- 1 Haziran 2008
- 2.313
- 23
Açıkçası staja başladıktan sonra benimde fikirlerim evrim geçirdi ve neden bu emeği KPSS ye vermedim diye baya hayıflandım kendime, torpil diye kafayı şartlandırmışız, sanki özel sektör çok farklı gibi:) Oysaki çevremde atanan insanlar oldu, onları görünce umutlarım yeşerdi. Mali müşavirlik güzel bir meslek, prestijli ama arka planında ne bilim, hiç bana göre değilmiş. Dediğin gibi meslek mensupları hiç yardımcı olmuyorlar, staj yeri bulmak büyük mesele. Bunları görünce iyice soğudum. Enerjimi memurluk sınavına harcıyayım dedim kendi kendime, 3 yılın gözümde büyümesi değilde hem maddi hem manevi olarak çektiklerime değecekmi, işte o konuda net olamadım. Ve değmeyeceğine karar verdim. Hayırlısı olsun. İsteyen arkadaşlarda sakın yanlış anlamasınlar, bana göre değilmiş, belki başka bir arkadaşımın idealiyse daha farklı düşünür, benim idealim değildi, ortamıda gördüm iyice soğudum. Hayırlısı artık bu sınava, çok çalışmalıyızzzzzzzz:) Umutlandım bu yazışmaları okuyunca, aslında bu konu başlığını başlatan arkadaş çok büyük bir hayır yapmış. İnsanlara umut dağıtıyor ve motive ediyor süreç ile ilgili paylaşımlarda bulunmak.
haklısınız :79: bende çok düşündüm artılarını eksilerini hep diyordum bende torpille memur oluyorlar diyordum tabi torpille memur olanlarıda gördüm ama atanan arkadaşlarımı çoğu emekleri ile atandılar en güzel şey emekle yapılan iş hem kişiye daha hayırlı oluyor gerçekten bu topiki açan arkadaşımdan allah razı olsun onun sayesinde ben bazı şeyleri yapmaya başladım onun verdiği siteler çok bana yardımcı oldu yeni hocalar kaynaklar tanıdım .
desteğimiz birbirimize hep sürsün allah yardımcımız olsun.