-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #1.721
kakasını yapamıyosa benim gibi son çare olarak küçücük bi sabun parçasını zeytinyağına bulaştır poposundan gönder parmaığınla da tut ki ıkınınca çıkmasın biraz bekledikten sonra çıkarıyo az da olsa rahatlıyo ben denedim dün gece yavrum yapar yapmaz uyuyakaldı 2. ay aşısı ateş yapabiliyomuş bu arada her bebekte değil ama ben de korkuyorum
kakasını yapamıyosa benim gibi son çare olarak küçücük bi sabun parçasını zeytinyağına bulaştır poposundan gönder parmaığınla da tut ki ıkınınca çıkmasın biraz bekledikten sonra çıkarıyo az da olsa rahatlıyo ben denedim dün gece yavrum yapar yapmaz uyuyakaldı 2. ay aşısı ateş yapabiliyomuş bu arada her bebekte değil ama ben de korkuyorum
geçen 6.günde annemde kulak çöpüne z.yağını koyup makkatı yumuşattı da öle çıkardı eğer yapmasaydı senin dediğini uygulayacaktı ama sabun yaa ben korkuyorum ondan bişey ypmıomu bi de seninki ne kadar süre yapamadı canım. ne kadarlıksınız şimdi
aynen cnm bende öle hiçbir şey yapamıorum özellikle yemek zaten bişey yapmaya fırsatın olmuo benimkide 2 aylık geceleri hele esir edio.az da emio 10 dk falan duruyo az bi yarım saat bile dolmuo uyanıo bu sefer başlıo yine aranmaya eldivenlerini ıpıslak yapıo emmektenn
karnı tok altını aldıdm gazıda çıktı ne istiyo bu kız anlamadım. bizi aç bırakmak istiyo herhalde hala yemek yapamadım
Canim benim 3 kilo doğdu ama sutum yetmemiş ilk 1 5 gun kilo alamadı Sissi de inince 2750 oldu şimdi mama yiyo 19 unda 2 aylik olacak 4 U biraz gecer belki eğer bir ayda 500 altı alıyorsa mama ver biraz hiç olmazsa bı kere gece ver bencecanım benim bebiş de 50 günlük ve 4 kilo. son yirmi günde 500 gram aldı sadece çok kafama takılıyoanne sütüyle besleniyo sütüm de var ama az kilo alınca yetmiyo mu acaba diye düşünmeye başladım. mama vermem gerekiyor mu ki acaba? seninki kaç kg doğmuştu?
aynı sorun bende de var maalesef canım oğlum gündüzleri en fazla yarım saat uyuyor uykusundan ağlayarak sancıyla uyanıyor.hep omzumda dolaşıoruz orda rahat uyuyor.hele emerken anca 10 dk emiyor emerken ıkınıp zorlanıp duruor inlemesi hiç bitmiyor geceleri 3e kadar ayaktayız. şimdi de kakasını yapamaz oldu geçen 6.gün de zor yaptı şimdi yine 3. gündeyiz kaka yok. z.yağıda verdim ama banamısın demio. hele de o bağırsakların ses çıkarması yokmu o ağlıo ben ağlıorummmyarında 2.ay aşılarımız var yaptıran varmı aranızda acaba ateş yapan oldumu????
Ah sorma cok dertliyimkizim hem kolik cok Fazlı her ikinmada her hickirmada gegirmede kusuyo ama öyle asiri miktar değil gündüz yarım saati gecmiyo uyuması gece 2 saat uyuyo sabah kolik krizi tutuyo 5-6 gibi 3-4 saat suruyo kabusa dondü hayatım uyumuyorum dinlenmiyorum sut de olmuyo ona da ayrı üzülüyorum iyi anne degilmiştim gibi hissediyorum sen nasil astın cok gergin ve mutsuzum sürekli ağlıyorum
Canim baslarda bende öyleydim süt konusunda ama olmayinca olmuyo iste,kolik icin biagai damlayi denedinmi bilmiyorum ama kızıma ben mutlaka veriyorum bağırsaklarini cok rahatlatiyor,allah yardımcımiz olsun çok zor cocuk büyütmek....
Kızlar yemeklerimi ben babamız geldiğinde yapıyorum bir sonraki gününkini bile enazindan sıcak çorbamiz,sebze yemeginiz oluyo,baska türlü olacak.gibi degil malesef
Canim benim 3 kilo doğdu ama sutum yetmemiş ilk 1 5 gun kilo alamadı Sissi de inince 2750 oldu şimdi mama yiyo 19 unda 2 aylik olacak 4 U biraz gecer belki eğer bir ayda 500 altı alıyorsa mama ver biraz hiç olmazsa bı kere gece ver bence
bizim ası 19 unda ama şölen verip götüreceğim ben o zaman daha rahat eder kaka bizim de 3 güne bı yapiyo cok geçerse poposuna zeytinyağı sürüyorum rahat cikartiyor gece cok inliyo cok ikiniyo icim gidiyo valla bı bitse gaz olayımız
Kizlar jic bu yontemleri denemeyin. Benim kizimda ilk baslarda yapamiyordu5 gun kalasini yapmadigi oluyordu. Zeytinuagi icirdim, poposuna zeytinyagi ile kulak cubugu soktuk olmadi.em son dr milupanim conformil diye mamasimdan verdi.gece 1 kere veriyorum.simdi 1-2 gune bir zorlanmadan kakasini yapiyor
aynennn :)) şimdi burda okuduklarımla yeni bi yönteme başladım. uyandı ağlamaya aranmaya başladı tabi. bnde bu sefer 75ml mama yaptım yani 3 ölçekle. benm biberon öyle. eskisi 30cc den başlıyodu.hepsini içti allaha şükür. çünkü biraz oyaladım . sende böyle bi yöntem dene. acıkma süresini uazatabilirz.sık sık da uyanmamış oluruz. inş bu gecede öyle yapıcam. 3 saat uyku çeksem yeter bana :))
Kızlar bebeginizin kaka problemi varsa mutlaka biagai damlayi deneyin bağırsaklari rahatlatmakta birebir,birde aptamilin comfortmil mamasini öneririm enazindan denemiş olursunuz bizde ise yariyor sukurler olsun..
Benim. Kızim bastan beri mama ile besleniyor,hiç durmadan mama içmek istediğinde.mutlaka arayı uzayıp daha fazla içmesini sağlamamız gerekiyodu biz zorda olsa basardik ilk baslarda yarım saat oyaladim baktım olmuyo çay icirdim birazda olsa uyumasıni sağladım bu sürede,sonundada başardık şimdi kızım 3 saat dolduğunda kendi saatini biliyor ve ağlıyor çok rahatladik biz ,öbür türlü bitmeyen gaz sancilarinin önüne gecemiyorduk malesef
Canim benim 3 kilo doğdu ama sutum yetmemiş ilk 1 5 gun kilo alamadı Sissi de inince 2750 oldu şimdi mama yiyo 19 unda 2 aylik olacak 4 U biraz gecer belki eğer bir ayda 500 altı alıyorsa mama ver biraz hiç olmazsa bı kere gece ver bence
bizim ası 19 unda ama şölen verip götüreceğim ben o zaman daha rahat eder kaka bizim de 3 güne bı yapiyo cok geçerse poposuna zeytinyağı sürüyorum rahat cikartiyor gece cok inliyo cok ikiniyo icim gidiyo valla bı bitse gaz olayımız
Maşallah siz epey iyi olmuşunuz ben dediklerini hep yapıyorum kimyon yemeklere koyuyorum çay olarak rezene anason kimyon iciyorum diyete cok dikkat ediyorum ama kirmizi eti bilmiyordumsabah akşam rezene kimyon çayı iç. ve her yemeğine kimyon koy pişirirken.
ben birkaç yemek arasında dönüyorum birçok şey yemiyorum oğlum epeyce rahatladı.
çay -çikolata kırmızı et-kestane çok gaz yapar eğer bebeğiniz hassassa bunlarda çok dokunur ve inek sütü bulunan laktoz içeren tüm yiyecekler dokunur.
benim oğlumda kolik. ilk başlarda dehşet bişiydi. ama artık epeyce rahatladık.
uykularımızda iyi gayet. mesela dün gece 12 gibi uyuklamaya başladı 1 de uyudu. 3.30 emip uyudu 7 de emdi altı değişti uyudu 9.30 da emdi uyudu
11de emdi uyudu 1 de emip uyuyacaktı biz onu yıkadık:) banyo sonrası uyudu hala uyuyor. ama 7 gibi kolik başlıyor 10 gibi zirve yapıyor 12 de bitiyor bizim düzenimiz her gece böyle...
sadece anne sütü içiyor oğlum kakası günde 1 e düştü...ilk 50 gün ortalama 7-8kere yapardı.
kızlar prima kullandım bu gune kadar bebeğim 2 aylık.hametan ve trosyd pişik kremlerini kullanıyorum.bebeğim pişik oldu bir türlü geçmiyor. bugun huggıess aldırdım mecbur . kullanacam bakalım ne gbi etkisi olcak. ıslak mendili de bırakacam ıslak pamukla temizleyecem inşallah gecer.bildiğinz bşka bir yöntemnz varmı ??
kızlar prima kullandım bu gune kadar bebeğim 2 aylık.hametan ve trosyd pişik kremlerini kullanıyorum.bebeğim pişik oldu bir türlü geçmiyor. bugun huggıess aldırdım mecbur . kullanacam bakalım ne gbi etkisi olcak. ıslak mendili de bırakacam ıslak pamukla temizleyecem inşallah gecer.bildiğinz bşka bir yöntemnz varmı ??
canm benmde pişik sorunum oldu dr götürdüm önemsemedi1hafta ıslak pamukla temizledim peçeteyle kuruladım baktım kıs günü ev sobalı hafif hafif öksürmeye başladı bıraktım1aya yakın pişik sorunu oldu çözümü hakiki zeytin yagında buldum ince tabaka sürdüm altını baglamadım patikli pantolon giydirdim 5-10dk havalandı günde2kere yaptım cok şükür gecti tavsiye ederim
geçen 6.günde annemde kulak çöpüne z.yağını koyup makkatı yumuşattı da öle çıkardı eğer yapmasaydı senin dediğini uygulayacaktı ama sabun yaa ben korkuyorum ondan bişey ypmıomu bi de seninki ne kadar süre yapamadı canım. ne kadarlıksınız şimdi
canm benmde pişik sorunum oldu dr götürdüm önemsemedi1hafta ıslak pamukla temizledim peçeteyle kuruladım baktım kıs günü ev sobalı hafif hafif öksürmeye başladı bıraktım1aya yakın pişik sorunu oldu çözümü hakiki zeytin yagında buldum ince tabaka sürdüm altını baglamadım patikli pantolon giydirdim 5-10dk havalandı günde2kere yaptım cok şükür gecti tavsiye ederim