- Konu Sahibi antidepresif
-
- #28.181
anladım cnm doğru diyosun bende şimdiye kadar vermedim hiç herkes bişeyler diyo kafamı karıştırıyor... yok suyun zararı olmaz yok 3 aylıkken meyve sularına başla... anne sütünden alıyo hepsini diyorum ama her kafadan bir ses.. neyse bildiğimi okuyorum neyseki:)
sağol canım
3 ay 10 günlük olduk :) çizelgemde göründüğü gibi..
2 aylıkken elma yalattım.. 2haftadır da 2-3 kez elma suyu verdim 10-15 ml falan... peynir ezip veriyorum tadımlık..pekmez, reçel, salatalık :))
dün armut yalattık biraz... yoğurt ta sutaşınki :) ama yoğurdu öğün olarak vermeye başlayınca kendim yapıcam.. organik süt gibisi yok..
sağol canım, Rabbim evlatlarımızı kem gözlerden korusun... limonu deneyim bende :) tepkisini merak ediyorum
canım sütün bebeğini doyuruyorsa neden mama vereceksinki , ben veriyorum emziriyorum sık sık ama bizim ki artık açlıktan ağlıyor , şimdi sütümü artırmaya çalışıyorum, günde en az 3 sefer mama veriyorum içim gidiyor. kıymetini bil bunları dert etme :) . bizimki de bu ay 700 gr almış mama aldığı halde. kilosu normal bence kilo önemli değil sağlıklı olsun, yemesi normalse kiloyu önemseme bence.. şimdi sütümü sağıyorum o emmedii vakitler biriktirip en azından mama öğününün birini anne sütü yapmaya çalışıyorum..
hiç sütünü sağdın mı ne kadar çıkıyor, ona yetecek kadar çıkıyorsa kesinlikle başlama mamaya. hiç senin sütünle bir olur mu.
üzülme canım sütün kesilir allah korusun..mamayı hemen düşünme bence sütün var sonuçta...kilosu için doktorun ne dedi?
canım sakın böyle düşünme gayet iyi almış bence her bebeğin yapısı farklı doğal olarak kilo alışları da farklı olacak. marmelatteenin de dediği gibi sütünü yağlandırmaya çalış bence sütün varken neden mama veresin ki bebeğine. sıkma canını kilo alışı iyi bence zaten olumsuz bişey olsa önce doktorun uyarırdı canım. boşuna üzme kendini
ay canım neler yiyorum cevizim balığım yumurtam hepsini düzenli yiyorum ama bizimki emme konusunda çok tembel 10 dk emip bırakıyor uykuya dalıyor..
bide çok hareketli eller kollar devamlı oynuyor..
kızlar 2.ay aşılarınızı vurulduğunuz zaman en fazla kaç çıktı bebeğinizin ateşi?
hiç sağmadım cnm ama memeyi bıraktığında kontrol ediyorum süt hala var..
doktora göre 500gr üstü normal..
ay canım neler yiyorum cevizim balığım yumurtam hepsini düzenli yiyorum ama bizimki emme konusunda çok tembel 10 dk emip bırakıyor uykuya dalıyor..
bide çok hareketli eller kollar devamlı oynuyor..
,ben bi hafta içinde biraz verirsem sende gaza gelirsin belki
:canım ben kullanmadım ama doğumdan önce gezdiğim mağazalarda en kullanışlı bu araba geldi sanki..
4e katlanması ayrı bir pratiklik azıcık yer kaplıyor.. dik duruyor, bizde sonraki hafta sonu alıcaz.. elimde var şu anda babymax araba ama çok hantal.. eşime arkadaşı vermiş fazla kullanmamışlar.. ama sinmedi içime işte
aklımda bir de kraftın travel system'i var.. taşıma koltuğunu istemiyorum ayrı satan yer bulursam.. ve gözüme kullanışlı gelirse belki onu düşünürüm..
aranızda kullanan var mı kraftınkini??
ya bende hiç vermeyim mama diyorum ama çok ağlıyo aç yani belli offff nasıl yapsamTamam işte, ilk ay 800 gr aldıysa demek ki ince yapılı bir bebeğin olacak, yapısı bu yani. Ki dediğim gibi 800 - 700 gr az değil. Benim eşimin yeğeni 3. ayında sadece 200 gr aldığı halde doktoru mamaya başlatmamıştı. Anne sütüyle idare ettiler. Şimdi tosuncuk gibi ama:)
geçmiş olsun kuzuna çabucak iyileşir inşlhkızlar 2 aylık oldu oğlum ama malesef nezle grip oldu kuzum burnu tıkalı nefes alamıyor sütünü zor içiyor zoru bırakın 2 ölçek içerse şükür dr burun fısfısı verdi öksürük şurubu verdi vallahi çocuk helak oldu dr ıhlamur verebilirsin dedi inşallah bir an önce geçer yaaa(
Biz kraftın bu modelini aldık Kraft Atlanta Bebek Arabası - e-bebek.com tam yatabiliyo bebeğim içinde çift yönlü kolay açılıp kapanıyo aradığım özellikler var çok araştırdım en sonunda bunu aldım memnunuz...
Birde eklemek istedim baby2go bende bakıyordum ama internetten o markanın yorumlarını okudum diğer ürünlere göre zor itiliyormuş ondan vazgeçtim...
her tarafı katlaıyo küçücük oluyo ,çift yönlü ve hafif bu özellikleri sevdim ama açkken biraz sallanıyo gibi geldi sağlam değilmiş gibi sen öyle bişi hissettin mi içinde bebek olunca sallanmıyoda olabilir keşke bebişi koyup deneseymiişimbdaha uzun süreli kullanmadım geçen parkta bu taşlı yollarda bile kolayca ittim, tabi diğer markaları bilmiyorum, yalnız benim bebek çantam çok ağırdı içinde termos falan vardı beşiğin altına da koymaya üşendim , arabada hafif , çanta çok ağır, çantayı kollarına asınca arkaya doğru çekiyordu arabayı :) dik katlanıyor, birde bu model tek elle kapanıp açılabiliyor. ben aldığımda fiyatı çok uygun gelmişti 250n yada 260 falandı ankaradan özelcandan almıştım. tam yatabiliyor, yatan kısım bazı arabalarda sadece ince bir kumaş oluyor özellikle baston modellerde ben onun içinde gönlüm rahat yatıramam diye bunu aldım konforlu görünüyor. krafta da bakmıştım hafif ve fonksiyonlu bir kaç model , ama pahalı gelmişti.
kızlar 2 aylık oldu oğlum ama malesef nezle grip oldu kuzum burnu tıkalı nefes alamıyor sütünü zor içiyor zoru bırakın 2 ölçek içerse şükür dr burun fısfısı verdi öksürük şurubu verdi vallahi çocuk helak oldu dr ıhlamur verebilirsin dedi inşallah bir an önce geçer yaaa(
her tarafı katlaıyo küçücük oluyo ,çift yönlü ve hafif bu özellikleri sevdim ama açkken biraz sallanıyo gibi geldi sağlam değilmiş gibi sen öyle bişi hissettin mi içinde bebek olunca sallanmıyoda olabilir keşke bebişi koyup deneseymiişim
bende çok istiyorum eski kiloma dönmek.bende 75 le hamile kaldım 93le dourdum.şimdide 80 kiloyum.hiçbir kıyafetim olmuyor.çok canım sıkılıyor.buda benim iştahımı dahada çok arttırıyor.ama karar verdim yarın dikkat edecem.bebişime yarayacak şekilde beslenecem inşallah kendimde inanmıyorum ama deneyecem bakalımcanım 3 buçuk ay olacak doğum yapalı.. daha yeni yeni rahat olabiliyorum pantolonlarımda.. yoksa sürekli bir hafif sızlama olurdu, yada o uyuşukluğu daha çok hissederim pantolonun beli dikiş üstüne gelince.. 2 hamile pantolonum vardı biri kot biri kumaş onları giyiyorum hala..
78kilo ile hamile kaldım 91ile doğuma girdim... 1 buçuk aylıkken tartıldım 83e inmiştim.. dün tartıldım 85 olmuşum.. kafayı yiyeceğim.. havalar az daha ısınsa da uzun yürüyüşler yapabilsem bebişimi arabasına koyup.. güneşli olduğu zaman çıkıyoruz yine de 10-15 dakika ile kısıtlanıyoruz.. mahallemiz diğer yerlere göre az daha serin oluyor.. esiyor falan..
bol bol su sebze ve yürüyüşle hedefim önce 70kg.. nasip olursa da evlendiğim kiloya (58kg) ulaşırım inşallah.. kendimden nefret ediyorum ayna önünden geçmek istemiyorum..
çok bırakmışım kendimi...
öncelikle çok geçmiş olsun çok üzüldüm.benim oğlumda 1 aylıkken olmuştu grip çok zor Allah şifasını versin.bizde antibiyotik kullanmıştık ama.sonra gerek olmadığını öğrendim.eczanede otribebe diye burun pompası satılıyor.onunla burnu açılıyor ve beiş emmeeye başlıyor.burnu tıkalı olduğu için ememiyor.deniz suyu ile burun yumuşatılıp pompa ile çekliyor mukuslar.deneyin derim.kızlar 2 aylık oldu oğlum ama malesef nezle grip oldu kuzum burnu tıkalı nefes alamıyor sütünü zor içiyor zoru bırakın 2 ölçek içerse şükür dr burun fısfısı verdi öksürük şurubu verdi vallahi çocuk helak oldu dr ıhlamur verebilirsin dedi inşallah bir an önce geçer yaaa(
evet alırken o his oluştu, tekerleri birz sert sanırım o yüzden pürüzsüz yüzeyde tutunmuyormuş gibi bir his vermişti. ama cumartesi hem market içinde hem parkta kullandım bi rahatsızlık hissetmedim. yani şöyle olsaydı dedirtmedi, hatta yüksek kaldırımdan sürerek indirme teşebbüsünde bulundum, düşer diye vazgeçtim, içinde bebeğimle, arabayı kucaklayıp indirdim zorlanmadım :). birde çanta kolunda asılıydı, oğluğum kucağıma aldım bir baktım araba yere yaslandı :) çanta tıkış tıkış arabada hafif olunca.
yanımda mama için termos taşıyorum mama ,bibreron, yedek kıyafet, bez deiştirme takımı falan derken sizinde doluyor mu ya çantalar ben sığmıyorum çantaya. küçük mü almışşım keşke büyüğünü alsaymışım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?