• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

selam ikiz anneleri ne güzel kaynatmışınız öyle..maşşallah hepiniz kavuşmuşunuz yawrularınıza:nazar:fazla kilolarda gitmiş ohhhh:8::8: darısı başıma diyorum artık:27:bende 52 kiloyla hamiş kaldım toplamda 25 kilo aldım diyebilirim...bakalım ne kadar sürede dönücem eski hali,me...29 ekimde kavuşucam kuzularıma hayırlısıyla:nazar:şimdiden heyecan bastı beni....emzirme işi en çok beni düşündüren konu işşallah hiç mamaya gerek kalmdan sadece anne sütüyle beslerim onları.zaten 4.aydan itibaren drlar meyve püresi falan öneriyorlar ek gıda olarak.benim yanımda yardımcı olarak annem ve kayınvalidem olucak kız kardeşimde var artık dört bi koılodan büyütücez bu yaramazları:55::55:gerçi acemeliğimi attıktan sonra kendim bakmak istiyorum güzel bi düzen oturtup malum işler karışmasın dimi ama..

bol bol dinlen ve sıvı tüket.yoğurt ,meyve püresi verebilirsin ama sen öncelikle emzirmeye odaklan.yetmezse mama verirsin.

eğer düzen oturtmak istiyorsan yalnız bakmalısın.doğumdan sonra kırkın çıkana kadar yada üç ay yardımcı olurlar tabi sinirlerin sağlamsa:34: ondan sonra kendin bak en güzeli.ilk aylar altını değiştir yedir yatır sorun yok.3. aydan sonra hareketlendiklerinde başlıyor herşey.

ben şimdi pütürlü pütürlü vermeyi düşünüyorum bebeklerime çorbayı ama korkuyorum da ya boğazlarında kalırsa diye.ellerine elma havuç vermek istiyorum krakre vermek istiyorum çiğneme refleksleri oluşsun diye ama korkuyorum.yarın doktor kontrolümüz var bakalım doktorumuz ne diyecek?

merhaba kızlar elimde 6 ay kadar kullanışmış temiz PUSET ikiz arabası var turuncu renkte ilgilenen olursa özelden bana mesaj atsın
artık büyüdüğümüz için ihtiyacımız kalmadı satmak istiyruz

kızlar nasılsınız?artık eskisi gibi giremiyorum ama sizleri de ihmal etmemeye çalışıyorum.bu aralar fazlasıyla yoğunum .misafirler gelenler gidenler.oğlum sünnet olduğu için hayırlı olsuna gelenler oldu.birde çok hareketlendiler.hergün yeni yeni şeyler yapıylrolar.

oğlum artık koltuklara tutunarak kalkmaya çalışıyor.kolumuzu tutuyor ,sırtımıza çıkmaya çalışıyor.kızım da henüz tık yok.

birde birşey soracağım.

biz mama dışında çorba yiypruz.içine ne bulursam atıyorum.havuç,patates,pirinç,semizotu,ıspanak,zeytinyağı,kıyma vs fakat başka çorba ve yemek tattırmak dışında vermiyorum.

ayrıca muhallebi ,yoğurt , meyve ,kahvaltı veriyorum ama kahvaltıyı bulamaş gibi değil de tek tek (peynir yumurta domates püresi vs) veriyorum.

sizler neler yapıyorsunuz?muayenemiz yarın olacak o yüzden doktor menümüze yeni birşeyler ekleyecek mi bilmiyorum.fakat kase olarak yedirmek istiyorum farklı tatları.

bi ara çorbasına kıyma yerine taze bulursam balık ekleyeceğim.

uhdem canım arkadaşım şimdiden hayırlı olsun Allah damatlığını da görmeyi nasip etsin inşallah.orada olup mutluluğuna ortak olmayı çok isterdim.geldiğinde mutluluğunu bizlerle de paylaş.
annem hala bende sağolsun eşim ada da kalma süresini uzattı.bir ay daha benimle olacak.bende saçlarımı kısa kestirince liseliler gibi oldum.

geçen gelen misafirlerim bu bebekleri nasıl taşıdın inanamıyoruz diyorlardı Allahtan belgelenmiş bir iki fotoğrafım var :1: alıştım artık bende bu tür şeyler duymaya ama kilo almalıyım.hiç olmazsa anne gibi görünsem iyi olacak.:16:

zeyneppp benim oğlumun da artık tamamen iyileşti.bende aşırı yoruluyorum ama bi o kadar da eğlenceli.onlar bana güldüğünde uykusuzluk yorgunluk kalmıyor.enerji doluyorum ama onlar da uyuyunca hemen uyumak istiyorum olmuyor malesef bütün işler beni bekler :53: işler bitince hadi dinleneyim diyorum bu seferde bebekler uyanıyorlar.tek dinlendiğim zaman geceleri 4-5 saat.bigün bu tempoya dayanamayıp bu beden acil sinyalleri verecek ama bakalım dayanıyorum.

bu aralar nasıl kilo almalıyım çarler arıyorum en azından gebelikten önceki kiloma dönsem (50) o bile yeter.

yeşilboncuk sen nasılsın?kızların nasıl?sende kilo vermişsin.birde çok hareketliyiz tek çocuk olsa istediğin odaya götür yatırdığında sende uyu ama olmuyor.birini alsam mutfağa diğerini almak için gidiyorum.biri uyusa diğeri de uyumak zorunda.biri yese diğeri de yemek zorunda.

biri uyumasa diğeri ayık olduğunda ben dinlenemiyorum yada işlerimi yapamıyorum ikisini bir uyutuyorum mesela.o yüzden de çok kilo veriyorum

Tesila sen nasılsın canım ?özel birşey yapmadım ben sürekli uykusuzluk yorgunluk dinlenememek malesef kilo verdirdi.doğumdan çıktığımda harika olmuştum ya.60 kilo çok yakışmıştı bana.

sen nasıl aldın ya üç ayda?lütfen bana da söyle.yoksa süt olsun diye herşeyi yedin mi?

Cincik mama yiyorlarsa , emziriyorsan ve kilo alıyorsa o zaman dert etme. sütünü ihtiyacı olan kadar yiyorlar demek ki.

merhaba melittacığım. evet ya çok kilo verdim, tek başıma bakıyorum bebişlere. doktor kontrolüne gidince haberlerini bekliyorum canım...

selam ikiz anneleri ne güzel kaynatmışınız öyle..maşşallah hepiniz kavuşmuşunuz yawrularınıza:nazar:fazla kilolarda gitmiş ohhhh:8::8: darısı başıma diyorum artık:27:bende 52 kiloyla hamiş kaldım toplamda 25 kilo aldım diyebilirim...bakalım ne kadar sürede dönücem eski hali,me...29 ekimde kavuşucam kuzularıma hayırlısıyla:nazar:şimdiden heyecan bastı beni....emzirme işi en çok beni düşündüren konu işşallah hiç mamaya gerek kalmdan sadece anne sütüyle beslerim onları.zaten 4.aydan itibaren drlar meyve püresi falan öneriyorlar ek gıda olarak.benim yanımda yardımcı olarak annem ve kayınvalidem olucak kız kardeşimde var artık dört bi koılodan büyütücez bu yaramazları:55::55:gerçi acemeliğimi attıktan sonra kendim bakmak istiyorum güzel bi düzen oturtup malum işler karışmasın dimi ama..

bu günlerin kıymetini bil, bebişlerin 1 gün bile içeride kalsa kârdır demişti bana doktorum. sana tavsiyem annen yanında olsun ama kayınvalidene hiç gerek yok gibime geliyor :52: Allah hayırlı doğumlar nasip etsin...

günaydın kızlar nasılsınız bugün burda havalar kötü gece gök gürülytüsü ve bebişlerimin rahatsızlığından hiç uyuyamadım soğuk almışlar burunları tıkalı gece hiç emmediler oğlum biberon dahi hiç bi şey almadı 6 suçuk aylıklar 7 kilo civarındalar iştahları çok az yeşilbonck canım sen sadece emziriyor musun kaç kez emiyorlar ben gündüz emziremiyorum alıyorlar hemen ısırıp bırakıyorlar almak istemiyorlar kafayı yiycem bu emzirme konusunda düzgün emmedikleri için sütüm azaldı gibi gündüzleri en fazla 5 dk emiyorlar geceleri ise 15 dk normal mi sen tecrübelisin sanırım emzirme konusunda

merhaba melittacığım. evet ya çok kilo verdim, tek başıma bakıyorum bebişlere. doktor kontrolüne gidince haberlerini bekliyorum canım...

bende tek başıma bakıyorum ama şu an annem yanımda bir ay oldu en azından yemek yaparken aklım odada kalmıyor ilgilenen birilerinin olduğunu bildiğim için rahat rahat yemeğimi yapıyorum.

kesinlikle paylaşırım canım bende merak ediyorum menüye eklenecekler var mı?sağlık kontrolleri nasıl geçicek?birde katı gıdalarda pütürlülere ne zaman geçeceğiz.onu soracağım.sürekli kafama takılıyor bu konu.

bu günlerin kıymetini bil, bebişlerin 1 gün bile içeride kalsa kârdır demişti bana doktorum. sana tavsiyem annen yanında olsun ama kayınvalidene hiç gerek yok gibime geliyor :52: Allah hayırlı doğumlar nasip etsin...

kesinlikle katılıyorum yeşilboncuk :29: anne yeterli .:6:

günaydın kızlar nasılsınız bugün burda havalar kötü gece gök gürülytüsü ve bebişlerimin rahatsızlığından hiç uyuyamadım soğuk almışlar burunları tıkalı gece hiç emmediler oğlum biberon dahi hiç bi şey almadı 6 suçuk aylıklar 7 kilo civarındalar iştahları çok az yeşilbonck canım sen sadece emziriyor musun kaç kez emiyorlar ben gündüz emziremiyorum alıyorlar hemen ısırıp bırakıyorlar almak istemiyorlar kafayı yiycem bu emzirme konusunda düzgün emmedikleri için sütüm azaldı gibi gündüzleri en fazla 5 dk emiyorlar geceleri ise 15 dk normal mi sen tecrübelisin sanırım emzirme konusunda

buralarda da bugün hava iyi gibi.sütünü sağ.keyifsiz oldukları için emmiyorlardır.
kiloları gayet iyi serapp .5 -15 dk yeterli emmeleri için bebekler alacaklarını almışlardır.yetmezse üstüne mama takviyesi yap.

Son düzenleme:

ben sadece emzirmiyorum canım, aptamil 2 de kullanıyorum. benim bir kızım göğsüme yapışacak neredeyse, o derece çok seviyor anne sütünü ama diğer kızım artık emmeyi bırakacak sanırım, ona geceleri uyurken veriyorum daha çok, aptamili daha çok seviyor. özellikle anne sütünü emen kızım emerek uyumayı çok seviyor, iyi de oluyor anne için, tavsiye ederim. 15 dakika çok fazla gibime geldi, zaten süt varsa luk luk yutuyorlar, sesi geliyor. süt bitince zaten ne kadar emseler bile yutma sesleri gelmediğinden bırakıyorum.

melitta bebişler mi uyumadı yoksa, bekliyorum haberlerini. kilo ve boyları ne kadar olmuş bebişlerinin?

merhaba yeşilboncuk bi türlü vakit bulamadım internete girmeye.şimdi fırsatını bulunca hemen girdim.

çok şükür kontrolümüz iyi geçti.artık pütürlü vereceğim çorbaları.iki gündür deniyorum birkaç kaşık alıp ağzında oyalıyorlar ama kaseyi bitiremiyorlar.doktor balık ve tavuk a başlıyoruz bu ay dedi.kıyma yerine çorbalara tavuk ve balık kat dedi.ayrıyetten de verebilirsin dedi.dün akşam ayıptır söylemesi hastaneden yetişemem diye kolayıma gelmişti ızgara yaptım çimdik çimdik yapıp ağızlarına verdim ısıra ısıra yemeye çalıştılar.ilk izlenimler gayet iyiydi.fakat çorba da iki gündür beş altı kaşık yediler.kızım çok mızmız bu aralar.iki hafta önce kabız olmuştu o günden beri nazlanmayı öğrendi:53: hala da o nazlanma var.kız işi çözdü nasıl söz geçirteceğini öğrendi :52:

kıymalı taze fasulye ,dolma(yeşil biberinden de ezerek ver çok faydalı )verebilirsin dedi.

önümüzdeki ay kaşık mamasını kaldırıp yerine çorba ekleyeceğiz dedi ve baklalara geçeceğiz dedi.(akşam 19:00 kaşık maması idi )

oğlum boy :73 kilo :8,560 kafa çevresi :47
kızım boy :69 kilo : 8,230 kafa çevresi :45

bu ay çok kilo almamışlar ama kızım boy atmış geçen ay hiç boy atmamıştı.bi önceki ayla aynıydı ona sevindim.kabızlığa dikkat edin .olursa bana haber verin dedi.

aa birde ben boğazında kalır diye çok korktuğumu dile getirdim.doktor da korkma kalmaz.eninde sonunda alışıcak yoksa sen çok zorluk çekersin aç karnına vermeye başla dedi.

birde elimde iki kutu kaşık maması vardı onları bitince bu aydan başlicam çorbaya.yani öğlen ve akşam çorba öğünümüz olacak. :)şimdilik aklıma gelen bunlar yine aklıma gelen olursa yazarım.

kızlar önümüzdeki ay muhallebiye de başlayacağız aklıma gelmişken paylaşayım.
kabızlık içinde armut püresi ver dedi.zaten veriyordum.bilginiz olsun.

şimdiden herkesin kurban bayramı mübarek olsun :):):)

Son düzenleme:

slm cnm seninde bayramın mübarek olsun nasılsın görüşmeyeli bizde tam 3 aylık olduk çok şükür ama sütüm yetmiyo bebelak almaya başladım hem ucuz hemde sanki kabızlığa ii geldi gibi esmanurum hemen hemen hergün yapıyo kakasını sevvalde 2 güne bir yapıyor buyudukçe çook tatlım olmaya başladılar yaa ahh bide annem deseler:) bu arada ben ek gıdaya başladım test ettim dokunmadı çok şükür günde bir ögün meyve püresi veriyorum 40cc her birine armudu rondalıyorum az mamayla püre oluyor geçende elmayı rendeleyim robotladım az mama yediler çok şükür 4.ayda neler vereyim melittacım bebelak kaşık maması aldım sütlü pirinçli ama inanılmaz sekerli almıycam bende 30 cc mamaya koyoyorum içiyorlar çok şükür.2 aylıkken kg 4.500 idi digeri 4.650 50 gr açılmıs bir ayda bakalım bu ay kaç kg oldular.

canm sen bebekler,ne rota asısı yaptırdınmı ben sordu 2 ay yapılıyormus 140 tl 2 şer ası olunca oo çok para malesef yaptırmıycam.seninkiler kaç aylık oldular sen mama ne marka veriyorsun?

canm sen bebekler,ne rota asısı yaptırdınmı ben sordu 2 ay yapılıyormus 140 tl 2 şer ası olunca oo çok para malesef yaptırmıycam.seninkiler kaç aylık oldular sen mama ne marka veriyorsun?

ben herzaman gelemiyorum pc yok aklıma geldikçe yazıyorum sana sen ilerde yürüteç düşünüyormusun? bu arada asıya giymeden önce colpol vereyimmi yarım saat önce kimileri veriyormuş çıkmıyormuş? şimdiden tşkürler canım

yaa melittacım ben hala adet olmadım dr. da gitmedim inş sorun yoktur bi kızım biberona çok alıştı ona geneld sagıyorum 3 saatte b,r 80 bazen 70 çıkor herşey yiyiyorum HELVA KISIR REZENE DUT anca zaten tek gögsümden 20 cc anca gunluk çıkıyor.aklıma geld,kçe yazıyorum sorularımı

slm cnm seninde bayramın mübarek olsun nasılsın görüşmeyeli bizde tam 3 aylık olduk çok şükür ama sütüm yetmiyo bebelak almaya başladım hem ucuz hemde sanki kabızlığa ii geldi gibi esmanurum hemen hemen hergün yapıyo kakasını sevvalde 2 güne bir yapıyor buyudukçe çook tatlım olmaya başladılar yaa ahh bide annem deseler:) bu arada ben ek gıdaya başladım test ettim dokunmadı çok şükür günde bir ögün meyve püresi veriyorum 40cc her birine armudu rondalıyorum az mamayla püre oluyor geçende elmayı rendeleyim robotladım az mama yediler çok şükür 4.ayda neler vereyim melittacım bebelak kaşık maması aldım sütlü pirinçli ama inanılmaz sekerli almıycam bende 30 cc mamaya koyoyorum içiyorlar çok şükür.2 aylıkken kg 4.500 idi digeri 4.650 50 gr açılmıs bir ayda bakalım bu ay kaç kg oldular.

iyiyim çok şükür bebekler uğraşıyorum baya hareketliler sürekli ilgi ve addaa istiyorlar :)
maşallah üç aylık olmuşlar bundan sonra artık gaz sancıları azalır ve dönmeye başlarlar.sende biraz olsun rahat edersin.bebelac kabız yapmaz aksine gayet iyi bir mama ben çok memnunum ama aptamil kabız yaptı.özellikle kızım çok kötü oldu hala da deli gibi ıkınıyor.şimdi düzeldi çünkü bebelac buldum 15 paket sipariş ettik.bulması zor buralarda.

armut püresi kabızlığa iyi gelir sabah 9 da verirsen daha iyi.birde mamadan yoğurt yap öğleden sonra 16 da ver.kaşık maması ise serelac (nestle)öneririm.ben bebelac kaşık maması kullanmadım buralarda zor bulunuyor

meyveleri cam rende den geçir.rondodan geçirme.hiç bir anlamı yok.özelliğini yitirebilir.cam rendeyi bardak tabak satan yerler de bulabilirsin.bebekler için.

merak etme annesi anne de derler baba da.benim bebekler çok babacı . :)

kiloları gayet iyi .büyüdükçe tadından yenmiyorlar.bugün bayramlaşma vardı gittik herkesin gözdesiydi bebeklerim :):):)

evet yaptırdım.kesinlikle yaptırmalısın.bebeklerinin canı sağolsun varsın ücreti fazla olsun.
bebeklerim şu anda 8,5 aylıklar ve bebelac kullanıyorum.ayrıyetten doktorumuzun yönlendirmesiyle katı gıdalar yiyoruz.bizim rota aşısı 2-5 ay yapıldı.bebeklerinin damak tadına uyduysa bebelac tan şaşma derim.

ben herzaman gelemiyorum pc yok aklıma geldikçe yazıyorum sana sen ilerde yürüteç düşünüyormusun? bu arada asıya giymeden önce colpol vereyimmi yarım saat önce kimileri veriyormuş çıkmıyormuş? şimdiden tşkürler canım

bende artık bebekler hareketlendikleri için pc açamıyorum birde tüm günüm hareketli geçiyor ev yemek bebekler menüleri derken bir mutfak bir oda arası geçiyor :):):)

ben çok zorlandığım zaman mesela yemek yediğimde yada kahvaltı yaptığımda bi bebeğimi yürütece bi bebeğimi de pusete koyuyorum yada birini kucağıma alıyorum ancak o zaman koyuyorum.

doktorumuz akışına bırakın demişti bana da sağolsunlar komşular vermişlerdi duruyordu bir aydır kullanıyorum yürüteç.bazen kurtarıcı olabiliyor :10:

tabi verebilirsin hem ağrıları azalır hemde ateşi önler bir çay kaşığı calpol uygun aşıya giderken ver.benim kızımın ateşi olurdu özellikle iki aşı birden olduğu aylarda o akşam ateşlenirdi ben hemen calpol verirdim birde yarı çıplak koyardım .baktım ateş düşmesi gecikti ellerimi ıslatıp bacaklarına masaj yapardım o şekilde kontrol altına alırdım.ilk aşımızda üç gün ikinci aşımızda iki gün sürmüştü ateşi.sonraki aylar da hiç ateşlenmedi.sadece geçen ay yapılan aşımızda ateşlendi ateşi 37.3 olunca bir tatlı kaşığı calpol verdim birde pijamasını çıkardım ateşi düştü.

zamanla tecrübe sahibi olursun .zaten bebek huzursuz oluyor.

yaa melittacım ben hala adet olmadım dr. da gitmedim inş sorun yoktur bi kızım biberona çok alıştı ona geneld sagıyorum 3 saatte b,r 80 bazen 70 çıkor herşey yiyiyorum HELVA KISIR REZENE DUT anca zaten tek gögsümden 20 cc anca gunluk çıkıyor.aklıma geld,kçe yazıyorum sorularımı

bazen anneler emzirme döneminde olmayabiliyormuş.bi sorun yok canım emzirdiğin içinde gelmez.benim sütüm kesildiği günün ertesi regl oldum.

dinlenemediğin için sütün azalmış olabilir.sütün olması için bol sıvı tüketmek ve dinlenmek çok önemli.ne kadar dinlenirsen beynin ve bedenin o kadar dinlenmiş olur ve sütün bol olur.malum bizde iki bebek ve dinlenmek mümkün değil.sütün azalması da kaçınılmaz birde stresten uzak durmalısın çok etkiliyor.

ne yersen ye ne içersen iç dinlenemedikten sonra süt yapmaz ancak kilo aldırır.bebeklerin maşallah alacağı kadar almıştır annesi.eminim sütünün yetmesi için elinden geleni yapıyorsundur.keşke sütümüz yetse iki bebeğe fazla fazla gelse de iki yıl emzirebilsek.:ssz:

sen ilk emzir sonra mama ver.birde kaynamış ılımış su da verebilirsin ben hep verdim .doğduklarında çay kaşığı ile ağzı pamukçuk olmasın diye veriyordum sonra rahatsızlanınca bebeklerim hemşire hastane de vermişti bi suluğu bitirmişlerdi ve ben o günden beri içebildikleri kadar verdim.hiç ihmal etmedim.şimdi kızım 120 cc yi bitiriyor maşallah ama oğlumun pek su ile arası yok ama arada yine bi 20 cc içiyor ona şükür :16:

aklına takılan ne soru olursa olsun her zaman yardımcı olurum ben olmasam da buradaki arkadaşlar da bilgilerini aktarırlar.

hayırlı bayramlar :21: yine fırsat bulursam girerim malum bayram hazırlıklar , bayramlaşma ,gelen giden derken üç gündür uykusuz ve yorgun leyla gibi dolaşıyorum :9:

tekrar slm canım allah razıolsun senden tek tek bütün sorularımı hiç üşenmemişsin teker teker yazmıssın tekrar teşekkür ederim sana sen nerde yasıyorsun? ben ist keşke burada olsaydın arkadaş olurduk insan kendi derdini anlayan biriyle konuşunca daha çok rahatlıyor gerçekten bebelak tan memnunun tamam değiştirmiycem o zaman hem fiyatıda 11 tl bez olarak ne kullanıyorsun ben pirima alıyorum doğduğu gunden beri çok şükür pişik olmadık bu arada benim diğer kızım memede inanızmaz kavga ediyor emmemek için bende biberona sağıyorum inan görsen 2dk löööpp çekiyor zaten topu topu 4 saatte 70 felan çıkıyo ama diğer kızım çok şkür emiyo ağlamıyo memede artık meme mama şeklinde gidiyoruz.6 ay mzirebilsem ii bu arad tam hatırladığım sen 3 buçuk aylıkkken ek gıdaya başlamıştık dimi ilk neyden ve kaç cc veriyordun mesela meyve suyu katı meyva sıkacagından sıkıp 4 aylık olunca kaç cc vermeliyim püre robotta yapma diyorsun cam rendeden geçirince topak topak olmazmı öyle sıvı oluyor kolay yutuyorlar.

iyiyim çok şükür bebekler uğraşıyorum baya hareketliler sürekli ilgi ve addaa istiyorlar :)
maşallah üç aylık olmuşlar bundan sonra artık gaz sancıları azalır ve dönmeye başlarlar.sende biraz olsun rahat edersin.bebelac kabız yapmaz aksine gayet iyi bir mama ben çok memnunum ama aptamil kabız yaptı.özellikle kızım çok kötü oldu hala da deli gibi ıkınıyor.şimdi düzeldi çünkü bebelac buldum 15 paket sipariş ettik.bulması zor buralarda.

armut püresi kabızlığa iyi gelir sabah 9 da verirsen daha iyi.birde mamadan yoğurt yap öğleden sonra 16 da ver.kaşık maması ise serelac (nestle)öneririm.ben bebelac kaşık maması kullanmadım buralarda zor bulunuyor

meyveleri cam rende den geçir.rondodan geçirme.hiç bir anlamı yok.özelliğini yitirebilir.cam rendeyi bardak tabak satan yerler de bulabilirsin.bebekler için.

merak etme annesi anne de derler baba da.benim bebekler çok babacı . :)

kiloları gayet iyi .büyüdükçe tadından yenmiyorlar.bugün bayramlaşma vardı gittik herkesin gözdesiydi bebeklerim :):):)

evet yaptırdım.kesinlikle yaptırmalısın.bebeklerinin canı sağolsun varsın ücreti fazla olsun.
bebeklerim şu anda 8,5 aylıklar ve bebelac kullanıyorum.ayrıyetten doktorumuzun yönlendirmesiyle katı gıdalar yiyoruz.bizim rota aşısı 2-5 ay yapıldı.bebeklerinin damak tadına uyduysa bebelac tan şaşma derim.

bende artık bebekler hareketlendikleri için pc açamıyorum birde tüm günüm hareketli geçiyor ev yemek bebekler menüleri derken bir mutfak bir oda arası geçiyor :):):)

ben çok zorlandığım zaman mesela yemek yediğimde yada kahvaltı yaptığımda bi bebeğimi yürütece bi bebeğimi de pusete koyuyorum yada birini kucağıma alıyorum ancak o zaman koyuyorum.

doktorumuz akışına bırakın demişti bana da sağolsunlar komşular vermişlerdi duruyordu bir aydır kullanıyorum yürüteç.bazen kurtarıcı olabiliyor :10:

tabi verebilirsin hem ağrıları azalır hemde ateşi önler bir çay kaşığı calpol uygun aşıya giderken ver.benim kızımın ateşi olurdu özellikle iki aşı birden olduğu aylarda o akşam ateşlenirdi ben hemen calpol verirdim birde yarı çıplak koyardım .baktım ateş düşmesi gecikti ellerimi ıslatıp bacaklarına masaj yapardım o şekilde kontrol altına alırdım.ilk aşımızda üç gün ikinci aşımızda iki gün sürmüştü ateşi.sonraki aylar da hiç ateşlenmedi.sadece geçen ay yapılan aşımızda ateşlendi ateşi 37.3 olunca bir tatlı kaşığı calpol verdim birde pijamasını çıkardım ateşi düştü.

zamanla tecrübe sahibi olursun .zaten bebek huzursuz oluyor.

bazen anneler emzirme döneminde olmayabiliyormuş.bi sorun yok canım emzirdiğin içinde gelmez.benim sütüm kesildiği günün ertesi regl oldum.

dinlenemediğin için sütün azalmış olabilir.sütün olması için bol sıvı tüketmek ve dinlenmek çok önemli.ne kadar dinlenirsen beynin ve bedenin o kadar dinlenmiş olur ve sütün bol olur.malum bizde iki bebek ve dinlenmek mümkün değil.sütün azalması da kaçınılmaz birde stresten uzak durmalısın çok etkiliyor.

ne yersen ye ne içersen iç dinlenemedikten sonra süt yapmaz ancak kilo aldırır.bebeklerin maşallah alacağı kadar almıştır annesi.eminim sütünün yetmesi için elinden geleni yapıyorsundur.keşke sütümüz yetse iki bebeğe fazla fazla gelse de iki yıl emzirebilsek.:ssz:

sen ilk emzir sonra mama ver.birde kaynamış ılımış su da verebilirsin ben hep verdim .doğduklarında çay kaşığı ile ağzı pamukçuk olmasın diye veriyordum sonra rahatsızlanınca bebeklerim hemşire hastane de vermişti bi suluğu bitirmişlerdi ve ben o günden beri içebildikleri kadar verdim.hiç ihmal etmedim.şimdi kızım 120 cc yi bitiriyor maşallah ama oğlumun pek su ile arası yok ama arada yine bi 20 cc içiyor ona şükür :16:

aklına takılan ne soru olursa olsun her zaman yardımcı olurum ben olmasam da buradaki arkadaşlar da bilgilerini aktarırlar.

hayırlı bayramlar :21: yine fırsat bulursairerim malum bayram hazırlıklar , bayramlaşma ,gelen giden derken üç gündür uykusuz ve yorgun leyla gibi dolaşıyorum :9:

rota aşısı çok pahalı eşim veremem o kadar dyor yapamıycam malesef allah emanet artık suyu da içiyorlar 20 cc daha istiyorlar ama ben vermiyorum korkuyorum çok sudan pamukçuk oldular 1 aylııken çok kötüytü boğazına kadar gelmişti çok ağlamıştım keşke sana o zaman tecrübeni alsaydım:( pc olsa yandın sen o zaman 24 saat sana soru sorardım herhalde:) regl olammakta güzel yaa ama sezeryan dikişlerim acıyor hala çok zormuş o zaman dr gitmeme gerek yok sütüm biterse regl olurum bende belki senin dediğin gibi şimdilik bu kadar haftaya görüşürüz kaynanamda olunca yazıyorum görümcemin pc den öptüm bebişlerini.

tekrar slm canım allah razıolsun senden tek tek bütün sorularımı hiç üşenmemişsin teker teker yazmıssın tekrar teşekkür ederim sana sen nerde yasıyorsun? ben ist keşke burada olsaydın arkadaş olurduk insan kendi derdini anlayan biriyle konuşunca daha çok rahatlıyor gerçekten bebelak tan memnunun tamam değiştirmiycem o zaman hem fiyatıda 11 tl bez olarak ne kullanıyorsun ben pirima alıyorum doğduğu gunden beri çok şükür pişik olmadık bu arada benim diğer kızım memede inanızmaz kavga ediyor emmemek için bende biberona sağıyorum inan görsen 2dk löööpp çekiyor zaten topu topu 4 saatte 70 felan çıkıyo ama diğer kızım çok şkür emiyo ağlamıyo memede artık meme mama şeklinde gidiyoruz.6 ay mzirebilsem ii bu arad tam hatırladığım sen 3 buçuk aylıkkken ek gıdaya başlamıştık dimi ilk neyden ve kaç cc veriyordun mesela meyve suyu katı meyva sıkacagından sıkıp 4 aylık olunca kaç cc vermeliyim püre robotta yapma diyorsun cam rendeden geçirince topak topak olmazmı öyle sıvı oluyor kolay yutuyorlar.

Allah senden de razı olsun cipskolam bilgilerimi kendime saklicak değilim ya.tecrübeli anneler anne adaylarına yardım etmek ve birbirlimizle dertleşmek paylaşmak için buradayız.bildiklerimi seve seve paylaşır yardımcı olurum.

bebelac ın fiyatı da uygun ayrıca bebeklerin bağırsakalrını da yormuyor.prima kullanıyorum memnunum hem kokulu olması da hoşuma gidiyor ama madir de olsa prima bulamadığım da molfix kullanıyorum o da çok iyi ayrıca pişik olmuyor çiş kaka sızdırmıyor.

ya meme ucun küçük geliyordur birde çeneleri ancak gelişiyor çeneleri yoruluyor.benim kızımda bende çok zxorluk yaşadım çenesi küçüktü ve benim göğüste küçüktü aırken sinirlenip ağlıyordu ama zorla göğsümü çektire çektire verirdim ama oğlumda zorluk yaşamadım maşallah gözlerimin içine baka baka cuk cuk emiyordu :9:

evet ilk elma püresi ile başladım genelde elma suyu ile başlanıyormuş.ben şükür sorun yaşamadım.mamadan yoğurt yaptım verdim.birde ıhlamurlu bebe bisküvisi veriyordum doktorumuz onu kes kaşık mamasına başla dedi.bende sütlü pirinçli kaşık mamasına başladım.serelac kullanıyorum damaka tatlarına uydu yiyorlar ama önümüzdeki ay kaşık mamasını kesip akşam öğünümüzde çorba olacak.

ilk elma püresini verirken bir elmayı iki bebeğe yedirebildiğim kadar yedirdim .ilk zamanlar yeni tatlar tattıkları için iki üç kaşık yiyebilirler.zaten alıştıkça kaseyi bitiyorlar.iki bebeğe bir kase verdim hep.

topak topak olmaz bu bildiğimiz rende değil.bildiğin pütürlü bir tabak hem meyvenin suyu çıkıyor hem posası.sen sadece damarlarını ayırırsın.ben öyle yaptım cam rendeden geçirirken ip gibi damarları çıkardı ben ayırırdım.bu da suyuyla beraber oluyor o yüzden tadını ala ala yiyorlar.

rota aşısı çok pahalı eşim veremem o kadar dyor yapamıycam malesef allah emanet artık suyu da içiyorlar 20 cc daha istiyorlar ama ben vermiyorum korkuyorum çok sudan pamukçuk oldular 1 aylııken çok kötüytü boğazına kadar gelmişti çok ağlamıştım keşke sana o zaman tecrübeni alsaydım:( pc olsa yandın sen o zaman 24 saat sana soru sorardım herhalde:) regl olammakta güzel yaa ama sezeryan dikişlerim acıyor hala çok zormuş o zaman dr gitmeme gerek yok sütüm biterse regl olurum bende belki senin dediğin gibi şimdilik bu kadar haftaya görüşürüz kaynanamda olunca yazıyorum görümcemin pc den öptüm bebişlerini.

çok su içmenin pamukçuk yaptığını bilmiyordum ben ilk doğduklarında çay kaşığı ile verdim maksat ağızlarındaki süt ve mama kalıntıları gitsin diye.daha sonra enfeksiondan dolayı hastanede yattığımızda 25 günlüklerdi.hemşire verdi bi küçük suluk iki bebeğime de deli gibi içtiler ve hemşire susuz bırakmışsın bebekleri hiç su vermiyor musun bundan sonra su ver dedi.o da bana ders oldu öyle bebeklerimi kana kana su içtiklerini görünce artık içebildikleri kadar verdim ama mama ile suyu ayırt etmeleri gerek.eğer su içip mama yemiyorlar sa suyu mamadan bir saat sonra ver.

pamukçuk için mikostatin öneriririm.

hiç sorun değil canım ne kadar bilgim tecrübelerim varsa paylaşırım.çünkü ilk zamanlar hem lohusalık ,hem iki bebek ,uykusuzluk insanın elini ayağını birbirine doluyor.insanın tecrübeli birilerinden yardım alması çok önemli.

ben birde bazı sorunlardan lohusalık sendromuna girdim mutluluğu bile yaşayamadım.evime geldim oh şükür dedim bu sefer bebeklerim enfeksiyon geçirdiler vitaminden ishal oldular birde mama değişikliği malesef enf. olmuşlardı benim psikoloji iyice bitti.haketmediğim üzüldüğüm o kadar çok şey oldu ki bir hafta bebeklerime annem baktı ben yataktan çıkmadım yemek yiyemedim.bebeklerimle ilgilenmedim.

sonra psikiyatrik tedavi gördüm atlattım ama iki yıl sürüyor diyorlar öyle kırk çıkana kadar değilmiş.bir sitede okumuştum.

çok şükür yoluna girdi.birde stresten reflü olmuştum ilaç tedavisi görüyorum ama çok şükür iyiyim.gerçekten strestenmiş.şimdi çok çok iyiyim.allah bir daha yaşatmasın ama üzüldüğümde hemen midem mahvoluyor boğazıma kadar yanıyorum.

o yüzden ne zaman aklına takılan bir soru olursa girdiğim günler okur cvplarım.özelime de msj atabilirsin.ben olmasam bu başlıktaki diğer tecrübeli ikiz anneleri de yardımcı olurlar.sen yeterki doğru ve bilinçli olarak sorunsuz bir şekilde bebeklerini elden ayaktan çıkacağı döneme kadar götür.zaten bebekler 5 -6 aylık olduklarında elden ayaktan çıkıyorlar sürünüyorlar kendi kendilerine dönüyorlar çığlıklar atıyorlar mama ve alt değiştirme dışında anneye pek yük kalmıyor.

bazen kendi kendilerine uyuyorlar bile.önemli olan senin düzeni oturtabilmen.sen yere pike yada bir yorgan ser.bebeklerini koy kendi kendilerini oynasınlar dönsünler.koltuklara falan koyma kaya kaya hareket edebilecekleri bir dönem olduğu için düşme tehlikesi olabilir.

şunu da ekleyim elma dışında armut ,kayısı ,nektarin ve bazı mevsim meyvelerinden de verdim.kayısı ve nektarin oğlumda alerji yaptı.

sende yedirdiğin her yiyeceği takip et.yedir iki gün bekle bi sorun yoksa yedir.ancak o şekilde hangisinin dokunduğunu anlarsın.

ayrıca armut püresi bağırsaklar için iyiymi.geçen kontrlümüz de doktorumuz kabızlık için armur püresi dedi.zaten veriyordum ama aklımın bi köşesinde duruyor.

Son düzenleme:
Back