- 3 Ekim 2012
- 289
- 1
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #1.961
canım merhaba benim bebeğim 2 aylık. ben primanın premium care ni kullanıyorum. onlar kiloya göre değişiyor. ben 1 numara yenidoğan kullanıyordum 2-5 kilo. bugün doktora gittik oğluşum 5 kilo olmuş artık 3-6 kilo olan 2 numarasını kullanmaya başlayacağım. vakti gelmiş..... :) bebeğin kaç kiloysa ona göre kullanmanı tevsiye ederim.
bebeğinin doğum kilosunu öğrenebilirmym ? bir de şu kaç aylık konusunu da pek anlayamıyorum.bugun tam 75 gun oldu doğalı. şimdi ben ne dicem . 2 ay 15 olmuş yani. o yuzden 2 bucuk aylık diyorum. 15 gun sonra 3 aya girecek . peki 3 aylık mı diyecegım. yani girerken mi biterkenmi valla kafam karıstı ya biri beni aydınlatabilirmi :))
bebeği 2 buçuk aylık olup prima bez kullann anneler : kaç numarasını kullanıyorsunuz?
birde ben çorap giydrmek istyorum ama ayak bilekleri kırmızı oluyo hemen çıkarıyorum. nasıl çorap önerirsnzz ?
merhaba canım bebeğin 75 günlük ise 2,5 aylık oluyor. 15 gün sonra 3 ay bitmiş olacak ve 4. ayından gün almış olacak. yani dolu dolu 3 aylık olacak bebeğin. Allah sağlık versin inş....
Selam kızlar
Bakıyorumda bütün bebişler hasta
Bizde bıgün gittik doktora
Hırıltı öksürük hapşurma kabızlık gaz kusma burun tıkanıklığı ne ararsan var
Allahtan ciddi bişey yokmuş
Sadece bırun damlası verdi doktor
Bide kış die ben biraz kalın giydiriyodum
Doktor kızdı:26:zaten sürekli kafası ve ensesi terliyodu
O daha kötü ter üstünde kurursa asıl hasta olur dedi
Bu ara salgın var dışarı çıkarmayın dedi
Bide iştahsız bizimki
Uyurken emiyo ama uyanıkken ağla ağla hayatta almıo biberonu
Onunda gazdan olduğunu söyledi doktor
Hem sinirleniyorum bazen hem kızıyorum oğlana,sonra üzülüorum
Yazık canı ne ki onun bi sıkıntısı olmasa ağlamaz diyorum
Neyse bizde de durumlar böyle
Kızlar dikkat edin bebişlere heryer hastalık kaynıo
Benimde üst üç kat en altt atlet sonra çıtçıtlı badi en üste de penye bi üstKalın derken nasıl giydiriyorsunuz benim bebeğiminde ensesi uyuduğu zamanlarda terliyor.Acaba bende mi kalın giydiriyorum.Üstü üç kat altıda iki kat.
Benimde üst üç kat en altt atlet sonra çıtçıtlı badi en üste de penye bi üst
Alta da bi çift çorap batikli penye alt ve üstüne pantolon bi de patik giydiriyodum
Zaman zaman da üstüne kapşonlu sweet falan
Bol giydirin vücudu hava alsın dedi
Aslında evi ısıtın ev sıcak olsun ama üstünü çok kalın giydirmeyin dedi
Erkek bebekler sıcağı sevmezmiş şapka falan takma dedi
Zaten bizim ki hep sıkılıyodu kıyafetlerden
Kusura bakma çok yazdım ya
Bakalım daha ince giydirdim bugün umarım üşümez:26:
slm herkese, oğlum bugun tam iki aylık oldu, ama gazlar tavan yapmış durumda, sürekli mızmız, aslında çıkarıyor, dün akşam alttan o kadar gaz çıkardı ki rahatladı derken yarım saat sonra sanki hiç gaz çıkarmamış gibi yine başlandı kıvranmaya, hayır yani ben bu kadar gazlı bir çocuk görmedim, mucize gibi 3 ayı bekliyoruz ama hiç umudum yok, yarın da aşıya gidiyoruz, bir de aşının sıkıntısı da eklenince 2-3 gün uyuyamam herhalde, zaten 2.30dan aşağı yatmıyorum, sağlık ocağı hepsini bir günde yapmayalım diye ikiye ayırdı aşıları, haftaya da diğer yarısını olacağız, 3 ayını dolduran bebiş annelerine sesleniyorum gazınız bitti mi?
bebeği 2 buçuk aylık olup prima bez kullann anneler : kaç numarasını kullanıyorsunuz?
birde ben çorap giydrmek istyorum ama ayak bilekleri kırmızı oluyo hemen çıkarıyorum. nasıl çorap önerirsnzz ?
sanırım kasım annesi olarak tek ben bebeğimi az giydiriyorum..ama allaha şükür hç hastaneye gitmedik hasta olupta. ben çıplak bebeğe çıtçıtlı bezin ordan olan çıtçıtlı badiyi ilk olarak giydriyorum. uzun kollu ama. sonra üstüne bzen polar tarzı bzende bezden olan üst kıyafet giydriyoruym. altına da kilotlu çorap ve pijama . yani altta da üstte de iki kat oluyo.bilmem az mı benm giydriş şeklim.
bebeğinin doğum kilosunu öğrenebilirmym ? bir de şu kaç aylık konusunu da pek anlayamıyorum.bugun tam 75 gun oldu doğalı. şimdi ben ne dicem . 2 ay 15 olmuş yani. o yuzden 2 bucuk aylık diyorum. 15 gun sonra 3 aya girecek . peki 3 aylık mı diyecegım. yani girerken mi biterkenmi valla kafam karıstı ya biri beni aydınlatabilirmi :))
Kalın derken nasıl giydiriyorsunuz benim bebeğiminde ensesi uyuduğu zamanlarda terliyor.Acaba bende mi kalın giydiriyorum.Üstü üç kat altıda iki kat.
benim kızımda 2 ay 15 günlük . prima 3 nmaraya geçtim. bol olsun sıkmasın istyorum abartıyormuyum acaba ??
canım ben tam bileğini sıkan yerlerini diklemesine kestim . hiç sıkmıyor.bebeği 2 buçuk aylık olup prima bez kullann anneler : kaç numarasını kullanıyorsunuz?
bende senin gibi alt üst 2 kat giyfdiriyorumcanmsanırım kasım annesi olarak tek ben bebeğimi az giydiriyorum..ama allaha şükür hç hastaneye gitmedik hasta olupta. ben çıplak bebeğe çıtçıtlı bezin ordan olan çıtçıtlı badiyi ilk olarak giydriyorum. uzun kollu ama. sonra üstüne bzen polar tarzı bzende bezden olan üst kıyafet giydriyoruym. altına da kilotlu çorap ve pijama . yani altta da üstte de iki kat oluyo.bilmem az mı benm giydriş şeklim.
canım bn ilk aldığım biberonu hatırlamıyorm neydi ? o zaten bnm hatamla çatladı. bu arada cam biberon kullanıyorum. sıcak mamayı soğuk suya otutturunca çatladı : ) sonra gecenin bi yarısı eşimi yoolladım eczaneye o da wee baby almış onu kullnıyorum hala. emzikte hediye bebedor gelmişti onu pek tutamadı eşim yıne wee almış o emziği dha ii tutuyo :) birde ben hç emzik taraftarı değildim alıştırmak zorunda kaldım şuan da alıştı sanırım uyurken ağzından düşürmüyo :) bu arada gün geçtikçe uyku saatleri uzuyo benmkinin.sende durumlar nasıl ?
bende ilk önce kolsuz çıtçıtlı body sonra uzun kollu çıtçıtlı body onun üzerine tulum giydiriyorum
kolları iki kat oldu
tulumun üzerinede tek penye alt giydiyorum bacaklarıda iki kat oluyor bu şekilde
giydirdiklerim hep penye hiç yünlü bişeyi yok
kollar bacaklar iki kat oldu ; ayaklarında bir tek tulum ince gelmesin diye ayaklarınada bir çorap , orasıda iki kat oluyor
şapka fln dışarı çıkarken kullanıyoruz =)
sanırım kasım annesi olarak tek ben bebeğimi az giydiriyorum..ama allaha şükür hç hastaneye gitmedik hasta olupta. ben çıplak bebeğe çıtçıtlı bezin ordan olan çıtçıtlı badiyi ilk olarak giydriyorum. uzun kollu ama. sonra üstüne bzen polar tarzı bzende bezden olan üst kıyafet giydriyoruym. altına da kilotlu çorap ve pijama . yani altta da üstte de iki kat oluyo.bilmem az mı benm giydriş şeklim.
bizim kakada lokosit çıktı,iltihabı gösterirmiş lokosit.fakat ilaçlara ragmen gecmedi.başka doktora götürdüm,inek sütü alerjisi olabilir dedi,annenin yediği süt ürünlerinden bebeğe alerji yapabilirmiş.o yüzden diyet verdi,1 hafta 10 gün süt ürünlerini tüketmiycem bakıcaz düzelicekmi.tatlım bızımde yeşıl ve mukuslu kakamız vardı tahlıl yptrıdık ve hıc bı sorun cıkmadı sızedemı tahlıl verdı dr da ılaca başladıınız cnm
benim oğlumda 26 kasım gece 1.30 da doğdu..hoşgeldin canım aramaza
benmde kızım26 kasımda dogdu aynı gün saat14.00 da dogdu kızımsizin ki ne?