2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

diğer tecrübeli arkadaşlar da yardımcı olurlar.

yere ser bir yorgan .üstlerinde oynasınlar dönüp dursunlar birde ses çıkaran çıngıraklardan alabilirsin.diş kaşıyıcı da al o da çok oyalıyor benim bebeklerimi oyaladı mesela.

uhdem bende sizi özleyeceğim.özelden ve msn den de görüşürüz.kalpler bir olsun :):):)

bu arada msj kutun hala dolu msj atamadım.

a.s anneminde selamı var :):):)

teşekkürler kızlar dün doktor kontrolümüz vardı aralarında ben en az 500 gr fark oluşmuştur diye düşünüyordum ama 200 gr fark varmış dün tartıldılar. kızımın da yemesi maaşallah son 3 gündür düzene girdi çok üzülüyordum iştahsız diye. demek yavaş yavaş adapte oluyorlar.

hem de nasıl zor :S ben de doğduklarından tek başıma bakıyorum çok zorlanıyorum bi ara kızımın iştahsızlık sorunu vardı saat başı ağlama krizlerine giriyordum sinirlerim harap oldu.

çok sevindim cincik dediğim gibi yemeleri iyi olmalarına rağmen bazı aylar kilo değişimi olabiliyor.bizde zamanla bebeklerimizin değişimlerine adapte oluyoruz alışıyoruz

çok sevindim cincik dediğim gibi yemeleri iyi olmalarına rağmen bazı aylar kilo değişimi olabiliyor.bizde zamanla bebeklerimizin değişimlerine adapte oluyoruz alışıyoruz
a

aynen melittacım çok şükür dünden beri moralim düzeldi yarın sabah da rop muayenemiz var inşallah bir sorun çıkmaz. zaten hastaneden taburcu olduklarında da 200 gram fark vardı aralarında fark kapanmamış ama açılmamış da bu bana çok iyi geldi gerçekten :) mama olarak da prematil kullanıyorduk doktor artık aptamil 1 veya conformil 1 ' e geçebileceğimizi söyledi biz de conformil 1 ' e geçtik biraz gaz problemleri olduğundan tadını daha çok sevdiler prematilden sanırım. napalım artık yavaş yavaş tecrübe sahibi oldukça bebişler de dışarıdaki hayatlarına adapte olmaya devam ettikçe düzene girer inşallah. sen nasılsın memlekete gittin mi melitta pek okuyamıyorum anca yazıyorum fırsat buldukça

çok sevindim cincik.bebeklerimiz iyi olduğunda bizde moral olarak iyi oluyoruz.benim bebeklerde maşallahları var.çok hareketliler.bir dakika boş bırakmaya gelmiyor.

ben ay sonu gideceğim nasipse inşallah sağsalim gider gelirim.iki ay burda olmayacağım.yazışmadığımda anlarsın memlekete gittiğimi. sonrada artık buradan yazışmayacağım.özelden ve msn den yazışacağım.şimdilik ay sonuna kadar buradayım.

türkiye de havalar nasıl?sen hangi memlekettesin?

Benomkilerin arasinda bir kilo fark vardi gitgide aciliyor ustelik guya ayni miktar sut veriyorum

aaa ben yurtdışında olduğunu bilmiyordum melitta. Allah kavuştursun ben istanbuldayım havalar burada dünden beri bayağı soğudu benim civcivleri bugün rop muayenesine götürdük bayağı endişelendim soğuktan sıkı sıkı sarıp sarmaladım hastanedeki hemşire ne kadar çok sarmalamışsın dedi hatta :S ne yapayım hava birden bozunca korktum ben de. çok şükür rop muayenesinde de sorun çıkmadı gözlerinde darısı işitme testinin başına

arada da olsa yine girersin internete inşallah ya

Benomkilerin arasinda bir kilo fark vardi gitgide aciliyor ustelik guya ayni miktar sut veriyorum

acaba yapısal mı :S benimkiler aynı miktar içmiyorlar kızım daha az içiyor kilo alımı normal ama oğlum biraz daha obur sanırım kızımdan. acıktığında kızılca kıyametler koparıyor sanki günlerdir açmış gibi bağırıyor çok edepsiz :) ama kızım oğlum kadar değil, belki de boşuna kuruntu yapıyoruz sonuçta iki ayrı bebek iki ayrı bünye kilo alımları da vücut yapıları da aynı olmaz her zaman mantıklı düşününce. ama insan işte o farkı görünce annelik duygusuyla ters giden bişeyler olduğunu düşünüyor hep. senin bebeklerin kilo alımları aylarına göre normalse aradaki fark da kapanır elbet. doktor ne dedi bu konuda ?

beslenmeleri iyiyse kilo farkı olması normal ama mama yiyipte hiç kilo almıyorsa mutlaka doktoruna söyle.altında yatan sebep ne araştırılsın.

inşallah bi sorun çıkmaz cincik bizim bebeklerinde şükür bir sorunları çıkmamıştı.6 .ay göz ve nörolojik muayenesini yaptıramadık burada anlamıyorlamış ama özel bir doktor bulduk şimdi o doktorumuzdan çok memnunuz baştan aşşağı omurga ve popolarına kadar herşeyini muayene ediyor.

kıbrıstayım ben.memleketime gideceğim .bu ay ın sonunda memleketimde olacağım.şimdiden heyecanlıyım.bugün dayımla görüştük tlf da izmir güneşliymiş ama birazcık esiyormuş...

valizimi bikaç gün önceden hazırladım bile.istanbul soğuktur ama geç mi geldi bu sene kış ?

Meraba. Doktor bisey demedi ama ogullarimin arasinda ki kilo farki beni uzuyor.her goren kilolu olana sutun hepsini buna vermissin diyor. Aslinda zayif olanda ayda bir kilodan az almiyor ama annelik iste

Saglik ocaginda ki hemsireyi parcalayacaktim az kasin neden ikisini birlikte emzirmiyorsun diyor. Ya birini kavga dovus emziriyom zaten

Bu arada aranizda ikisini birden emzirmeyi basarabilen var mi

ben arada emziriyorum ikisini birden ama çok zor oluyor. birisi ana kucağında, diğerini de kendim elime alıyorum, o şekilde emziriyorum ama elleri ayakları durmuyor. birde eğiliyorum hafiften o yüzden bel ağrısı da oluyor. ikisi de ağlayınca öyle yapıyorum, her zaman değil. Allah kolaylık versin hepimize...

Kızlar 3 ay 10 gunluk knt 5440 olmusuz boyumuzda 61 masallah 20 gun sonra asımız varmıs ıkı bacaktasn gene korku sardı ates korkusu bu arada kızlarımın ellerı hepo soguk neden acep 4.ayda kan ılacı verceklermıs hangısını onerırsınız bazılarında parapen varmıs

ben ferro sanol kullanıyordum, sağlık ocağı onu vermişti, daha sonra paraben olduğunu duyunca değiştirdim, şimdi ferrum kan damlası veriyorum kızlarıma. kaç kilo ise o kadar damla veriliyor.

ikiz ve üçüz anneleri allah hepinize yardım etsin bizler bir taneyle başa çıkamazken siz neler yapıyorsunuz.küçük yaramazlar hepinizi allah bağışlasın...

günaydın kızlar nasılsınız bebişler nasıl
ben son bi haftadır uyumoyrm desem yeridir büyüdükçe zorlaşıyorlar ne yiyorlar ne duruyorlar ne uyuyorlar son bi hafta çok zor geçiyor Rabbim sağlık versin
kızlar size bi şey soracağım benim yaramazlar emmeyi 4 4 buçuk aylık gibi bırakmışlardı sadece geceleri emziriyordum gündüzleri almıyorlardı kızımı şu an hafif uykuluyken emzirmeyi başardım ama oğlum gece de emmiyor artık süt dağılımını nasıl yapmalıyım sizce kızımı emziriyorum tek gögsümle sol gögsümden zaten çok az geliyo sonra iki gögsümü de sağıp oğluma veriyorum ama içim hiç rahat deil çünkü son iki haftadır sağdığm süt eski sütüme nazaran yüzde 80 civarı azalma oldu acaba kızım emiyo bitiriyo mu diyorum fakat çok uzn süre emmiyo ve günde 3 kez filan emiyo bana önerisi olan var mı ne yapayım sütüm çok azalmış gibi meme içerisinde sanki kitleler oluşmuş gibi hissediyorum düzgün emmediklerinde oldu gibime geliyo oğlum tekrar emer mi tecrübeli ikiz anneler memeyi bırakıp tekrar emen bebişler var mı bana yardımcı olun kafayı yemek üzereyim

merhabalar. senin bebeklerin kaç aylık? benim bir kızım emmeyi neredeyse bırakıyordu, onu sürekli uykuluyken emzirdim artık emiyor sürekli. göğsünde kitleler oluştuysa bunlar süt birikiminden kaynaklanmıştır. bebeklerini elinden geldiğince emzir. günde 3 kere çok az geldi bana. mama da veriyorsun değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…