- Konu Sahibi antidepresif
-
- #28.261
inşallah sizin de sorunsuz geçer canım ama çok endişelenme korktuğumuz gibi olmuyor ben de sormuştum kızlara kimse çok zor geçti demedi sadece biraz huysuzlandı dedi herkes. okadar da olacak canım daha çok küçükler biz bile iğne vurulduğumuz zaman nazlanıyorsak bu minikler ne yapsıncanım ben aşı vurulmadan önce birşey vermedim boşuna yükleme yapmak istemedim bebeğime çok küçükler gereksiz ilaç kullanmamalıyız daha şimdiden diye düşünüyorum. ama aşıdan yarım saat sonra falan önlem amaçlı verdim 1 çay kaşığı akşam da ateşi yükselmeye başladı ve 1 çay kaşığı daha verdim başka bir sorunumuz olmadı canım.
ben de vermeme araftarıyım da eşimin arkadaşları söylemiş çok ateşi çıkıyor sancılı oluyor bizz verdik demişler o yüzden sizlere de sorayım dedim.Kararsız kaldım şimdi.Neyse yaaa ben de ağrısı olunca veririm önceden vermek zaten pek de etkili olucak gibi görünmüyor.bakalım canım.Sağol cvp için
Oyun halısından memnun kalmanıza sevindim bu arada:)canım ben dönence aldım bayılıyor ama fazla kullanmıyorum şaşılığa neden olabileceğini söyledi doktorumuz da ama çok hevesim vardı dayanamadım aldım çok zor da kaldığım zamanlarda hayat kurtarıyorbirde marmelattee arkadaşımın önerdiği oyun halısı vardı tiny love tekmele oyna onu aldık bayılıyor gülücükler çığlıklar çok tatlı oluyor ana kucağı için bir oyuncağı var birde ona diğerleri kadar ilgi göstermese de seviyor ama asıl bundan sonra ilgilenmeye başlayacaklar oyuncaklarla diye düşünüyorum canım. aa kuklamızı unutmayım babamızın çok hevesle aldığı bir kuklamız var birde en çok buna gülüyor ama babası bukadar çok uğraştığı için mi gülüyor yoksa gerçekten eğlendiği için mi gülüyor emin değilim:))))
Oyuncaklara vuruyor ama daha kavrayamıyorlar:) Sadece eliyle vurup ses çıkınca da şaşırabiliyor benimki:)evet ben de marmelatta önerince bakmıştım o markayı çok beğendim neten onu almayı düşünüyorum.Yalzın limonata o yukarıya bebişinin elleri yetişiyor mu vurabiliyor mu bana yüksek geldi biraz sanki.
anakucağını pek beğenmediği için onun oyuncakları ile de en fazla 10 dk oynuyor.Pek ilgisini çekmiyor yani.oyun halısı yeterli olurmu yoksa şimdilik.Eline verebileceğimiz oyuncaklar için de erken sanırım.emmekten ve çırpınmaktan başka bi işe yaramıyor şimdilik o eller
Canım bizim 2.ay aşımızda ateş olmadı, sadece lymonta'nın dediği gibi bol bol huysuz ve huzursuz oldu sonraki iki üç gün. Ama yine de calpol vermedim ben. Çünkü anne sütünde zaten bebeği sakinleştiren maddeler var. Ateşini sık sık kontrol et bence. Ve bu iki gün ne zaman isterse ver memeni. Emmese bile seni hissetsin. Kokunu alsın. Bir de aşı yerlerinde şişlik olabilir, dikkat et, canı acımasın. Bir de gitmeden banyo yaptırmayı unutma.
evet ben de marmelatta önerince bakmıştım o markayı çok beğendim neten onu almayı düşünüyorum.Yalzın limonata o yukarıya bebişinin elleri yetişiyor mu vurabiliyor mu bana yüksek geldi biraz sanki.
anakucağını pek beğenmediği için onun oyuncakları ile de en fazla 10 dk oynuyor.Pek ilgisini çekmiyor yani.oyun halısı yeterli olurmu yoksa şimdilik.Eline verebileceğimiz oyuncaklar için de erken sanırım.emmekten ve çırpınmaktan başka bi işe yaramıyor şimdilik o eller
Oyun halısından memnun kalmanıza sevindim bu arada:)
Oyuncaklara vuruyor ama daha kavrayamıyorlar:) Sadece eliyle vurup ses çıkınca da şaşırabiliyor benimki:)
Çıngıraklarını ben tutturup onun elinde sallayınca kendisi yaptı sanıp seviniyor benimki. Biraz safız galibA:))
hımm peki canım o alt halı muşamba tarzında mı yoksa yumuşak ince ahlı tarzında mı anlayamadım açıklama da yok nette.
canım yazdıklarına bayıldımmmm çok faydalı bilgiler bunları çıkarıp bebişin odasının kapısına asıcam boş konuşanları susturmak için:))) gerçi ozaman da doktor ne bilsin biz 5 çocuk büyüttk derler:)))
yazının bazı maddeleri kafamı yardı
Neyse ki büyükler benden korkuyor da pek karışamıyorlar artık:)) Oh yaz gelsin dondurma bile yalatıcam oğluma:)
Canım benim bebeğimde ilk ay sadece 600 gr almıştı, doktor çok az kilo almış bir öğün kendini emzir diğer öğünde mamaya başlayalım dediğinde yıkılmıştım..Eve gelinceye kadar arabada ağladım.Çünkü ilk ay bebekler genelde 1 kg ile 1200 gr arasında alırlarmış benimki sadece bunun yarısını almıştı..Sonra eve geldiğimde hemen kendimi topladım internetten süt yapan gıdaları araştırdım ne bulduysam yedim, bebeğim her ağladığında yarım saat, 1 saat zamanına bakmadan emzirdim, gecede aynı şekilde ve şöyle düşündüm bu hafta elimden geleni yapıcam eğer sütüm artar ve bebeğimin kilosuda iyi olursa emzirmeye devam ederim eğer olmazsada yapacak birşey yok mama veririm mama ile beslenen bebekler ölmüyor ya diye düşündüm yani üzüntüyü bir kenara bırakmaya çalıştım canım..1 hafta sonra kilo kontrolümüz vardı ve bebeğim 5 günde 300 gr almıştı bu ayda 1400 gr almış, doktor bile hayretler içersinde kaldı.İlk ay çok az kilo aldığı için..Canım sakın canını sıkma seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı üzüntüyü bende yaşadım...İnan kendini üzersen daha çok stres yaparsın buda daha çok sütüne yansır..Şuanda da sütümü yetersiz görürsem çok az 45 cc lik mama veriyorum ki bebeğim aç kalmasın..Marmelettanın ayva suyunun çok faydasını gördüm eğer içmiyorsan sende bol bol ayva suyu iç canım.
canım oyuncaklara vuruyor ama henüz tutamıyor tabi ki vurduğunda oyuncaklara değdiğinde çıldırıyor çok hoşuna gidiyor ama şu an biz yardımcı oluyoruz oğluşa hile yapıyoruz biraz:)))
bu arada canım önceden verme derim boşuna ilaç yüklemesi yapmayalım bebeklerimize ateşini sık sık kontrol et eğer çıkarsa ver derim ben.
Muşamba gibi. Ben üzerini iyice bir sildim önce. Sonra da ince penye bir battaniye koyuyorum bazen, bazen de koymuyorum, hava durumuna göre:)
Canım benim bebeğimde ilk ay sadece 600 gr almıştı, doktor çok az kilo almış bir öğün kendini emzir diğer öğünde mamaya başlayalım dediğinde yıkılmıştım..Eve gelinceye kadar arabada ağladım.Çünkü ilk ay bebekler genelde 1 kg ile 1200 gr arasında alırlarmış benimki sadece bunun yarısını almıştı..Sonra eve geldiğimde hemen kendimi topladım internetten süt yapan gıdaları araştırdım ne bulduysam yedim, bebeğim her ağladığında yarım saat, 1 saat zamanına bakmadan emzirdim, gecede aynı şekilde ve şöyle düşündüm bu hafta elimden geleni yapıcam eğer sütüm artar ve bebeğimin kilosuda iyi olursa emzirmeye devam ederim eğer olmazsada yapacak birşey yok mama veririm mama ile beslenen bebekler ölmüyor ya diye düşündüm yani üzüntüyü bir kenara bırakmaya çalıştım canım..1 hafta sonra kilo kontrolümüz vardı ve bebeğim 5 günde 300 gr almıştı bu ayda 1400 gr almış, doktor bile hayretler içersinde kaldı.İlk ay çok az kilo aldığı için..Canım sakın canını sıkma seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı üzüntüyü bende yaşadım...İnan kendini üzersen daha çok stres yaparsın buda daha çok sütüne yansır..Şuanda da sütümü yetersiz görürsem çok az 45 cc lik mama veriyorum ki bebeğim aç kalmasın..Marmelettanın ayva suyunun çok faydasını gördüm eğer içmiyorsan sende bol bol ayva suyu iç canım.
Yazın gelişine en çok ayvalar bitecek diye üzülüyorum
Bu arada şu bira mayası tabletini kullanmaya başladım ben. Etkisini de gördüm, her gün dolaba tekrardan bi 50 cc atmaya başladım :)
Bu işe en çok babamız üzüldü, çünkü benim süt artırıp depolamam demek h.sonları onların baba oğlu uzun saatler geçirmesi, benimse o dükkan senin bu cafe benim gezmem demek:)
Dün bütün gün hastanedeydik oğlumla. Kalbindeki üfürüm ve fıtık şüphesi sebebiyle. Neyse ki korkulacak şeyler olmadı. Ama bütün gün ayakta, kucağımda 7 kilo bir oğlan ve bir o kadar ağır çanta ile bekleştim. Çok düşünceli halkımızdan sadece yaşlı bir amca kalkıp yer vermek istedi, ona da ben kıyamadım. "Yok amca bebek zaten sevmiyor oturmayı" dedim. O halde açtım bir de emzirdim oğlumu.
Oğlum da bu hengamede yorulmuş olacak ki dün 7de yattı bu sabah 8de kalktı:) Arada bir kez emmek istedi. Sabah yıkadık oğlumu. Biraz da öyle uyudu. Şimdi de oyun halısına koydum, eşimin internetten indirdiği bebek şarkılarını açtım, oğlum hem gülerek oyun oynuyor hem de "nerden geliyor ki bu ses" diye kulak kabartıyor sağına soluna:))
selam kızlar nasılsınız.Herkes şimdi de benim gibi araba derdine düşümüş bakalım ben de araştırıp bu ay almak istiyorum.Ayrıca yarın da 2. aşımız var.Ne öenerirsiniz bu aşıyı yaptıran annecikler.Gitmeden önce ağrı kesici calpol filan verin diyorlar.Sizler ne yaptınız çok çıkıntı çektimi bebişleriniz ateş oldu mu?Bir limonatayı okudum o da çok sıkıntı çekmememiş sanırım.Ayrıca 2 aylık olanalr kaç ne kadar kilo almışi bebişleriniz boyları nasıl.Ben çok merak ediyorum yarın öğrenince yazarım.
benimde ilk ay 800, buay 600 aldı..bu ay vermiycem mama dediğin gibi sütümü artırıp her fırsatta emzirmeye çalışıcam..birde pompa aldım sütümüde depoluycam azalan durumlar için..
Geçmiş olsun canım.
Canım benim bebeğimde 23 ocakta 3090 gr doğdu, ilk ay çok az kilo aldığı için şuan 5 kg, boyuda 56 cm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?