• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

taze annecikler bende 14 ocakta oğlum keremi kucağıma aldım çok şükür 40 miz çıkana kadar annemler yanımdaydı normalde ayrı şehirlerdeyiz 1 haftadır oğlumla başbaşayım ve yeni yeni bir düzen kurmaya çalışıyoruz öncelikle deneyimlerimi yazayım
1.gece uyutamıyorum diyen anneler eğer evinizin sıcaklığı müsaitse bebeğinizi akşam 8 9 gibi yıkayın masaj yapın benim oğlum banyo sonrası uyuyoor
2.sütüm 40 ıma kadar özellikle geceler taşıyodu ama 1 haftadır ole değildi helva humana su içiyorum faydası oldu ama 2 gece önce tesadüüüfen pimaniye yedim su içip yattım inannın gece göğsümün sızlamasına uyandım :) :nazar: deneyin derim
3. gaz sancısı için colinox kullanıyorm hafifletiyo sancımızı birde bağırsağına msj yapıyorm kalın bağırsağın pozisyonuna uygun kakanın ilerleyiş yönünde yapılan karın masajıda çok işe yarıyor sonrasında yüzüstü yatırıyorm
bunlarda benim elimden gelenler oğlumun sıkıntıları için bu yazdıklarımı deneyenler sonuçları yazarsa çok sevinirim hepimize keyifli annelikler diliyorumm :16::16:

selam kızlaar.Oğluşum iki gündür gece gündüz hiç durmuyordu dün acile götürdük kulağı iltihap kapmış.Bir sürü ilaç verdi.Çok moralim bozulda.Haftada bir kere yaptırın banyosunu dedi kulağına su kaçtığından olabilir dedi.Ayrıca yine çoook gazı vardı.Yine popsuna bi şey sokup çıkarttılar gazını.Nasıl sesler çıktı o boru gibi şeyi sokunca :53::53:

ya benim oğluşumun 40 ı çıkalı 4 gün oldu hala huysuz.Hala şöyle güzel güzel etrafa bakmıyor ya ağlıcak ya da emecek uyanıkken.Sizin bebişleriniz de öyle mi çok sinirim bozuluyor :26::26:

yerim o bıdığı ben :))
sanırım sürekli hareket halinde olduğu için rahattır.. gazlı bebeklere iyi geliyor.
bizde dün hastaneye gittik kalça çıkıklığı için, taksiyle 5dk mesafe, mayıştı hastaneye gidene kadar dışarıya baka baka gittik, hastaneye girince uyudu babasının kucağında, randevumuz olmasına rağmen 45*50dk bekledik, korktum uyanır da ağlar diye.. bizi çağırmalarına 5dk kala uyandı.. başta mekanı yabancıladı büzdü dudakları, sonra beni ve babasını görünce gülücükler saçtı.. ilgi odağı olduk :1: ultrasonda da yavrum sesini çıkarmadı hiç..
eşim ağlar dedi soğuk jeli sürdükleri zaman, yok dedim alışkın o, 9 ay boyunca annesinin karnından hissetti o jeli :1:

ahh birde gazlı hallerini görsen eminim hemen vazgeçersin yemekten:))) evet bana da hareket halinde olduğu için rahat gibi geliyor ama evde de deniyorum bebek arabasıyla gezdirmeyi fayda etmiyor portbebe bebek arabası araba ne olduğu önemli değil yeter ki onu dışarı çıkaracak birşeyin içinde olsun hemen susuyor:)) canım ben de merak ediyorum bakalım benim oğluş nasıl duracak ultrasonda umarım bişey çıkmaz:nazar:

hani kırkından sonra düzene girerdi? bizim olan düzenimiz bozuldu.. küçücük bebek sabahtan akşama kadar 1 saat bile uyumadı.. üstelik durmuyorda kucak istiyor ağlıyor, kollarım koptu akşama kadar.. ev leş gibi oldu her yer darmadağınık 5 dk bile yanından ayrılmama izin vermiyor.. ailemden çok uzakta olmanın acısını hiç bu kadar yaşamamıştım...
5 dk bırakacak kimsem yok.. uyumadı zamanlarda öylece dursa yine iyi böyle değildi bizim huyumuz :((((((((

hani kırkından sonra düzene girerdi? bizim olan düzenimiz bozuldu.. küçücük bebek sabahtan akşama kadar 1 saat bile uyumadı.. üstelik durmuyorda kucak istiyor ağlıyor, kollarım koptu akşama kadar.. ev leş gibi oldu her yer darmadağınık 5 dk bile yanından ayrılmama izin vermiyor.. ailemden çok uzakta olmanın acısını hiç bu kadar yaşamamıştım...
5 dk bırakacak kimsem yok.. uyumadı zamanlarda öylece dursa yine iyi böyle değildi bizim huyumuz :((((((((

canım kırkından sonra iyi olur falan hikaye bunlar... kırkından sonra bebek anca algılayabiliyor çevreyi, benimki ilk ayında uyanmak bilmezdi,
gerçi şimdi de pek şikayetçi değilim de, an geliyor insana bezginlik geliyor.. 5dk biri bsksa da tuvalete gidim diye düşünüyorsun..
ben 20.günümüzden itibaren tek başıma bakıyorum.. ailem çok uzak.. annem de çalıştığı için fazla kalamadı.. 18saat yol.. ahh.. evlenirken bunları düşünemiyoruz hiç.
hayat..
bebişlerin düzeni normalde 3.-4. aya kadar oturuyor.. herşey yoluna girer merak etme

Ahh ahh, biz 2.5 aylık olduk, artık öyle kesintisiz gündüz uykuları yok, hep oyun hep kucak, alıştırın kendinizi buna:)
ahh birde gazlı hallerini görsen eminim hemen vazgeçersin yemekten:))) evet bana da hareket halinde olduğu için rahat gibi geliyor ama evde de deniyorum bebek arabasıyla gezdirmeyi fayda etmiyor portbebe bebek arabası araba ne olduğu önemli değil yeter ki onu dışarı çıkaracak birşeyin içinde olsun hemen susuyor:)) canım ben de merak ediyorum bakalım benim oğluş nasıl duracak ultrasonda umarım bişey çıkmaz:nazar:

Annemin dediğine göre bebekler yeni bir yer görmeyle bile yorulurmuş, o yüzden de evin kapısına bile çıkarsan kucağında, 5 dakika sonra yorgunluktan sızarmış bebek dediğin, yani annem öyle diyor:) Biz misafirliğe gittiğimizde kucağımda evi gezdiriyorum ben, sanki uzayı keşfetmiş gibi ilgiyle inceliyor oğlum, daha ikinci odanın sonunda kucağımda sızıveriyor:)

canım kırkından sonra iyi olur falan hikaye bunlar... kırkından sonra bebek anca algılayabiliyor çevreyi, benimki ilk ayında uyanmak bilmezdi,
gerçi şimdi de pek şikayetçi değilim de, an geliyor insana bezginlik geliyor.. 5dk biri bsksa da tuvalete gidim diye düşünüyorsun..
ben 20.günümüzden itibaren tek başıma bakıyorum.. ailem çok uzak.. annem de çalıştığı için fazla kalamadı.. 18saat yol.. ahh.. evlenirken bunları düşünemiyoruz hiç.
hayat..
bebişlerin düzeni normalde 3.-4. aya kadar oturuyor.. herşey yoluna girer merak etme

Ahh ahh, biz 2.5 aylık olduk, artık öyle kesintisiz gündüz uykuları yok, hep oyun hep kucak, alıştırın kendinizi buna:)

Annemin dediğine göre bebekler yeni bir yer görmeyle bile yorulurmuş, o yüzden de evin kapısına bile çıkarsan kucağında, 5 dakika sonra yorgunluktan sızarmış bebek dediğin, yani annem öyle diyor:) Biz misafirliğe gittiğimizde kucağımda evi gezdiriyorum ben, sanki uzayı keşfetmiş gibi ilgiyle inceliyor oğlum, daha ikinci odanın sonunda kucağımda sızıveriyor:)

inşallah kılzar en azından bi öğleden önce bide öğleden sonra uzun uyusa birinde temizliği birinde yemeği hallederim ama yok maalesef..
daha minicik bunlar yaaa hep uyumaları lazım koca adam gibi akşama kadar nasıl dayanıyolar anlamıyorum

canım oğlum için farketmiyor nereyi gezdiğimiz market alışveriş merkezi ev gezmesi hiç farketmez evden başka bir yer olsun yeter onun için evde cıyak cıyak ama kapıdan çıktık mı yumuyor gözlerini eve girdik mi yine açıyor:53: eve mi bir gıcıklığı var inan anlamadım:36: geçen gün emzirdim altını değiştirdim çıktık dışarı 7 saat dışardaydık bir kere açmadı gözünü eve girdik bastı çığlığı ben de anlamıyorum bu oğlanı:19:
sizde gece gezin canım :9:

selam kızlaar.Oğluşum iki gündür gece gündüz hiç durmuyordu dün acile götürdük kulağı iltihap kapmış.Bir sürü ilaç verdi.Çok moralim bozulda.Haftada bir kere yaptırın banyosunu dedi kulağına su kaçtığından olabilir dedi.Ayrıca yine çoook gazı vardı.Yine popsuna bi şey sokup çıkarttılar gazını.Nasıl sesler çıktı o boru gibi şeyi sokunca :53::53:

ya benim oğluşumun 40 ı çıkalı 4 gün oldu hala huysuz.Hala şöyle güzel güzel etrafa bakmıyor ya ağlıcak ya da emecek uyanıkken.Sizin bebişleriniz de öyle mi çok sinirim bozuluyor :26::26:
geçmiş olsun canım
kızlar gündzleri tv hep açık ben odada olmasamda geceleride sadece gece lambası açık oda çoğu zaman uyuyunca kapatıyorum geceyi gündüzü biliyo akşamları 9 -10 gibi uyuyosa mutlaka uyandırın 12-1 gibi yatarsa 3-4 saat uyur :34:
ha bide gece hiç konuşmuyorum bebişle küsüyorum ona :)

Son düzenleme:
canım oyun halısı aldık demiştin ya hangi oyun halısını aldın birde oğluşun oynuyor mu? biz de almak istiyoruz yatağına asılan müzikli ışıklı bir oyuncağı var bayağ seviyor onu ama artık daha oyalayıcı bişey istiyorum açıkçası halılara pek merakım var ama benim merakımın olması yetmiyor işte oğluş sever mi acaba:9::55:

sarılığınız nasıl oldu canım geçti mi?

geçmedi canım hala ya gözleri ve suratı hala sarı 2.ayımızda tekrar bakıcak doktorumuz. ama haftada 1 aile hekimliğine kontrole gidiyoruz artış varmı diye umarım geçer biran önce çünkü dr ne kadar korkma artık dese de ben tedirgin oluyorum:50:

kızlar kendi doktorlarınıza kontrole gittinizmi? beni 40ımızda çağırmıştı ama kullanmam gereken bir ilacım var ondan sonra giderim dedim ben hata mı yaptım acaba haftaya gidicem. sanırım rahime bakıyorlar..

Son düzenleme:
sıkıldığı zaman illa ayakta olcaz dolaşıcaz şarkılar söylicez oturduğumuz an basıyor çığlığı ya küçücük şey nasıl anlıyor anlamıyorum hiç kandıramıyorum ben bu çocuğu ailecek maymun etti bizi:9::55:
ben biraz gaddarım galiba doğduğu günden beri gazdan ağlamaktan katıldığında dahi oturarak oyaladım ve ayakta gezdirenleride oturttum kayınvalidem çok bozuluyodu ama şuan çok rahatım 44 günlük olduk kendi kendine vakit geçirebiliyo ,eşimde müdahalelerime bozuluyodu ama dün bebişle yalnız kalınca anladı beni :) ama tabi koliklerin durumu daha zordur yaşanmadan bilimez

kızlar kendi doktorlarınıza kontrole gittinizmi? beni 40ımızda çağırmıştı ama kullanmam gereken bir ilacım var ondan sonra giderim dedim ben hata mı yaptım acaba hataya gidicem. sanırım rahime bakıyorlar..
bende gitmedim ay sonu bebişle beraber gideyim diyorum

ben biraz gaddarım galiba doğduğu günden beri gazdan ağlamaktan katıldığında dahi oturarak oyaladım ve ayakta gezdirenleride oturttum kayınvalidem çok bozuluyodu ama şuan çok rahatım 44 günlük olduk kendi kendine vakit geçirebiliyo ,eşimde müdahalelerime bozuluyodu ama dün bebişle yalnız kalınca anladı beni :) ama tabi koliklerin durumu daha zordur yaşanmadan bilimez

bende gitmedim ay sonu bebişle beraber gideyim diyorum

canım inan benden daha gaddar olamazsın:ssz: arkadaşlarım bile acımasız anne diye dalga geçiyorlar ama napayım tek başıma bakıyorum bebişe böyle olmak zorunda belli saatlerde kolik nöbetlerimiz tutuyor mesela çok zorluyor bizi ona rağmen daha sallanmak ne bilmez bebeğim tek yaptığımız evin içinde şarkılar söyleyerek gezmek oluyor dikkatini dağıtmak zorundayız bi şekilde. amaa gaz sancısı olmadığında melek gibi oluyor oğlum kendi kendine oynuyor uyuyor gülücükler saçıyor:16: çift kişilikli galiba benim oğluş:9::9:

canım inan benden daha gaddar olamazsın:ssz: arkadaşlarım bile acımasız anne diye dalga geçiyorlar ama napayım tek başıma bakıyorum bebişe böyle olmak zorunda belli saatlerde kolik nöbetlerimiz tutuyor mesela çok zorluyor bizi ona rağmen daha sallanmak ne bilmez bebeğim tek yaptığımız evin içinde şarkılar söyleyerek gezmek oluyor dikkatini dağıtmak zorundayız bi şekilde. amaa gaz sancısı olmadığında melek gibi oluyor oğlum kendi kendine oynuyor uyuyor gülücükler saçıyor:16: çift kişilikli galiba benim oğluş:9::9:
inşallah çabucak geçer canım nöbetler insan stres oluyodur nöbet geldiğinde :(

inşallah çabucak geçer canım nöbetler insan stres oluyodur nöbet geldiğinde :(

inşallah canım ya umarım rahatlar biran önce bebeğim çünkü o da çok kıvranıyor çok üzülüyorum.. bazen saatler sürüyor sakinleştiremiyoruz rekorumuz var valla geçenlerde sabah 7de uyandı akşam 9buçukta zor uyuttuk ağla ağla mahvoldu yapmadığımız şey kalmadı ama faydasız. bir kaç gündür sankş rahatlıyor gibi ama canım azalıyor gitgide umarım geçer artık

Back
X