- Konu Sahibi antidepresif
-
- #27.581
Çok çukur ya da çok yüksek olmamalı diye biliyorum ben. Çok çukurluk varsa bebek susuz kalmış demekmiş, çok tümsek varsa da beyinde su birikmiş gibi bir durum oluyormuş. Düz bir yumuşak zemin olmalı diyorlar.
Hazır sohbet halindeyken bir konu daha açayım da tartışalım:)
Ben 4. ayda ek gıdaya başlamayı düşünüyorum. Öğün olarak değil ama tattırma ve alıştırma amaçlı. Sizin düşünceniz nedir?
canım çok çok az sadece ağzına dokundurarak olabilir belki ama ben 5.aydan önce başlamayı düşünmüyorum çünkü sindirim sistemleri oluşmamış oluyor henüz ama sen de demişsin zaten sadece tattırma amaçlı diye.. gerçi babamız biraz katı bu konuda kesinlikle verdirtmem diyor:26:
Ben de katıydım önceden ama annem biz 3 kardeşe de 2 aylıktan itibaren kendi yediği yemeklerden tattırmaya başlamış. Kahvaltıda yumurtanın sarısını, peyniri falan ezip damağımıza koyarmış az az. Geçenlerde de görümcemin k.validesi "ben 3 çocuğumda da kendi kaşığımın tersiyle tarhana çorbasını tattırırdım daha 2 aylıklarken, hiçbirisi yemek seçmez" diyince 4. ay çok erken görünmedi gözüme.
kızlar şu bıngıldak konusunda aydınlatın beni içim rahat etmedi ya
Canım gönderdiğim makaleyi okudun mu? Bence sıkıntılı bir durum yoktur ama için rahatlasın istersen bir kaç çay kaşı su ver bebeğine ya da rezene. İshal olup su kaybetti diye korkuyorsun sanırım. Ama öyle olsa farkederdin zaten, merak etme.
çok abartmadıktan sonra yani sadece tattırma amaçlı olduktan sonra bence de sorun yok bana da çok söylüyorlar şöyle yaptık böyle yaptık şimdi hiç yemek seçmezler diye ama ama bana pek inandırıcı gelmiyor yani erken tattırmakla sonradan yemek seçmesinin arasında bağlantı olduğunu düşünmüyorum. yine de 4.ayda sadece tattırmaktan zarar gelmez sanırım:)
ben erken başlamaya hep karşıydım su bile vermiyorum ama sanırım sütüm 6 ay yetmicek o yüzden 4 ay bitince tattırmayla başlarım heraldeHazır sohbet halindeyken bir konu daha açayım da tartışalım:)
Ben 4. ayda ek gıdaya başlamayı düşünüyorum. Öğün olarak değil ama tattırma ve alıştırma amaçlı. Sizin düşünceniz nedir?
oğlumun kafası keltoş olduğundan heran görebiliyorum çook ağladığında kendini kastığında ve şiddetli emdiğinde bıngıldağı inip kalkıyo elimi gezdirince hafif kur isediyorum ama bence nrmal çünkü dıştan bakınca belli olmuyo çukurluk ztn hissetmemiz normal değilmi elleyince,çukur ztn ?işte bu yüzden soruyorum canım dokunduğum zaman ama hiç bastırmadan çook hafif dokunduğumda sanki çok az çukurluk varmış gibi geliyor. ama bayağdır böyle dikkatimi çekiyordu ama her seferinde kontrol de ediliyor içim rahat etmedi ya. biraz öncede bezini değiştirdim kakası hafif sümüksü geldi:26: içime kurt düştü şimdi
bu haftalarda normal galiba ya dikat ediyorumda sümüksü veya yeşil kaka şikayei 6 -8 hafta arası 7. hafta içindeyiz bizde de var aynı şikayet kendi balgamını yutuyo diyo herkescanım makaleyi göremedim:26: ama evet acaba ishal oldu da su mu kaybetti diyorum şimdi kakası da hafif sümüksüydü ne bileyim içim rahat etmedi ya çok çukur değil tabi ki ama çok çok hafif içe çökük sanki kakasının sümüksü olması da normal değil diyoruz ya hep
bende şunu merak ediyoum yeni emdi ve ardından balgamsı süt kustu ne demek? sü kesiği gibi olunca ne demek?
dr randevusunu erkene almak gerekicek galiba :44:
işte bu yüzden soruyorum canım dokunduğum zaman ama hiç bastırmadan çook hafif dokunduğumda sanki çok az çukurluk varmış gibi geliyor. ama bayağdır böyle dikkatimi çekiyordu ama her seferinde kontrol de ediliyor içim rahat etmedi ya. biraz öncede bezini değiştirdim kakası hafif sümüksü geldi:26: içime kurt düştü şimdi
canım merhaba ankaralısın galiba şimdi nerede yaşıyorsun
evet cnm bende başlıycam.. hatta ben şimdiden günde iki çay kaşığı su veriyorum şapur şupur bi içiyor.. ablamda 4 aylıkkken hafif hafif başladı hiç bi ek gıdayı redetmedi yeğenim..
cmnm bizim kakamızda aynıydı ben götürdüm doktora, doktor normal ama için rahat etmiyorsa tahlil yapalım dedi.. babamız sabahın 4ünde kaka yetiştirdi hastaneye:)
şükür bişey çıkmadı
evet cnm ankaralıyım ama evlenince bandırmaya geldim..hem ailem uzakta hemde sıkılıyorum burda.. ama bunada şükür
kızlar nasılsınız?ben bu oglanla ne yapacagım bilmiyorum çok az emiyor...kilo almıyor....ve uykusu çok az...2saat uyuduysa en az 4 5 saat uyanık....uyuyarak büyür lafına inat uyumuyo(heleki geceleri 11 gibi başlayıp saatlerce aglıyo...ne yapacagım ben ya...birde 4kilo dogdu şuan 2 aylık ama 5 kilo bile zor gelir (((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?