2012 kasım bebekleri büyüyor..

kalp kalbe karşıdır :)
canım erken geç farkedilmesinin bi önemi yok tedavisi yok yani beklicez kendiliğinden geçmesini geçmezse ilerlerse dereceleri varmış 3 veya 4 derecede yapcak bişey yok.. bugün 4. bebek dedi aynı sorunla gelen sizinki en hafifi dedi..
beklicez bakalım 2 ayın geçmesini..

cnm benım ya demek bu ara sık rastlana durum degılmı
anlamadıgım nasıl ılk usg yapanın gözunden kaçmış böyle bı şansları bıle olmamalı
of 2 ayda nasıl gecer dımı arkadaşım
pekala en kötu duşunursek operasyonda gıderılcek bışey degılmı cnm

ayyy bu bebeklerin kusmaları ağlamaları:KK43: bizimde düzelmişti tabi antibiyotik başlayınca tavan yaptı dr da antibiyotikle alakalı şuan dedi:KK43: tarttı maşallah kiloda almış dedi sorun yok dedi .. hiç anlamıyorum ya okadar kusmaya nasıl alıyolar kiloyu:)

yaren canım yarın gidiyomusun dr'a . ay biz artık sürekli gel git gel git aşındırdık dr kapılarını:KK43:
gecen hani batın usg de bişey yok demiştim ya yeniden bakıldı batın usg ye öbür çekenin gözünden nasıl kaçtıysa kaçmış:KK43: sağ böbrekte büyüme varmış ...
idrarda kaçma varmış bakteri üremesinin sebebi bu yukarı geri kaçmasındanmış:KK43:
dr dediki 1 ay sonra idrar kültürü tekrarı 2 ay sonra usg ve kültür tekrarı alcaz dedi... eğer bu böbrekteki büyüme artarsa ameliyat dedi:KK43: bu 2 ay geçermi şimdi hiç:KK43:

gecmıs olsun cnm ınsallah gerek kalmaz amelıyata falan benım bebgımde 1aylıkken kusmustu ama yesıldı rengı ve balgamlıydı doktra gttık enfeksıyon cıktı usuttu sanırım halvet gıbı evde nasıl oluyrsa cok sıcakta ıyı gelmıyr kusma tek basına olursa problem degıl sanırım ates ıshal gıbı durumlarda problem oluyr taabı ynede tedbırı elden bırakmamk lazm doktorlara danısmakta fayda var annem hep kusan cocuk ıyıdır der benım kardesımde cok kusardı gotrmedıklerı doktor kalmadı bsy cıkmadı bazı cocuklar boyle buyuyor hemde okadar kıloluydukı kardesım anlatamam ıcınızı ferah tutun guzel anneler

cnm benım ya demek bu ara sık rastlana durum degılmı
anlamadıgım nasıl ılk usg yapanın gözunden kaçmış böyle bı şansları bıle olmamalı
of 2 ayda nasıl gecer dımı arkadaşım
pekala en kötu duşunursek operasyonda gıderılcek bışey degılmı cnm
ah canım valla ben bu drlardan davacıyım gez gez dur işin yoksa .. nasıl gözünden kaçar bilmiyorumki böbrekler zaten ölçülüyor usg de nasıl olduysa anlayamadıysa bilmiyorum ben.. zaten drda bakterinin üreme sebebini anlayamadı usg temiz çıkınca meğerse işte kaçak varmış idrarda ondan ürer dedi ...
iyiki tekrarlatmışız usg yi..
ama çok para harcadım ya bunun derdi bulunsun diye..
işine gelmeyende kolik diyip geçiyo bişey bulamayınca.. hoş kolik tecrübem olmasa yutturucaklarda allahtan onuda tecrübe ettim yani .. yoksa saf saf bebek avutmaya çalışcaz evde kolik diye:KK43:
ameliyatla çözümü var demekki canım valla geçmezse nolcak dedim öyle diyince valla odadan nasıl çıktım bilmiyorum dahada bişey soramadım inanki:KK43:

gecmıs olsun cnm ınsallah gerek kalmaz amelıyata falan benım bebgımde 1aylıkken kusmustu ama yesıldı rengı ve balgamlıydı doktra gttık enfeksıyon cıktı usuttu sanırım halvet gıbı evde nasıl oluyrsa cok sıcakta ıyı gelmıyr kusma tek basına olursa problem degıl sanırım ates ıshal gıbı durumlarda problem oluyr taabı ynede tedbırı elden bırakmamk lazm doktorlara danısmakta fayda var annem hep kusan cocuk ıyıdır der benım kardesımde cok kusardı gotrmedıklerı doktor kalmadı bsy cıkmadı bazı cocuklar boyle buyuyor hemde okadar kıloluydukı kardesım anlatamam ıcınızı ferah tutun guzel anneler

çok sağol teşekür ederim canım ..
kusmamız kullandığımız antibiyotikten kaynaklıymış... idrarda bakteri vardı antibiyotik başladık mecburen şarıl şurul kusuyoruz:KK43:
yani derdimiz kusmayla alakalı değil idrarın geri kaçmasından bakteri ürüyormuş bide böbreği büyütüyormuş:KK43:

ah canım valla ben bu drlardan davacıyım gez gez dur işin yoksa .. nasıl gözünden kaçar bilmiyorumki böbrekler zaten ölçülüyor usg de nasıl olduysa anlayamadıysa bilmiyorum ben.. zaten drda bakterinin üreme sebebini anlayamadı usg temiz çıkınca meğerse işte kaçak varmış idrarda ondan ürer dedi ...
iyiki tekrarlatmışız usg yi..
ama çok para harcadım ya bunun derdi bulunsun diye..
işine gelmeyende kolik diyip geçiyo bişey bulamayınca.. hoş kolik tecrübem olmasa yutturucaklarda allahtan onuda tecrübe ettim yani .. yoksa saf saf bebek avutmaya çalışcaz evde kolik diye:KK43:
ameliyatla çözümü var demekki canım valla geçmezse nolcak dedim öyle diyince valla odadan nasıl çıktım bilmiyorum dahada bişey soramadım inanki:KK43:

cnm arkadaşım ya hekım kurbanı olmadınız cok sukur
bu kadar basıt olmamalı gözden kaçması
ama cnm ınan su anda bu sorun anlaşıldıysa senı tebrık etmek lazım hıc yılmadın yolunda gıtmeyen bışeyler oldugunu farkettın
kolıkten farklı durum oldugunu anladın
kı ben olsam ınanırdım kolık der kolıkla mucadele verırdım cnm
aslında tum annelerı bılgılendırmek amaclı cnm bı topik acsan bebeklerı sureklı aglayanlar ıcın
ben artık cevremde herkese örnek gösterıcem

ahhh bu uykusuzluk hepımızın derdı basım cok agrıyr uykusuz kalınca bızdede var bu problem ama braz daha duzeldı sankı en azından gece mesela bu gunluk uyku saatlerımız soyluyelım aksam 12de bı actı gozunu bakınıyr aglıyr emıyr falan 2oldu uyuması 3te tekrar kalktı emdı uyudu 4te yne emdı uyudu 5te emdı uyudu 6.30ta tekrar sonra 8.30da kalktı emdı uyudu bu boyle 11e kadar saat bası kalkıp yatmalarla devam edıyr 11 11.30da uyanıyrz saat 2.30 garantı hıc uyumuyrz bakınıyr emıyor sonra yne saat bası kalkmalara devam sonra 6 da bır uyandı 11 e dogru uyudu sıımdı tekrar 12de acılır gozu aynı tempo devam eder işte böyle bızım uyku duzenımız normalmı bılmıyorum bana pek normal gıbı gelmyorda bu duzelmiş halımiz:KK52::KK52::KK52::KK52:

çok sağol teşekür ederim canım ..
kusmamız kullandığımız antibiyotikten kaynaklıymış... idrarda bakteri vardı antibiyotik başladık mecburen şarıl şurul kusuyoruz:KK43:
yani derdimiz kusmayla alakalı değil idrarın geri kaçmasından bakteri ürüyormuş bide böbreği büyütüyormuş:KK43:

inşallah o problemınızde duzelır amelıyat olmaya gerek kalmadan rabbım sıfa versın bebısıne:26::26::26::26:

ah cnm bdnım bılmem mı bız yarende bebk kokusunu tadamadık her beslenmeden sonra kusuyo du
ne kadar temızlesende bı kokusu vardı ne kıyafet yetışıyodu ne camaşır ne utu ve ustumuz ne başımız kalıyodu
bızım en buyuk hatamız antıbıyotık yarenın bagırsaklarını bozdugu ıcın ılacı yarım bırakmak oldu
sonrasında 8 9 aylıkken hastalık sebebıyle antıbıyotık kullandık ve kusmamızda bıttı
yanı dr abız fazla kusuyo dedıgımızde dırek ıdrar tahlılı yapmıştı

uykusuzluk ve gaza gelınce cnm oğlumda sukur böyle sorunlar yok
zaman zaman uykuya hemen dalamayabıllıyo dalıncada uyandırmak mumkun olmuyo acıkmadıktan sonra
ama senınle aynı sorunu paylaşan pek cok arkadaş var
pekala uyuduktan sonra hemen yatırıyomusun cnm 15 dk dalmasını beklemelısın sabıt sekılde

uyusun diye neler yapıyorum cnm bi bilsen. kucağımda uyuduysa kıpardamıyorum bile, yatağına koymak için acele etmiyorum, çünkü hemen uyanıyor. böyle uyutmak hatalı diyorlar yatağına alışsın kendi uyumayı öğrensin diye ama ben kucağımda gezdirdiğim, ayağımda salladığım halde hemen uyutamıyorum. yatağına yatırınca kendi uyuması imkansız. ilk 2 hafta sarılığı olduğu için sürekli uyuyodu, sarılık geçince uyku da gitti:) uykusu var anlıyorum esniyor yorgunluktan ağlıyor ama uyumuyo. hep böylemi olacak :KK43:

ahhh bu uykusuzluk hepımızın derdı basım cok agrıyr uykusuz kalınca bızdede var bu problem ama braz daha duzeldı sankı en azından gece mesela bu gunluk uyku saatlerımız soyluyelım aksam 12de bı actı gozunu bakınıyr aglıyr emıyr falan 2oldu uyuması 3te tekrar kalktı emdı uyudu 4te yne emdı uyudu 5te emdı uyudu 6.30ta tekrar sonra 8.30da kalktı emdı uyudu bu boyle 11e kadar saat bası kalkıp yatmalarla devam edıyr 11 11.30da uyanıyrz saat 2.30 garantı hıc uyumuyrz bakınıyr emıyor sonra yne saat bası kalkmalara devam sonra 6 da bır uyandı 11 e dogru uyudu sıımdı tekrar 12de acılır gozu aynı tempo devam eder işte böyle bızım uyku duzenımız normalmı bılmıyorum bana pek normal gıbı gelmyorda bu duzelmiş halımiz:KK52::KK52::KK52::KK52:

aynı bizim halimiz. napcaz böyle bilmiyorum. bebeğin ne kadarlık. bnm 40 günlük.

arkadaslar sezeryanla dogum yaptım bugun 50 gun oldu adetım bıttı ama sarı gıbı yesıl gıbı akıntı gelıyr hala bu adet sayılırmı bırde korunma konusunda esım korunuyr fakat bız nezamn ok denesek olmuyr nasıl anlatsam tam bırlesme oluyr ve hemen ucu delınıyor ıcımde ne varsa ucunu delıyor ve yakıyor herzaman boyle oldu bu ve kullanamadık nedenını anlamıyrm basına boyle bır durum gelen varmı yada bılgısı olan lutfen kusuruma bakmayn braz acık oldu ama kafanm karıstı ıyıce

uyusun diye neler yapıyorum cnm bi bilsen. kucağımda uyuduysa kıpardamıyorum bile, yatağına koymak için acele etmiyorum, çünkü hemen uyanıyor. böyle uyutmak hatalı diyorlar yatağına alışsın kendi uyumayı öğrensin diye ama ben kucağımda gezdirdiğim, ayağımda salladığım halde hemen uyutamıyorum. yatağına yatırınca kendi uyuması imkansız. ilk 2 hafta sarılığı olduğu için sürekli uyuyodu, sarılık geçince uyku da gitti:) uykusu var anlıyorum esniyor yorgunluktan ağlıyor ama uyumuyo. hep böylemi olacak :KK43:

hadı ya ay cnm durum zor olmalı
banyonuzu nasıl ayarladınız cnm ben genekde gec saatte yaptırıyorum gece uykuya sonra
bıde gece gunduz farklı yerlerde yatırıyorum
gunduz oturdugumuz odada ses ıcınde gece ıse bızım odada loş ışıkta sessız ortmda

aynı bizim halimiz. napcaz böyle bilmiyorum. bebeğin ne kadarlık. bnm 40 günlük.

cnm bızımkı 50gunluk oldu rezene cayı aldım ben ıcıreyım dye sonra korktum vermeye ben ıcıyorum sımdı onada 3 4kasık verıyrum ılk gun baya verdım ama yne fayda etmedı sankı ama braz rahatlatyr sanırım gece emıp uyuyor en azından ne kadar sık kalksakta bır dene ıstersen

arkadaslar sezeryanla dogum yaptım bugun 50 gun oldu adetım bıttı ama sarı gıbı yesıl gıbı akıntı gelıyr hala bu adet sayılırmı bırde korunma konusunda esım korunuyr fakat bız nezamn ok denesek olmuyr nasıl anlatsam tam bırlesme oluyr ve hemen ucu delınıyor ıcımde ne varsa ucunu delıyor ve yakıyor herzaman boyle oldu bu ve kullanamadık nedenını anlamıyrm basına boyle bır durum gelen varmı yada bılgısı olan lutfen kusuruma bakmayn braz acık oldu ama kafanm karıstı ıyıce

cnm benımde 28 gunlukken bıttı kanama
sonrasında benden de gledı o tarz a benzer akıntı o normal cnm rahım eskı konuma dönmeye calışıyo
cnm bızde o yöntemı kullanıyoruz öle şey yaşmadık ama
doğum ve lohusalık sonrası fenaymış yanı ılk carpışmalar acı cok fazla oldu
kullanılan yöntemle ılgılı oldunu duşunuyorum cnm ama yırtılma yok ay korkarım su sartlarda 3.cocuktan

cnm benımde 28 gunlukken bıttı kanama
sonrasında benden de gledı o tarz a benzer akıntı o normal cnm rahım eskı konuma dönmeye calışıyo
cnm bızde o yöntemı kullanıyoruz öle şey yaşmadık ama
doğum ve lohusalık sonrası fenaymış yanı ılk carpışmalar acı cok fazla oldu
kullanılan yöntemle ılgılı oldunu duşunuyorum cnm ama yırtılma yok ay korkarım su sartlarda 3.cocuktan

ya aynen cnm suan saka gıbı bısy olur ben suan tek cocukta kalmak ıstyrm valla bız bebegımız olmadaan once korunmalarımızdada denedık yene aynı sey oldu korunamadık bıresmeden once bsy yok bırlesınce delınıyor anlamadım ben bu ıstenbsy

Kizlar sarılığı atlatamayan var mı benim bebeim 27 gunluk hala sarılığı var 1 aylık kontrolde olcturecem bakalım inşallah yüksek çıkmaz. Sizler kaç günde atlattınz?

ya aynen cnm suan saka gıbı bısy olur ben suan tek cocukta kalmak ıstyrm valla bız bebegımız olmadaan once korunmalarımızdada denedık yene aynı sey oldu korunamadık bıresmeden once bsy yok bırlesınce delınıyor anlamadım ben bu ıstenbsy

ah cnm ıkı zr buyuyunce ınsan bı dönem öyle duşunuyo
sahsen kızım zorlamıştı benı ama zaman gecınce özlenıyo bebek
2. cocugumuz arasımız maşalla cok uslu belkı sızınde öle olur tatlım

ah cnm ıkı zr buyuyunce ınsan bı dönem öyle duşunuyo
sahsen kızım zorlamıştı benı ama zaman gecınce özlenıyo bebek
2. cocugumuz arasımız maşalla cok uslu belkı sızınde öle olur tatlım

suan okadar baglıyımkı ogluma sadece ve hep onunla ılgılenmek ıstyrum suan oyle gelıyor ıcımden ama ılerıde ne olur bılemıyrm tabı varımı yogumu herseyımı ona adasam dıyorum ılk oldugu ıcınmı boyle dusunuyrm bılmıyorum ama boyle ıste fenalıgından demıyrm yanı ıkıncıyı dusunmuyrm dye 3senedır doktorlarda aradık bız bebegımı cok ıstenılen bır bebek ve surprız bır bebek bızımkı

X