2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

gull hayırlı olsun bebişlerin..benim de beyza sevdiğim bi isimdir..bence feyza uygun olabilir..

konuşmaz olur muyum bebişlerimle.bazen babalarıda konuşuyor onlarla.çok güzel bir duygu rabbim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.dört gözle bekliyorum beş buçuk ay nasıl geçcek bilmiyorum.şimdiden özledim bebişlerimi saatlerce ultrasonda izleyebilirim :)

herşeyin hayırlısı artık ama kurbanda inşallah nöbet tutmicak.bu bayramda böyle olsun

canımm maşallah sana bayağı bayağı aramıza katılmışsın, ben sana hoşgeldin demek için biraz geç kaldım kusura bakma. topiği açan kişi olarak sayımız arttıkça nasıl hoşuma gidiyor anlatamam. şimdi hemen listeyi yeniliyorum ve seni de ekliyorum tatlım. sanırım aramızda doğumunu ilk yapacak olan sensin. canım doğum tarihin ne olarak gözüküyor? muhakkak ki erken doğum olacaktır ama eğer yaklaşık bir tarih söylersen, listede eksiksiz bilgi yer almış olur.. bir de kilo değişimin nasıl oldu canım?

almaz mıyım hayatım alırım tabiki seni de listeye hoşgeldin hemen güncelliyorum listeyi tatlım seni de dahil ediyorum.

maşallah benim arkadaşıma da bebişlerine de.. bir solukta okudum haberlerini ve inanki çok sevindim senin adına tatlım. allah bana da göstersin inşallah. ben edirnedeyim bildiğin gibi. ama gebeliğim tek kese ikiz gebeliği olduğu için ve riskli olduğu için istanbulda yapacağım doğumumu. şimdi doktoru belirledik, bayramdan sonra gideceğiz inşallah. bir tane edirnede, 1 de istanbulda olacak doktorum. güzel haberlerimi vereceğim inşallah ben de size.. kız annesi olmak çok güzel birşey. hoş sağlıklı ve hayırlı olsunlar da kız erkek farketmez.. bakarsın diğeri de erkek olur, ikisi de çıkar aynı anda aradan

kader arkadaşım benim. ne güzel haberler bunlar maşallah sana da bebişlerine de. bayramdan sonra benim de ense kalınlıklarına bakılacak ve üçlü test yapılacak. güzel haberler vereceğim inşallah size tatlım.

Ben de variiiim arkadaslar dun ogrendim daha . 8 haftaliklar yavruslarrr :)

aman da taze anne adayı hoşgeldin aramıza hemen listeye dahil ediyorum tatlım. peki doğum tarihin ne zaman?

hoşgeldin tatlım. en taze anne adayı da sensin anlaşılan yaklaşık doğum tarihin ne canım? listeye ekleyeceğim.

hoşgeldinnnnnn.... ay ne güzel yaa. bebek sayımız 40'ı geçti valla. doğum tarihin ne zaman canım. sen de ilklerden olacaksın aramızda. allah sağlıkla, hayırlısıyla bebişlerine kavuşmayı nasip etsin inşallah..

gülizelif hoşgeldin merak ettik seni görünmüyordun nasıl geçti tatil?bebişlerin ve senin iyi olmana çok sevindim.tatil yaramıştır :)

canlarım teşekkür ederim. çok iyiyiz maşallah sizin de güzel haberlerinizi okudum.

MELİTTAcım ne güzel haberler vermişsin. maşallah sana da bebeklerine de. hayırlısıyla almak nasip etsin allahım inşalah kucağımıza. nasıl oldun bu arada? atak sinyalleri var mı? daha iyisindir diye umuyorum arkadaşım. senin işin de zor tabi. yanlızlık, bilmediğin bir ortam.. çok zordur eminim. dayan ama tatlım bak en büyük hayat arkadaşların yolda geliyorlar sana arkadaşlık etmeye onlar gelince herşeyi unutacaksın emin ol tatlım.

İLAYBARS cinsiyetler belli mi tatlım. sanki bir arkadaşın sana verdiği cevabı okudum kız olduğuna dair ama senin mesajını yakalayamadım. malum uzun süre girmeyince kaçırıyor insan. yoksa bana mı öyle geldi tatlım?

kızlar elimden geldiğince topladığım bilgilerle güncelledim listeyi. umarım birşey kaçırmamışımdır. eklenmesini istediğin birşey olursa lütfen beni uyarın..

işte 2012'nin güzel ikiz anneleri

NO|Kullanıcı adı|Cinsiyetler|Beklenen doğum tarihi|Kilo değişimi
1|ibremine| 1 kız - 1 erkek geliyor | |
2|GULL| 2 kız geliyor|ocak başı |
3|esila7884| 1 kız geliyor-diğeri belli değil|17 ocak |64 kg'dan 63'e düştü
4|desouza| 2 erkek geliyor|17 ocak |
5|NURSIN1981| 1 kız - 1 erkek geliyor| 20 ocak |62 kg'dan 64'e çıktı
6|fatmaccc|belli değil|26 0cak |5 kg aldı
7|ah_ah| 1 kız - 1 erkek geliyor| |
8|ilaybrs|1 kız - 1 erkek geliyor|4 şubat |
9|buglem80| belli değil |4 şubat | 77 kg'dan 73'e düştü (bulantıları çok )
10|boncukkkkk| belli değil |5 şubat | 64 kg'dan 67'ye çıktı
11|asel01|belli değil|27 şubat |69'dan 71'e çıktı
12|hathar|belli değil|28 şubat| 74-75 kg
13|florinda|belli değil|29 şubat |
14|acidem| belli değil|7 mart |henüz kilo almadı
15|melitta|belli değil|8 mart |50 kg'den 53.5'e çıktı
16|aysbah| belli değil |9 mart |
17|gulizelif| belli değil |19 mart |74 kg'dan 77'ye çıktı
18|zeynepppppp|belli değil|3 nisan |
19|meldir35| belli değil ||
20|fatimete|belli değil | |
21|eda001|belli değil | |
22|aylin25|belli değil | |

44 bebeğimiz var kızlaaaaaaaaar

kızlar istanbul'daki doktorumu seçtik. rıza madazlı olacak. bilgisi olan var mı aranızda? gerçi forumda onun adına başlık açılmış, olumlu şeyler yazıyor ama size de danışmak istedim belki bileniniz duyanınız vardır diye... riskli gebelikleri takip ediyormuş sanırım. benim de tek kese ikizi olduğu için bayağı bir riskli olduğunu söyledi şuana kadar gittiğim doktorlar. ben aslen ingilizce öğretmeniyim arkadaşlar. yurtdışındaki tek kese ikiz gebeliklerini ve böyle gebelik geçiren anneleri de araştırdım. eğer bebekler bizim gibi aynı kesedeyse ve arada ayıran bir zar yoksa, gebeliği tamamlama ihtimalini %50 veriyor doktorlar. bebekler aynı plesentadan beslendikleri için, biri beslenip diğeri yeterli beslenmeyebiliyor, ya da allah korusun tranfüzyon sendromu diye bir olay var. yani bebekler arasında kan akışı ve oldukça riskli bir durum. ilerleyen aylarda ise kordon dolanması riski oluyor. yurtdışında bizim gibi anneleri 6.ayından sonra hastaneye yatırıp ani bir durum olursa diye bebeklerin sürekli kalp atışını dinliyorlar ve olumsuz bir durumda hemen müdehale edip alıyorlar bebekleri. çünkü belli bir süre sonra anne karnı daha riskli hale geliyor dış dünyadan. bu sebeplerden dolayı takibimi iyi bir doktorun yapması adına rıza madazlıyı seçtik. riskli gebeliklerde uzmanmış.. sizin bir fikriniz var mı arkadaşlar?

doktorun hayırlı olsun canım ya inşallah hayırlısı olur.benim bi bilgim yok dr hakkında ama iyi deniliyorsa muhakkak iyidir.Allah korusun inşallah seni de bebeklerini de canım.gebeliğin iyi geçiyor ama değil mi ?inşallah gebeliğin sonuna kadar sorun teşkil edicek hiçbir sorun oluşmaz.

biliyor musun gebelikten midir nedir bazen bende korkuorum bebeklerime bişey olursa diye.hep dua ediyorum.birde malum sigara.sigarayı bırakmıştım fakat kıbrısa gelince eşim içince bikaç fırt içiyorum kendimden nefret ediyorum bazen o akşam panik geçirmemin sebebi de buydu.şimdiden kötü bi anneyim dedim ve boğazım kitlendi.birde yalnızlık kurak kuş uçmaz kervan geçmez yerde de olunca küçücük evde tetiklemişti.allahtan dr.bir iki den bişey olmaz demişti ama annelik yüreği herhalde ki içim rahat değil.eşimin izni bitince Allah ın izni ile içmem yine şu an tek tesellim o.

sen üzülme hayırlısıyla sorunsuz bir şekilde evlatlarını kucağına alırsın.inşallah hiçbir sorun oluşmaz.

Son düzenleme:
merbaha güzel anneler, ben topiğe yenı geldım. 28. haftamız bıtıyor 31 yasındayım. evlılığımızın 6. yılındayız . dogum tarıhı veremıyor doktor. erken doğum riskımız var. biraz problemlı gectı düşük riski vardı iştende ayrılmak zorunda kaldım. Ama yeterkı hayırlısıyla olsunlar da işi dert etmiyorum. şimdide gizli seker cıktı bıraz dıet yapıyorum. Allah bize bağısşarsa 1 kız 1 erkek beklıyoruz. herkesi tebrik edıyorum ve hayırlı doğumlar cümlemize

yasemincim aramıza hoşgeldin canım ne güzel bi kız bi oğlan Allah bağışlasın :) sana da tebrikler canım amin .rabbim bebişlerimizi bize bağışlasın :)

mrb kızlaaar burası çok güzel bi topik olmuş yalnız olmadığımı hissediyorum.Ben aranızda daha çok yeniyim ve heralde en son doğum yapacak olanda benim henüz bebişlerim 6 haftalık 2 gün önce bebişlerimin ikiz olduğunu öğrendik.28 yaşındayım ve 6 yıllık evliyim ilk tüp bebek denemem şükür pozitif sonuçlandı beta hcg değerlerim çok yüksek olmadığı için ikiz olma ihtimalini hiç düşünmedik ama ultrasyonda iki kesyi görünce dünyalar bizim oldu.Henüz bebişlerimizin kalp atışarını duyamadık 8 eylülde randevumuz var inş.Beni korkutan ikiz bebeklere bakmak değil hamilelik süreci riskli olduğunu söylüyorlar.Şu anda bi sıkıntım yok ama yine de korkuyorum inş herşey güzel gider ve bebişlerimize kavuşuruz.Bu arada liste için kilomu yazayım 60 kilo ile hamile kaldığımı öğrendim şu anda 61 kiloyum.Beklenen doğum tarihi de 20 nisan.

canım sen hiç üzme kendini. bizler sonuçta sigara bağımlısıydık ve bunu yaşamayan bilemez. dayanamıyoruz diye kötü anne değiliz elbette. sonuçta ben de tam bir tiryaki olmama rağmen şimdi sadece nefes çekiyorum. hoş 1-2 sigara ediyordur, belki geçiyor bile. ama ne yapayım elimde değil. tiksinmedik işte.vicdan azabını anlıyorum bende de var ama neler neler duyuyoruz milletten. benim annem bende değil ama kardeşimde günde yarım paketi geçmiş. kardeşim ise benden daha iri yapılı, sağlıklı, sigara kullanmayan ve marmara üni.de hukuk okuyan bir çocuk. allahın işi bu biraz da. tabiki abartmamalıyız, bunlar dayanak değil. biz mümkün olduğunca elimizden geleni yapacağız ama işin en kötüsü ne biliyor musun, hem sigara içip, hem de vicdan azabıyla strese girmek. doktorlar müsade ediyor stres yapmayalım diye. ama biz ne yapıyoruz? hem müsadeyi uygulayıp hem de stres yapıyoruz, bu en ilginci. boşver, senin bu durum yüzünden stres yapman emin ol onları daha çok etkiler. eskiler diyor ki çok canın çekiyorsa onu da iç, çocuk el uzatırmış, o da istermiş. tabi belki hurafe, ama stres yapma tatlım.. hem abartma, hem de takma o ufak kaçamakları. benim arkadaşım yeni doğum yaptı, günde de 5 tane içti. bi görsen bebişini kurabiye kurabiye çok tatlı, çok da sağlıklı maşallah..

aylincim hoşgeldin bebişlerim üç aylık allaha şükür benimde çok bi sıkıntım yok ara ara mide bulantısı kasık bel ağrısı ortaya karışık ama öyle aman aman bi ağrım yok çok şükür.çok rahatım inşallah doğuma kadar da öyle gider bebişlerimizde sağlıklı olurlar inşallah

hoşgeldin aramızaaaa maşallah sana. yaklaşık doğum tarihini ve kilo değişimini de verirsen seni de eklerim listeye tatlım..

forumun başında güncelledim tatlım. biraz daha bilgi toplayınca ara sayfalarda da yenilerim yine. şimdi tekrar tekrar ara sayfalarda liste koyup yer kaplamak istemiyorum. maşallah bu arada merak etme duyacaksındır kalplerini. o duygu tarif edilmez bir duygu zaten.. tabiki hepimizin hamileliği riskli diğer gebeliklere göre ama allah onu ayarlar canım emin ol. bak bana.. benimki en riskli çeşidi üstelik. ama alıştırdım kendimi, en güzel şekilde geçirmeye çalışıyorum hamileliğimi. dr ile ilgili mesajımı okursan durumum orda yazıyor. sanırım gebeliğin ilk haflarında annelerde genel bir endişe oluyor. en çok da ikiz annelerinde. merak etme canım atlatıcaksın, bi bakmışsın hamilelik de bitmiş almışsın bebişleri yanına

canım hayırlı olsun bebeklerin Allah sağ salim kucagına almayı nasıp etsin. bende burda yenıyım.31 yasındayım 28 haftamız bıttı. bizde evlılığımızın 6. yılındayız ve inanılmaz bır sevınc yasadık. hamılelık sürecını kafana takma cunku hersey olacagına varyor. bıraz uzun olacak ama sıkılmazsan oku bu yadıklarımı . 2 ay 10 günluk hamıleyken umreye gıttık eşimle, butun ıslemlerımız hamıleleık oncesı yapılmıstı. ve gıtmekten vazgecmedım Allah ın korudugunu kımse korumuyor. Allah a emanet et bebeklerını. uzun bır yolculuk , sıcak ve kalabalık bir ülke, ayrıca tam bulantı zamanlarım. bende bırde yaygın anksıyete bozuklugu ve panık atak var. ona ragmen ucak yolculugu ve dıger endıseler.... hepsını göze aldım Allah a emanet ettım halada öyle. dönünce doktorum düşük riski var yatıcaksın dedı iştende ayrıldım, ama sorun degıl yeterkı ıyı olsunlar. 51 kılo ile hamıle kaldım ve öyle bulanılar öyle kusmalarım olduki inanamazsın, yemek borum da yırtılma olup kan kustugum oldu günlerce yemek yiyemedım, bütün kokulardan nefret geldi 4.ayın sonunda ben 46 kıloydum. kılo kaybından dolayı bebekler gelısemezse dıye korktum ama Allah a şükür iyiler dedı doktor. tam bogazım acıldı ne bulsam kemırıyorum, 6. ayın sonunda 56 kg a cıktım, 2 ay gıbı bır surede anı kılo artıcı tam 10 kg. ama hamıle kaldıgım kg ile 5 kg fark vardı. seker yukleme testı yaptılar bıraz yuksek cıktı sımdıde dıet yapıyorum.bırde erken doğum rıskımız var doktor yat dıyor bebekler kılo alsınlar 1 er kg lar sımdı, erken doğarlarsa dırenclı olsunlar dıyor. 25. haftada cıger gelıstırıcı ıgne oldum 4 doz erken dogarlarsa ihtımalı nedenıyle. banada rahım kasılmasın doğum erken olmasın dıye haftalık ıgne yapıyorlardı 4. yü olduk allerjı yaptı, progesteron takvıyesı yapıyorlar. Allah beterınden korusun. her serde bı hayır vardır, belkı dıet yapmasam cok kılo alacaktım ve daha kötü olacaktı cunku boyum 1.52 :) dert etme kendıne herseyı oluruna bırak. tedbırını al takdırı Allah a bırak. artık bır cok konuda önlem alınabılıyor. dünyada yıyıp ıceceklerı varsa Rabbım nasıp eder.kımsenın hamılelıgı kolay gecmemıstır. ınan bana onlar karnında tekme attıkca cektıklerının hepsını unutuyorsun. yeterkı hayırlısıyla dogsunlar dıyorsun. hele ultrasonda gör onları dünyalar senın oluyor. karnında kıpırdadıkca annelık ıc güdün artıyor. iyi tarafından bak herseye oldumu canım senn stresın onları kotu etkıler

haklısın canım ya.benim bazı tanıdıklarımda günde on tane içerlerdi bi önceki lomandanda günde 7 ,5 bazen 10 tane maşallah ikizleri zıpkın gibi.diğer arkadaşında bebeği pek bi tatlı.ama ben bu kadar şanslı olurmuyum diye düşünmeden de edemiyorum.zaten o stresi atmasaydım dediğin gibi daha bi stres olur bebekleri de etkilerdim.birde internette bi dr. sitesinde okumuştum anne de aşırı stres bebekte tavşan ağız yapabiliyormuş.Allah korusun.dr. larda günde 5 e izin veriyolar.ama anne yüreği işte bir iki fırt bile fazla geliyor insana.izmirdeki doktorum çocuk huzursuz olmasın diye bir iki fırt içebilirsin bir iki fırtan bişey olmaz demişti bana.ondan da içim rahat biraz.ama anlatıklarında içimi rahatlattı.

hoşbulduk canım sizlerede maaşallah. kılom 51 kg ıle başladım şuan 57 kıloyum. erken dogum ıhtımalımız cok yüksek normal sartlarda ekım sonu. ama doktor tarıh veremıyor.

yasemin şimdi yazını okudum dikkatimi çekti benimde panik atağım var bir hafta önce panik atağım tutmuştu.senin gebelik süreci boyunca hiç panik atağın tuttu mu ? ne mutlu umreye gitmişsin.rabbim bizlere de nasip etsin.

bu tür rüyalar anlatılır mı bilmiyorum ama ben birkaç gün önce rüyamda kabeye gittim bi aletle uçarak gittim.kabenin etrafında dolaştım içine girdim.o kadar güzel bir mutlluktu ki benim için huzurla doldum.eşime yüksek sesle seslenip nolur sevgilim annemi de getirelim buraya çok mutlu olur diyordum.sonra düşmemek için yükselmeye çalışıyordum nitekim eşimin olduğu balkona ulaştım.

tabi rüyadan anlayan arkadaşlar var ise yorumlarlarsa sevinirim.

benimde kokulardan rahatsızlığım oldu herşey kokuyordu.sütten ve midyeden tiksindim.sigaradan da tiksindim.ama şimdi muz gibi geliyor kokusu.ama süt aklıma gelince midem ağzıma geliyor.benimde düşük kesim varmış dr. bazı yasaklark oydu arada rahmime kramp giriyor ama şükürler olsun çok iyiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…