılınca alırsın yenilerini benim şuan bakıp beğendiğim bi sürü oyuncak var ama evde dükkan açmak istemiyoruz:1:

oooo maşşallah hakikaten bir dükkan açılır..ben ise bi kaç tane çıngırak dişlik ayıcık tarzı almıştım daha erken diye uyku arkadaşım playskol bnm baktığımda buydu mavi müzikli ama müziği kısa sürüyor sanki personel demo olduğu için dedi ama memnunsan sen bundan alayım kararsız kalmıştım tşk ederim

arkadaşım bu yöntemle gece gündüz uykusuna alıştırdı ben denicem biraz sabır işi :

Selam kızlar,
Ferber yöntemini asla tavsiye etmem..Bebeği mutsuz eden, güven duygusunu zedeleyen ve annenin sinirlerini mahveden bir yöntem..Oğlum zor bir bebekti, bu yöntemi de denedim ama pişman oldum zaten de beceremedim, yani çelik gibi sinirlerin olması gerekiyor illa öğreticem dersen..İlla bir yöntemle uyku eğitimi vermek istiyorsanız "yatır/kaldır" (Pick up/put down) yöntemini araştırın.Tracy Hogg "bebek bakım sorunlarına mucizevi yöntemler" kitabında çok güzel anlatıyor..ben bu tür didaktik kitapları okuyamam normalde, bana uzak ve kültürel farklardan dolayı yapay gelir ama bu kitap çok iyi..nette de çok bilgi var bu konuda...Bu yöntem 3 aydan küçük bebeklere uygulanmaz diyor ama ilk 3 ay için de öneriler, hazırlık bilgileri veriyor..memede ya da sallayarak uyutmanın ilerde köklü uyku sorunlarına sebep olacağını ve neler yapılması gerektiğini anlatıyror..
Daha 5. gün kontrole gittiğimizde doktorumuzun önerisini de paylaşayım
" Uykusu gelince uyanık halde yatağa koy..ağlarsa kucağına al, sakinleştir tekrar koy...yanından ayrılma..ve uyuyana kadar devam et.-sonradan kitabı okuyunca öğrendim ki bu zaten yatır-kaldır ama kitapta +3ay diyor....Ferberden çok farklı bu, asla uzun uzu ağlatmıyorsun her an yanındasın."...bir de dr. bana da emzik vermemi tavsiye etti..özellikle memeci bir bebekse..çünkü bir süre sonra sürekli memede durmak ister, anneyi oyuncak eder dedi dr..gerçekten oğlum öyleydi mesela..ama ne oğlum ne kızım emzik almadı..pekmez vs , çeşitli markalar denedim ama ı-ıh..Oğlumda çok istedim uyku aracı olsun diye ama olmadı..Kızım maşallah kendi kendisine uyuyor, sakin ve huzurlu bir bebek...ısrarcı olmadım öyle olunca, zaten de öğürüyordu verince...Bir de uyku öğretilmesi gereken bir süreç..nasıl başlarsak bebek o şekilde kodluyor uykuyu..Memede uyutursan her uyandığında illa meme ister( memeden kesince bu sefer ayakta sallamaya vs başlarsın)... sallarsan da öyle çünkü bebek için uyku= meme/sallanmak başka türlü uyunmaz'dır..
Bir de bebeğin mizacı çoook önemli..dediğim gibi kızım ben daha pek bir çaba göstermeden yatağında uyumaya başladı kendisi..dönence aldığım gün bir deneyim dedim ve rüya gibi bişrley gerçekleşti benim için...sırtüstü yatıp debelebmeyi zaten çok seviyordu...bir de yumruklarını ellerini çılgınca emme çabası eklenince+dönencenin müziği...bir baktım kızım rüyalar ülkesinde :3: ama işte oğlumun bebekliğini düşünüyorum uyumayı öğretememiştim..pusette , ayakta sallama, memede uyutma derken uykusu hep sorunlu oldu..yatır-kaldır denesem işe yarar mıydı bilmem

Back