sizin isinizde zor calisanlar icin Ben isimi biraktim kizlar büyüyene kadar calismiycam maalesef yoksa hem calis cocuklara bak dahada zor.... Bizde yavas yavas rutin olusturmaya calusiyorum Ama misafir falan geldiginde dengeler yine degisiyor... Uykularida fena degil bu Ära biraz cildirdilar dislerimi cikicak aceba görünürde birseyde yok Ama neden boyle oldu anlamadim ;((Oo desene sen bizden tecrübelisin seninkiler nasil akilli duruyorlar mi uyku düzenleri nasil) gittikce zorlasiyor mu yoksa kolaylasiyor mu Canim ;()) yalniz mi bakiyorsun[/Q
Büyüdükçe kolaylaşıyor evet.Bizim artık bir rutinmiz var sabah 7.30 da uyanıyorlar emziriyorum 9 gibi kahvaltı ediyoruz 10.30 uyku vakti biri sallanarak diğeri biberonla birlikte yada emerek uyuyor 1saat kadar uyudukten sonra uyanıyorlar 12-13 arasında emziriyorum 14 civarı öğle yemeği 15.30 civarı uyku 1 saat kadar uyuyorlar sonra yine emzirme yemek yatmadan önce meme yada mama 20.30yy gece uykumuza yatıyoruz bazen gecede 2şer bazen 1er kez uyanıp emiyorlar yada mama veriyoruz.
ben öğretmenim ve 1 bakıcım var fazla yoğun olayan programım sayesinde sıksık evde olabiliyorum.Artık birbirlerini tanıyor ve çok seviyorlar ama birbirlerine vurmaları canımızı sıkıyor.Eşim de bana yardımcı oldu hep o da öğretmen ev işlerini paylaştık bulaşıklar onun yemek çamaşırlar benim(Biliyorsunuz ikizlerin bir dünya çamaşırı oluyo) .
Çok tatlılar Allah ömürlerini uzun ve hayırlı eyler inşallahen zor dönemim ilk 2.5 aydı sürekli emzir alt değiştir uyut mankafa gibi geziyordum kafam yerinde olmuyodu.Şükür düzene girdiler tabi mevsimlere göre ve büyümelerine oranla uyku ihtiyacı arlığı değişiyor.bence büyüdükçe kolaylaşıyor yürselerde ellerinden tutup biryerlere götürsem diyorum çünkü ikisini birden taşımak zor oluyor :)işte böyle ben biraz geç cevap verbiliyorum kusuruma bakmayın
sizin isinizde zor calisanlar icin Ben isimi biraktim kizlar büyüyene kadar calismiycam maalesef yoksa hem calis cocuklara bak dahada zor.... Bizde yavas yavas rutin olusturmaya calusiyorum Ama misafir falan geldiginde dengeler yine degisiyor... Uykularida fena degil bu Ära biraz cildirdilar dislerimi cikicak aceba görünürde birseyde yok Ama neden boyle oldu anlamadim ;((
6 ay donum noktasi biraz duzenler degisiyor .uyuyan cocuuk uyumamays basliyo yiyen yememeye baslihor.haliyle buyuyorlar.korkuyorlar kafalari karisik bide ustune dis.
Canim bende ucretsiz izne ayrildim.biraz buyusunler bakalim.
Nasil Canim gelisme var Saat lerinde Evet Canim benimkiler ilk ne zormus hem ilk hemde ikiz olmasi
6 ay donum noktasi biraz duzenler degisiyor .uyuyan cocuuk uyumamays basliyo yiyen yememeye baslihor.haliyle buyuyorlar.korkuyorlar kafalari karisik bide ustune dis.
Canim bende ucretsiz izne ayrildim.biraz buyusunler bakalim.
Ne zamana kadar sürer bu aceba ins Cabuk gecer :)
cok secindim ins uyku süreleri dahada uzar ilk te zaten tecrübesizlikte oluyor normal Canim unutman 2 gün sonrA tekrar dene Yavas yavas onada alisirlarDediğin gibi yapıyorum cidden süre uzuyo yemek için e cok ve tam yiyince uyuyolarda Sagol valla :) benim ikinci ama unutmuşum zaten ilk cocukta ben de ufaktim daha iyiyiz bugün muz piresi verdim cok az sevdiler
Yogurt ve Meyve püresiyle basla cünki sindirim sistemleri yavas yavas gelistigi icin tahillilar agir gelebilir 1 ay bunlara alissin mideleri biraz 2 yada 3 hafta sonrada tahilli verirsin Ama aniden 1 kase yedirmedebizim de dün 4. ay aşılarımız vardı kızım hafif ateşlendi fitille düşürdüm hemen çok şükür atlattık. bugün tam 4. ayları bitti. ek gıdaya bir başlayım bir başlamayayım diyorum şu milupanın 4-36 ay arası kullanılan tahıllı besinlrinden kullanan ben de kullanayım mı ? yoksa yoğurtla mı meyve püresiyle mi başlayayım yoksa 6. ayı mı bekleyeyim bilemedem
bizim de dün 4. ay aşılarımız vardı kızım hafif ateşlendi fitille düşürdüm hemen çok şükür atlattık. bugün tam 4. ayları bitti. ek gıdaya bir başlayım bir başlamayayım diyorum şu milupanın 4-36 ay arası kullanılan tahıllı besinlrinden kullanan ben de kullanayım mı ? yoksa yoğurtla mı meyve püresiyle mi başlayayım yoksa 6. ayı mı bekleyeyim bilemedem
6 bucuk aylik olduk hala devam bizde bir tanesi odadan kim cikarsa arkasindan agliyor.digeri elini tutmadan uyumuyor.altinci ayda geceleri acikmazlarmis ama yalnizlik korkusu oluyormus ondan biz hep beraber yatiyoruz uyaniyor sonra kendisi uykuya daliyor.Ne zamana kadar sürer bu aceba ins Cabuk gecer :)
Ama istahsizlik devam geceleri bibero almamaya basladilar.o guzel de gunduzde zor yiyolar distenmis galibs
Benim kizimin biride öyle sürekli aglama modunda yeni dogdugunda gaz diyorduk ondan agliyor peki ya simdi 6 aylik oldu gazda yok Halen agliyor aliskanlik edindi galiba bunun icin ne yapabilirim sence Canim valla illallah dedirtti Artik sürekli Neye aglasam Aceba diye düsünüyor 😄Evet sabah 6 ya kadar benimkilerde istemiyor Mama Ama gecede uyanmalar devam ediyor 😔 ins Cabuk attlatirlar bu dönemi6 bucuk aylik olduk hala devam bizde bir tanesi odadan kim cikarsa arkasindan agliyor.digeri elini tutmadan uyumuyor.altinci ayda geceleri acikmazlarmis ama yalnizlik korkusu oluyormus ondan biz hep beraber yatiyoruz uyaniyor sonra kendisi uykuya daliyor.
Ama istahsizlik devam geceleri bibero almamaya basladilar.o guzel de gunduzde zor yiyolar distenmis galibs
Benim kizimin biride öyle sürekli aglama modunda yeni dogdugunda gaz diyorduk ondan agliyor peki ya simdi 6 aylik oldu gazda yok Halen agliyor aliskanlik edindi galiba bunun icin ne yapabilirim sence Canim valla illallah dedirtti Artik sürekli Neye aglasam Aceba diye düsünüyor 😄Evet sabah 6 ya kadar benimkilerde istemiyor Mama Ama gecede uyanmalar devam ediyor 😔 ins Cabuk attlatirlar bu dönemi
Gercekten korkuyorlar galiba her gece kesin uykularinda agliyorlar
Benim kizimin biride öyle sürekli aglama modunda yeni dogdugunda gaz diyorduk ondan agliyor peki ya simdi 6 aylik oldu gazda yok Halen agliyor aliskanlik edindi galiba bunun icin ne yapabilirim sence Canim valla illallah dedirtti Artik sürekli Neye aglasam Aceba diye düsünüyor 😄Evet sabah 6 ya kadar benimkilerde istemiyor Mama Ama gecede uyanmalar devam ediyor 😔 ins Cabuk attlatirlar bu dönemi
Canim bebekler sandigimizd n cok daha kurnazlar eminim ugrasiyorsundur ama ses tonundan sinirinden gerginliginden anliyorlar.onceleri benimkinin biri cok uysal digeri aksine dedigin gibi aglamaci idi.simdi uysal olan biraz simardi .cok aglayan biraz duruldu cok duygusallar ondan.elinden cingiragi atiyor agliyor sabirla geri veriyorum.odadan cikinca agliyordu.gelecem oglum diye diye alistirdim. Dondugumde hala arkamdan bakiyor oluyor.cok muhtaclar cok sevilmek istiyorlar.ha bu kolaymi zor.cunku gun icinde yorulup yipraniyor s un bazen altini degistirirken filan kendimi surati asik suskun buluyorum cocuk gozunun icine bakiyor bisey soylemesem geriliyor hemen topluyorum kendimi gulumsuyorum konusmaya basliyorum.
Yogurt ve Meyve püresiyle basla cünki sindirim sistemleri yavas yavas gelistigi icin tahillilar agir gelebilir 1 ay bunlara alissin mideleri biraz 2 yada 3 hafta sonrada tahilli verirsin Ama aniden 1 kase yedirmede) yani Ben Böyle baskadim diger arkadaslarda Yazsinlar nasil basladiklarini daha güzel olur
Canim bence kasma kendini yavas yavas tattirmaya basla.ben oyle kendimi sartlandirmadim ne hazirlayabildiysem onu verdim bazen hic vermedum.
Canim bebekler sandigimizd n cok daha kurnazlar eminim ugrasiyorsundur ama ses tonundan sinirinden gerginliginden anliyorlar.onceleri benimkinin biri cok uysal digeri aksine dedigin gibi aglamaci idi.simdi uysal olan biraz simardi .cok aglayan biraz duruldu cok duygusallar ondan.elinden cingiragi atiyor agliyor sabirla geri veriyorum.odadan cikinca agliyordu.gelecem oglum diye diye alistirdim. Dondugumde hala arkamdan bakiyor oluyor.cok muhtaclar cok sevilmek istiyorlar.ha bu kolaymi zor.cunku gun icinde yorulup yipraniyor s un bazen altini degistirirken filan kendimi surati asik suskun buluyorum cocuk gozunun icine bakiyor bisey soylemesem geriliyor hemen topluyorum kendimi gulumsuyorum konusmaya basliyorum.
AYnen benimkilerde öyle Canim hic durmadan beni takip ediyorlar tabiki gün boyu kosusturmaca Cabuk gecsin bu dönemlerrrr)
Kizlaar iyi geceler anca bakabildim annem geliyordu gündüzleri bir iki saat hasta oldu mahvoldum:) diğer oğlumu okula göndermedim :) hep geç kaldı ay bide elektrik kesildi gecen aksam uç cocuk minikler karanlıktan korkuyo büyük oğlumun cisi geldi:) biri kustu mum nerde:) ay ay :) iste o zamanlarda zor yalnızlık
Allah hepimize sabrin en büyügünden verir ins ama bizler cok sansliyiz ....... Canim neler veriyorsun ek gida olarak ve saatli mi yapiyorsun hepIyi geceler.
Beyler uyudu ben uyuyamadim.
Nasilsiniz.
Evet ikizlere yalniz bakmak bitiriyo insani.terslikler de ust uste gelince allah sabir versin.
Biz ek gidada baya ilerledik .zayif olan oglumun disi cikti tombakta pek ses yok.
Sutum azalinca pislikler emmeye basladi artik sagma isi de yok bizde haberler boyle
Allah hepimize sabrin en büyügünden verir ins ama bizler cok sansliyiz ....... Canim neler veriyorsun ek gida olarak ve saatli mi yapiyorsun hep
Saatli vermeye calisiyorum canim ama uymuyorlar.
Sabah 6:30 mama
8:30 yumurta sarisi peynir pekmez ihlamur
10 da emzirme ve meyve
12 corba ve azcik mama
2:30 emzirme yogurt
Sonra hep mama ve emzirme ben muhallebi vermiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?