2012 kasım bebekleri büyüyor..

bebek pudralarıyla ilgili yazıları internetten okunmanı tavsiye ederim masum diye satıyolar içlerinde kansoren maddeler varmış kesinlikle solunmaması gerekiyomuş akciğer ve yumurtalık kanserine sebep oluyomuş Allah korusun

ben de doğduğundan beri sütüm az olduğu için mama kullanıyorum dr milupa demişti tahıl karışımını kim önerdi sana ben 5.aydan önce ek gıdaya geçmeyi düşünmüyorum sindirim sistemi tam gelişmediği için bebekte sıkıntı yaratır diye düşünüyorum

Evet pudranin zararlarini biliyorum tek kullanimlikti bizimki en hizli Sekilde koltuk altini kurutmam gerekiyordu pudrada o an ise yaradi..... ,Ben almanyadayim cnm cocuk doktorumuzun onerisiyle veriyorum mamayi,kizimda reflu. Oldugu Icin bu Sekilde besleniyor ,sukurler olsun sorunumuz Yok olmazda ins,

bugün 3.ay muayene için dr a gittik rotavirüs aşımızı da yaptırdık bu ay sadece 500 gr almış gerçi anlamıştım ben fazla almadığını dr iyi ama sınırda kilo almış dedii mama takviyesi yap dedi amma oğlum ne mama ne biberon alıo denemediğim şey kalmadı kaşıkla bile almıyor avent chicco kullandım olmadı bugünde nuk un 1 numara kauçuk biberonunu aldım ama yine fayda etmedii napıcammmmmm ben. 1 martta da işe başlıcamm :KK43:(( oğlum ille de meme diyor.sütüm var ama onuu doyurrmuyor saat başı emmek istiyor bu yüzden

seninle aynı durumdayız tatlım şuan kaç kiloda.benimde mama yemiyo.bende bol bol rezene içiyorum.bugun bulgur pilavı yaptım.boza aldırdım.sütü artırma çabasındayım canım.

Birde mama kullanan anneler nezaman ek gıdaya geciceksiniz biz aptamil+ tahıl karışımını biberon degilde kaşıkla yemeye başladık bile,bu ay sonu.meyve puresine geçicez ınş...

canım hep mi mama yedi.kaç günlükken başladın bu şekilde vermeye.ayrıntılı yazarsan sevinirim

canım hep mi mama yedi.kaç günlükken başladın bu şekilde vermeye.ayrıntılı yazarsan sevinirim

Evet cnm dogdugunun Ikinci haftasinda basladik biz mamaya kizimin sariligi yuksekti,dusuk kiloluda dogdugu Icin tam emmemiyodu beni yani ben emmiyo saniyodum meger yorulup ac kaliyomus :-((on Gun icinde 500 gr Kilo vermeye baslayinca direk mamaya gectik,Kirk Gun zorlada olsa emzirdim,sagip verdim derken sutum kalmadi ve sonrasindada hep mamaya devam ettik cnm

bugün 3.ay muayene için dr a gittik rotavirüs aşımızı da yaptırdık bu ay sadece 500 gr almış gerçi anlamıştım ben fazla almadığını dr iyi ama sınırda kilo almış dedii mama takviyesi yap dedi amma oğlum ne mama ne biberon alıo denemediğim şey kalmadı kaşıkla bile almıyor avent chicco kullandım olmadı bugünde nuk un 1 numara kauçuk biberonunu aldım ama yine fayda etmedii napıcammmmmm ben. 1 martta da işe başlıcamm :KK43:(( oğlum ille de meme diyor.sütüm var ama onuu doyurrmuyor saat başı emmek istiyor bu yüzden
canım benimkide almıyordu nuk 1 numara kauçuk aldı . ama ben biberondan önce yine nuk kauçuk emzik kullanıyordum biberon ile emziğin uçları aynı olduğu için ondan kolay almış olabilir.
hata ettik canım ben hangi siteye girdiysem hepsinde eğer anne işe başlayacaksa bebek en az 1 ay önceden biberona alıştırılmalı yazıyor.bende son haftalara bıraktım zorlandım.
sıkma canını ben kafama çok taktım stresten sütüm azaldı şimdi sen yanındasın ağlayınca dayanamayıp memeni veriyorsun ve senin kokunu alıyor o yüzden de biberona hayır diyor. aç kalınca bak nasıl alacak bir gün annene bırakmayı denesen ona görünmeden veya biberonla başkası beslemeye çalışsın.biliyorum çok ama çok zor inşallah senin kuzunda en kısa zamanda alır. olmasada üzülme benim bir arkadaşımın bakıcısı üşenmedi çocuğu hep kaşıkla besledi.

benimde 15 gün sonra işe başlamam gerekiyor rapor alabilirsem veya yıllık izinlerimle 1 ay daha ertelesem bile bebeğim minnacıkken onu bırakıp işe gitme korkusu sardı ve nasıl besliycem bilmiyorum işe başlayan arkadaşlar sütlerini nasıl saklıyo biberonlamı süt saklama poşetleriyle mi birde buzdolabında kaç gün saklanır tabi birde biberonla alırmı almazsa artık kaşıkla uğraşır babası eşim işinden istifa etti o bakıcak hem ders çalışıp hem çocuğa nasıl bakıcak zaten acayip stres var üstünde bilmiyorum 3 saat süt izni var ama annenin bakmasıyla baba bir olmaz

canım ben 1 hafta sonra başlıycam süt saklama kapları aldım . şimdiden biberonla sütümü sağıpta veriyorum alışsın diye. sende mutlaka 1 ay öncesinden alıştır yoksa çok zorlanıyorsun.canım benim bildiğim süt izni 1,5 saat nasıl 3 saat oluyor anlayamadım.

seninle aynı durumdayız tatlım şuan kaç kiloda.benimde mama yemiyo.bende bol bol rezene içiyorum.bugun bulgur pilavı yaptım.boza aldırdım.sütü artırma çabasındayım canım.

benim oğlumda mamayı sevmiyor . bu çocuklar niye böyle anlamadım halbuki mamayı görünce anne sütnü reddeden çocuklar var bir sürü. bayıla bayıla yiyorlar mamayı.
Allah korusun sütümüz bitse kesilse ne yiycek bu çocuklar :18:

ya ben sana bısey sorcam bn rezene ıcıyodum her gece ama aygın baygın uyuyodum cocuk yatagında mırıldanıyodu bn kucagımda emzırıyom sanıyodum resmen halısulasyonlar goruyo gıbıyddım yastık kucagımda bn onu bebek sanıyodum sonra bı farkettım ben rezeneyı ıcınce ole oluyom sendede varmı

aaaa tatlım bendede oluyor rezeneden mi acaba.bu arada rezene tansiyon düşürür baş dönmesi yapar önceden bunu biliyordum yüksek tansiyonlara i.saraçoğlu önermişti.benimkini düşürüyor gerçekten ama süt uğruna katlanacam artık

​rezene çayının içinde anason vardı ben fark edene kadar biz ana oğul sürekli uyuyorduk.:KK1: aktardan sadece rezene çayı aldım sonra

aaa bende katıyorum omu yapıyor acaba

bızde kullanıyrz cnm ıctıkten sonra kakasını yapıyor hemen sızdede oluyrmu bu arada ya esım grıp oldu onun gecıyor sımdı ama banada gectı bu aksam yapmadıgım sey kalmadı ılerlemez ınsallah zaten oglumda grıptı yenı kurtuldu cocuk onada gecıcek dye korkuyorum ya ne zormus kıs ayında kucuk cocuk buyutmek

aahhhhhhh ahhhh o kadar dikkat ediyom dışarı çıkmıyoz misafir gelmesin diye duayız evde patladım sıkıntıdan ve buna rağmen kızım bugün öksürmeye başladı yarın doktora gidecez inşaala bronşit filan demez AHHHHHHH KIŞ ÇOCUĞU NE ZORMUŞ YAAA

aaaa tatlım bendede oluyor rezeneden mi acaba.bu arada rezene tansiyon düşürür baş dönmesi yapar önceden bunu biliyordum yüksek tansiyonlara i.saraçoğlu önermişti.benimkini düşürüyor gerçekten ama süt uğruna katlanacam artık

aaa bende katıyorum omu yapıyor acaba

aahhhhhhh ahhhh o kadar dikkat ediyom dışarı çıkmıyoz misafir gelmesin diye duayız evde patladım sıkıntıdan ve buna rağmen kızım bugün öksürmeye başladı yarın doktora gidecez inşaala bronşit filan demez AHHHHHHH KIŞ ÇOCUĞU NE ZORMUŞ YAAA

ınsallah degıldr cnm ya daha sımdıden bır suru ılac ıcmeye basladılar bızım burda evıe bırının gelmesı ımkansız olmuyor valla sen gtmezsen bırı gelıyor esım calısıyor o grıp oldu ondan bana gectı cocuga gecmemesı ıcın cabalıyorum ama ımkansız gıbı gozukuyor hergun mecburen temas halındeyz

canım benimkide almıyordu nuk 1 numara kauçuk aldı . ama ben biberondan önce yine nuk kauçuk emzik kullanıyordum biberon ile emziğin uçları aynı olduğu için ondan kolay almış olabilir.
hata ettik canım ben hangi siteye girdiysem hepsinde eğer anne işe başlayacaksa bebek en az 1 ay önceden biberona alıştırılmalı yazıyor.bende son haftalara bıraktım zorlandım.
sıkma canını ben kafama çok taktım stresten sütüm azaldı şimdi sen yanındasın ağlayınca dayanamayıp memeni veriyorsun ve senin kokunu alıyor o yüzden de biberona hayır diyor. aç kalınca bak nasıl alacak bir gün annene bırakmayı denesen ona görünmeden veya biberonla başkası beslemeye çalışsın.biliyorum çok ama çok zor inşallah senin kuzunda en kısa zamanda alır. olmasada üzülme benim bir arkadaşımın bakıcısı üşenmedi çocuğu hep kaşıkla besledi.

canım ben 1 hafta sonra başlıycam süt saklama kapları aldım . şimdiden biberonla sütümü sağıpta veriyorum alışsın diye. sende mutlaka 1 ay öncesinden alıştır yoksa çok zorlanıyorsun.canım benim bildiğim süt izni 1,5 saat nasıl 3 saat oluyor anlayamadım.

6. aya kadar 3 saat bir yaşına kadar 1,5 saat süt izni

benim oğlumda uyumuyodu geceleri 4 e kadar oturuyoduk aynı günlerde doğan bebeğiyle arkadaşım geldi bir akşam bunların ikisine anason rezene paaptya karışımı bi çay yaptı benimki o gece uykuya bi alıştı inşallah değişmez anason bi daha vermedim gerekte olmadı uyurken mutlaka ışığı kapatıyorum birde gün içinde bebek uyumuyosa gün içinde beşikte kalmamalıymış uyku ve beşik arasında bir bağlantı olduğunu anlamalıymış emzikte almadığı için uykuya dalış zor oluyo hafif sallıyorum karyolasında altını değiştiriyorum karnını doyuruyorum iyice bu kadar extradan yatmadan çay vermiyorum

tatlım bu karışımı bebeğemi içirdin zararlı değil demi.anason zararlı diyemi kestin canım

tatlım bu karışımı bebeğemi içirdin zararlı değil demi.anason zararlı diyemi kestin canım

bebek çayları bunlar ilk haftadan itibaren içirebiliyosun gaz damlalarının içeriğini bi oku en başta anason yağı var anason rakının ham maddesiymiş bebeğe uyuşukluk verrir sersemletir diye içime sinmedi bi daha vermek çay bağımılı yapmak istemedim bebğimi kendi alışsın uyumaya diye kestim

dr browns biberon dene birde , gaz yapmasına engel aparatı fln var .
oğlum doğduğundan beri kullanıyorum

canım baktım develt memurları içinmiş o 3 saat . ben özelsektörde çalıştığım için 1 yaşına kadar 1,5 saat. malesef develt şu aysayı bir türlü değiştiremedi gitti.:KK19:

sürekşi televizyonlarda aynı haber 6 yda bir tekrarlıyolar millette sanıyoki yasa çıktı 6 ay süt izni var politika işte

benimde 15 gün sonra işe başlamam gerekiyor rapor alabilirsem veya yıllık izinlerimle 1 ay daha ertelesem bile bebeğim minnacıkken onu bırakıp işe gitme korkusu sardı ve nasıl besliycem bilmiyorum işe başlayan arkadaşlar sütlerini nasıl saklıyo biberonlamı süt saklama poşetleriyle mi birde buzdolabında kaç gün saklanır tabi birde biberonla alırmı almazsa artık kaşıkla uğraşır babası eşim işinden istifa etti o bakıcak hem ders çalışıp hem çocuğa nasıl bakıcak zaten acayip stres var üstünde bilmiyorum 3 saat süt izni var ama annenin bakmasıyla baba bir olmaz

bende 1 martta başlıcamm aynı korku bende de var cnm hiçbişeyde almıoo ben drumdan öğrendim anne sütünü oda sıcaklığında 6 saat-buzdolabının alt kısmındanrafta 24 saat-buzlukta 3 ay-difrizde 6 ay saklayabiliyosun.ben aventin saklama kaplaarını aldım onlara sağıcam saha sağmaya başladım yarından itibaren başlarım herhalde.yalnız sütü buzluktan çıkardığında direkt sıcak suyla ısıtmıcaksın ilk önce dışarıya çıkaracaksın yarım saat çözülmesini bekliceksin sonra ılık suyla ılıtıp içirekmişsin.bilgin olsun cnm.bi tavsiye daha sağıp koyduğun her sütün üzerine sağdığın tarihleri yaz kki aldığın zaman ilkten sona doğru giidebilesin..

cnm şuan 5.800 kg boyu 62,5 cm baş çevresi de 40 dr herşeyi çoık normal dedi sağlıklı dedi boya gitmiş seninki dedi ama kilo sınırda dedi kilo alımı tam sınırda kalmış dedi.nee biliym benmde moralim bozuldu geçen aylar 1 er kg alınca bu ay 500 gr üzdü beni gerçi bu aydan sonra hep azalırmış kilo alımları...

valla cnm ben 1,5 aylıkken rezene çayı vermeye çalışırken biberonn alıodu ne olduysa 2.aya girince olduu hiç bişekilde biberon almadı.dr umda uykuluyken vermeye çalış dedi bende onu dinledim sabah uyanıp ağlamaya başlayınca verdim 60 cc lik mamayı içti gitti ilk bi tuhaf oldu ama ssonra çekti valla şaştım kaldım keşke 90 lık yapsaydım dedim.kaşığı da bnmki biliyor gördüğü an hemen dili ortaya atıp dudaklarıyla sıkıo açmıo ağzını çok bilmiş bi oğlum varrr...

dr browns biberon dene birde , gaz yapmasına engel aparatı fln var .
oğlum doğduğundan beri kullanıyorum

cnm onuda kullandım 1,5 aylıkken biberonu alan şimdi almıooo..

Selam anneler
Bizimde parmak aralarımiz aynı durumda,sürekli silip temizliyoruz,sizin bebislerin koltuk altlarında pisik varmi,kızımı kucagima alirken hep bağıriyordu sebebi buymus meğer,banyo yaptırırken fark ettim ,kendimi çok kötü hissettim o an,suan düzeldi şükürler olsun..

canım benim oğluşumunda olmuştu banyo sonraları koltuk altını iyi kurulayamamışım ondan olmuş dikkat edip güzel kurulayınca bi daha olmadı

Aslında neredeyse hergün girip sizleri okuyorum ama tam yazmaya niyetlendiğimde erdem beyden sinyal alıp ona koşuyorum:)
3,5 aylık olduk zaman çok çabuk geçiyor işe başlamam yakınlaştı aslında doğum iznim 28 ocakta bitmişti ama geçen sene de biriktirdiğim yıllık izni aldım bu aysonunda 27.Şubatta işe başlamam gerekiyor hiç ama hiç istemiyorum en azından 6 aylık olsaydı :KK43: neyse yapacak birşey yok ama şöyle bir sorunumuz var erdem bey ne biberon ne de emzik almıyor annem çok zorlanacak bu konuda işimiz zor :KK43: iki gündür bir huysuzluk var uyumayı reddediyor resmen dün gündüz resmen 8 buçuk saat uyumadan durdu en son akşam uyuttum gece de huzursuz uyudu. bugün kısmen daha iyi duurumdayyız.
en son kontrolümüzde 65 cm 6200 kg çıktık baya uzun boylu olacak dedi doktorumuz geçen haftalarda hastalandığımız için kilo alımımız geçen ay sınırdaydı zaten 3. aydan sonra kilo alımı azalıcak demişti doktor. en son gittiğimizde sınırda olduğunu söledi kilomuzun 15 gün takip edelim bakalım günde 20 gr almalıymış eeğer almazsa ek besini konuşalım dedi gönlüm hiç razı değil 6. aydan önce ek besine geçmesine ama yapıcak birşey yok sağlığı için gerekli belki işe başladığımda annemde rahat eder neyse cumartesi doktora gidip görücez inşallah almıştır gerekli kiloyu.
dediğim gibi geçtiğimiz haftalarda boğaz enfeksiyonu geçirdik mersine babannemizi ziyarete gitmiştik orada üşüttük malesef bende erdemde hastalandık geldik doktor antibiyotik grip şurubu ateş düşürücü ve burun spreyi verdi ve o an başladı ilaçla olan tanışmamız ama resmen bizi canımızdan bezdirdi erdem bey kaşığı gördüğü anda çığlığı basıp zorla verdiğimiz bir kaç damla şurubu midesinde ne var ne yok beraber kusarak çıkarttı neyseki 3-4 güne atlattık doktorumuz ilaçları bırakmamızı sadece serum fizyolojik yapmamızı söyledi öksürüğümüz kalmıştı iki gündür çok şükür oda yok . ilk hastalığımızı da byle atlattık rabbim kimsenin evladını hasta etmesin içi gidiyor insanın o hasta olunca ....
ay ne çok yazdım kızlar kusura bakmayın başınızı şişirdim ...
sizleri yazmasamda net bir şekilde takip ediyorum özledim muhabbet etmeyi bebişlerinizi koklayın benim yerime ...

canım benim oğluşumunda olmuştu banyo sonraları koltuk altını iyi kurulayamamışım ondan olmuş dikkat edip güzel kurulayınca bi daha olmadı

Cnm demek ondan oldu üşütecek korkusuyla çabucak giydiriyodum bundan sonra daha iyi kuruluycam cnm sağol...bu arada oglis nasıl?uyku düzeni,gaz problemi yavaş yavaş kayboluyor değilmi?? Ve çok tatlı oldular bunlar ya aguuuuu ,giiiii,çığlık atmalar sürekli gülmeler çok şekerler masallah kuzucuklara....:KK9:

ilk 6 ay 3 saat süt ini canım

kızlar bebeğim 3 ay 7 günlük bugün dr a kontrole gittik boy:64 kilo:7000gr baş çevresi :43 cm çıktı bana baş çevresi büyük gibi geldi doğduğunda 36 cm di dr boyuyla orantılı iyi dedi ama koca kafalımı olacak acaba

X