- Konu Sahibi aycaeceberen
- #2.821
birçok kişinin bahsettiği gibi benim oğlumda feci halde tv seyretmek istiyor ama ben elimden geldiğince engelliyorum.nedenine gelince ablamın bu konuda bana söyledikleri.uygulayıp uygulamamak size kalmış ama ben paylaşmak istedim.ablamın işyerinden bir arkadaşının çocuğu üstün zekalı.akdeniz ün.den takip ediliyormuş.oradaki yetkililer bir görüşme esnasında çocukların 3 yaşına kadar tv seyretmemeleri gerektiğini söylemişler.bu dönemde tv seyredilmesi beyindeki sinir bağlantılarını zayıflatıyormuş ve çocukların zeka seviyelerini aşağıya çekiyormuş.bana mantıklı geldi birde elbet vardır bir bildikleri diye düşünüyorum.oğluşumda manyak bir istek var tvye karşı ama izin vermiyorum.belki içinizde nereye kadar diyeceksiniz haklısınızda ama zararın neresinden dönersek kar değilmi.ne kadar geç seyrederse o kadar iyi.
geçen yıl işyerinden bir arkadaşımızın evine gittik.belki inenmayacaksınız ama evde tv yoktu.ben duyduğumda şok oldum.hadi cnmtvsiz evmi olur dedim ama varmış.ve o evde bir ortaokul ikide ilkokul çocuğu vardı.en büyük çocuk 3 yaşna girdiğinde tvyi evden çıkarmışlar.merak ettim sordum.hadi gündüz geçiyo ama akşamları ne yapıyosunuz dedim.aldığım cvp aynen şuydu.akşam yemeğini yiyoruz arkasından kitap okuma saatimiz var bizde dahil kitap okuyoruz ve sonra sohbet ediyoruz.arkasından çocuklar odalarına gidiyo ve o günkü derslerini tekrar edip ödevlerini yapıyorlar oldu.çocukların odalarında bilgisayar varmış.haftaiçi oda yasak bu arada.hafta sonu istedikleri çizgifilmleri seyrediyorlarmış.çıkan her çizgifilmi alıyorlarmış.sonuç olarak çocukların ikisinin il genelinde dereceleri var.madalya biriktiriyorlar.
geçen yıl işyerinden bir arkadaşımızın evine gittik.belki inenmayacaksınız ama evde tv yoktu.ben duyduğumda şok oldum.hadi cnmtvsiz evmi olur dedim ama varmış.ve o evde bir ortaokul ikide ilkokul çocuğu vardı.en büyük çocuk 3 yaşna girdiğinde tvyi evden çıkarmışlar.merak ettim sordum.hadi gündüz geçiyo ama akşamları ne yapıyosunuz dedim.aldığım cvp aynen şuydu.akşam yemeğini yiyoruz arkasından kitap okuma saatimiz var bizde dahil kitap okuyoruz ve sonra sohbet ediyoruz.arkasından çocuklar odalarına gidiyo ve o günkü derslerini tekrar edip ödevlerini yapıyorlar oldu.çocukların odalarında bilgisayar varmış.haftaiçi oda yasak bu arada.hafta sonu istedikleri çizgifilmleri seyrediyorlarmış.çıkan her çizgifilmi alıyorlarmış.sonuç olarak çocukların ikisinin il genelinde dereceleri var.madalya biriktiriyorlar.