- 24 Ocak 2012
- 20
- 0
derinnmavi benim iktisat ve ortaöğretim hakkında çok bilgim yok ama kpss a ile b arasında şöyle bir fark var. Kpss a kariyer meslekler için geçerli mesela yükselebileceğin müfettiş,uzman, uzman yardımcısı vs. Kpss b de bu gruba dahil olmayanlar için geçerli. İşte mühendis,hemşire teknisyen gibi. Her meslek grubu ikisine girebiliyor ama farklı meslekler seçebiliyor. Mesela kpss b ile düz memur olabilir ya da kpss a ile uzman yardımcısı ya da müfettiş olabilirsin yani mesleğin ile alakasız bi bölümde çalışabilirsin. Bildiğim kadarıyla öğretmenler için hiç farketmiyor iki gruba da girip atanabiliyorlar. Yanlışım varsa düzeltin. Ama bir mühendis kendi mesleği ile ilgili bi iş yapacaksa sadece kpss b ile atanabiliyor.
İktisat için nasıl oluyo onu bilmiyorum her sene de olabilir yani iki grupla da atanabilirsin sadece kpss b de olabilir onu bi internetten araştr istersen canım
Ya şimdi aklıma geldi :) İktisat da alan sınavına girmen gerekiyor o da her sene açılıyor yani kpss a ya girer sanırım. Düz memurluk için kpss b ye girersen eğer o 2 senede bir yani.
tamamdır tatlım çook tşkler