2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Herkese Merhabalar. Bebeklerini kucağına alanlara hayırlı olsun diyorum, benim gibi kucağına alacağı günü bekleyenlere de sağlıkla almak nasip olsun diyorum. Ben 14. haftama girdim yeni, ikiz bebek bekliyorum. Size bir sorum olacaktı. Ben ikili test için geçtiğimiz 2 hafta doktora gittim, farklı saatlerde 4 defa ultrasona girdim ama bebeklerin pozisyonu uygun olmadığı için ense kalınlığını ölçemedik. Doktor bu çok hassas bir ölçüm, yanlış ölçmektense ölçmeyelim bu testi atlayalım, üçlü test yapalım dedi bana. Aynı durumu yaşayan, 2.li test yaptırmayan var mı aranızda. Bana hemen cevap yazarsanız çok sevineceğim. Yoksa bu hafta son, ona göre başka dr.a gideyim

benim doktorum ikili testte hata oranı çok fazla bizi yanıltabilir dedi o yüzden üçlü test yaptırdık onda bile birisini zor ölçtü. zaten sürekl yer değiştiriyorlar daha küçük olduklarındanda ölçememişlerdir. üçlü testini yaptır sen. sakın amniyosentez yaptırma bazı doktorlar yanlış yönlendiriyorlarmış sonra enfeksiyon kapılıyormuş. kendine çok dikkat et sadece yemene içmene felan zman geçiveriyor hamileliğinin tadını çıkarmaya bak.

Teşekkür ederim moral oldu bana. Çoğu kişi yaptırmış ben yaptıramayınca stres yapmıştım baya. Şu an bulantılarım geçmedi, ağzımın tadı yok o yüzden tam tadını çıkarıp düzgün beslenemiyorum ama bundan sonra bulantı azalırsa rahatlayıp tadını çıkaracağım söz. İnşallah hepimiz hayırlısıyla ve sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi

muayne ucreti en sob 250tl idi anlastigi hastaneler var dogumumu marmara uni de yaptim

canm cok ıyı ozaman yaben sımdı bı dr buldum sanırm benm tanıdıgın bı hastanesı var benm tup bebek tedavısındekı doktorumun esı bu hastanedeymıs tavsıye ettı banada bıraz mantıklı geldı acıkcası en azında esler bırbırıne sorabılır durumumu belkı pazartesı bı gıdıp denızem memnun kalmazsan senı dınlıcm

merhaba bekay bana da gebeliğimde 2-3 lü test yapılmadı.çoğul gebelikte doğru sonuç vermediğini söylemişti doktorum.
ultrasondan ense kalınlığı ölçüldü.ilk ölçüm olmadı bi dahaki kontrolde yapıldı 1.6 çıkmıştı.18.hafta da renkli ultrasona girdiğimde ise 2 çıkmıştı.

zaten olumsuz birşey olsa müdahale ettirecek misin?sadece aklındaki soru işareti kalkmış olucak.hiç strese girme.moral çok önemli.gebeliğinin tadını çıkar.doktorundan memnun isen hiç değiştirme.çünkü çoğul gebelikte risk her zaman vardır.hali hazır da mutlaka doktorun olsun.ben ilk aylar doktor bulmakta sıkıntı çekmiştim.

melitta maşallah sana canım yaaa. ben Allah büyük konuşturmasın ama bir daha hamile kalmak istemiyorum. yeter iki çocuk, Allah acılarını göstermesin, uzun ömürler versin inşallah...

amin canım inşallah.annelik güzel bir duygu.şimdilik düşüncem bu inşallah 3-5 yıl sonra .ilerde ne olur bilemem.

inşallah canım cümlemizin.ben çocukları çok seviyorum.hatta iki yıl boşuna beklemişim bebeklerimin kokusunu aldıktan sonra inşallah ilerde istiyorum kazara olmazsa yada sağlığım el verirse.

evde yine bebek sesleri olsa fena mı olur hiç belli olmaz uhdem gelecek ne göster bilemezsin.eşinle mutlu ve kalabalık bir aile olursunuz yine.ben öyle hissediyorum.herşey yoluna girecek.zor günler geride kalıcak inşallah.sen mutluluğu hak ediyorsun.

bu arada kızımın üst dişi çıkmış diğeri hala patladı patlicak gibi.kucağımdayken bana gülünce farkettim.çüç dişi var şimdi.
ama oğlumun görünürde birşey yok.:44:

Kızlar merhaba, emre'me bugün gelişim geriliği teşhisi kondu, ölçüleri 27. Hafta ile uyumlu, ozamana kadar bı sorun çıkmazsa dr'um 33-34'e kadar bekleyip ondan sonra alacagini soyledi...konuyla ilgili bilgisi olan var mı ya da benzer bisey yasamış, beni neler bekliyor, cok korkuyorum...

inşallah 34. haftaya kadar beklerler en fazla küvezde kalır ciğer geliştirici iğne olmadıysan hemen ol derim doktorun gerek yok dese bile ol ....oğlun solunumunda sıkıntı olur geriliik varsa......

selam kızlar ben 34-2 ıken dogum yaptım bgn 5.günüm muayeneye gıtmıstım gece müthıs belım agrımıstı oglusumun suyu azalmıs oyüzden aldılar kızım 2100 oğlum 2160 doğdu suan küvezdeler sarılık olmuslar cok üzülüyorum ne acıymıs kızlar nezaman cıkıcakları ıkonusunda bısıy demıyor doktor performansalarına baglı dıyor cıgerlerınde bı sıkıntı yok allahtan celeston vurulmustum ınsallah en kısa zamanda saglıcakla evımede getırırım

çok geçmiş olsun. sağlıkla gelmişler ya, umarım en kısa zamanda da toparlar yuvalarına gider kuzular

Canim bak serklaji herkes yapar ama nasil yapar sen tek bebegi tasimiyosun bence kararini iyi ver

Uhde gecmis olsun canim allah evlatlarimiza saglik versin tabi bizede
Amin
canım Allah razı olsun
inş. Allahım gönlüne göre versin canım benim çok güzel olur yeniden bebekler sesleri falan ama yinede ben almayayım :))
vallahi canım eşim için gelecek Şubata kadar biliyosun zaman vermiştim ama ortada halen olur hiçbir şey yok ehh şurda ne kaldı geriye ben bilmem kocam bilir :)) herşeyin hayırlısı bana bebeklerim yetiyorda artıyor inanki birde alıştım bu tempoya yanlızlığa fazladan bir kişiyi daha nasıl yeniden kaldırabilirim onuda bilmiyorum işte yinede zaman herşeyin ilacı bakalım artık...
maşallahh canımm kızına cimcime ne var biraz daha bekleseydi incilerini hemen çıkardı insan biraz kardeşini beklerdi yahuu :)) Allahım uzun ömürler versin ikisinide çok öp yerime canım benim...
canım çok çok geçmiş olsun yaşamadım böyle birşeyi ama ciğer geliştirici iğneyi mutlaka oll canım en azından ciğerleri biraz olsun gelişmiş olur inş. hiç bir problem kalmaz oğluşunda atak yapar normal haftasına gelir...

Allahım analı babalı büyütsün inş. en kısa zamanda sarılıkları geçer alırsın yavrularını kollarına üzülme canım dua et emin ellerde, iyi etmişsin ciğer geliştirici iğneyi yaptırmakla ikizlerde ne zaman ne olacagı hiç belli olmuyor vallahii.. sen üzülme sütünüde etkilemesin canım çok çok geçmiş olsunn...

günaydın kızlar
yeni doğum ypanlara hayırlı olsun sağlıcakla büyütün bebişlerinizi
bizde bu haftasonu doktora gittik oğlum yemiyordu o yüzen kilo almamış doktor da zorlamayın diyo çorbalara başlayabilirsin dedi yememesi damağı şişmiş diş çıkaracak ondan dolayıdır dedi kızımında boğazı kızarmış antibiyotik verdi ve de kızım iki alt dişi çıktı oğlum da daha bi şey yok bu arada oğlum ağlarken kulağını çekiyo dişx çıkarırken ağrısı kulaga vuruyormudur doktor da sordu elini kulağına götürüyor mu diye evet dedim dokotrun ne dediğini hatırlamıyorum yoğunluktan
akşxam ilk çorbalarını yaptım oğlum yedi severek bu arada sütümü sağıyorum bugünlerde rengi değişmiş sütün acaba nedendir adet oldum ondan mıdır acaba süt sağan arkadaşlarım sütünüz azaldı mı ben düzenli sağamıyorum ondan mı nedir azaldı bi de gögsüm tam boşalmıyor gibi hissediyorum elektirik pompayla sağıyorum

kızlar nerelerdesiniz? ben olmayınca başlık aşşağılara düşüyor ....

bebekler ve ben çok iyiyiz.dün gezmeye çıktık.gezmeye gittiğimiz gün daha güzel uyuyorlar.bugün de gezmeye çıkaracağım.buralarda havalar parçalı bulutlu ve arada yağmur yağıyor.

Türkiye de havalar nasıl?

ben de gezmeye götürmek istiyorum ama temizlik biterse burda hava güneşli ama rüzgar var. bizimkiler daha ufacık hasta olurlar mı ki:18:

ben de gezmeye götürmek istiyorum ama temizlik biterse burda hava güneşli ama rüzgar var. bizimkiler daha ufacık hasta olurlar mı ki:18:

ne kadar bebeklerin?bence götür bazı mikroplara alışsınlar bağışıklık kazansınlar.temiz hava alsınlar.

ben bebeklerimi dışarı ilk çıkarttığımda hava güneşliydi ama deli gibi rüzgar vardı nefes aldırmicak cinstendi.çektim arabalarının önüne rüzgarlığı çevreyi keşfede keşfede arabada gezdiler o zamanda 2-3 aylıklardı.

ayrıca onun öncesi de kapı önüne çıkarırdık 10-15 dk.

Son düzenleme:
2 gün sonra 4 aylık olacaklar. Temizlik bitti ama ben de bittim. yarın temiz hava aldırırım artık. tek başına dışarı çıkarabiliyo musun?

2 gün sonra 4 aylık olacaklar. Temizlik bitti ama ben de bittim. yarın temiz hava aldırırım artık. tek başına dışarı çıkarabiliyo musun?

bunca zaman hiç çıkarmadın mı ?bence artık çıkarmalısın.ev oturmalarına giderken falan çıkar.hem hava alırlar hem soğuktan fazla etkilenmezler kışında çıkarttık. yazın hep çıkardık.burada uzunca bi yol var.yürüyüş yapa yapa kantine gidiyoruz.

evet .ev oturmalarına giderken yalnız götürüyorum ama bende boyun fıtığı olduğu için arabayı açamıyorum.öğlen eşim yemeğe geldiğinde açıyor arabayı bebekleri de koyuyorum arabaya götürüyorum ama yürüyüşe tek başıma gidemiyorum çünkü bi kere çıktım çay bahçesine giderken başladı kız ağlamaya tam 3 aylıktı o zaman ve yabancıları anneden ayırt ediyordu.gördüğünde ağlıyordu.kucağıma da alamadığım için canım kızım arabasında ağlaya ağlaya eve getirmiştim.bigünde eşimle çıktık çay bahçesine gittik.oturduk herşey yolundaydı kızım bize gülücükler atıyordu.bizim çaylar geldi eşimle sohbet etmeye başladık kız acı acı ağlamaya başladı ilgi göremediği için.susturamadık.hatta kulağı mı ağrıyor diye soranlar oldu , gazı mı var diye soranlar oldu.gazdan ağlıyordur dediklerinde nazdan ağlıyor diyordum eve geldiğimizde acı acı ağlayan kız gidiyordu yerine hiçbirşey olmamış gibi ordan oraya kendini atan kahkahalara boğulan bir kız geliyordu.

doktorumuza sorduk bi süre böyle devam edecek zeki olduğu için demişti.şimdi favori bebeklerinden biri oldu kızım benim gibi çok rahat bu kız diyor oğlumda buraların gözdesi herkesin kucağında birde bayan olsun oğluma kucaklarına gidiyor hemen heryerini yokluyor saçlarını okşuyor çekiyor gülücükler atıyor : ama yaşlılara gitmiyor

şimdi istediğine gülüyor kucak açıyor ,istemediğine zırlıyorlar :):):):):):) bazen benimde işime yarıyor

maşallah kızına. yabancıları baya erken ayırt etmeye başlamış. bizimkiler herkese gülücük atıyor hala. yabancıyı ayırt etse görünce ağlar heralde. dışarı çıkardım havalar iyiyken. hatta forum alışveriş merkezine bile gitmişliğimiz var. ikiz olunca hemen odak noktası oluyoruz. bizimkiler dışarıda hiç ağlamıyolar acıktık bile demiyolar:) ama eve gelince ikisi birden ağlıyor acıktıkları için :) bizimkiler şimdi sağa sola dönüyolar, kendi çevrelerinde dönüyolar az miktar sürünüyolar.

4 ayımızı doldurunca ek gıda versemmi diye düşünüyorum. sen ne zaman başlamıştın. şu anda anne sütüyle besleniyolar. kiloları 7 civarı. Doktora da soracağım ama önce sizin tecrübelerinizden de faydalanayım. Sorduğum herkes başla diyor, internette başlanmaması öneriliyor. bilemedim ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…