2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Slm kızlar bız 3 aylık cok sukur tabı mama mıktarıda arttı sımdı 150cc mama verıyorum 3 saatte bır bazen 4 saatte bır ah ah keske sutum cok olsa zzaten tek meme damla elıyor dlgerı 4-5 saatte annca 80 bazen 90cc sut sagıyorunm bunuda hangı kızıma vereceksem cok uzuluyorum mama verırken lclm gldlyor yetmıyor sutum dıye ,ben 3 ssaatte bır ımkansız 150cc sut cıkmasına anca ıste ilaç nlyetlne emlyorlar sorum su sızler 3 aylıkken ne yapıyordunuz

yaa yeşilboncuk um düne kadar ha doğdu ha doğacak derken şimdi ek gıdaları konuşuyoruz.yakında tuvalet adabını konuşuruz konuştuklarını konuşuruz.kimbilir belki pc başındaykrn oturmazlar bile kal kalk diye bağırınırlar kucağımızdan biri iner biri biner

bende çok özledim memleket aile özlemi bi başka.dün akşam kardeşime haber verdi annem geliyoruz diye.kardeşim ağladı tlf da yeğenlerimi göreceğim diye.doğumuma gelecekti ama biz gelme dedik.kv evindeydik.şimdidien planlar yapmaya başladı.evi toparlarım ,temizlerim.parka indiririm ( kapımızın önünde çocuk parkı var ) kardeşimi de heyecan sardı.

doğumdan sonra da evime geldim bir haftasonu yanıma gelecekti.biz sürpriz yaptık :):):):) şans işte :):):)

ben bi ara yaptım sonra bıraktım.mamadan ve pirinç unundan yapıyordum.doktorumuz her ay verdiği için menüyü bi daha yapmadım.9. ayda mı 3 e geçiliyordu.ben bir yaş sanıyordum.
pınar ın 6.ay sütü mü vardı?bunu da bilmiyordum.normalde süt bir yaş sonrası diyorlar ya vermeyi düşünmedim hiç ama pınar ,aptamil bebelac ın sütleri var onları düşünüyorum.

teşekkür ederim muhallebiyi pınar dan yapabilirim.

inşallah yakında bizimle sofraya oturup yemek yerler.şimdilik örümcekte yada oturarak veriyorum yiyecekleri.biz mama sandalyesi almadık daha bu ay düşünüyoruz.sen aldın mı?

bence sağarak verme sütünü. öyle alışırlar, senin için kötü olur. sen sık emzirmeye çalış, ne kadar çok emzirirsen o kadar artar sütün. sütünü sağmamanı tavsiye ediyorum canım...

evet canım 9. aydan sonra aptamil-3'e geçtim ben. pınar sütün 6. ay üstü bebekler için sütü var, ben ondan yapıyorum muhallebiyi. bende mama sandalyesi almadım.

evet canım 9. aydan sonra aptamil-3'e geçtim ben. pınar sütün 6. ay üstü bebekler için sütü var, ben ondan yapıyorum muhallebiyi. bende mama sandalyesi almadım.

belki kontrolümüzde doktorumuz söyler.ben 1 yaş sanıyordum.öğrendiğim iyi oldu.bizde tam 9 aylık oluyoruz.dün kantin e gittim 1 yaş vardı.buralarda bulunmuyor sanırım.ben mama sandalyesi alacağım.artık oturarak yiiyorlar ve mama içiyorlar.birde tutmasını öğrenseler benim için iyi olacak.

ellerine verdiğimde ısırıyorlar biberon ucunu :):)

muhallebiyi saat kaçta veriyorsun öğün olarak?

Selamlar.sizleri uzun süredir takip ediyorum.bütün gecmis sayfaları okuduktan sonra aranıza katılmaya karar verdim.bende ikiz annesinin.ogluslarimi 28 Temmuz'da dunyYa getirdim.hersey cok zor bir o kadar da Guzel. 3 aylığı geçtik bizde.şükür bir sıkıntı yok şutum yetmiyor ona üzülüyorum.bizi ne diğer anneler nede doktorlar anlayabile bizi ancak biz anlarız.ben bunu farkettim.beni de aranıza alırsanız sEvinirim.şimdilik hoscakalin.

hasgeldın canım aamıza ll yaptın burası cok guzel bi site her soruna karsılık buluyorsun senınle aramızda blr gun varmıs ne guzel şlmdl daha i anlarız blrblrlmlzl 27 temmuzda yptım bende dogumumu kızlarımdan fırsat buldukca sohbet ederlz....

Çocuklarla uğraşmak cok yoruyor insanı.daha önce çalışıyordum.şimdi evde iki çocukla boğuluyorum.vaktim yok aslında buraya girmek için.ama vakit yaratıyorum biraz nefes almak için buraya giriyorum.iyi geliyor.ikiz bebek cok sormuş gercekten.hele birde benim gibi tek bakıyorsan. Ben anne şutu ve mama veriyorum bebeklere.fakat emzirmem cok sıkıntı oluyor.hem cok zaman alıyor.hemde ne kadar içtiklerini bilemiyorsun.birde benim göğüslerinden eşit süt akmıyor.kim ne kadar emdi bilemiyorum.doktorumuz ısrarla emzirmemi söylüyor.bende emzirmem istiyorum ama sahip vermeyince olmayacak.ne yapacağımı bilemedim.

Kızların cok tatlı maşallah.benimkiler uyuyor biri kanepede biri beşikte huysuz olan beşikte.beşiğe bir ip bağlayıp ayağıma geçirdim arada sallıyorum.bu kadar tatlı olmasalar çekilecek dert degil

evet, biberonu ellerine alsalar işimiz kolaylaşacak ama almıyorlar. ben muhallebiyi genellikle akşam öğünü olarak veriyorum.

merhaba arkadaşlar ikizlerle hayat nasıl gidiyor.bizimki çok zorlu geçiyor.artık bir yerlere tutunup ayağa kalkıyorlar ve yanında olmassan düşüp kafasını çarpıyor.bir saniye yanından ayrılmaya gelmiyor.şuan tek kurtarıcım ve en güvenlisi örümcek.ona koyunca düşme riski yok en azından.uhdecim sünnet oldunuz demek hayırlı uğurlu olsun canım.oğlun rahat etmiştir sıkıntılı günler geçirdi bu yüzden.melitta sende türkiyeye geliyosun demek ne güzel.ama tam soğuklarda geliyosun dikkat et canım.

saglıklı olsunlarda bvarsın olsun yorgunluk napoalım canım bende tek basıma bakıyorum yarımcım yok benım cok yoruluyoruz benım bı kızım cook nazlı hep oyun kucak ıstıyo nerde sohbet edıcek vakıt olsa uyuycam slmdl blrl uyudu odasında dlgerı kanepede benı beklı uvv ayy hımmm dıye sesler cıkarıyor Rabbım yardımcımız olsun lns hayırlı evlatlar olurlar lnsallah cnm

aramıza hoşgeldin ouzi allah analı babalı büyütsün.bende tek bakıyorum ama iki a ydır annem yanımda.yüküm biraz daha hafifledi bu açıdan.

en güzeli yalnız bakmak.düzeni oturtmak çok önemli.birileri yanında olduğu zaman düzen diye birşey kalmıyor.

evet, biberonu ellerine alsalar işimiz kolaylaşacak ama almıyorlar. ben muhallebiyi genellikle akşam öğünü olarak veriyorum.

ne zaman tutmaya başlarlar acaba?bu arada senin bebeklerin emekliyorlar mı?benim kız tutunarak kalkıyor bir adım atıyor ikincisini cesaret edemiyor.tutunarak yürüme konusunda da oğlum hantal kaldı :):):)

seni sormalı zeyneppp bildiğin gibi yoğun ,aktif,hareketli .benim kızda tutunarak ayağa kalkıyor bir adım atıyor.birde çok çığlık atıyorlar kendi kendilerine konuşuyorlar.birde oğlum inanılmaz asabi .ufacık şeyde kızıyor bağırıyor.

adddaaa istiyor emekleye emekleye kaçıyor.gel annecim gidicez adda ya diyorum.ağzını büzüp ağlamaya başlıyor ve kendine bana vuruyor.nasıl terbiye edecem bu oğlanı bilmem.birde öyle acınası ağlıyor ki kızamıyorum bile

sizlerde yaşıyor musunuz arkadaşlar?

kızlar unutmadan bu ay sonu memleketime gidiyorum internete giremeyeceğim.

büyük bir ihtimalle buradan yazışmam özelden görüşürüz.ileri ki dönemlerde de üyeliğimi iptal edebilirim.belki bu yaz türkiye ye tayinci olabiliriz.bu yüzden de uzuuuunnnca bi süre internetim olmayacak.o dönemde de memlekette annemin yanında olurum.yeni yerimize geçene kadar.

sizleri çok sevdim eee dile kolay neredeyse 2 yıldır bu başlıktayım.

internet e girdiğim süre boyunca msn den görüşmeye devam ederiz. çoğu arkadaşlar da doğumdan sonra gelmez oldu.face olmadığı içinde görüşemiyoruz.

bebekten bebeğe göre değişiyor sanırım biberon tutmak. benim arkadaşımın bebeği 7 aylıkken falan kendisi tutuyordu biberonunu. ama bayağı şişman bir bebekti, çok oburdu. benim kızlarım hâlâ emeklemiyorlar, tutunarak yürümeye çalışıyorlar. inşallah en kısa zamanda yürürler...

senin bebekler emeklemeden yüricekler

evet canım çok şükür sünnetimiz sorunsuz bir şekilde oldu ve bitti gitti iyileşti bile zorlu günler bitti derken memlekette ve ankarada üşüttük bebekleri nezle oldular birde öksürük bunlar çıktı dr. boğaz enfeksiyonu geçer dedi çok şükür bronşit falan demedi korkum vardı inanki şimdi ilaçlarla iyileşmelerini bekliyorum yorucu günlerim hiç bitmiyorki benim Allah hepimizin yardımcısı olsun inş....

canım benim çok ama çok özleyecegiz seni her fırsat bulduğunda gir bari...
bizlerde seni çok sevdikk..
kendine ve bebeklerine çok iyi bak annene çok çok selam söyleee
çok öpüyorum..
bu arada özel kutumu boşalttım canım

Kötü oldu gitmen ben daha yeni keşfetmiştim oysa...arkadaslar bisey soracak özellikle tecrübeli annelere.ben oğullarımı nasıl oyalayacGim cok fazla ilgi istiyorlar. Ya kucakta olacaklar ikisi birden zor tabi, yasa ikisinin karşısına geçip sebeklik yapmam gerekiyor.bir süre sonra sikiliyorlar.dahauc buçuk aylıklar ikisini birden nasıl eğlendiğim mutlu edebilirim.bunun için oyuncak öneriniz yada oyonteminiz var mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…