2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

süper yaa. bizde daha diş falan yok. ellerine vermeyede cesaret edemedim. bazen yiyorlar bazen yemiyorlar. bende zorlamaya kesinlikle karşıtım istemedilerse vermiyorum. böyle böyle alışacakar sanırım. gündüz uyku düzenimiz çok fena. biri düzeliyor biri bozuluyor. herşeylerini aynı yapmaya çalışıyorum ama bazen olmuyor. bakıcıda gelince daha farklı olur diye düşünüyorum. daha doğrusu yardımcı. ev işleri ona bebekler anneme ve bana. ben nisan sonunda işe başlayacağım, iznim bitiyor ve bu sebeple acilen düzene girmeleri lazım.

burası gayet iyi. diğer forumlar çok kalabalık, geçmişi okuyacak vakit yok ve bir süre sonra kopuyorsun. sık sık gelirim artık. genelde kızları uyuturken bilgisayarı açıyorum.

çok geçmiş olsun.. benimde ödüm patlıyor hastalanacaklar diye.

Vallahi tek bakanlara hayranım. ben 1-2 saat bile yalnız kalamıyorum. baştan öyle başladık belki de ondan. yalnız olsaydım bir şekilde alışırdım sanırım. ama sizleri çooookkk tebrik ederim.

uykuları hiç belli olmuyor ki. o sabah kaçta kalkmışlarsa ona göre değişiyor düzen. bir tanesi saat 3 kadar düzgün uyumuyor saat 3 ten sonra 6-7 ye kadar uyumak istiyor. diğeri 1 saat uyudunu rekor oluyor. nasıl yapıcam bilmiyorum.

Canim hic merak etme daha guzel olur insallah.ben surekli kendimi telkin ede ede daha dogrusu kandira devam ediyorum.hersey zor ama boyle

Herşey güzel olacak diyereeekkk başladık bakalım.

Kızlar bebişleriniz yaklaşık kaç saat uyanık duruyor. Yani iki uyku arasında ne kadar bekliyorsunuz ?

yaramaz oğluşum kızkardeşine bana ve babasına gözlerini kırpmayı öğrenmiş kırpıştırıp agu agu deyip oyun yapıyor :) konuşmaya çalışıyor kendince :)

benimkilerin uykuları gündüzleri genelde uyanıklar en fazla uykuları aralıksız 1,5 saat falan oluyor uyanıyorlar oyun ve konuşmak istiyorlar geceleri 00.30 gibi uyuyup sabah 8.30 gibi de uyanıyorlar

Son düzenleme:

Kızlar bebişleriniz yaklaşık kaç saat uyanık duruyor. Yani iki uyku arasında ne kadar bekliyorsunuz ?

Canim uyudular simdi onceleri 2 2 bucuk satte bir 40 dak uyuyolardi ama simdi azdilar belli olmuyor oynamak istiyorlar oyun daha onemli
Oh sunlar uyanmad an yemek yapayim corba yapayim

yaramaz oğluşum kızkardeşine bana ve babasına gözlerini kırpmayı öğrenmiş kırpıştırıp agu agu deyip oyun yapıyor :) konuşmaya çalışıyor kendince :)

benimkilerin uykuları gündüzleri genelde uyanıklar en fazla uykuları aralıksız 1,5 saat falan oluyor uyanıyorlar oyun ve konuşmak istiyorlar geceleri 00.30 gibi uyuyup sabah 8.30 gibi de uyanıyorlar

Cok tatli oluyolar ya
Ikizlerin ayricaligi birbirlerini cok seviyorlar benimkiler karsilikli ciglik yarisi yapiyor

Hurma ve kuru kayisiyi hafif suda bekletikten sonra bebeginizin eline verin hem lastikimsi olunca dislerini kasiyorlar hem tadini seviyorlar siyira siyira hemde mutlu oluyolsr biseler yaptik diye

Cok tatli oluyolar ya
Ikizlerin ayricaligi birbirlerini cok seviyorlar benimkiler karsilikli ciglik yarisi yapiyor

evet çok güzel bir manzara oluyor karşılıklı gülüşüp çığlık atıyolar bir de bir bakışları var ki birbirlerine çok güzel ya nasıl sevgi dolu bakıyorlar yeri geliyor bana bike öyle bakmıyorlar canlarım benim ya

bizimkilerde aynen öyle. birbirlerine bakıp gülümsüyorlar. ellerini ayaklarını çekiştiriyorlar. inşallah hep iyi anlaşırlar.

şimdi uyudular. bakalım ne kadar sürecek..

Kizlar benim kizlerim66 Ekim'de bes aylarını bitirecek her türlü çorbayı veriyorum mercimek dısında :) uykuları hergüne farklı :) biri uykucu biri dinamik :) napicaz bilmiyorum :) ama böyle bir sevgi yooookkkk :) bayılıyorum seçerken ısırasim geliyo sıkıyorum sıkıyorum :) İyiki varlar ... Peki bişey sorcam ben bı mama yada corba muhallebi arada meyve puresi veriyorum önerilerinizi bilgilerinizi paylaşın lütfen

Kizlar benim kizlerim66 Ekim'de bes aylarını bitirecek her türlü çorbayı veriyorum mercimek dısında :) uykuları hergüne farklı :) biri uykucu biri dinamik :) napicaz bilmiyorum :) ama böyle bir sevgi yooookkkk :) bayılıyorum seçerken ısırasim geliyo sıkıyorum sıkıyorum :) İyiki varlar ... Peki bişey sorcam ben bı mama yada corba muhallebi arada meyve puresi veriyorum önerilerinizi bilgilerinizi paylaşın lütfen[/QUOTE. Yapicak birsey yok canim uykulari icin benimkilerde popolarina vurunca uyurlardi simdi öyle uyumak istemiyorlar bende yataklarinda biraz salliyorum uyuyorlar bakalim bu ne kadar gidecek böyle bende daha corbalari fazla vermiyorum sadece tattiriyorum 2 güne bir yumurta sarisi veriyorum peynir recel falan kahvaltiya meyve püresini hergün veriyorum sebze pürelerini veriyorum hergün mama günde 4 kere veriyorum artik benimkilerin 6 ayi bitti yemeklerden tattiriyorum pirinc sebze ve tavuk püresi veriyorum yogurt 2 günde bir öyle meyve sularida tabi ;)

Canim
Yanlis anlama ama gece 00.30 cok gec bebekler icin büyüme hormonlari gece calisiyor cünki bebekler icin en gec saat 8 de yatmalari lazim gece uykulari icin

Insallah hersey dahada güzel olucak bizler icin biraz zaman birazda sabir cok zor ama mecburuz sabretmeye. Benimkiler sabah ve öglen uykusu arasi 2.30 saat ögleden sonra 3.30 saat uyanik kaliyorlar ögleden sonra 4 saat en fazla uyanik kalmali bebekler.

Gunaydin lar
Size tecrubelerimi aktarayim.
Benimkiler yiyecekleri karisik yemiyor yumurtayi filan koparip veriyom icecekleri kasikla degil bardaktan haslanmis patates havuc sade seviyolar.cok dokuyorlar cok kirletiyorlar ama yiyeceklerle oyle yapinca ask yasiyorlar tam bugday ekmegi cavdar ekmegi filan veriyorum ellerine sonra brokoli karnbahar doke saca yiyorlar gunde uckere supuruyorum uc kez kiyafet degisiyoruz ogrensinler istiyorum

Canim
Yanlis anlama ama gece 00.30 cok gec bebekler icin büyüme hormonlari gece calisiyor cünki bebekler icin en gec saat 8 de yatmalari lazim gece uykulari icin

canım haklısın benişm yaramazların akşamları uyumaya hiç niyetleri olmuyor sürekli konuşmaya çalışıp oyun istiyorlar sanırım akşamları babaları gelince de iyice cingöz oluyorlar. gece 00.30 da uyuyunca da sabaha kadar deliksiz uyuyorlar ama hiç uyanmıyorlar rutinlerine müdahale etmek istemiyorum kızımın yeme düzenine müdahale edeyim dedim çocuk iştahsız oldu çıktı. o yüzden özellerine müdahale etmemeye çalışıyorum.

Gunaydin lar
Benimkiler yiyecekleri karisik yemiyor yumurtayi filan koparip veriyom icecekleri kasikla degil bardaktan haslanmis patates havuc sade seviyolar.cok dokuyorlar cok kirletiyorlar ama yiyeceklerle oyle yapinca ask yasiyorlar tam bugday ekmegi cavdar ekmegi filan veriyorum ellerine sonra brokoli karnbahar doke saca yiyorlar gunde uckere supuruyorum uc kez kiyafet degisiyoruz ogrensinler istiyorum

meyve sebze filesiyle mi veriyorsun ouzi yoksa direkt mi veriyorsun benim oğlum da artık kendisi beslenmek istiyo yani ya da bana öyle geliyo. kendisi eliyle emziğini ağzına götürüyo fileyle haşlanmış sebze versem olur mu erken mi 5 aylıklar benimkiler

meyve sebze filesiyle mi veriyorsun ouzi yoksa direkt mi veriyorsun benim oğlum da artık kendisi beslenmek istiyo yani ya da bana öyle geliyo. kendisi eliyle emziğini ağzına götürüyo fileyle haşlanmış sebze versem olur mu erken mi 5 aylıklar benimkiler

Canim seninkiler icin erken olabilir
Onceleri fileyle veriyodum sevmediler simdi direk veriyorum .tabi dikkat ediyorum yinde korkuyorum bisey olacak diye yatarken asla ellerine bisey vermiyorum

Gunaydin lar

Ohhh afiyet olsun bebislerine bol bol vücutlarina et olsun ;))) bende ellerine herseyi vermeye calisiyorum ekmek ,havuc ,elma gözümün önünde ne varsa onu veriyorum yabancilik cekmesinler diye ;)

Ben 4.5 aylikken basladim sebze vermeye yanlis mi yaptim bilmiyorum ama yurtdisinda 4 aylikken baslatiyorlar ek besinlere

canım haklısın benişm yaramazların akşamları uyumaya hiç niyetleri olmuyor sürekli konuşmaya çalışıp oyun istiyorlar sanırım akşamları babaları gelince de iyice cingöz oluyorlar. gece 00.30 da uyuyunca da sabaha kadar deliksiz uyuyorlar ama hiç uyanmıyorlar rutinlerine müdahale etmek istemiyorum kızımın yeme düzenine müdahale edeyim dedim çocuk iştahsız oldu çıktı. o yüzden özellerine müdahale etmemeye çalışıyorum.

Tamam canim tabi sen daha iyibilirsin senin bebislerinin huyunu ;))

Back