2012 kasım bebekleri büyüyor..

kızlar ben üstünü 3 kat altını 2 kat giydiriyorum,

kendi giydiğimizin bir fazlası mantığıyla ,

yani biz iki kat giydiğimize göre çocuğa; bir kısa kollu bir uzun kollu body üstünede kıyafaetini giydiriyorum ,

bazılarınız iki kat demiş ben çokmu gydiriyorum acaba :44: :26:

bu aralar tam 6-7 saat uyanık kalıyor ve sürekli ağlıyor ne yapacağımızı şaşırdık , perişanları oynuyorum.

özellikle gece 3 olmadan yatmıyor

şimdi bizim minnoşlarımız henüz anne karnında gibiler ya,oradaki sıcaklığı hissetsinler diye kat kat giydiriyoruz da aslında iyi yapmıyoruz.hava değişimi ortam değişimi hasta olmalarına sebep oluyor ki zaten ne yaparsak yapalım olacaklar olmalılar da bağışıklık sistemleri yoksa başka nasıl gelişşin.
ama sanki bizim giydiğimizin bi fazlası biraz fazla gibi geldi bana .yine de tercih senin canım, bi de örtü ile sarıyorsan
:KK50:

Kizlar burun tikanikligiolmamasi icin mutlaka penye sapkalardan giydirin burun tikanikligna en buyuk neden basindaki boslugun usumesiymis bunu dr.lardan felan duymadim annem soyler hep.ben iki cocugumdada sapka hep kullandm arada emerken felan cikariorm hava alsn diye huc bilmem burun tikaniklgi felan masallah..tavsiye ederm sizede..bide bisey soylucem gulmeyin ama ben hala bebegimi kendm yikayamiorum:KK43: neyse ki annem yakinda gelio beraber yikiorz.korkuorum ya agzina felan su kacar bise olur die biraz panigimde..siz nasi beceriosunuz tek yikamayi pratik yontemleriniz felan varmi tavsie edebilceniz..

iki gecedir oğlum uyumuyor :s gündüz çok güzel uyuyor akşam oluyor emerken göğsümde uyuyor yerine yatırıyorum uyudu diye birden gözlerini açıyor emmek istiyor alıyorum yine uyuyor böyle gece yarısını getiriyoruz sonra bir uyanıyor ki gece 3 ü buluyor uyuması sizde de böyle uykusuzluk var mı , tek başına gecenin bir vakti evde dolanmakta insanın canını sıkıyor :s

beysal 40lama gibi birşeylerden bahsetmiş yüzük, 40 kaşık su ... 40ında özel birşey mi yapılıyor ben hiç duymadım siz biliyor musunuz ?

yüz üstü uyuma tehlikeli değilmi ani bebek ölümlerine yol acıyomuş allah esirgesin dikkatli ol benim oğlan cok gaz sıkıntısı çekiyoruz hiç ilac etki etmiyo ne yapıcam bilmiyorum korkumdan bişey yiyemiyorum kabız oldum kafayı yicem bu gidişle

duydum zararlı olduğunu ama öyle huzurlu uyuyoki kıyamıyorum. sırtüstü sürekli ıkınıyo homur homu uyuyo bende yüzüstü yatırıp sırtına masajla uyutuyorum sonra bi süre sonra çeviriyorum.. zararlı olduğunu hem söylüyolar hemde hastanede yoğun bakımda bebekleri hep yüzüstü yatırıyolar.

oğlumdan fırsat bulup yazamıyorum kızlar bizim bugün 35. günümüz kırk çıkarması yapan var mı aranızda nasıl yapılıyor?? bir de erkek çocuk için 40 beklenmeye gerek yok die duymuştum 30dan sonra yapılır denildi bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

kıyafet konusunda en az giydiren benim heralde alttan kısa kol ya da kolsuz çıtçıtlı bady üstüne bi tulum o kadar banyo yaptığında çıtçıtlıyı uzun kol giydiriyorum. dr. da çok giydirmeyin dedi şimdiye kadar da üşütmeyle ilgili bi sorun yaşamadık evin ısısı 24-25 derece uyurken üstüne penye battaniye örtüyorum çorap ilk günler giydiriyodum ama sonradan giydirmedim.. siz tulumların içinden mi yoksa üstünden mi giydiriyosunuz çorapları? bir de biz henüz yastık kullanmaya başlamadık sizler yastık kullanıyomusunuz???

aynen canım bizim dr da çok giydirmeyin dedi.çorabı içten giydiriyorum. Hem kat kat giydirirsek çocuk dışarı çıkınca o soğukta daha çok üşür.Sonuçta kar var kış var. Birde oturmaya gezmeye gidilen yerlerin sıcaklıkları aynı olmuyo.

Yastık konusuda 6.aydan sonraymış canım. bende aldım bi heves dolabına kaldırdım sonra.

canım öncelikle güle güle büyüt bebişini. ben mevlüt yaptım 40ını uçurudk. 39 günlüğüz bugun.banyo yaptırdım ve 40 tane bugdaya ihlas okunmuştu onunla başından aşağı su döktüm ertesi gün ben kırklandım.bu kadar. 38. günde kırklayabilirsn. bnde az giydiryorum. içine uzun çıtçıtlı badi. altına ayaklı tulum üzerine tulumun üstünü.soba yanmadığı zmn şapkası ve eldivenleri oluyo.bazen içine kısa kollu çıtçıtlardan.
bez olarak kaç no kullanıyosun şuan ? ve kaç kilo doğdu bebeğin şuan kaç kilo.
ben prima 3 no kullanıyorum 39 günlük bebeğime :) kilosu ıyı çok şükür.
emzik kullanıyomusunuz. geceleri kaç saatte bir emmek istiyo. uykuları nasıl paylaşırsanız sevinrm bebeklerimiz aynı sayılır. yanlış bişey yapıyomuyum diye düşünmekten bi hal oldum :)
bez konusunda biz önce molfix ile başladık 2 numarası küçük gibiydi üç numara aldık o ara bebeğim pişik oldu biz de bzden olabilir die huggiese geçtik iki numara kullanıyoruz tam oluyo bi paketten sonra üçe geçeriz sanırım.. 3300 doğdu 32. gün 4500 olmuştu maşallah.. emzik konusunda ilk zamanlar rahat alıyo emiyodu ama beni emmiyodu göğüs ucumdan dolayı sonra bana alışsın die vermedik bana alışınca da yalancı memeyi almadı eşim arkadaşlarına bahsetmiş bakkaldan al bi emzik emer demişler eşimde fatoş die bi marka bakkaldan almış onu zorlada olsa tutturuyoruz özellikle akşam 9 dan gece 2-3e kadar uyanık kaldığında baya sıkılıyo onunla oyalamaya çalışıyoz her verişimizde önce kusacak gbi yapıo felan ama blöf yapıo sıpacık :) korkmayıp çekmezsek emmeye başlıyo :) 2-3 arası uyuyunca 31. gne kadar ikişer saatte kalkıyodu altını alıyordum emzirip gazını çıkarmaya çalışıp yatırıyodum ama 31. günden sonra uyanmamaya başladı saat kurup üç-üç buçuk saatte uyandırıyorum emziriyorum bezini değiştiriyorum (bezini zamanla değiştirmemeyi düşünüyorum öle alışıyorlarmış büyüyüncede gece altlarına yapmıyorlarmış) sonra yine üç saat sonra ben uayndırıyodum ama bu gün çok mıkırdandı zor uyuttum üstümde uyudu yerine koyamadım. gündüzleri de uyandığında emziriyorum uaynıksa bazen 1 saatte bazen 1 buçuk saatte emziriyorum çünkü daha fazla oyalayamıyorum.. bizimki çok memede durmayı da sevmiyo en fazla 10 dk nadiren 10 dkyı geçtiği oluyo genellikle 5-10 arası değişiyo..

biz 2 gün önce kırkımız çıktı banyosuna kırk kaşık su ilave ettik yıkama kovasına da benim yüzüğümü koyduk o suyla yıkadık bende aynı şekilde gusül abdestinden sonra 40 kaşık su ilave ettiğim yüzüğümün olduğu suyu dökündüm artık kırk olayımız bitti sonrada kırk uçurmaya gittik gittiğimiz yerlerden de yumurta topluyoruz çok eğlenceli oluyor :):)
yeni evim yeni yerleşim bölgesinde olduğu için elektirik hattını yeni döşüyorlar o yüzden de sürekli elektriğimiz kesiliyor elektrik sorun değil ama doğalgazda kapanıyorbugünde kesildi anneme geldim bende sizlere bakıyım dedim ama gündüzleri kimsecikler olmuyor sanırım burada hepinizi çok merak ediyorum ne durumdasınız bebişleriniz nasıl

bu arada ben üşümesinden çok korkuyorum içine bir tane kısa kollu çıtçıtlı altına külotlu çorap üstüne tulumu ve yeleğini giydiriyorum penye ve polar bahtaniye örtüyorum evdeyken şapkayı evdeyken takmıyoruz eldiveni bayadır takmıyoruz
bu gece bende sızmışım o da sızmış 5 saat uuyumuş yavrum nasıl içim gitti uyandığımda ağlamadn mıkırdanıyordu aldım baya bi emdi uyudu ama vicdan azabı çektim resmen aç bıraktım diye

hamileyken takip etmeye çalşırdım sizleri yetişemezdim çalıştığım ve okulda kkyı açamadığım için ara ara bakıp neler yaşanıyor die göz gezidirirdim bebeğimi birlikte büyütürüm die düşünürdüm ama şimdi de oğluş izin vermiyo o uyudumu bende ters düşüyorum ama mutlaka gecede olsa bi ara girip neler yaşanıyor die bakıyorum insan yanına yoldaş arıyo bu zor süreci tek yaşamadığnı bilmek bile insana cesaret veriyor.. bebeğiniz kız mı erkek mi erkek bebekler sıcağı pek sevmez derler o yüzden ben pek giydirmiyorum uyannıkken üzerine bişey örttürmüyor tepine tepine atıyor :) uyurken penye ya da polar battaniye örtüyorum bende (ikisi birlikte değil tabi) şapkadan bizimkide rahatsız oluyo takmıyoruz ama burun arada hırıl hırıl ediyo banyo yapınca takıyorum bi de dışarı çıkacağı zaman eldiveni iki gündür çıkarıyorum ama elleri çok soğuk geliyo geri takıyorum :) bi de tırnakları kesmeme rağmen hafif tırmalıyo gibi geldi bana korktum sağına soluna zarar verir die açıkcası..

kızlar ben üstünü 3 kat altını 2 kat giydiriyorum,

kendi giydiğimizin bir fazlası mantığıyla ,

yani biz iki kat giydiğimize göre çocuğa; bir kısa kollu bir uzun kollu body üstünede kıyafaetini giydiriyorum ,

bazılarınız iki kat demiş ben çokmu gydiriyorum acaba :44: :26:

bu aralar tam 6-7 saat uyanık kalıyor ve sürekli ağlıyor ne yapacağımızı şaşırdık , perişanları oynuyorum.

özellikle gece 3 olmadan yatmıyor

yoksa biz mi az giydiriyoruz? :) uyku konusunda bizimde saat 9 dan ortalama 2 ye kadar bazen 3üde buluyo uyanık kalıyo artık ne göğsümde hayır kalıyo ne bedenimde ruhum zaten o saatlerde çökmüş oluyo.. üstelik yanımda kimse de yok eşim de çalışıyor saolsun ynede ilgleniyor ama 1 gibi yatıyor sabah erken kalkıyor o da yatınca kendimi çok çaresiz hissediyorum gergnleşiyorum gün sayıyorum kırkımız çıkınca dzelecek diyorum sonrasında da 3 ay dolmasını beklerim sanırım :)

benim oğlumda 6-7 saat uyanık.. özellikle 7-12 arası.. gece de gündüz de aynı şekilde...

kendini oyalayamadığından sürekli ağlıyor kucaktan da tatmin olmuyor. sürekli pozisyon değiştiriyoruz.en sakinlediği şey iki kişinin battaniye ile sallaması...
sürekli ıkınma hareketleri yapıyor.gaz faaln çıktığıda yok. beslenmeme de çok dikkat ediyorum ama niye yaptığını henüz anlayamadık.
giyimden bahsetmişsiniz.. ben içine kısa kollu çıtçıtlı badi banyo yaptıysa uzun kollu badi.. alta çorap . üstüne bir tulum yada alt üst penye giydiriyorum. içerisi gayet sıcak o yüzden çok kalın giydirmiyorum.

ve bu arad bizz bugün Sünnet oluyoruz :))))

akşam 5 de rendavumuz. bizim için dua edin acımadan atlatalım. pipi ucu darmış ileride sorun çıkarmasın diye şimdiden kestiricez.

hayırlı olsun rabbim yardımcınız olsun inşallah ağrısız sızısız atlatır bebeğin biz de 6 ayında felan düşünüyoruz çok gece bırakmıycaz sanırım.. uyanıklık konusunda aynı şeyleri yaşıyoruz yalnız değilsin yani ıkınıp sıkınmadan dursa problem değil de dediğn gbi olunca insanın eli ayağı birbirine dolanıyor bizimki batanniyede sallanmayı da sevmedi koridrda pozisyon değiştirerek yürüyüş yapıyruz ya da emzikle çıngırakla oyalamaya çalışıyoruz..
iki gecedir oğlum uyumuyor :s gündüz çok güzel uyuyor akşam oluyor emerken göğsümde uyuyor yerine yatırıyorum uyudu diye birden gözlerini açıyor emmek istiyor alıyorum yine uyuyor böyle gece yarısını getiriyoruz sonra bir uyanıyor ki gece 3 ü buluyor uyuması sizde de böyle uykusuzluk var mı , tek başına gecenin bir vakti evde dolanmakta insanın canını sıkıyor :s

aynen cnm yalnız değilsin biz de varız :KK43:

benim üzerimde yüzüstü yatmaya bayılıyo cnm çoğu zaman öyle uyutuyorum özellikle sabaha karşı uayndığında tekrar yatağa koyamıyorum hemen uyanıyor bende üzerime yatırıp birlikte uyuyoruz :) gazı olduğunda da öyle yatırmaya çalışıyorum karnımız temas ettiği için vücut ısısından sanırım gaz çıkarması kolay oluyo

hele o pozisyonda oğluşum kafasını bana doğru kaldırıp,gözlerini ara ara açıp beni kontrol ediyo. Mest oluyorum o anda:) bide bazen çenesini altına ellerini koyuyo çok tatlı oluyolar yaa:)

canım öncelikle güle güle büyüt bebişini. ben mevlüt yaptım 40ını uçurudk. 39 günlüğüz bugun.banyo yaptırdım ve 40 tane bugdaya ihlas okunmuştu onunla başından aşağı su döktüm ertesi gün ben kırklandım.bu kadar. 38. günde kırklayabilirsn. bnde az giydiryorum. içine uzun çıtçıtlı badi. altına ayaklı tulum üzerine tulumun üstünü.soba yanmadığı zmn şapkası ve eldivenleri oluyo.bazen içine kısa kollu çıtçıtlardan.
bez olarak kaç no kullanıyosun şuan ? ve kaç kilo doğdu bebeğin şuan kaç kilo.
ben prima 3 no kullanıyorum 39 günlük bebeğime :) kilosu ıyı çok şükür.
emzik kullanıyomusunuz. geceleri kaç saatte bir emmek istiyo. uykuları nasıl paylaşırsanız sevinrm bebeklerimiz aynı sayılır. yanlış bişey yapıyomuyum diye düşünmekten bi hal oldum :)

biz ısrarla emzik istemiyoruz bakalım yarenin arası gibi ucuz emzik çözümünü denicez:)
biz prima remium care 2 nin sonuna geldik 3 le devam etcez. geceleri 1. aydan sonra 6 saate kadar uykuda kalabilirmiş ama 3 saati geçirmemek lazım.

Kizlar burun tikanikligiolmamasi icin mutlaka penye sapkalardan giydirin burun tikanikligna en buyuk neden basindaki boslugun usumesiymis bunu dr.lardan felan duymadim annem soyler hep.ben iki cocugumdada sapka hep kullandm arada emerken felan cikariorm hava alsn diye huc bilmem burun tikaniklgi felan masallah..tavsiye ederm sizede..bide bisey soylucem gulmeyin ama ben hala bebegimi kendm yikayamiorum:KK43: neyse ki annem yakinda gelio beraber yikiorz.korkuorum ya agzina felan su kacar bise olur die biraz panigimde..siz nasi beceriosunuz tek yikamayi pratik yontemleriniz felan varmi tavsie edebilceniz..

banyo filesine koyup yıkıyoruz benim eşim sağolsun:)

senin gece gündüz ayırımını kavrayamamış bebişin canım. Öğleden sonra uyutmamayı dene bi istersen. bide banyo meselesini gece 10 gibi yap. Banyodan sonra karnı doyunca mışıl mışıl uyur inşallah annesi.

biz banyo yaptırıken önce fileye yatırıyoruz eşim suyunu döküyo bende yıkıyorum başına su hiç dökmeden önden vücudunu yıkıyorum sonra kolumun üstünde ters çeviriyorum yine önce vücudunu yıkıyorum en son başını yıkıyorum ama sürekli her yerinde su gezdiriyoruz üşümesin die.. tek başıma bende yapamam hem su döküp hem yıkamak zor olur sanırım biraz daha büyüyünce de(fileye sımadığında :) ) babasının kucağında yıkamyı düşünüyorum arkadaşım bebeklerini öyle yıkadıklarını ve rahat ettiklerini söylemişti

ya arkadaşlar biz insan içine çıkınca yada birileri eve gelince bizim oğlan bi değişiyo. Huzursuzlanıyo. Çok nazar değiyo. Bol bol okumak gerekiyo.

biz banyo yaptırıken önce fileye yatırıyoruz eşim suyunu döküyo bende yıkıyorum başına su hiç dökmeden önden vücudunu yıkıyorum sonra kolumun üstünde ters çeviriyorum yine önce vücudunu yıkıyorum en son başını yıkıyorum ama sürekli her yerinde su gezdiriyoruz üşümesin die.. tek başıma bende yapamam hem su döküp hem yıkamak zor olur sanırım biraz daha büyüyünce de(fileye sımadığında :) ) babasının kucağında yıkamyı düşünüyorum arkadaşım bebeklerini öyle yıkadıklarını ve rahat ettiklerini söylemişti

yaz olsa yalnızda yıkanır aslında . kış hava soğuk acele ediyoruz bebeğimiz üşümesin diye , ondan yalnız yıkayamıyoruz

şimdi bizim minnoşlarımız henüz anne karnında gibiler ya,oradaki sıcaklığı hissetsinler diye kat kat giydiriyoruz da aslında iyi yapmıyoruz.hava değişimi ortam değişimi hasta olmalarına sebep oluyor ki zaten ne yaparsak yapalım olacaklar olmalılar da bağışıklık sistemleri yoksa başka nasıl gelişşin.
ama sanki bizim giydiğimizin bi fazlası biraz fazla gibi geldi bana .yine de tercih senin canım, bi de örtü ile sarıyorsan
:KK50:
ay canım ne bileyim vallahi çok kararsız kaldım , doktora srucam bu kaç kat giydirme işini dediğin doğru ama işte korkuyo insan üşütmeyeyim diye .örtü ile sarmıyorum canım.

yoksa biz mi az giydiriyoruz? :) uyku konusunda bizimde saat 9 dan ortalama 2 ye kadar bazen 3üde buluyo uyanık kalıyo artık ne göğsümde hayır kalıyo ne bedenimde ruhum zaten o saatlerde çökmüş oluyo.. üstelik yanımda kimse de yok eşim de çalışıyor saolsun ynede ilgleniyor ama 1 gibi yatıyor sabah erken kalkıyor o da yatınca kendimi çok çaresiz hissediyorum gergnleşiyorum gün sayıyorum kırkımız çıkınca dzelecek diyorum sonrasında da 3 ay dolmasını beklerim sanırım :)

(
ağlamıyorsa sorun yok canım ama birde gece bir yarısı ağlıyorsa o çok zor işte insan ne yapacağını şaşırıyor, ben en çokta onun canı yanıyor ama ben birşey yapamıyorum diye üzülüyorum.eldivenleri çıkardıysan takma canım , bende ilk çıkardığımda soğuktu elleri sonra alıştı şimdi hep sıcacık.benimde yanımda kimse yok çok zor oluyor.

benim kızımda gündüzleri emiyo hemen uyuyo sorunsuz. ama saat gece 12 oldumu uyumak bilmiyor. en yorgun hissettiğim an yani. uyusa sabaha kadar uyuyabilecegim saatler.eğer uyursa 12 de karnı acıkıp 3 te uyansa işte bu uyuma bna gun boyu yetiyo alıştım artık büyem alıştı. ama 12 den snra uyumazsa çok sinirli oluyorum dün gece sabrım taştı resmen. uyumadı emiyo uyumuyo kucaga alınca ağlamıyo yatırınca ağlıyo :KK43: eşim gündz uyu o uyurken diyo ama zmn çabuk geçiyo ev temişzliği yemek bebk altı emzirmesi gazı derken akşam oluyo gündz uykusunu alıyo gece uyumuyo olan bna oluyo. bebek byütmkten zorlandığım tek nokta gece uyumaması.

aynı sorun bizdede var . inş huyları değişir sabit kalır. bir günü bir gününe tutumuyor. hergun değişiyor. şuan mışıl mışıl uyuyo gece 12 den sonrA VAY halime. 2 saatte bir uyanır emmek ister benimki.

benim kızımda gündüzleri emiyo hemen uyuyo sorunsuz. ama saat gece 12 oldumu uyumak bilmiyor. en yorgun hissettiğim an yani. uyusa sabaha kadar uyuyabilecegim saatler.eğer uyursa 12 de karnı acıkıp 3 te uyansa işte bu uyuma bna gun boyu yetiyo alıştım artık büyem alıştı. ama 12 den snra uyumazsa çok sinirli oluyorum dün gece sabrım taştı resmen. uyumadı emiyo uyumuyo kucaga alınca ağlamıyo yatırınca ağlıyo :KK43: eşim gündz uyu o uyurken diyo ama zmn çabuk geçiyo ev temişzliği yemek bebk altı emzirmesi gazı derken akşam oluyo gündz uykusunu alıyo gece uyumuyo olan bna oluyo. bebek byütmkten zorlandığım tek nokta gece uyumaması.

aynı sorun bizdede var . inş huyları değişir sabit kalır. bir günü bir gününe tutumuyor. hergun değişiyor. şuan mışıl mışıl uyuyo gece 12 den sonrA VAY halime. 2 saatte bir uyanır emmek ister benimki.

Bende ilk zamanlar senin gibydim gündüzleri uyuyamıyordum ama benimki iş güç değil gün ışığından uyuyamıyordum. Bırak işi ben valla kasmıyorum iş diye.
Allah kolaylık versin canım..

Merhaba kızlar,ben de kasım annesiyim 7 kasımda paşama kavuştum plasenta previa topiğindeydim aylardır,ne zamandır aranıza katılmak istiyordum bugüne kısmetmiş.beni de aranıza kabul ederseniz çok sevinirim.

Çok sıkıntılı bir hamilelik süreci geçirdim.aslında aralıkta doğurmam gerekiyordu bir ay erken doğurdum.hamilelik sürecimde bebeğimi kucağıma sağlıcakla alacağımdan endişeliydim çünkü geçen yıl da hamileydim ve previadan 27. haftamda erken doğum yaptım bebeğim 3 gün yaşadı çok zor günler geçirdim.uzun hikaye...bu hamileliğimde yine previa yani bebeğin eşinin rahim ağzını kapatması yaşadım bu sefer daha ağırdı,36.haftada kanamayla erken doğum yaptım ve rahmim alındı,mesanemin de çeyreği alındı, 13 gün sondalı kaldım çok çektim anlayacağınız.ama çok şükür yavrukuşum iyiydi.onu 36. Haftaya kadar karnımda tutabilmek için hep yattım sonunda da birbirimize kavuştuk.ve acılarım bitti.zaten başka çocuk istemiyordum yaşım 35, bir kızım daha var 12 yaşında.rahmimin gitmesi şimdilik beni etkilemiyor yumurtalıklarım duruyor.dikişim normal sezaryen gibi enine değil kocaman dikine bir kesi izi var karnımda.çok zor ve tehlikeli bir sezaryen geçirdim,ölümün eşiğinden döndüm ama önce Allah sonra da sevgili doktorum ateş karatekenin sayesinde kurtuldum.bugün 34. Günümüz,pazar günü 40 uçurmaya anneannemize gidicez büyük parti var :KK66:)

Biraz uzun oldu ama kendimi kısaca tanıtmak istedim.şimdi ben de yorgun ama mutlu anneler kervanındayım.ve ben de süt,gaz,uykusuzluk vs dertleriyle muzdaribim :)) yaşadığım zorluklardan sonra bnlar tabi vız geliyor.miniğimin masumluğunu,güzelliğini gördükçe herşeyi unutuyorum.oğlumu kızım için istedim kızım kardeşi olmasını çok istiyordu şimdi onları bir arada görmekten çok keyif alıyorum.arada çok yŞ farkı var ama olsun :))

Fcebook sayfanız var mı? Bir arkadaşım beni ekim annelerine kaydetmiş ama ben kasım anneleriyle tanışmayı istiyorum:KK1:

Merhaba kızlar,ben de kasım annesiyim 7 kasımda paşama kavuştum plasenta previa topiğindeydim aylardır,ne zamandır aranıza katılmak istiyordum bugüne kısmetmiş.beni de aranıza kabul ederseniz çok sevinirim.

Çok sıkıntılı bir hamilelik süreci geçirdim.aslında aralıkta doğurmam gerekiyordu bir ay erken doğurdum.hamilelik sürecimde bebeğimi kucağıma sağlıcakla alacağımdan endişeliydim çünkü geçen yıl da hamileydim ve previadan 27. haftamda erken doğum yaptım bebeğim 3 gün yaşadı çok zor günler geçirdim.uzun hikaye...bu hamileliğimde yine previa yani bebeğin eşinin rahim ağzını kapatması yaşadım bu sefer daha ağırdı,36.haftada kanamayla erken doğum yaptım ve rahmim alındı,mesanemin de çeyreği alındı, 13 gün sondalı kaldım çok çektim anlayacağınız.ama çok şükür yavrukuşum iyiydi.onu 36. Haftaya kadar karnımda tutabilmek için hep yattım sonunda da birbirimize kavuştuk.ve acılarım bitti.zaten başka çocuk istemiyordum yaşım 35, bir kızım daha var 12 yaşında.rahmimin gitmesi şimdilik beni etkilemiyor yumurtalıklarım duruyor.dikişim normal sezaryen gibi enine değil kocaman dikine bir kesi izi var karnımda.çok zor ve tehlikeli bir sezaryen geçirdim,ölümün eşiğinden döndüm ama önce Allah sonra da sevgili doktorum ateş karatekenin sayesinde kurtuldum.bugün 34. Günümüz,pazar günü 40 uçurmaya anneannemize gidicez büyük parti var :KK66:)

Biraz uzun oldu ama kendimi kısaca tanıtmak istedim.şimdi ben de yorgun ama mutlu anneler kervanındayım.ve ben de süt,gaz,uykusuzluk vs dertleriyle muzdaribim :)) yaşadığım zorluklardan sonra bnlar tabi vız geliyor.miniğimin masumluğunu,güzelliğini gördükçe herşeyi unutuyorum.oğlumu kızım için istedim kızım kardeşi olmasını çok istiyordu şimdi onları bir arada görmekten çok keyif alıyorum.arada çok yŞ farkı var ama olsun :))

Fcebook sayfanız var mı? Bir arkadaşım beni ekim annelerine kaydetmiş ama ben kasım anneleriyle tanışmayı istiyorum:KK1:

Allah bebeğinede kızınada hayırlı uzun ömür versin , bebeğine zor kavuşmuşsun bundan sonra güzel anılarını paylaşırsın inşallah =)

X