2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ay şu kayınpederinden ben okurken bile nefret ettim yavv :)
one ne allah aşkına.. kayınvalidelerin karıştığını duydumda kayınpeder ne alaka..
ne zaman gidicek bunlar.. ay çok sinirlendim

gittiler canım 5 gün oldu da olan da bana oldu.Şimdi bebeğimin huylarını düzeltmeye çalışıyorum.Kucaklarında sallamasınlar diye ana kucağı aldırmıştım ama onlar anakucağında sallamyı da öğrettiler oğluma ne anlamı vard-sa anakucağının o zaman şimdi sallanmadan durmayı öğretmeye çalışıyorum.oooof off.

emziğe alıştır derim cnm. benimkide almıyordu elimle bastırıp emene kadar bekledim hep, yoksa elini yumruk yapıp emiyor hemen kerata..

aynen canım acıkınca bir de uyumak isteyince emmek istiyor ee sürekli uyumak istediği ve emmek istediği için de bol bol gaz oluyor. :44::44: emmeden uyumayı öğretebilsem şöyle beşiğine koysam da uyusa nerdeeee

benim oğluşumda elini emiyor artık sağolsun kayınpeder.Eldiven çıkartmıyorum ben yüzünü çok çiziyor eldivenle kalınca da elleri sürekli ıslak kalıyor üşüyor ıslanınca sürekli eldiven değiştirmek zorunda kalıyorumj

o sallanmadan durma işini çözen bana da yardım etsin aynı dert bende de var...abuk sabuk şarkılar söylüyorum,çeşit çeşit maymunluklar yapıyorum oyalamak için ama en fazla 10 dakika sonrası yine kucak ya da beşikte sallanma modu...gerçi alışkanlıklar 4. aya kadar değiştirelebilir diyorlar...tecrübeli annelere sormak lazım...

Her bebeğin huyu farklıdır elbet ama benim oğlum tam doyduysa, gece gündüz demeden yatağına yatıp kendi kendine mırıldana mırıldana uyuyor. Ama yok tam doymadı ise sallanmak istiyor.

emziğe alıştır derim cnm. benimkide almıyordu elimle bastırıp emene kadar bekledim hep, yoksa elini yumruk yapıp emiyor hemen kerata..

ben de şimdi uğraşıyorum canım biraz daha iyi ilk başta ağzına verince ağlıyordu şimdi elimle tutuyorum saonra emmeye başlıyor ama çok uzun değil zamanla tutar diyorum çok düşürüyor ağzından.

Her bebeğin huyu farklıdır elbet ama benim oğlum tam doyduysa, gece gündüz demeden yatağına yatıp kendi kendine mırıldana mırıldana uyuyor. Ama yok tam doymadı ise sallanmak istiyor.

bunları duyunca kıskanmamak elde değil :84::84::84::84: dövücem ben bu çocuğu

mekik için daha çok erken bence ya denedim birsefer zorlayacak ama diğer egzersizlere başladım ben ah birde fırsat bulsam adam gibi yapabilsem.. yürüyüşe çıkamıyorum henüz serin geçen çıktım gece bende oğlumda gazman gibiydik o yüzden tkrar cesaret demedim benim üşütmem bile ona gaz yaptı.

daha hiç dışarı çıkaramadım oğlumu ilk alışveriş merkezi denememizde sadece şampuan ve kolonya alabildim sonra ben koşa koşa arabaya eşimde kalan listedekileri hızlıca alıp kasaya gittik. alışveriş maceramız orada son buldu.. bebek arabasını pek sevmeyecek sanırım oysa ne çok heveslenmiştim. tekrar da deneyemedik zaten annmlerden fırsat bulamıyoruz ki herşeye müdahale.insanın bazen çıldırası geliyor... sanki biz üvey anne babayız allahım ya sinir geldi bana yine

ne güzel geziyorsunuz maşallah ya ben henüz cesaret edemiyorum bizim buralar pek sıcak sayılmaz aslında dışarıda hava nasıl bilmiyorum belkide sıcaktır :))) .

seni çok iyi anlıyorum ben. artık annemler gitsede kendi düzenimizi kursak istiyorum sağolsunlar çok yardımcı oluyorlar ama onlar gidince çok daha fazla zorlanmama sebep olacaklar. ilk başta kendime göre olsun diye çok çaba sarfettim baktım hem sinir ediyorum hemde fazlasıyla sinir oluyorum. tekrar doğurursam yanıma kimseyi istemeyeceğim ben onu anladım, ilk ongünden sonra evden herkesi yollamalı.. neyse yine az çok almış emziğı kabul eder yine merak etme.. ben vitamininden bir damla sürüyorum çok ağladığında o zaman emziğ yapışıyor aralarda bir iki sefer yapabilirsin eğer emziği itecek olur ve çok ağlarsa..

sütün varsa o zaman çok yediğinden hazmedemiyor ggaz oluyordur. bizimki mama yerken doyduğunu bilmiyor sonrada kusuyor gazı oluyor, başlıyor ağlamaya.. bir süre karnının şişini indirmeye çalışıyoruz..

bunları duyunca kıskanmamak elde değil :84::84::84::84: dövücem ben bu çocuğu

he valla bende kıskandımm nazar etmeyelim tu tu tu 41 kere maşallahhh

uyku uykuyu getiiriyo bence düzene girmeye başlamıştır dicektim ama gece uyumamış

dr demiş ama bende yazmak istedim :) mutlaka en az 2 saat olsun canım emzirme aralığın hazımsızlıktan huzursuz olup uyuyamıyodur ki huzursuz oluncada emmek ister bebişler hem 2 saat teb öce emzirmek süt üretiminide azaltırmış,o nasıl durmaktan hoşlanıyosa öyle vakit geçirmeyi dene canım çok uyanık kaldı illa uyutayım deyince iyice huysuzlanıyo benimki,akşam banyolarıda iyi gelir ve emzikten vazgeçme tok olduğundan eminsen ve emmek istiosa emzik ver derim

bende mama veriyorum canım malesef yatmiyo oğluma aç kaldıkça huysuzlaşıyo dr aç kalmasındansa mama ver ver diyo dün dr 1 öğün mama 1 öğün kendi sütünü ver hem sütün birikir tek öğününü doyurur önce emzirip sonra mama verme dedi hazımsızlık yapar rahasız edermiş ki yeşil sümüksü kaka en sonda cıvık kaka yaptığı için acil götürmüştük çok şükür bişi çıkmadı teslerde

sağol canım bilgiler için çok geçmiş olsun belki üşümüştür biraz. gerçi üşümeseler bile bağırsakları düzene girerken oluyo sanırım böyle gairplikler.. bilmiyordum ben emzirip yetmezse veriyordum mamayı .. onu bir düzene sokayım o zaman..

banada mantıklı geldi ne kadar emdi ne kadar mama yapcam sıkıntısı en aza indi dünden beri kakasıda düzeliyo galiba,90 cc yap mamasını dedi bide 4-5 saatte bir emzirmiş oluyon süt birikiyo 2 dir emzirmemle doyuyo çocuk
mamayıda gece verip doyduğundan emin olmak istiyorum ki uzun uyusun gece uykuları çok önemli gelişiminde çünkü

kızlar belkide doyuyordur bebekleriniz oburluktan yapıyorlardır sütünüzü sağıp bir baktınızmı??

canım ben kesinlikle karşıydım emziğe ama büyük konuşmamak gerekiyormuş benim kurtarıcım diyebilirim hem emme içgüdülerini gidermekiçin de faydalıymış tabi sık kullanmamak lazım ben gerçekten baş edemeyeceğimi anladığım kriz anlarında kullanıyorum mesela bazen çook gaz sancısı oluyor kıvranıyor da kıvranıyor ve durmadan emmek istiyor saat başı bile değil her 5 dk da bir düşün bir gün sırf bu nedenle acillik olmuştuk doktor sadece gazı var ve ağrısı olduğu zaman kendini güvende hissetmek istiyor onun için en güvenli yerde senin memen sakın 2 saat geçmeden verme bir daha bu çocuğu sen yapmışsın böyle dedi ve yolladı birde azar yedim yani amaa çook haklıymış canım doktoru dinlediğimden beri bayağ fark var bu kriz anlarında emzik vermeyi dene böylece memeyi çıkart aklından oyalamaya çalış dedi faydasını gördüm ben çok az veriyorum emziği alışmıyor da böylece. bence aç olduğu için değil sık emmekten gazı olduğu için ağlıyor aynısını yaşadım çünkü sırf kilosuna bakılsın diye bile gittim dr. a sütüm yetmiyor galiba dedim tarttı haftada 450gr almış daha ne istiyorsun kilosu çok iyi sadece acısından sana sığınıyor dedi yani bebeğinin kilo alışı normalse eğer benimle aynı durumda olabilirsin.
aaaa ne kadar uzun yazdım

Canım felaket tatlı çekiyor ama evde ilaç niyetine bişey yok

Süt işini ben şöyle hallediyorum. Her emzirme sonrası sütümü sağıyorum, 5-10 cc ne çıkarsa artık. Akşam 8 gibi de o biriken sütü verip uyutuyorum oğlanı. Sonra gece 4'e kadar falan uyuyor, 4'te emzirip kalan sütü tekrar sağıyorum, 80 cc filan çıkıyor, onu buzluğa atıyorum hemen.

benim de canım çok tatlı çekmişti salep içtim ben bol tarçınlı ve kocaman bir bardakta idare eder şimdi o beni ımmmm bayılıyorum salepe :))
bu arada canım çok şanslısın 8 saat uyuyor mu oğlun ne güzel maşallah diyelim. bizimki de gazı olmadığı zaman çok güzel uyuyor akşam yattımı rahat 7 saat uyuyor emip geri yatıyor ama gazı oldumu çok huzursuz oluyor uykuları ıkınıyor ağlıyor kıvranıyor ama hala uyuyor oluyor en son dayanamayacak duruma gelince basıyor çığlığı ama uyku akıyor gözlerinden nasıl olcak bu böyle bilmiyorum çok üzülüyorum birde endişe ediyorum ya huyu değişirse bu gaz olayı bitene kadar:26:

Son düzenleme:
kızlar belkide doyuyordur bebekleriniz oburluktan yapıyorlardır sütünüzü sağıp bir baktınızmı??
ilk 1 ay güzeldi canım sütüm sonra sonra etmediğini farkettim çoğalsın diye makina aldım sağıyorum en fazla 110cc çıktı 2 göğsümden 2-3 saat sonra bi daha sağdım 300-40 cc çıktı o da doyurmuyo tabii

Yok beni salep paklamaz Şöyle kazandibiler, tavuk göğüsleri, sufleler, ekmek kadayıfları, baklavalar geçiyor gözümün önünden((

Şeytan kulağına kurşun, hiç gaz sorunumuz olmadı bizim. Oğlum da babası gibi anası gibi uykuyu seviyor:) Bir de tabi uyutmadan önce bol miktarda yoruyorum oğlumu:) Bugün sabah hatta gözlerinden uyku akıyordu yine de uyutmadım, seve seve erittim oğluşumu:)

salep dedin canım çekti bende yapayım bari kendime

Ya arkadaşlar,
Bebişlerinizi masaja nasıl alıştırdınız. Benim kızım nefret ediyor yağlanma faslından. Banyoda gıkı çıkmayan çocuk, yağlarken basıyor feryadı, tutabilene aşkolsunVar mı bunun özel bir şekli şemali. Bilen söylesin lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…