• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Bizimkiler hiç aynı saatte uyumuyo uyanmiyo biri az uyuyo az yio diğeriyle arasında 2,5 kilo var :) biri tomadık yani acaba pirincunu filan versemmi diyorum kizlar tek mama sanki:) doyurmuyo Dr um cok kızıyor sorunca bile de ben yinede vermek istiyorum ek gıda verenler 4 aylik ken varsa bilgi versin öpüyorum hepinizi

benimkilerin de arasında 1,5 kilo fark var oğlum daha şişman. benim de kızım az yiyor ama daha çok gaz problemiyle ilgili bu. pirinç unu verme benimkiler de haftaya 4 aylık olacaklar ben ek gıdaya 6. ayda başlamayı planlıyorum. su veriyor musun su da önemli susayınca içmediklerinde mama da yemiyorlar emmiyorlar da.

ihtiyacı olan mama ve süt miktarı kiloları başına 150 cc dir yani 6 kiloysa gün boyunca 900 cc içmelidir tabii iştah durumuna bağlı daha olmadı öğünlere böler 4 saatte bir beslersin. arada beslenme saatlerini değiştirmekte de fayda var örneğin bir hafta 12-4-8-12 saatlerinde yiyorsa ertesi hafta 1,5,9,1 saatlerine de kaydırabilirsin

Son düzenleme:
bu arada ilkel reflekslerini bırakmaya başladılar benimkiler sadece sese irkilme biraz var oğlumda o da inşallah 6. aya kadar bırakır.

Bizimkiler hiç aynı saatte uyumuyo uyanmiyo biri az uyuyo az yio diğeriyle arasında 2,5 kilo var :) biri tomadık yani acaba pirincunu filan versemmi diyorum kizlar tek mama sanki:) doyurmuyo Dr um cok kızıyor sorunca bile de ben yinede vermek istiyorum ek gıda verenler 4 aylik ken varsa bilgi versin öpüyorum hepinizi

Canim artik 4 aydan itibaren ek gidaverebilirsin yavas yavas Merve püresi sebze püresi Ama tabi Bir cay bardagi degil hemen yavss yavas artiricaksin 3 4 kasikla basla sonrA yavas yavas arttir yemeleri düzenli olursa uykularida azda olsa düzeliyor sen yalniz mi bakiyorsun Canim bebislerine

benimkilerin de arasında 1,5 kilo fark var oğlum daha şişman. benim de kızım az yiyor ama daha çok gaz problemiyle ilgili bu. pirinç unu verme benimkiler de haftaya 4 aylık olacaklar ben ek gıdaya 6. ayda başlamayı planlıyorum. su veriyor musun su da önemli susayınca içmediklerinde mama da yemiyorlar emmiyorlar da.

ihtiyacı olan mama ve süt miktarı kiloları başına 150 cc dir yani 6 kiloysa gün boyunca 900 cc içmelidir tabii iştah durumuna bağlı daha olmadı öğünlere böler 4 saatte bir beslersin. arada beslenme saatlerini değiştirmekte de fayda var örneğin bir hafta 12-4-8-12 saatlerinde yiyorsa ertesi hafta 1,5,9,1 saatlerine de kaydırabilirsin
Benimkiler biri 6.350digeri 7.150 Ama 750 cc iciyorlar maalesef günlük nasil arttirabilirim bazen fazla oluyor Ama ek gidada yiyorlar bu kadar icmeleri mormaldir galiba sizce

Benimkiler biri 6.350digeri 7.150 Ama 750 cc iciyorlar maalesef günlük nasil arttirabilirim bazen fazla oluyor Ama ek gidada yiyorlar bu kadar icmeleri mormaldir galiba sizce

yani illa ki şart değil bu rakamlar ama ortalama bu civarlarda yerlerse kilo alımları daha iyi oluyor. iştah durummlarına da bağlı dediğim gibi anne sütü alıyorlar mı ? benim mesela sütüm çok az günde bir defa anca emiyorlar onda da doymuorlar bile mecburen mama veriyorum daha çok mama ağırlıklı beslendiklerinden 30-60 cc arası da su veriyorum. siz ek gıdaya başladığınızdan anne sütü de alıyorlarsa 750 cc civarı içmeleri yeterli geliyordur zaten doymasalar yaygarayı koparırlardı :D

Benimkiler hic bir zaman icmedii o kadar sagip verdim kendi sutumu yine enfazla 600 icmistir o bebege gore degisiyor bence

yani illa ki şart değil bu rakamlar ama ortalama bu civarlarda yerlerse kilo alımları daha iyi oluyor. iştah durummlarına da bağlı dediğim gibi anne sütü alıyorlar mı ? benim mesela sütüm çok az günde bir defa anca emiyorlar onda da doymuorlar bile mecburen mama veriyorum daha çok mama ağırlıklı beslendiklerinden 30-60 cc arası da su veriyorum. siz ek gıdaya başladığınızdan anne sütü de alıyorlarsa 750 cc civarı içmeleri yeterli geliyordur zaten doymasalar yaygarayı koparırlardı :D

Maalesef benimkiler sadece 3 ay emdiler dogum esnasinda eśi nin parcasini icinde unutmuslar 2 ay sonrA ortaya Cokti kontrolde kürtaj olmak zorunda kaldim norkozda Alinca tamamen gitti ;( aynen öyle daha yeni kizimin biri acim diye bagiriyordu ;)))

Su veriyorum evet ama hiç 4 saat ara olmadı şimdiye kadar iki saat zor bekliyolar 90 cc ufak olan 120 cc büyük olan yiyo nasıl ayarladinki bu saat olayını ağladıklarında aciktilar gibi geliyo hemen veriyorum ilk oğlum dada zordu yemesi bunlarda da birisi istahsiz :) bu gece uyudummu hiç bilmiyorum bı biri uyandı bi biri:) enson büyük oğlum anne aciktim dedi :) yine uyumadım

ben 21 mart 2012de doğum yaptım sayfayı yeni gördüm bebeklerim Kubilay:emir_bebek: ve Çağatay:emir_bebek: artık 10 aylıklar doğduklarından beri pek çok şey yaşadık onlarla zor ama keyifli Allah eksikliklerini göstermesin bu arada son konuya yorum yapayım ben emzirmekten asla vazgeçmedim ben bıraksam onlar çoktan bırakacaktı emmeyeni uyttum emzirdim zor oldu ama şimdi alıştılar özellikle 4-6 ay böyleydi
vakit buldukça bakarım artık bu sayfaya

ben 21 mart 2012de doğum yaptım sayfayı yeni gördüm bebeklerim Kubilay:emir_bebek: ve Çağatay:emir_bebek: artık 10 aylıklar doğduklarından beri pek çok şey yaşadık onlarla zor ama keyifli Allah eksikliklerini göstermesin bu arada son konuya yorum yapayım ben emzirmekten asla vazgeçmedim ben bıraksam onlar çoktan bırakacaktı emmeyeni uyttum emzirdim zor oldu ama şimdi alıştılar özellikle 4-6 ay böyleydi
vakit buldukça bakarım artık bu sayfaya

Oo desene sen bizden tecrübelisin seninkiler nasil akilli duruyorlar mi uyku düzenleri nasil ;)) gittikce zorlasiyor mu yoksa kolaylasiyor mu Canim ;()) yalniz mi bakiyorsun

Su veriyorum evet ama hiç 4 saat ara olmadı şimdiye kadar iki saat zor bekliyolar 90 cc ufak olan 120 cc büyük olan yiyo nasıl ayarladinki bu saat olayını ağladıklarında aciktilar gibi geliyo hemen veriyorum ilk oğlum dada zordu yemesi bunlarda da birisi istahsiz :) bu gece uyudummu hiç bilmiyorum bı biri uyandı bi biri:) enson büyük oğlum anne aciktim dedi :) yine uyumadım

2 Saat sonrA aglarlarsa su yada rezene cayi ver önce yarim Saat sonrA Mama ver yani 2 saat 30 dk daha sonrA öyle öyle Uzar hep 3 ve daha sonrA 4. saate cikar

Oo desene sen bizden tecrübelisin seninkiler nasil akilli duruyorlar mi uyku düzenleri nasil ;)) gittikce zorlasiyor mu yoksa kolaylasiyor mu Canim ;()) yalniz mi bakiyorsun[/Q
Büyüdükçe kolaylaşıyor evet.Bizim artık bir rutinmiz var sabah 7.30 da uyanıyorlar emziriyorum 9 gibi kahvaltı ediyoruz 10.30 uyku vakti biri sallanarak diğeri biberonla birlikte yada emerek uyuyor 1saat kadar uyudukten sonra uyanıyorlar 12-13 arasında emziriyorum 14 civarı öğle yemeği 15.30 civarı uyku 1 saat kadar uyuyorlar sonra yine emzirme yemek yatmadan önce meme yada mama 20.30yy gece uykumuza yatıyoruz bazen gecede 2şer bazen 1er kez uyanıp emiyorlar yada mama veriyoruz.
ben öğretmenim ve 1 bakıcım var fazla yoğun olayan programım sayesinde sıksık evde olabiliyorum.Artık birbirlerini tanıyor ve çok seviyorlar ama birbirlerine vurmaları canımızı sıkıyor.Eşim de bana yardımcı oldu hep o da öğretmen ev işlerini paylaştık bulaşıklar onun yemek çamaşırlar benim(Biliyorsunuz ikizlerin bir dünya çamaşırı oluyo) .
Çok tatlılar Allah ömürlerini uzun ve hayırlı eyler inşallahen zor dönemim ilk 2.5 aydı sürekli emzir alt değiştir uyut mankafa gibi geziyordum kafam yerinde olmuyodu.Şükür düzene girdiler tabi mevsimlere göre ve büyümelerine oranla uyku ihtiyacı arlığı değişiyor.bence büyüdükçe kolaylaşıyor yürselerde ellerinden tutup biryerlere götürsem diyorum çünkü ikisini birden taşımak zor oluyor :)işte böyle ben biraz geç cevap verbiliyorum kusuruma bakmayın

ARKADAŞLAR DÜN 6. TÜP BEBEK TEDVİME BAŞLADIMMMM (dün iğnemi oldum)YASİN TOPLUYORUM DESTEK OLMAK İSTERSENİZ BANA ÖZELDEN YAZARMISINIZ

Back