2012 kasım bebekleri büyüyor..

songülcüm bizimde 1 aydır pütürlü kızarıklık var.oğlum alerjikti sanırım kızım da öyle.kortizonlu kremden
kullandıktan sonra tekrar çıktı mı yoksa çıkmadan sebamede mi geçtiniz.şampuanı biz de kullanıyoruz ama yüz kremi almamıştım

sağol canım kız uyanınca kaçmıştım.bize de locoid isimli merhemi verdi o da kortizonlu.napiyim bilemedim.direk sebamedi alıp deniyim sonra geçmezse mecbur merhemi süreriz.

Aynen anlattifin gibi cnm son gittigimiz dr da once egzamanin bi cesidi dedi sonra gecistirdi guya ozel hastane sinir oldum. Aras a da gecmis olsun cnm iz filan kalmadi di mi yuzunde. Bi de hangi krem cnm tam olarak ismi ne yazar misin. Ben bi de devlet hastanesine goturcem ptesi randevu bulbildik tabi o zamana kadar gecmezse.iltigabimiz gecnis cnm cok sukur o gun aldigimiz en ii haberde buydu zaten. Cnm bu egzama yetiskinlerde ki gibi devamli olan bisey mi yoksa bebeklok donemi icin mi gecerli acaba?ay ne cok soru sordum

canım benim oğlumun da yüzü sivilce doluydu.ne yaptıysak geçmemişti.kortizonlu krem, elidel , süt alerjisi diyeti.sonra kendiliğinden geçti.ama maalesef minik minik izleri kaldı.şimdi 1 aydır kızımın yüzünde çok küçük kızarıklık ve pütür var.doktorun biri alerjik dedi kortizonlu merhem verdi biri sıcaktan olmuş geçer dedi.ben de şaşırdım ne yapacağımı.kız çocuğu olunca izi de kalsın istemiyorum.

valla doğru sölüosun,ben doktorumuza acıorum:))canım sen çorludaydn dimi?benim ailemde ç.köyde

evet canım çorludayım ne yapalım bizde herşeyin iyisi olsun istyiyoruz bebeklerimiz için ..

canım listen süper olmuş sanki ben yazdım:)))
biz doğduğundan beri acd vitamini verioruz.multitabs isimli.bizim yavrular kış bebeği olduğu için kullanılmalı demişti.
hırıltı içinde xlear kullanıorum sonrada çekiorum.

evet bende çekiyorum hernekadar nil hanım sevmesede ama yarın iyice konuşucam bakalım doktorumuzla canım..
evet zaten önce devit başlamıştık ama sonra sanıyorum anne sütüde almadığımız için acd3 verdi bize
bu arada bu benim nili götürdüğüm 5. çocuk doktorum halada kafama göre istediğim gibi bi doktor bulamadım desem yalan olmaz malesef okonuda biraz şansızım..

Sagol songulcum:) ii aksamlar herkese
biz c tesiden beri dr dayiz iltihap kontrolu icin ranbevumuz vardi zeynep ilayi giydirirken bezinin hemen ust tarafonda ustu puturlu bi kizariklik farkettim. Dr a gidince sordum zona dedi sok oldum.cok sanci yapar iki haftadan once gecmez cildiyeye gosterin yine de dedi. Ama malesef ctesi gunu cildiye dr u calismiyormus.aksama kadat cildiye drsi aradik malum h. Sonu. Neysr sekiz gibi bi dr n evine gittik cok sukur zona degilmis derin bi oh cektik:) dun de kizimin yuzunde yine kizariklik olustu yine dra tasindik cilt kurulugundan oluyormus. Cokda tatmin olmadim ama esim cok abarttigimi soyluyo iki arada bi derede kaldim

canımya bebeklerdedemi zona oluyor bencede değildir zona zaten cildiyenin işi bencede değildir..

nilinde yüzü kızlarmıştı 1 aylıktı bizde gitmiştik cildiyeciye..

cnm merhaba ıltıhap ne durumdaymıs
ınan olkı dr una okuyunca cok kızdım zona yazınca bı an sok oldum ya senın dalın olmayan bısey hakkında nasıl bu kada rahat konusup enne babayı panık ettırıyorsun
benım bebegımınde cıldınde sorun vardı cocuk dr muz cıldıye gorucek anne dedı
cn arasında yuzunde kuruluk vardı hem kırmızı hem kuruluk hemde hafıf putur zaman zaman gıdıp zaman zaman gelıyordu 2 dr a goturdum atopık dermatıt teshısı konuldu bebek egzaması kuru bı cılt oluyo bu topiktende bı kac arkadasımızın bebegınde var hatta cnm

bız sampuanımızı degıstırdık sebemed kullanıyoruz bızde sebamedın bebek ıcın sadece yuze surulen bı kremı var onuda sık sık kullanıyoruz
banyomuzu dr muz haftada ıkı ye dusurdu sukur su an da sorun yok cnm

bizde şanpuanımızı sabunumuzu ve bebe yağmızı deyiştirmiştik bizde sebomet kullanıyoruz
birde kırem verdi bize amatem diye evet kortizonlu ama zaten sürekli kullanma dedi en fazla 3 4 gün demişti ve gerçektende geçirdi birdahada kullanmadık..

hadı hayırlı olsun tatlım ne guzel saglık ocaktada takıyolar ınsalla 10 sene rahatlıkla kullanırsın
ay benım dr um takalım dedı ben ay yok dedım cunku vajınal olaylar benı darlıyo dr umda bılıyo
anestesı ıle takarım bılıyorum senı dedı cıx dedım

benimkide hiç teklif bile etmedi biliyo benim paniğimi çünkü..

canım geçen bir karikatür gördüm şimdi bulamadım kısaca anltayım.anne çocuğunu doktora götürüyor.ve girer girmez başlıyor konuşmaya.bir süre donra doktor emziği çocuğun ağzından alıp annenin ağzına verip çocuğu muayene ediyor.anlatınca çok komik olmadı belki ama biz de bu anneler gibiyiz bi de 2. 3. çocuk farketmiyor:))) en azından benim için.

hahahaha hayır canım bence çok komik oldu heheh

Gününüz aydın, herşey gönlünüzce olsun...

günaydın canım..

kızlar herkese günaydın nil hanım akşamda 12 buçukta uyudu
ay bu saatlerin alınması bize hiç yaramadı şuanda inanılmaz başım ağrıyo pazartesi 2de uyudu dün 12 buçukta salıda 12de uyumuştu ee malum bende sabah 6da kalkıp işe geliyom buda bi insan dimi
bide akşam ona kızıyorum uyumuyo diye bana buuuuu yapıyo hadi gelde kız sonra kahkaha atıyoz birlikte..

sağol canım kız uyanınca kaçmıştım.bize de locoid isimli merhemi verdi o da kortizonlu.napiyim bilemedim.direk sebamedi alıp deniyim sonra geçmezse mecbur merhemi süreriz.

Benim kızımın yanaklarında da pütürlü kızarıklıklar vardı. Niveanın bebek şampuanını kullanıyordum sebamede geçince azaldı, banyo sonrası kızarıklıklara bephanten krem de çok iyi geldi ama sonra eczacı bir arkadaşım bünchen in hassas cilt şampuanını dene dedi. O çok iyi geldi. Kızarıklık hiç kalmadı. İstersen dene ilaç kullanmadan önce.

kızlar pazara gıttım ılk defa pazardan bıkac sey alıp geldım zaranın bluzlerı vardı
aarasa kapsonlu ıkı hırka aldım orjınal venıce nın hemde 5 er tl den bıde sweat o fıyata sasırdım
gozum gonlum acıldı geldım ama sayfalar az ılerlemıs

ooh çarşambanın tozunu aldın yani ben izindeyken hava hep soğuktu gidemedim hiç neyse artık songül teyzesine sipariş veririz o alır :p :)

güldenim ne kadar kızarsan kız onların bir gülücüğüyle kahkahaya boğuluyoruz dimi :)

günaydın güzeller sabah oğluşum erkenden uyandı yatakta oynadık biraz sonra işe geldim işte ancak işlerimi biraz toparladım sizlerin yazdıklarınızı okdum selam veriyim öyle işime döniyim dedim keyifler nasıl ??? bebişler nasıl evde bebişinin yanında olanlar kocaman öpsünler benim yerimeee:KK34::KK54:

ooh çarşambanın tozunu aldın yani ben izindeyken hava hep soğuktu gidemedim hiç neyse artık songül teyzesine sipariş veririz o alır :p :)

güldenim ne kadar kızarsan kız onların bir gülücüğüyle kahkahaya boğuluyoruz dimi :)

günaydın güzeller sabah oğluşum erkenden uyandı yatakta oynadık biraz sonra işe geldim işte ancak işlerimi biraz toparladım sizlerin yazdıklarınızı okdum selam veriyim öyle işime döniyim dedim keyifler nasıl ??? bebişler nasıl evde bebişinin yanında olanlar kocaman öpsünler benim yerimeee:KK34::KK54:

günaydın beysalım aynen öyle vallahja ya okadr kızmıştım ama sonra beraber güldük yaramazla..
ama inanılmaz başım ağrıyo şuanda anlatamam..
biz iyiyiz sen nasılsın erdem nasıl?

1. yürüteç sorucam çünkü zararlarını bizim bakıcımıza anlatamıyorum
2. paraben hala merak konum
3. filoradix diye bi demir ilacı almanyada varmış tamamen bitkisel onu.
4. bize geçen gittiğimiz doktor acd3 vermişti vitamin onu
5. burun tıkanıklığınıve hırıltıyı
6. kantahlili istiyecem demir ilacı için..
7. diş jeli.

bunlar şimdilik aklıma gelenler canım sizinde aklınıza gelen varsa sora bilirsiniz..

Canım benim ,
senin sorularının bir çocuğunu bende sordum doktorumuza..
1- Yürüteci kesinlikle önermedi doktorumuz. Bir çok zararı ver ve bebek kazalarının %90 ı yürüteçten meydana geliyor.
2- Santafer demir damlası kullanıyorum. Adını sordu söyledim ama herhangi bir şey demedi ve aksine mutlaka kullanılması gerektiğini, normalde bebeklerin 6. aya kadar demir depolarının olduğunu ancak birçok bebeğin 4. ayda demir depolarını boşalttığından demir damlasına başlandığını söyledi.
7- Bizim dişimiz çıktı ama çok sıkıntılı olursa diş jelini o zaman vereceğim şimdi sert bişeyler verin kemirsin onu dedi..
bize verilen cevaplar bu..

Canım benim ,
senin sorularının bir çocuğunu bende sordum doktorumuza..
1- Yürüteci kesinlikle önermedi doktorumuz. Bir çok zararı ver ve bebek kazalarının %90 ı yürüteçten meydana geliyor.
2- Santafer demir damlası kullanıyorum. Adını sordu söyledim ama herhangi bir şey demedi ve aksine mutlaka kullanılması gerektiğini, normalde bebeklerin 6. aya kadar demir depolarının olduğunu ancak birçok bebeğin 4. ayda demir depolarını boşalttığından demir damlasına başlandığını söyledi.
7- Bizim dişimiz çıktı ama çok sıkıntılı olursa diş jelini o zaman vereceğim şimdi sert bişeyler verin kemirsin onu dedi..
bize verilen cevaplar bu..

aslında her doktorun kendine göre cevapları var canım hiç birinin dediğiyle diyerinin dediği tutmuyoki zaten kafa karıştıran durumda burdan ortaya çıkıyo..

günaydın beysalım aynen öyle vallahja ya okadr kızmıştım ama sonra beraber güldük yaramazla..
ama inanılmaz başım ağrıyo şuanda anlatamam..
biz iyiyiz sen nasılsın erdem nasıl?

o baş ağrısından bendede var :) erdem iyi gece burnunun üstünü kocaman çizmiş sabah bi kalktık kan duruo kanamış o kdar çizmiş yani :) ama ortamıza yatırdım bir babasına dokunuo uyansın die birde bana çok sevimliydi sabah sabah :)

o baş ağrısından bendede var :) erdem iyi gece burnunun üstünü kocaman çizmiş sabah bi kalktık kan duruo kanamış o kdar çizmiş yani :) ama ortamıza yatırdım bir babasına dokunuo uyansın die birde bana çok sevimliydi sabah sabah :)

ayyy yerim ben onu yaaaa:
:):)
bizimkide çiziyo ya sorma heryerini burnunu gözüünün yanını çizmiş dün bide anlını ..

bide canı hiç tatlı değil çiziyo ağlamıyo
geçengün elindeki çıngırakla patlatıyo nereye gelirse eşimdedi alşunu elinden şimdi ağlıyacak ama nerde kafasına vurdu en sonunda oyuncağnın içindeki top kırıldı sen düşün artık kuveti ama kendisi hala ağlamadı heheh:
cadı..

:nazar::nazar: $1364415832128.jpg :nazar::nazar:
Elif Mina'nın "ama annecim" pozlarından biri..

ayyy yerim ben onu yaaaa:
:):)
bizimkide çiziyo ya sorma heryerini burnunu gözüünün yanını çizmiş dün bide anlını ..

bide canı hiç tatlı değil çiziyo ağlamıyo
geçengün elindeki çıngırakla patlatıyo nereye gelirse eşimdedi alşunu elinden şimdi ağlıyacak ama nerde kafasına vurdu en sonunda oyuncağnın içindeki top kırıldı sen düşün artık kuveti ama kendisi hala ağlamadı heheh:
cadı..

yerim ben oonu hee bizimkiler ters desene geçen emerken gözünü kaşıordu gözünün kenarını çizdi aman allahım o nasıl bir bağırma yırttı birde bana kızıyo sanki ben çizdim :)

kızlar bızde geldıkkkkkkkk
nasılsınız bakalım

selnec masalla bebısıne :nazar::nazar::nazar:

benım oğlum onceden kendını cızerdı artık ma gogsumu dıslerıyle ezıyo cnm cok yanıyo yada sacımı bı tutuyo bıraktırmak ne mumkun
aradada yarenımın sacını kaptııyo

X