2012 kasım bebekleri büyüyor..

acıkcası ben sımdılık 2. bebeğı dusunmuyorum tabı kaza olmadğı surece.bebeğimin bı kardesı olsun ısterım tabı ama daha sonralarıı dusunuyorum olursa eğer.bence 9 10 aylıkken bıraz erken hamıle kalmak.cok zorlanır ınsan hem bedenen hem ruhen.bence yas farkı olması daha ıyı aralarında .bırı bıraz buyumusken bebek yapmak daha ıyı gıbı en azından krese falan gıder .bırde sen calısıyormussun zorlanmıcakmısın?benım fıkırlerım bunlar

Tarcin bu arada yaz iccin esimin tatil planlaei var hemde 2 cocukla sanirim gidicez yaren 6 aylikken gitmistik cok sorunsuz gecti

merhaba kızlar...:13:
bereni emziriyorum bir yandanda burdayım...ben hala adet olmadım olsam ne güzel biraz gider kilolarım en azından şişkinlik gider ya...
ben 1.60 boy 70 71 arası kilodayım..78 le doğuma gitmiştim..sadece emzirmeme rağmen yapıştı bu kaln kilolar bana..:KK5::KK5:
gitsinler yaaaa:KK4:

tarçın ben senin yerinde olsam hemen doğurmammm..bak bizde 3 yaş var tam kıvamı sayılır..inan 4 yaşta olda olurmuş diyorum bazen..ilk zamanlar baya zorlanıyordum şuaralar daha rahatım..daha az olsa yaş farkı kafayı yerdim sanırım:KK24::KK24:

Tatlim bebeginin sadece senin ilgine ihtiyaciolan o kadar cok donem varki onunde olan buyugune oluyo ister isteMez cok erken donemde buyuyo abla yada abi oluyo birak doya doya yasasin tek olmayi cnm en az 3 yasina kadar

yorumlar için teşekkürler kızlar ideali 3 yıl ara diyorlar evet, benim de daha azına cesaretim yok gerçi.. yalnız 3 yaştan sonrada çok ilgi isteyecek bebek. yaş farkının fazla olması anne babaya kolaylık az olması da kardeşlere iyilik

tarçın bence songül haklı daha bu bebeğin bebekliğnı yasamadan bi sorumlulugu olacak abı ya da abla.. Bence iyi fikir değil en az 3 yaş olmalı.. Ben böyle düşünüyorum ama zaten eşim ikinciyi istemiyor çünkü kızım da kazara oldu biz 3 sene gezecektik sonra çocuk olacaktı ama 6 aylıkken hamile kaldım eşimi kandırdım biraz :-) şimdi iyiki olmuş dese de ikinciyi duyunca yok diyo :-) :KK37:

bende arada az yaş olmasını ilk bebeğe haksızlık olarak görüyorum . hamileliğin yanında daha yeni yeni konuşmaya başlayan ilgi isteyen bir bebek ... yeteri kadar ilgilenilmez , doyasıya annesiyle olamaz . bunun yanında anne içinde iyi değil iki yılda bünye kendini toparlıyormuş , iki yıl geçmeden bir bebek daha zaten ancak iki yıl sonra gece uykusu neymiş hatırlayacağı sırada tekrar uykusuz geceler çok stresli olur sonrasında , saç baş dağılmış şaftı kaymış bir anne , annesinin ilgisini sevgisini tam alamadığından kaprisli yaramaz bir çocuk zavallı yeni doğmuş masum kocanın tasavvurunu size bırakıyorum =)
Allah nasip ettiyse de elden gelen bir şey olmaz ama önlem ve tedbir almakta bize kalmış ...

oto koltuğunda da oturur pozisyona yakın bir duruşları var. bizim dr.umuz sorun olmaz uzun sürmesin dedi. zaten çocuğun kasları hazırki yapabiliyor bu hareketi ki en fazla 2 dk. fazlası yok...

ben hamileliğimde 23 kilo aldım 20si emzirirken gitti. 3 kilo vermem gerek bende pkosluyum.

benim kız 28 kasım doğumlu nerdeyse aralık 2 gündür evde oto koltuğuna oturtuyorum şu puset dedikleri var ya ona.o oturur biçimde olmasına sebeb oluyor bu zararlımı arkadaşlar puset yatar pozisyonda değil çünkü 4 aylıkta olmadı daha.3,5 aylık beli zarar görürmü acaba.

sen boyunu yazmışsın bende şimdi eksilere düştüm diyen 40lı kilolarla hamile kaldım diye söyleyen anneciklerin boyunu soracaktım =)

Boyumu yazmazsam yuvarlanarak giden birini hayal edebilirsiniz diye dusundum.suan 42 bedrnim.40beden yada 38 bedene dusersem rahatlayacagim.

Günaydın kızlar nasılsınız pek giremez oldum siteye
oysaki takip etmeyi seviyorum burayı
bebeğim kızım 3,5 aylık oldu artık şükürler olsun
resmen eve hapsoldum bir tek eşimle haftasonları çıkıyoruz
sadece bebeğe kanalize ettim haftaiçi hayatımı
izindeyim ve 2 ayım kaldı işe başlamama

3. ayda aşımız yoktu rutin muayenelere gidiyoruz 3 aydır
bundan sonra pek her ay gitmeyi düşünmüyorum açıkçası
Allah sorun vermesinde doktor yüzü göstermesin Amin
yaz da geldi kızlar tatil planları yapıyor musunuz? bebekli bebekli artık zor olacak uçuk tatil planları?

şimdi asıl sorum geliyorrr önemli bir sorum var ve hepinizin fikirlerini merak ediyorum

bebeğiniz 9 - 10 aylıkken hamile kalmaya niyet eden var mı aranızda? yaş farkı az olsun diye düşünen? artı ya da eksileri ne sizce? hem anne açısından hem bebekler açısından?
şu süt emdirme durumlarını bilen var mı? hamileyken bebeğinizi kaç aya kadar emzirebiliyorsunuz? internetten hamilelik boyunca emzirebilirsiniz yazısını okudum ama sizinde yorumlarınızı bekliyorum?

Canim emzirme olayini bilmiyorum ama annenin vucudunu toparlamasi icin en az 1 yil gerekiyormus

kızlae bakmayın 3 yas yazmısım ama bız bı bebege nıyetlendıgımızde yaren 4.5 yasındaydı
bız 2.bebek ıcın hıc mantıgımızı kullanmadık hanı su kadar yas olsun gıbı gercekten kendımızı 2.bebege yarenı abla olmaya hazır hıssettıgımızde karar verdık
arada bı dusugum oldu derken yaren 6 yasında olmasına 4 ay kala aras oldu ıyı oldumu oldu
bı bebegı cok özlemısız kızlar yarendekı aynı heyecanı hıssettık yarende kıskanclık hıc yasamadık
yaren okula gıttıgı ıcın ıkısınede cok guzel zaman ayırabılıyoruz
ben tek cocukla gunluk ıslerımıde yapabılıyorum ıstedıgım yerede gıdebılıyorum babamız desenız cok ılgılenıyo
yanı aradakı yas farkının cok olması bıze keske dedırtmedı ıyıkı dedırttı

kızlae bakmayın 3 yas yazmısım ama bız bı bebege nıyetlendıgımızde yaren 4.5 yasındaydı
bız 2.bebek ıcın hıc mantıgımızı kullanmadık hanı su kadar yas olsun gıbı gercekten kendımızı 2.bebege yarenı abla olmaya hazır hıssettıgımızde karar verdık
arada bı dusugum oldu derken yaren 6 yasında olmasına 4 ay kala aras oldu ıyı oldumu oldu
bı bebegı cok özlemısız kızlar yarendekı aynı heyecanı hıssettık yarende kıskanclık hıc yasamadık
ben tek cocukla gunluk ıslerımıde yapabılıyorum ıstedıgım yerede gıdebılıyorum babamız desenız cok ılgılenıyo

bence de sizin aradaki yaş çok ideal . ilk çocuk tam anlamıyla birey olduktan sonra ikincisi olmuş ; tabi böyle durum için senin gibi erken evlenmeden geçer =) şimdi ilk çocuk 26-28 li yaşlarda olduğunda ikincisi için ne kadar bekleyebilirsin senin kadar beklenirse de ikincisine bakmaya hal kalmayacak hele de 3 düşünülüyorsa o da hayal olacak =)

Yok canim 2 kere dogurmus birde ablasinin torununa bakmis ama uzerinden uzun zaman gectigi icin unutmus.cocugu tutarken belinden tutmuyor.cocuk da hareketli.kendini geriye atinca dusmeye yer ariyor.kackere ben gordummu diye bana bakarken yakaladim.benim cocuga yaptirdigim hareketleri yapturmaya calisiyor ama beceremiyor..
İlk defa hastanede dusurecekti.bunu gorunce 45 gun kizimi hic vermedim.45gunden sonrada denetimli olarak vermeye basladim.cocugumu ona biraktigim zaman allaha emanet ediyorum.allah korusun.
haklisin napiccaksin mecbur vermk zorndasin
Allah korur insallah:KK19:
9:[/QUOTE
Hakkini yemeyim bu konuda.allah var hic bana sende su isimi yapmadin demez.ben sabah evimde kahvaltimi yapiyorum.temizligi yapiyorum.oglen kaynanama geciyorum.kizimin karnini doyurup uyutup spora gidiyorum.5,5-6 gibi geliyorum.yemegi hazirlamis oluyor.yemegimi,meyvemi,cayimi iciyorum.saat9,5-10gibide evime geliyorum.allah var bu konuda hakkini inkar edemem.hatta bana geldiginde yapilacak is varsada yapar.haftasonu mesela bana geldi.ben temizlik yapiyordum.oda camlari sildi.amaa evime,duzenime hatta kocilia iliskime karismaya calismasinibu yaptiklari iyilikleri affettirmiyor.
Hatta ilk evlendigimizde beni resmen kumasi gibbi gordu.ama kocami benden vazgeciremeyecegini anlayinca kabullendi..yani iyi kaynana yoktur sadece kotulugunu gizleyebiken kaynana vardir....
vay harika bi soz soyledinn:KK53:tarihe gecebilirsin:KK42:evet iyi kaynana yokturrrrrrrrrrrEn Büyük KK

bence de sizin aradaki yaş çok ideal . ilk çocuk tam anlamıyla birey olduktan sonra ikincisi olmuş ; tabi böyle durum için senin gibi erken evlenmeden geçer =) şimdi ilk çocuk 26-28 li yaşlarda olduğunda ikincisi için ne kadar bekleyebilirsin senin kadar beklenirse de ikincisine bakmaya hal kalmayacak hele de 3 düşünülüyorsa o da hayal olacak =)

hımmmm bak ıste bunu hıc dusunmedımmm

kızlarkucuk bı bebek damagı ınsanın memesını bu kadar acıtırsa bunun dişlisını hıc dusunemıyorum

Günaydın kızlar nasılsınız pek giremez oldum siteye
oysaki takip etmeyi seviyorum burayı
bebeğim kızım 3,5 aylık oldu artık şükürler olsun
resmen eve hapsoldum bir tek eşimle haftasonları çıkıyoruz
sadece bebeğe kanalize ettim haftaiçi hayatımı
izindeyim ve 2 ayım kaldı işe başlamama

3. ayda aşımız yoktu rutin muayenelere gidiyoruz 3 aydır
bundan sonra pek her ay gitmeyi düşünmüyorum açıkçası
Allah sorun vermesinde doktor yüzü göstermesin Amin
yaz da geldi kızlar tatil planları yapıyor musunuz? bebekli bebekli artık zor olacak uçuk tatil planları?

şimdi asıl sorum geliyorrr önemli bir sorum var ve hepinizin fikirlerini merak ediyorum

bebeğiniz 9 - 10 aylıkken hamile kalmaya niyet eden var mı aranızda? yaş farkı az olsun diye düşünen? artı ya da eksileri ne sizce? hem anne açısından hem bebekler açısından?
şu süt emdirme durumlarını bilen var mı? hamileyken bebeğinizi kaç aya kadar emzirebiliyorsunuz? internetten hamilelik boyunca emzirebilirsiniz yazısını okudum ama sizinde yorumlarınızı bekliyorum?
Valla bende bebek isteyip istememk arasında gidip geliyorum. Aslında istiyorumda buna zor bakıyorum diyorum. Yaparsamda çok beklemeden yapmak isiyorum hem yaş arası fazla olmasın diye hemde benim yaşım itibariyle. Kafa gidip geliyor yani bende :) hamileyken emzirme konusunu bilmiyorum ama. Sen düşünüyor musun?

Canim emzirme olayini bilmiyorum ama annenin vucudunu toparlamasi icin en az 1 yil gerekiyormus

Valla bende bebek isteyip istememk arasında gidip geliyorum. Aslında istiyorumda buna zor bakıyorum diyorum. Yaparsamda çok beklemeden yapmak isiyorum hem yaş arası fazla olmasın diye hemde benim yaşım itibariyle. Kafa gidip geliyor yani bende :) hamileyken emzirme konusunu bilmiyorum ama. Sen düşünüyor musun?

plnoz bir tek sen olumlu yanıt verdin :) canım ben 29 yaşındayım ve ilk bebeğim. 2. için çok bekleme gibi bi lüxüm yok haliyle. benim kardeşimle aramda yaş farkı var ben ise kendime yakın arkadaş gibi olacağım bir kardeşim olsun çok isterdim bu sebeple acaba çok da ertelememk mi gerekir ikisi birden büyür çıkar ilerde de bana dua ederler mi diye düşüncelerimle boğuşuyorum.... anneyi çok yoracağı kesin bu kararın tabi ki orası kesin.. süt olayı dersen internetten araştırdığım kadarıyla eğer anne iyi beslenirse bebeğini gebelik boyunca emzirebilirmiş.

sen ne zaman 2. yi düşünüyorsun? hemen derken bebeğin kaç aylıkken?

Son düzenleme:
ıyı tatlım benım bugun cok huzursuzlandı bellıkı bı sorunu varır bı cay kasıgı calpol verdım 4 saat uyudu neselı kalktı sımdılerde fena degıl senın ufaklık nasılöcnm

bizde bugün ev gezmesine gittik , gitmeden önce çok az uyumuştu , gittik geldik hala uyanığız biraz daha geçsin vakit yıkarım uyusun diye =)

X