2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Gunaydin bogusuyoum cocuklarla. Arkadaslar sagdiginiz sutu isitoyormusunuz.saginca soguyor sanki. Bide cocuk hepsini bitirmiyor deli olacagim. Biberonda icmeye baslayinca o sut ne kadar kalabilir

sütü sağınca buzdolabına koyuyorum. daha sonra cam biberona döküp sıcak suyun üzerinde çok fazla bekletmeden alıyorum. buzdolabında anne sütü 2 gün dayanır sanırım. sağmaktansa emzirmeyi tercih et, bebekler daha sonra biberona alışıyor. zorluk olur senin için.

Gunaydin bogusuyoum cocuklarla. Arkadaslar sagdiginiz sutu isitoyormusunuz.saginca soguyor sanki. Bide cocuk hepsini bitirmiyor deli olacagim. Biberonda icmeye baslayinca o sut ne kadar kalabilir

evet canım hepimizde aynıyız hemen verirsem ısıtmıyorum da biraz beklerse çok soğuyor suyun içine koyup biberonu ısıtıyoum içir bitiremedğini dolaba koy alt kısmına sonra tekrar ısıtıp verirsin 24 saat kalabiliyormuş dr demişti bu arada sağmadan emzirerek versen çok daha iyi olur biberona bazı bebekleralışıyor benimkiler öyle oldu şimdi deli gibi tekrar emmeleri için çalışıyorum ikisini aynı emzirmek için emzirme binderleri var belki onlar işine yarar

kızlar bu arada oğlumun yüzünde alerji gibi bi şeyler çıkmış sürekli kafasını kaşıyor vücudunda hiç bi şey yok yanakları kularlarına doğru hafif kabarıklar gibi ne olabilir acaba yarın doktora götüreyim diyorm eşim hemen götürme diyo geçer diye aile hekimimizde alerji geçer diyo ama sanki kaşınıyo gibi geldi bana

Son düzenleme:

Canim o senin yedigin biseyden olmustur benimkinede olmustu gecti birkac gunde. Ya emzirmeyi bende cok istiyorum ama goguslerimden farkli farkli miktarlarda sut geliyor. Esit icsinler istiyorum. Zaten biri zayif az beslemissin diyorlar. Emzirmek sagmaktan cok Kolay aslinda

O zaman her emzirdigin zaman farklii gohdunle emzirebilirsin ben suan sagiyorum ise de geldigim icin cok zor oluyo duzenli olmadigi icin azaldi

saol canım inşallah .bende küçükken olsun istiyorum zaten ama eşimi ikna etmem gerekiyor .

merhaba kızlar bebişlerim 40 günlükler. oğlum tam bir kucak delisi kucağımdan indirdiğim dakika yaygarayı koparıyor ama çok tatlılar bücüklerim ya

merhaba kızlar bebişlerim 40 günlükler. oğlum tam bir kucak delisi kucağımdan indirdiğim dakika yaygarayı koparıyor ama çok tatlılar bücüklerim ya

Ah masallah seninkilerde kucukmus bizde uc bucuk ayligiz nasil gogsunu alabiliyorlarmi nasil besliyorsun benimkimin biri baya zor emiyor.ustune dusup ugrasmak lazim ama tek basina bakinca zor

Kızlar salı gunu dort aylık olucaz kızımın acayıp salyaları akıyo vee buy nedenle cenesı kıpkırmızı olıyor arada bır boynuda kuru tutmaya calısıyorum ama yayılıyor sankı eczane troys verdı onerınız varmı

Merhaba
Benimde tam bugün 30 günlük olan ikizlerim var. 10 yıl sonra Rabbim bize bir kız bir erkek bebek verdi çok şükür. Öyle güzel bir duygu ki anlatamam mutluluğumu..
Fakat malesef sütüm çok az geliyor. Bi süre küvezdeydiler o ara azaldı şimdiyse nerdeyse sadece mama veriyoruz.

Allah bağışlasın yavrularını benimde 8 yıl aradan sonra oldu ikizlerim Allahım isteyen herkese nasip etsin inş...

süt artırıcı çaylar var onlardan iç istersen faydası oluyormu bilmiyorum ama ben bebeklerimi ancak 1 ay emzirebildim sonrasında kesildi zaten mama verdim keşke emselerdi ama olmadı işte..
mamayla besleniyolar ama normal bebeklerin gelişimi gibi çok şükür gelişimleri...

birde bamya sütü artırıyormuş duymuştum istersen birde onu dene yemeğini yapıp yiyeceksin bol bol..

Allahım bebeklerimizi bizlere bağışlasın inş.

hayırlı olsun Rabbim güzel günlerini görmeyi nasip etsin Rabbim hasret çeken herkese nasip etsin süt işi gerçekten çok zor ilk 4 ay ikisini emzirdim mama takviyeyle sonra bıraktılar biberon aldıkları için şimdi sağıyorum uyudukları zamanda emziriyorum emzirdikten sonra da sağıyorum ama sütüm gerçekten çok azaldı düzenli sağamadığım için ama en azından hiç yoktan iyidir diye sağmaya çalışıyorum sen de mümkün oldğunca emzir ağladıkça sütün için çaylardan dereotu bol sıvı ve kesinlikle olmazsa olmazı uyuyup dinlenme her fırsatta dinlen yardımcın varsa biberonu da verirken mümkün olduğunca uykuluyken ver çok farketmez
kızlar bu arada medelanın sitesinde ek hemşire hizmetleri diye bi yöntem var sütü az gelipte memeyi bırakmasınlar diye küçük bi sistem memeye ince bi hortum yardımıyla mama memeden verilebiliyormuş hiç duydunuz mu

kızlar yok mu 2012'de ikiz bekleyen?

merhabalar tüm annelere,bende ikizlerime hamileyim.14+5*deyim.tabiiki çok zor geçiyor aşırı bel ağrılarım,iştahsızlık,kabızlık.2.ayımdan sonra ikiz olduğunu öğrendim ve ogündür evden çıkmıyorum.*bütün ikiz gebelikler böyle sorunlumu*.deneyimli anneler,hamileler bilgi verirse sevinirim allah hepimizin yardımcısı olsun,yarı yolda bırakmasın

kızlar yok mu 2012'de ikiz bekleyen?

merhabalar tüm annelere,bende ikizlerime hamileyim.14+5*deyim.tabiiki çok zor geçiyor aşırı bel ağrılarım,iştahsızlık,kabızlık.2.ayımdan sonra ikiz olduğunu öğrendim ve ogündür evden çıkmıyorum.*bütün ikiz gebelikler böyle sorunlumu*.deneyimli anneler,hamileler bilgi verirse sevinirim allah hepimizin yardımcısı olsun,yarı yolda bırakmasın....

hayırlısı olsun oznrr cum Rabbim bebişlerinizi kucagınıza almayı nasip etsin. 15. haftaya kadar progestan kullandıgım için bulantılarım oldu onun dışında Allah a çok şükür rahat bir hamilelik geçirdim 32. haftadan sonra erken doğum riskine karşı dr kontrolüm dışında evden çıkmadım .bazı normal gebeler ilk aylarını hastanede yatarak geçiriyorlar bence bu tür sorunalr hamilelikten hamileliğe değişiyor arkadasımın ilk hamileliği çok sorunlu geçti ama ikincisinde ilkinde yaşadığı hiç bir sorunu yaşamadı. belki 15. -16. haftalarda şikayetlerin azalabilir . az da olsa ceviz,peynir yumurta meyve yoğurt kırmızı et balık tüketmeye çalış dr un vitamin hapı verdiyse onu düzenli al bebişlerin almaları gerekenlerı sendeki depolardan kullanıyorlar seni tüketiyorlar sende dışardan eksilenleri yerine koymalısın çünkü hamileliğin boyunca ve dogumdan sonra sen onlara lazımsın
ben 30. haftaya kadar çoğunlukla aksam vardiyasında tek başıma çalıştım sağlıkcıyım ve her hastada kullandıgım aparatları değiştirmek durumundaydım rabbim kuvvetini verdi sorun yaşamadan çalışabildim çok şükür neden evden çıkmıyorsun bence doktorunla konuş düşük riskin yoksa eve kapanmanın bir anlamı yok zaten 30 haftadan sonra gerekmedikçe dışarı cıkmak istemiyceksin pozitif düşün pozitif olsun herşey drumla beraber aman 34. haftayı görelim küvözde kalsalarda yaşama şansları daha yüksek olur , 34 . haftayı gördük aman 36. haftayı görelim de küvözde kalmalarına gerek kalmasın derken 38+3 te planlı doğum yaptım .her zaman için bilgilerim doğrultusunda yardımcı olmaya çalısırım .Rabbim her şeyi gönlüne göre versin.

Son düzenleme:
merhaba tesila,inan beni rahatlattın,inşallah ileriki günlerde sıkıntılarım azalır.birkaç kez kanamalarım olunca dr.bolbol dinlenmemi söyledi,ondan önce ikiz olduğunu bilmiyordum en ağır işlerimi dahi yapıyordum,ama şuan bir ev süpürsem 2-3 gün belimin ağrısından duramıyorum saolsunlar eşim ve 4 ablam herşeyde yardımcılar bana.birde ben ..ailevi akdeniz ateşi yani fmf hastasıyım.atak geçiricem diye çok dikkat ediyorum.biliyorsunki çok kuvvetli atak düşük yapmama neden olur.kolşisin kullanıyorum.ben anadolu sağlığa gidiyorum dr.um ilacı kesmemi söyledi marmara araş.ramotoloji kullan dedi.hiç bırakmadım 3 kez atak geçirdim şükürler olsun buaralar iyiyim inşallah ilaç bebişlerime zarar vermez allahım hepimizin yardımcısı olsun sizede bebişlerinizle sağlıklı günler olsun inşallah..

iyiakşamlar

bende 13 yıllık bir özlemin ardından 2 aylık erkek ikiz annesiyim. sizi hep takip ediyorum hamileykende takip ederdim

37+2 de planlı doğumla aldım bebişlerimi kucağıma, çok şükür sağlıklı aldık allahım bebek bekleyen herkese nasip etsin özellikle zor çoğul gebeliklerde

ben tecrübeli annelerden bilgi almak istiyorum oğullarımı ilk günden itibaren hem mamayle hemde emzirerek besliyorum 4 saatte bir mama veriyorum her istedikleri anda emziriyorum mama aralarında 2-3 kere emziriyorum. sütüm çok olmasada bilirsiniz çok yoruluyoruz uykusuz oluyoruz bunlar sütü çok etkiliyor ama genede emiyorlar yetiyor sanırım onlara
ama geceleri güzel emiyorlar mama gece vermiyorum uyuduğum için biraz daha çok oluyor doyuyorlar
şimdi korkum beni emmeyi bırakmalarısiz şu ay bıraktılar bu ay bıraktılar diyorsunuz bende tedirgin oluyorum
sizler nasıl emziriyordunuzda bebişler emmeyi bıraktı
bide hangi biberonları kullanıyorsunuz ben chicco kauçuk başlıklı kullanıyorum ve ne zaman değiştirmeliyim

hayırlısı olsun Allah sağlıklı uzun ömürler versin bebişlerine .emzire bildiğin kadar emzir ne kadar çok emzirirsen o kadar çok sütün olur şimdi azdır mutlaka ama bir kaç ay sütün miktarı çoğalır ben 2 ay emzirebildim 2 aydan sonra tek başıma baktım bebklerime ikisi bir uyandıklarında ağladıkalrı için ikisine aynı anda mama vermek zorunda kaldım emziremediğim zamanlarda sağıyordum 1 ayda sağarak verdim tabi çoğunlukla sağdığım için sütüm zamanla azaldı.tabi uzun süre emziren arkadaşlar daha fazla yardımcı olurlar ama bence bu şekilde sık emzirmeye çalıs yardımcın yoksa ve aglıyorlarsada bırak aglasın bırı emene kadar şuan benim pişmanlığım bu daha fazla emzirmiş olsaydım belki şuan hala daha emziriyor olabilirdim.biberon emziği 6. aydan sonra değişiyor .

4 aylık oldukk cok sukur anne sutu ilac niyetıne, bebelac mama, bazen kasık maması ve 2 gunde bır meyve puresı aradada e yapımı yogur tattırıyorum baska neler verebılırım

öncelikle hayırlı olsun canım benim ablamında 18 yıldır yok Rabbim ona da isteyen dileyen herkese nasip etsin tüp bebek mi yaptırdın ne kadar masrafınız oldu sakıncası yoksa bilgi verirmisin
canım benimkiler 4 4 buçuk aylıkken bıraktılar memeyi sonra sağdım bi kaç ay şimdi tekrar emzirme çabalarım var mümkün olduğunca emzir eğer mama vereceksen kaşıkla ver ya da biberonu uykudayken ver ben şimdi tam tersini yapıyorum emzirmek için uyutup emziriyorum farkına varmadan alıyorlar çünkü sütün çoğalır zamanla mümkün olduğunca dinlen ikisini aynı anda emzirebilirsin yardımcın varsa çok daha faydalı olur o şekilde inşallah bende tekrar emzirebilirim o duygu bambaşka sütümü sağarak da versem kendimi çok kötü hissediyorum emziremediğim zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…