2012 kasım bebekleri büyüyor..

kızlar maşallah muhabbeti hızlandırmışsınız,

şu tv ile ilgili ece ve mertm yazısını okuyunca iyice soğudum vallahi bir daha tv filan yok benim oğlana.

mama sandalyesini bizde ikea dan aldık. bir an evvel oturmasını istiyoruz biizmle yemek yerken.

ek gdalara geçmek için ben 6. ayı beklemeiidüşünmüyorum 5. ayda başlamak istiyorum

6. aya kadar verilmezse bebekler kabul etmekte zorlanıyormuş. hatta bu aydan sonra elma armut gibi şeyleri diline değdirip tatırmayı düşünüorum.

Evet gectik canim. Birinci sinifta okumayi sokunceye kadaryogun oluyor. Odevleri takip etmek gerekiyor. Allahtan oğlum cok seviyor okumayi. Siz de insallah kolayca atlatirsiniz.

Allah kavuştursun cnm cok kalıcakmı eşin
ay ınsan özluyo cnm dımı rabbım başımızdan eksık etmesın hele yarenım cok duşkun babasına

nasıl cnm kv ılgılenıyomu cocuklarla

Sagol canım ben alışkınım eşim ayda 2 sefer gider kalır. 15 gunlugune gitti. burada nüfus oldukça kalabalık aynı apartmanda yaklaşık 20 kişiyiz ama kızım için iyi oldu kuzenleriyle birlikte vakit geçiriyor kısmende olsa site hayatından uzaklaştı gözü gönlü açıldı prensesimin. kv çok yaşlı degil ama çocuklara bakacak kadarda sıhhatli değil. aman bana dokunmasında şu geriye kalan 12 günü kavgasıx gürültüsüz huzurla geçirsek başka birşey istemem.

biz de sanki çocuk yok gibi
alıyoruz poyrazı kucağımıza yemek yerken bizimle birlikte oluyor.arada dudaklarına diline çorba,yoğurt vs deydiriyoruz.tepkilerini ölçüyoruz
genelde yoğurt sever olduğunu tahmin ediyoruz

günaydın kızlar:)
benim kızın son bir haftadır çok saçı dökülüyor olmayan saçı :) dışarda gören oğlan mı bu diyolar:) yastıgında epey bi saç gördüm bu sabah. merak ettiğim hepsi mi dökülecek tamamen kel mi olacak yoksa az az seyrek mi olacak saçları.

ben renk konusunda hiç kısıtlamıyorum oğluma aldığım bir penye battaniyede fuşya bile vardı , turkuazlı fuşyalıydı satıcı gösterdi kız içinde bu var dedi bence erkek içinde olurdu ve aldım =)

7 günlükken sünnet olduğu için kesmeye niyetlenmiştim ama kıyamadım oğlumun saçlarına yeni heves o zaman günde sekiz on sefer iki tel saçını tarayıp duruyordum sonra vardır bir hikmeti deyip bir aylıkken kestik , dökülür müydü dökülmez miydi hiç bilmiyorum sende kestir hem daha gür çıkar =)

benimki hem beni em,yor sütüm yetmediği için biberonda veriyorum bebekler için anneyi emmenin yeri ayrı sanırım huzur buluyor bırakmaz kaşıkla zor oluyor yarısı içeri yarısı dışarı
Bende hem anne sütü hem mama veriyorum. Ama ne güzel bebişin seni bırakmamış, maaşallah, benim oğlum biberona başlayınca beni kesinlikle emmek istemedi, sütümü sağıp verdim o sıralar. daha yeni başladı benide emmeye bayaa uğraştım ama, şimdide emiyor ama yinede öyle çok keyifli emmiyor.

Valla oyun halısı beni bayaa bi rahatlattı, ilk zamanlar pek oynamıyordu ama giderek oynama süresi uzadı. Sabah kalkınca doyurup oyun halısına koyuyorum, ben o sırada kahvaltımı yapıyorum, braz evide toparlıyorum, uykusu gelince ağlıyo alıp uyutuyorum. En çok sabahları ve akşam oyalanıyor. Gün içindede her uyandığında 15-20 dk oynuyor:) buda beni idare ediyor. Tiny love aldık biz

arkadaşlar benim oğlum 2 gün sonra 3 aylık olacak.ama çok az çiş yapıyo günde 2 kere bezini değiştiriyorum.kakayı hiç sormayın 4 günde bazen benim yardımımla yapıyo.bezi de aman aman dolu olmuyo bile.bu beni endişelendiriyor.acaba doymuyo muki.ama mamayıda yemiyo.yarın sağlığa gidicez ama sanki kio almadı gbi geliyo.az çiş yapan var mı bebeklerinizden.....

valla cnm bnm oğlumun saçıda fena dökülüyor nede olsa yerine yenileri gelecek endişelenmee kalabilirde kalmayabilirdee..

cnm dr umun dediğine göre anne sütünün yeterli ve doyurucu olup olmadığı bebeğin çişinden belli olurmuş bende sütüm ölçtürmek istiyorum dedim böle bişi varmı die merak ettim dr bana oğlunun fazla çiş yapıyorsa sütün ii dir dedii.sen yine de dr una danış derim bu ay nedense bnm oğlumda bana kilo almadı gibi geliyorr bende merak içerisindeyimm

bizde 3 aydayız annem dün azıcık portakal suyu vermişşş çok sevdi seninn oğlan dio bnm kide ne biberon ne kaşık alıo düşünüyorum nasıl yapıcaz işe başlayınca aç kalacak die endişeleniorumm

ay canım ne güzel.biz de aynıyız.oğlum 1e gidiyor kardeşine hikaye okudu geçen gün.çok tatlılardı

benim bebeğimde bronşiyolit oldu 25 derecenin altınsa saklayın yazıyor dolaba koyarsak çok soğuk oluyor bebeğini mama ile besleyenler suyunu nasıl hazırlıyosunuz ben damacana suyunu kaynatıyorum

bizim topikte çoğu kişi gece kuşu galiba tabi gün içinde yemekti çamaşırdı bulaşıktı bebişti derken koşturmayla geçiyor..
gecelerde herkes uyuynca muhabbet başlıyor bende fırsat buldukça giriyorum artık..
emzik tutmayan bebeklere mutlaka nuk 1 numara kauçuk deneyin ..hemen alıyorlar bunu cop cop

sen ne zaman başlıycaksın cnm işe benimkide biberon almıyordu nuk kauçuk biberon aldık hemen aldı sende dene bak hemen alacaktır.

evet ya ne varsa bu NUK ta benimki emziktede biberondada bayağa uğraştırdı ikisinide nuk aldık hiç itiraz etmeden tuttu.kaliteyi seviyor şimdiki çocuklar nuk alman diğerleri hep çin malı en sağlıklısı nuk .

benim bebeğimde bronşiyolit oldu 25 derecenin altınsa saklayın yazıyor dolaba koyarsak çok soğuk oluyor bebeğini mama ile besleyenler suyunu nasıl hazırlıyosunuz ben damacana suyunu kaynatıyorum

Bende hazır suyu kaynatıp termosa koyup ordan kullanıyorum.

Bende damacanadan kaynatıyorum ılıtıp termosa koyuyorum oradan kullanıyorum.

valla şuan her çeşit emzik var avent bebedor bakkal emziği wee ne ararsan..kiraz uçlu damaklı neler neler..ama nuk 1 numara kauçuk olanı hemen aldıu çok şükür

selam anneler:) ben ne zorluklarla alıştırdığım emziği bıraktırdım. 2 gün uyumadı uyutmadı çok zordu. neden bıraktın diyeceksnz bnde bilmiyorum bir anda bırakayım büyüynce zor olacak hissi uyandırdı. bilmiyorum yanlış mı yaptım. ama şuan unuttu artk.
zorlukları vardı bazı yerlerde mesela devamlı atıyodu sonrada ağlıodu emzgi hersefernde yıkamaktan gınaa geliodu.yakasına taksam bile kıyafetlerden tozcuklar yapışıodu ben görüodum en azından onları.sonra bazen kaybediyodum ağlıodu onu bulana kdr yenisini alıyoduk falan filan. ama şimdi daha rahatım.neden alıştrdığıma gelince ilk zmnlar mememde kalmak istyodu doysa bile hç bırakmk istemiodu. ama şimdi öle bi sorun yok emzik de yok. çok şükür düzzenee grdi emziksiz hayatı.
şimdi aklıma takılan bişey var. göbeğim çabuk erisin diye günde sadece 3 dilim esmer ekmek yiyorum. diğer beslenmeler aynı. göğüslermde şişlik yok 2 gündr. ve göğüs pedine akmıyor sütüm artık. ekmeği esmerleştrip 3 dilime indirmemin sebebi olabilr mi bu ?

sadece burda değil herzaman öyle birine buöyle iyi deyeyim haydiii birden tersi oluyor.kaynanam annenin nazarı değer söyleme iyi şeylerini dedi doğru galiba.

burda okuduğum kadarı ile mama ile beslenenlerde oluyor kabızlık.zeytinyağı içirin diyorlar.bir arkadaşımın doktoruda öyle demiş 1 çay kaşığı zeytinyağı demiş.

acı elma yağı adaçayı yağı imiş biri öyle demişti aynı şeymi gerçekten

a ben de onu düşünüyorum.yalnız geçen bakarken şu modeli gördüm yeni çıkmış fiyatı biraz daha uygun bu modelden alan var mı acaba?
Chicco Echo Puset Jade - e-bebek.com

güzelmiş bencede aldınmı bunu canım beğendinmi.

Ayy bi haber izledim simdi icim cok kotu oldu,, bi bakici 7-8 aylik bebegin kafasina kafasina vuruyoo,ay cok fena oldum ya

ayyy bende izledim kadını öldürmek istedim resmen tek tek saçlarını yolacam dedim ya ne gaddar cadı kadın yaaaaaaaaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…