2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

galiba öyle olacak melittacığım :))

merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım 10 gün oldu doğum yapalı. bebeklerimi cumartesi günü eve getirdik çok şükür. ama hastanede her öğün 60 ml mama içiyolardı evde ancak her öğünde 30 ya da 40 ml mama içiyolar. beslerken arada gazlarını çıkarıp tekrar devam ediyorum ama uykuya dalıp biberonu reddediyolar nasıl artıracağım aldıkları miktarı :S erken doğdular 2500 gram bile değiller bi akıl verin arkadaşlar ya

iyi akşamlar arkadaşlar nasılsınız görüşmeyeli.uhdecim oğluna sünnet düğünü yapacaksınız demek ne güzel.hayırlısıyla atlatırsın inşallah.bizden sonra yaptırıp bizden önce düğününü de yapacah oh ne güzel.biz yazın bir mevlüt düşüyoruz bakalım Allahtan bişey olmassa.
melitta sen neler yapıyosun annen gittimi.ben yokken hamilelik falan oldumu yoksa.

Allah kolaylık versin canım güle güle büyüt.bir şekilde uyandımaya çalış içirmeden bırakma .bizim bebekler küvezden çıkmadan iki önce bende yanlarında kaldım alışıyım diye aldılar benide.verdikleri sütü mutlaka bitirtiyorlardı.yani az bişey kalınca sorun değilde fazla kalınca hemşiye içiriyordu.yemediklerinde hem şekerleri düşüyor hemde sarılık olabiliyorlar.biberonu azında sürekli oynat dönder burnunu sık biraz ben bu şekilde içiriyordum.hemşirelerden öğrendiğim.anne sütü almıyolarmı.

inan canım ben istemedim kardeşlerim duyunca sünnet işini hazırlıklara başlamışlar ehhh onlar isteyincede hayır diyemedim tabiiki.. randevumuzuda almışlar sağolsunlar pazartesi günü sabah yapılacak kısmet olursa.. inş. problem falan çıkmazda bunu bari rahat atlatırız dua edin oğluşumaaa ihtiyacımız varrr bunaaaa..
sen neler yapıyosun canım yaramazlar ne alemdeler ???

kızlar dün akşam oğlum koltuğa tutunup ayağa kalktı ve bugün de emekledi hemde babasına emekleyerek gitti

ama kızımda hala tık yok

dualarımız seninle ve oğlunla uhdecim inşallah hayırlısıyla sünneti atlatır sünnet düğününde de bol bol eğlenirsiniz :):)

nerelerdesin zeyneppppp girdiğimde msj atarım diyordum ama sen girmişsin.inşallah iyisinizdir.
ben iyiyim bebekler inanılmaz hareketlendiler artık hiç mi hiç vaktim kalmıyor.annem gitmedi daha ama giderse vay halime iyice zayıfladım bu zıpırların peşinde koşmaktan ve evle ilgilenmekten şu anda 48 kiloyum.kilo alma yollarını arıyorum.

gebelik yok uhde ile öyle sohbet ettik inşallah sağlığım el verirse ileride düşünüyorum :):)

Allah analı babalı büyütsün cincik . mümkün olduğunca yedir.şekerleri düşmesin ,sarılık olmamaları için yedir.mamayı değiştirdiysen o da belki etikilemiştir.

merak etme ilk bikaç saat dışında sorun olmuyor Allah yardımcım olsun hayırlısıyla atlatırsın inşallah dualarımız seninle.benim bebişlerde inanılmaz hareketliler ya.arkamı dönmeye gelmiyor bir bakıyorum bir yerlere tırmanmaya çalışıyorlar ve bir anda baya hızlı şekilde emeklemeye başladılar.koridoru on sanide geçiveriyorlar.dizlerinin üstüne kalkıyorlar ayağa kalkmak için sonra pat diye düşüyorlar tabi bir ağlama başlıyor.çok düşüyorlar yaodanın heryerini battaniyelerle kapattım.bende çözüm arıyorum.oturduğumuz odadaki tüm eşyaları çıkaralım.yerlere minderler alalım ortayada oyuncakları dökelim diyorum ama işte mobilyaları nereye koycam.tv sehbasına bile tırmanmaya çalışıyorlar ve altıda cam.hepsini koyacak biyer bulsam bir iki sene keşke.bir plazma alırım duvara monte ederim tv sehbasını falanda kaldırırım bakalım ne olacak.

iyiyiz melitta afacanlarla uğraşıyorum. artık faceye giriyorum zaman buldukça sizde gelin işte orası daha kalabalık.burada gördüğün tüm arkadaşlar orada zaten.bebekler hareketlendi demek aynı bizde öyleyiz.dikkat et kendine çok zayıflamıssın.bende koşturuyorum ama hiç zayıflamıyorum ya.

Son düzenleme:

senin bebekler nasıl?sünnetten sonra düzeldi mi oğluşların? benim face yok almayı da düşünmüyorum.aslında herkes şimdi face te ama bana itici geliyor face.sorma oturuyorlar emekliyor oğlum artık kızımda hala caretta caretta lar gibi sürünüyor

dikkat ediyorum herşeyi yiyorum ama sanırım uykusuzluk ve yorgunluk tan kilo alamıyorum.malum hareketliyim bi gece dinlenebiliyorum sabah 7 de mesai ye devam yağ kalmadı vücudumda.kıbrıs ın sıcağında herkes streplez ip askılı ben uzun kollu yarım kollu ile dolaşıyorum.aaaaa üşüyor musun diyor arkadaşlar.siz mantonuzla gelmişiniz bende manto yok diyorum.ne montuu yaaaaaa diyorlar.yağ vücudun mantosudur bende de o yok diyorum

cidden kurudum gittim yaaa.yarın da ağır misafirlerim gelecek hazırlık yapmam lazım.bugün bittim zaten .çamaşır ,ev ,yemek ,temizlik , vs vs derken şimdi oturabildim.

tinkerbell i gören var mı ?????berrna yı da göremiyorum.

Son düzenleme:

düzeldi melitta sünnetleri çok şükür bişeyleri kalmadı.ay benimkiler daha oturmuyor hemen düşüyorlar ama acayip emekliyorlar.

anladım canım ama bir doktora gitsen iyi olur.bende gün içinde 3 dk 5 dk aralarda zaman bulup oturuyorum ama zayıflamıyorum.koşturmayla pek alakası yok aslında.yani benim için öyle.benimkiler sabah 5 6 arası kalkıyor 7 i bulamıyoruz hiç.misafirin geliyor demek kolay gelsin.bende bikaç gündür temizlik yaptım bayramda evde değiliz ama olsun gelince temiz olsun cdedim.bizde cuma yada cumartesi ankaraya gidiyoruz.bayram tatilimiz biraz erken başlıyor bizim bakalım.

teşekkür ederim canım burun sıkma yönetimini uyguladım anca öyle uyanıyolar minikler :S yemeye yiyolar ama az yiyolar :S biberon emziğini değiştirdim bugün sanki daha iyi yediler gibi. sütüm çok az canım hemen hemen hiç yok :S

teşekkür ederim melitta cümlemizinkileri inşallah. yediriyorum canım ama az yiyolar gibi geliyo

amin canım inş. rahatlıkla geçsinde bende rahat edeyim artık. inan çok yoruldum halim kalmadı dört gözle izni bekliyorum artık sayılı günler kaldı bu arada annemler geldiler gece ne mutlu oldum öyle :)) ama benim yaramazlar unutmuşlar anneanneyle dedeyi kaçıyolar sürekli eşşek sıpaları :))
bende sen gibi odanın her yerini battaniye ile kapattım hiç durmuyolar emekleme ayağa kalkma girişimleri derken pat küt yuvarlanıyolar çok tatlılar yaaa :))
inan bende tv.koyacak yer bulamadım dediğin gibi benimkide camlı önü onu açıyolar içine girmeye kalkıyolar birde ikisi birden komedi yaa korkuyorum birşey olacak diye gündüzde evde değilim ablaya sıkı sıkı tembih ediyorum kurban olayım dikkat et bunlara diye artık haylazlıkları yaramazlıkları hat safhayı buldu bunlarınn..
canları sağolsunda geresi olup gidiyor zaten zeynepcimm...

senin bebişlerle benimkiler aynı galiba zeynepcim inan bende saat 7.00 bulmadı kalkmalarımız 4,30- 5,00 5,30 standart kalkışımız içeri karanlık ama yinede uyanıp oyun oynuyolar birde beni kaldırıyolar mecbur kalkıyorum bende onlarla birlikte..
neyse izne gidince inş.sünnetten sonra dinlenirim biraz olsun nefes alırım bittiğimi düşünüyorum artık...
Allahım yardımcımız olsun hepimizin...

canım nasılsın??? annen gitti mi??
kilo problemi bendede sen gibi inanki eridim bittim resmen sağlığım yerinde çok şükür bebeklerime yetebiliyorum ya kiloyuda hiç dert etmiyorum artık 34 bedene düşmüşüm inanki bende inş. daha fazla vermem...
kimse inanmıyor ikiz annesi olduguma kii geçen hafta kuaföre gittim nişan varmış kuaför baya kalabalıktı teyzenin biri oğluna kız arıyomuş bana soruyor eviniz nerde çalışıyomusun seni oğlumla tanıştırsam vs. falan dedi güldüm bende kuaför arkadaşım zaten oda teyzee bu dedii evli üstelik ikiz bebekleri varr sen ne diyosun dedi kadın baya bozuldu özür falan diledi inan kızım hiç ikiz annesine benzemiyosun ne bileyim bende bekar kız sanmıştım seni dedi gülsemmi ağlasammı bilemedim ki :))
Allahım sağlık versinde bebişlerimize rahatlıkla yetelim onlar iyi olsunlar başkada birşey istyemiyorum ben inankii canım...

merhaba arkadaslar benım kızım daha hareketlı arkamı dondugum anda koydugum yerde bulamıyorum surekli dönüyor 2 ay önce dönmeye başladı ama oglum daha yeni dönmelere başladı o da dönüyor ve geri döenmeyince ağlamaya başlıyor bebişleriniz hareketleri eş zamanlı mı oldu? kız erkek yapısından dolayı mı yoksa oglum daha kucuk dogdu ondan dolayımı diye düşünmeye başladım
en son olarak kiloları konusmusunuz ben hamılelıkte 9 kılo aldım dogum sonrasında 9 kıloda gıttı eskı halıme döndüm ama 3aylıkken emmeyi bıraktılar bende su son 3 ayda 10 kılo aldım evde yalnızım kendım bakıyorum tahmin edeceğiniz gibi sürekli evde kosturmaca içindeyim ama bu kiloları nasıl aldığımı merak ediyorum hrkes 2 çocula ilo verirsin dedikçe ben kilo aldım.ne zman kilo vermeye başladınız ya da özel bir şeyler yaptınız mı sadece son sayfayı okuyabildiğim için sizlere tekrar sorayım dedim.

ben doğumdan hemen sonra vermeye başladım. 53 kilo ile hamile kalmıştım, 68 idi sanırım doğuma giderken kilom. şimdi 49-50 kilo aralarındayım. biraz kilo alsaydım iyi olurdu aslında. ama ben emziriyorum, ondan almıyorumdur sanırım

günaydın kızlarrr,

bugün izne ayrılıyorum uzun bir süre olamayacagım, p.tesi günü oğluşumun sünneti var onun heyecanı sardı beni izindeyken nete giremem belki ama döndüğüm zaman tüm detayları anlatırım size...
şimdiden hepinizin bayramını kutluyorum bıcırıkları öpüyorum...
ailelerinizle yavrularınızla birlikte güzel bayramlar olsun inş....
hepinizi öpüyorum...

kızlar nasılsınız?artık eskisi gibi giremiyorum ama sizleri de ihmal etmemeye çalışıyorum.bu aralar fazlasıyla yoğunum .misafirler gelenler gidenler.oğlum sünnet olduğu için hayırlı olsuna gelenler oldu.birde çok hareketlendiler.hergün yeni yeni şeyler yapıylrolar.

oğlum artık koltuklara tutunarak kalkmaya çalışıyor.kolumuzu tutuyor ,sırtımıza çıkmaya çalışıyor.kızım da henüz tık yok.

birde birşey soracağım.

biz mama dışında çorba yiypruz.içine ne bulursam atıyorum.havuç,patates,pirinç,semizotu,ıspanak,zeytinyağı,kıyma vs fakat başka çorba ve yemek tattırmak dışında vermiyorum.

ayrıca muhallebi ,yoğurt , meyve ,kahvaltı veriyorum ama kahvaltıyı bulamaş gibi değil de tek tek (peynir yumurta domates püresi vs) veriyorum.

sizler neler yapıyorsunuz?muayenemiz yarın olacak o yüzden doktor menümüze yeni birşeyler ekleyecek mi bilmiyorum.fakat kase olarak yedirmek istiyorum farklı tatları.

bi ara çorbasına kıyma yerine taze bulursam balık ekleyeceğim.

uhdem canım arkadaşım şimdiden hayırlı olsun Allah damatlığını da görmeyi nasip etsin inşallah.orada olup mutluluğuna ortak olmayı çok isterdim.geldiğinde mutluluğunu bizlerle de paylaş.
annem hala bende sağolsun eşim ada da kalma süresini uzattı.bir ay daha benimle olacak.bende saçlarımı kısa kestirince liseliler gibi oldum.

geçen gelen misafirlerim bu bebekleri nasıl taşıdın inanamıyoruz diyorlardı Allahtan belgelenmiş bir iki fotoğrafım var alıştım artık bende bu tür şeyler duymaya ama kilo almalıyım.hiç olmazsa anne gibi görünsem iyi olacak.

zeyneppp benim oğlumun da artık tamamen iyileşti.bende aşırı yoruluyorum ama bi o kadar da eğlenceli.onlar bana güldüğünde uykusuzluk yorgunluk kalmıyor.enerji doluyorum ama onlar da uyuyunca hemen uyumak istiyorum olmuyor malesef bütün işler beni bekler işler bitince hadi dinleneyim diyorum bu seferde bebekler uyanıyorlar.tek dinlendiğim zaman geceleri 4-5 saat.bigün bu tempoya dayanamayıp bu beden acil sinyalleri verecek ama bakalım dayanıyorum.

bu aralar nasıl kilo almalıyım çarler arıyorum en azından gebelikten önceki kiloma dönsem (50) o bile yeter.

yeşilboncuk sen nasılsın?kızların nasıl?sende kilo vermişsin.birde çok hareketliyiz tek çocuk olsa istediğin odaya götür yatırdığında sende uyu ama olmuyor.birini alsam mutfağa diğerini almak için gidiyorum.biri uyusa diğeri de uyumak zorunda.biri yese diğeri de yemek zorunda.

biri uyumasa diğeri ayık olduğunda ben dinlenemiyorum yada işlerimi yapamıyorum ikisini bir uyutuyorum mesela.o yüzden de çok kilo veriyorum

Tesila sen nasılsın canım ?özel birşey yapmadım ben sürekli uykusuzluk yorgunluk dinlenememek malesef kilo verdirdi.doğumdan çıktığımda harika olmuştum ya.60 kilo çok yakışmıştı bana.

sen nasıl aldın ya üç ayda?lütfen bana da söyle.yoksa süt olsun diye herşeyi yedin mi?

Cincik mama yiyorlarsa , emziriyorsan ve kilo alıyorsa o zaman dert etme. sütünü ihtiyacı olan kadar yiyorlar demek ki.

Son düzenleme:
selam ikiz anneleri ne güzel kaynatmışınız öyle..maşşallah hepiniz kavuşmuşunuz yawrularınızafazla kilolarda gitmiş ohhhh darısı başıma diyorum artıkbende 52 kiloyla hamiş kaldım toplamda 25 kilo aldım diyebilirim...bakalım ne kadar sürede dönücem eski hali,me...29 ekimde kavuşucam kuzularıma hayırlısıylaşimdiden heyecan bastı beni....emzirme işi en çok beni düşündüren konu işşallah hiç mamaya gerek kalmdan sadece anne sütüyle beslerim onları.zaten 4.aydan itibaren drlar meyve püresi falan öneriyorlar ek gıda olarak.benim yanımda yardımcı olarak annem ve kayınvalidem olucak kız kardeşimde var artık dört bi koılodan büyütücez bu yaramazlarıgerçi acemeliğimi attıktan sonra kendim bakmak istiyorum güzel bi düzen oturtup malum işler karışmasın dimi ama..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…