2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben de rejime başladım bugün:))) yediğim ıvır zıvırları ve koca porsiyonlarımı azaltmaya başladım.. yavaş yavaş iyice kesicem ıvır zıvırı birden olmuyor:))) bayağ iyi gidiyorum şimdilik bakalım.. bu arada yarın yürüyüşe başlıyordum ama çarşambaya kaldı bugün aşılarımızı vurulduk dr bugün yarın çok hırpalama bırak dinlensin dedi.. mecburen ertelendi benim yürüyüş işi ayy bakalım nasıl gidecek kilo verme gayretimiz güveniyorum ben bize

Yok benimkinin ateşi çıkmadı ama uykusunda hep inledi bi kaç gün.

canım ben de rejime başladım bugün:))) yediğim ıvır zıvırları ve koca porsiyonlarımı azaltmaya başladım.. yavaş yavaş iyice kesicem ıvır zıvırı birden olmuyor:))) bayağ iyi gidiyorum şimdilik bakalım.. bu arada yarın yürüyüşe başlıyordum ama çarşambaya kaldı bugün aşılarımızı vurulduk dr bugün yarın çok hırpalama bırak dinlensin dedi.. mecburen ertelendi benim yürüyüş işi ayy bakalım nasıl gidecek kilo verme gayretimiz güveniyorum ben bize

maşallah kuzuna çok güzel uzamışş bizim hemşirenin söylediğine göre yeni nesil aşıymış bunlar artık ateş yapma oranları çok azalmış oğlumun ateşi çıkmamıştı ama senin gibi sürekli takip ettim bende geçmiş olsun

maşallah oğluna canım.benim oğlumun ateşi çıkmamıştı ama 3 gün boyunca huysuz ve uykusuzdu..emmede bile zorluk yaşamıştı.3 gün olunca düzeldi çok şükür..bende 2 gün çay kaşığıyla calpol vermiştim rahatlatsın diye..birde 3 gün yıkamayın demişlerdi bize aklında olsun.gerçi biliyorsundur ama.

şimdi doktordan geldik moralim çok bozuk oğlum sadece 700 gr almış..sütümde var neden bu kadar az aldı anlamadım..
mama vermeyi düşünüyorum.. siz ne dersiniz kızlar hiç sağlıklı düşünemiyorum şuanda moralim altüst oldu..

Sakın sütün varken mama verme, 700 gr gayet iyi. Bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama 2. aydan sonra hareket kabiliyetleri arttığı için kilo vermeleri de azalıyor. Benim oğlum ilk ay 1.5 kilo almıştı bu ay sadece 970 gr aldı ama bütün gün yerimizde durmuyoruz, sürekli oyunlar şarkılar istiyor. 400 gr ın altına inmedikçe mama takviyesine olumlu bakmıyor doktorlar. Ama için rahat etsin istiyorsan sütünü yağlandırmaya çalış. Bol bol ceviz ye. Kırmızı et ye vs. Ama sütün varken mama verme. Benim sütüm azaldığıı halde mama vermek istemiyorum. Mama vereceğime ek gıda veririm diyorum.

daha iki aylığız.. ilk ayda 800 gr almıştı.. cevizimi balığımıda yiyorum hatta günde iki tanede değil baya baya yiyorum..
doktor önermiyor ama forumda en az alan hep biz oluyoruz okadar umutlu gitmiştimki.. ağlayarak döndüm

Tamam işte, ilk ay 800 gr aldıysa demek ki ince yapılı bir bebeğin olacak, yapısı bu yani. Ki dediğim gibi 800 - 700 gr az değil. Benim eşimin yeğeni 3. ayında sadece 200 gr aldığı halde doktoru mamaya başlatmamıştı. Anne sütüyle idare ettiler. Şimdi tosuncuk gibi ama:)

ama ben ince yapılı istemiyorum tosuncuk istiyorum
çünkü tosuncuk gibi doğdu nazar mı değdi ne yaa

Sen bilirsin ama ben olsam mama vermezdim. Yine de son karar senin ve doktorunun.

bende hiç istemiyorum erkenden ek gıdaya başlatmak istiyordum..ama genele göre az alınca insanın ister istemez canı sıkılıyor..
kendimi bile suçladım sütüm oğluma yaramıyor diye.. ne garipmiş bu annelik

hiç mi ama hiiiç canını sıkma.. kilo alımı gayet güzel.. doktor da normal dediyse endişelenmene gerek yok bence..
bebeklerin bünyeleri farklı.. hepsi aynı olacak diye bişi yok :)))
sağlığı ve huzuru yerindeyse takma derim..
aralık topiğinde belçikada yaşayan bir arkadaşın akrabasına doktor "ne veriyorsan yarısını ver " demiş.. bebeği 3 aylıkken 7 kg üstünde çıkmış..
bende üstüme alındım.. tam 3 aylıkken 7,900 çıktı kıyafetleriyle.. ama bizimki mamadan iyice şişti.. 4 - 4 bucuk saatte 150ml mama veriyorum.. az da olsa anne sütü de emiyor.. hatta bazen 120ml mama veriyorum gece 5-6 saat vermiyorum bile midesi dinlensin diye.. böylece bende dinlenmiş oluyorum.. Allahtan uyuyor...

benimkinin sorunu emme tembeli canım.. memeyi ağzına alır almaz gözler gidiyor uykuya dalıyor.. birde çok hareketli devamlı eller kollar oynuyor hiç sakin durduğunu görmedim uyku haricinde

canım sütün bebeğini doyuruyorsa neden mama vereceksinki , ben veriyorum emziriyorum sık sık ama bizim ki artık açlıktan ağlıyor , şimdi sütümü artırmaya çalışıyorum, günde en az 3 sefer mama veriyorum içim gidiyor. kıymetini bil bunları dert etme :) . bizimki de bu ay 700 gr almış mama aldığı halde. kilosu normal bence kilo önemli değil sağlıklı olsun, yemesi normalse kiloyu önemseme bence.. şimdi sütümü sağıyorum o emmedii vakitler biriktirip en azından mama öğününün birini anne sütü yapmaya çalışıyorum..

hiç sütünü sağdın mı ne kadar çıkıyor, ona yetecek kadar çıkıyorsa kesinlikle başlama mamaya. hiç senin sütünle bir olur mu.

Mrb arkadaşlar bebeklerinize su veriyormusunuz ... emziriyorum ama yine su versem mi kararsız kaldım bazıları ver diyo bazıları anne sütünden alıyor zaten gerek yok diyor ...

ben bir miktar rezene verdiğim için su da içmiş oluyor oğlum.

bu da bizim ilk yoğurt deneyimimiz tattırmaktan çekinmeyin bence.. sonuçta karnını doyurmuyorlar

Eki Görüntüle 375571

ayy ne tatlı yaa maşallahhhh

üzülme canım sütün kesilir allah korusun..mamayı hemen düşünme bence sütün var sonuçta...kilosu için doktorun ne dedi?

kızlar çok teşekkür ederiz umarım benim oğluşun da ateşi çıkmaz sürekli takipteyim. ayy zaten gazman bir oğlum var birde huysuz olursa yandık yani

canım sakın böyle düşünme gayet iyi almış bence her bebeğin yapısı farklı doğal olarak kilo alışları da farklı olacak. marmelatteenin de dediği gibi sütünü yağlandırmaya çalış bence sütün varken neden mama veresin ki bebeğine. sıkma canını kilo alışı iyi bence zaten olumsuz bişey olsa önce doktorun uyarırdı canım. boşuna üzme kendini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…