• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

tahmin edebiliyorum canım neler yaşadığını..maşallah artık kapıdan çıkınca bile çığlığı basıyolar ya afacanlar.çamaşırı yine 1 buçuk saat gecikmeyle asmıssın .benimki daha beter.ben inanmassın sabah kahvaltı bulaşığı dahil hepsini akşama doğru 4 te makineye doldurabildim düşün artık.bide bebeklere ek gıda yapıyoruz Allah mutfak savaş alanı gibi oluyo.ağlamaya başladıkları için hiçbirini toplayamıyosun.yanımada getirmedim bu sefer.aslında yanıma getirseydim dururlardı.

canım kusura bakma ben seni hatırlayamadım.ama düşük yapmana çok üzüldüm inan.hayırlısı böyleymiş senin için.belki doğsalar bir sağlık sorunları olacaktı.hayırlısını versin Allah senin için.inşallah sen ve senin gibi isteyen herkese versin Allah.çok zor bakımı ama bir o kadar da eğlenceli ikizler.kendimi gerçekten çok şanslı hissediyorum.Allahıma ne kadar şükretsek azdır.çok zorlu bir süreç çoğul hamilelik dönemi bazıları sonu güzel bitiyor bazısı sonunu getiremiyor Allahımın yazgısı.eğer hamile kalırsan buraya da yaz mutlaka tek hemilelik bile olsa.

ya sorma zeynepppp bulaşıkları da öyle eşim evde olursa makinayı doldurup boşaltabiliyorum.aynen kapıdan çıktığım anda kız çığlık atıyor geri bakıyorum gülüyor öyle oyuncular ki parmağında oynatmaya başladılar:52:

zaten ek gıda hazırlamaktan yoğurtdu , çorbası , püresi en son bizim yemek faslı başlıyor.bazen kahvaltım 11 i buluyor :53:

inşallah...ben de sizlerle yazışmak isterim...zaten bu sene benim için zor bir sene olacak...ben sınıf öğretmeniyim ama ne yazık kı eş durumu atamam olmadı bu sene ne yazık kı eşimle ayrıyız...beş senelik evliliğimizde ilk kez ayrı kalacağız o gaziantepte olacak...ben se malatyaya yakın bir köyde görev yapacağım...o yüzden bizim için zor olacak...Allah kimseyi eşinden ayırmasın...umarım sık sık görüşürüz bu arada benim ismim ipek nıckimden anlamışsındır, 999 aydınlıyım(plakası 09) neyse kendine iyi bak görüşmek dileği ile...

inşallah...ben de sizlerle yazışmak isterim...zaten bu sene benim için zor bir sene olacak...ben sınıf öğretmeniyim ama ne yazık kı eş durumu atamam olmadı bu sene ne yazık kı eşimle ayrıyız...beş senelik evliliğimizde ilk kez ayrı kalacağız o gaziantepte olacak...ben se malatyaya yakın bir köyde görev yapacağım...o yüzden bizim için zor olacak...Allah kimseyi eşinden ayırmasın...umarım sık sık görüşürüz bu arada benim ismim ipek nıckimden anlamışsındır, 999 aydınlıyım(plakası 09) neyse kendine iyi bak görüşmek dileği ile...

bu çok zor işte.ben bile eşim göreve gittiğinde dayanamıyorum.rabbim sabrını versin inşallah.keşke bi çözüm bulsalar artık.amin.

memnun oldum.bende izmirliyim hemşehriyiz :):):)

ya izmirlisin demek benim eşimde izmirli karşıyakalı kayınvalidemler karşıyakada gazi lisesine yakın oturuyorlar,bende aydınlıyım ama ailem kuşadasında yaşıyor...o yüzden tatillerimiz sık sık izmir kuşadası arasında geçiyor ama ben çok severim izmiri...tabi kuşadasınıda...

uhde sen nasılsın?bebeklerin nasıl ?sünnet hakkında ne düşünüyorsun?

ben çok heyecanlıyım inşallah sorunsuz bir şekilde atlatırız
çok şükür en son dr. faslından sonra ben daha rahatlamış durumdayım bebişlerimde haylazlıklarına devam ediyolar hiç aksatmadan onlar iyi olsunda ben razıyım yaramazlıklarına...
sünnet işini ben doğduğu gün yaptırmayı çok istemiştim ama eşim ve k.v.olmaz diye tutturdular bir türlü ikna edemedim şimdi ise ne k.v. var nede koca oğlum benim kararıma bağlı aslında şimdi ise biliyosun gözlerinde problem çıktı onun için dr. baya gittik geldik korktu huyu falanda ondan dolayı değişti birazcık göz sendromunu atlatsın korkularını yensin en kısa zamanda düşünüyorum çokda iyi olacak biliyorum yanlız şimdide tam emekleme dönemi dönmeleri yerlerinde durmuyolar acaba sünnet oldugunda canı yanarmı?? iyi olacak derken kötüye gidermiyiz bilemedim ki onu kısmet tabiiki belkide kurban bayramında memleketime gidecegim orda kestiriveririm bakalım kısmet ne zamana gösterecek...
herkese merhaba sizlerle aynı dönem hamile kaldım ama ne yazık kı ikiz
gebeliğim düşük ile sonuçlandı...ama sizleri hep takip ettim bir süre bu siteye girmeye cesaret edemedim ama hepinizin bebeklerinin sağlıklı olması çok mutluluk verici...melitta bebeklerinin ismi ne?elif ve ege düşünüyordun neye karar verdiniz?zeynep senin oğulların çok tatlı...uhde ada ve kumsal...çok güzel isimler...benim düşüğümün üzerinden 13 ay geçti artık korunma süresi bitti bakalım bekliyoruz...hepinize kolay gelsin...ama ne kadar şanslı olduğunuzu hiç unutmayın...
tşk.ederim canım eşim ve ben deniz tutkunuyuz ondan dolayı bu isimleri koyduk...inş. yeniden ikizlerine hamile kalırsın ve burda yeniden yazışırız ..
[/QUOTE]

tşk.ederim canım eşim ve ben deniz tutkunuyuz ondan dolayı bu isimleri koyduk...inş. yeniden ikizlerine hamile kalırsın ve burda yeniden yazışırız ..

gerçekten çok güzel isimleri uhdecim adlarıyla yaşasınlar.sorma bende acayip deniz tutkunuyum ya.şimdi bir tatil kesiminde oısaydım keşke. :10: dün akşam televizyon izliyorduk eşimle, kadının biri diyorki ben aklıma ne gelirse hemen oraya giderim falan.eşimde diyo benimde aklıma antalya geldi hadi gidelim.tabi ben hemen hadi hadi gidelim diyorum.:1: .tabi o kadar cesaretli değiliz yine kaldık.gitmesi sorun değil de bu yaramazlar durmazlar.zaten su yoruyo insanı bide bebişler de yoruyo.artık pestilim çıkar heralde. :37:

Son düzenleme:
kaç aylık oldu bebişlerin? Allah yardımcın olsun inşallah...

canım inşallah 5 aylık olacaklar 1 hafta sonra artık bende ek gıdalara başlamayı düşünüyorum ama sabah kahvaltıyla başlayayım dedim ancak işe başladım ek gıdalara geçme süreci daha zor olacak sanırım doğru dürüst ilgilenemiyorum şimdi bebişlerimle hayırlısı her şeyin Rabbim hepimizin yardımcısı olsun hem fiziki hem de psikolojik olarak sağlam tutsun bebişlerimiz için inşallah

hepatit b ve panomögok aşısı idi ama doktorumuz yüklenmeye gerek yok aşıları bitiyor zaten.hepatit b yi vuralım diğerini önümüzdeki ay vuralım dedi.bizde olur dedik.

inşallah görürüz rabbim ömür verirse :) ilk okula başladığı günleri yazar paylaşırız inşallah :)

evet 6 aylık aşı.bizim aşı günleri sarktı çünkü doktor hergün olmuyor burada malesef sürekli doktor bulamıyoruz.günleri oluyor.o günü de bulunca sarkıyor aşı günleri malesef.bizim bi tane vurunca ateşi olmadı ama akşam huysuzlardı ateşleri yoktu ama bi tatlı kaşığı verdim yine de ağrıları vardır belki diye .

rabbim evlatlarımıza sağlık versin.onlara birşey olmasın inşallah.hasta oldukları zaman içim gidiyor mama yemedikleri zaman bile üzülüyorum hastalıklarını düşünemiyorum bile :(

çok haklısın.susmaktan ve iyi niyettten ben kafayı yedim.erkekten ziyade kayınvalide ve ekibinin kapasitesi belli.at gözlüklerini bile isteye çıkarmıyorlar.sanki zamanında onlar anne olmamaışta bunları yaşamamış.aayy bide benim kayınvalidem iyiydi dememz mi?ondan mı zaamnında veryansın etmiş diye söylemek vardı ama diyorum ya laf anlatamazsın.mahçup ta etmek istemiyorum utanmasınlar diye ama zaten utanacak yüzleri var mıdır artık orası da muamma.

gözün aydın serapp bebeklerin nasıl?sen nasılsın ?

tşk ederim cıanm iyiler çok şükür ama oğluşum biraz iştahsız pek yemiyor iyice süzüldü sürekli dönüp yerde ne varsa ağzına almaya çalııyor acaba dişimi kışınıyor diyorum ama daha öyle bi belirti yok gibi ama bakalım hayırlısı sen nasılsın canım girip bakıyorum yazamasamda takip ediyorum bebişlerinde iyi inşallah

elif azra ve furkan ege güzel isimlermiş...umarım sağlıkla büyürler...ben de iyiyim korunmayı atlatalı 6 ay kadar oluyor bakalım hayırlısı...ikizler benim ikinci gebeliğimdi,...ilk gebeliğimde 18 haftalıkken sona erdi oğlum karnımda ölmüş fark edince beni zehirlemesin diye hemen aldılar...yaklaşık 8 ay sonra da ikizlerime hamile kaldım onlarıda 9 haftalıkken kaybettim zor hem de çok ama hayat devam ediyor...elif ve ege isimleri ise benim koymayı düsündüğüm isimlerdendi ikizlerim bir kız bir erkek olsaydı elif ada ve ömer ege olacaktı hayırlısı diyelim bebişlerinin totişleri çok tatlı:)):1:...allah bağışlasın...umarım ben de hayırlı haberler veririm bir gün...

ne zor günler geçirmişsinz :( çok geçmiş olsun

umarım siz de en kısa sürede bebişinize kavuşursunuz

gerçekten çok güzel isimleri uhdecim adlarıyla yaşasınlar.sorma bende acayip deniz tutkunuyum ya.şimdi bir tatil kesiminde oısaydım keşke. :10: dün akşam televizyon izliyorduk eşimle, kadının biri diyorki ben aklıma ne gelirse hemen oraya giderim falan.eşimde diyo benimde aklıma antalya geldi hadi gidelim.tabi ben hemen hadi hadi gidelim diyorum.:1: .tabi o kadar cesaretli değiliz yine kaldık.gitmesi sorun değil de bu yaramazlar durmazlar.zaten su yoruyo insanı bide bebişler de yoruyo.artık pestilim çıkar heralde. :37:

tşk.ederim canım aminn..ben gittim bebeklerimle Alanyaya kız kardeşim gitmişti yanlarına kaçtım bebeklerimle denize girdik beraber zaten suyu çok seviyolar denizden çıkmak istemediler nasıl bağırıyolar çıkmayalım diyee eşşeklerr zaten onlarla oynayacagım diye zaman nasıl geçti anlamadımki ama gerçekten zor oldu benim için yanlız değildim yardımcım kızkardeşim annem falan varlardı ama yinede yorucu oldu inanki arada bir kaçmak gerekiyor aslında neyse önümüzdeki yaza Allah izin verirse iyice büyümüş olacaklar ellerinden tutar giderizzz kuzularımızla... bende çok isterdim inanki tatil yerinde hergün deniz kokusu alarak yaşam sürmeyi ama gel görki dört dağın ortasına geldim oturdum oyyy kii oyyy halime :))

ya izmirlisin demek benim eşimde izmirli karşıyakalı kayınvalidemler karşıyakada gazi lisesine yakın oturuyorlar,bende aydınlıyım ama ailem kuşadasında yaşıyor...o yüzden tatillerimiz sık sık izmir kuşadası arasında geçiyor ama ben çok severim izmiri...tabi kuşadasınıda...

izmir güzel çok özledim memleketimi.hiçbir yer malesef tutmuyor yerini.bülbülü altın kafese koymuşlar vatanımda vatanım demiş.
vapur ile karşıyaka ya geçmeyi özledim.kemeraltında dolaşmayı özledim.inciraltı nda gezmeyi eğlenmeyi özledim.teleferiğe binmeyi özledim.

özdere de denize girmeyi özledim.konakta yorulduğumda dinlenmeyi etrafı izlemeyi özledim.

çok şeyi özledim.oradayken memleketimin kıymetini hiç bilememişim.

canım inşallah 5 aylık olacaklar 1 hafta sonra artık bende ek gıdalara başlamayı düşünüyorum ama sabah kahvaltıyla başlayayım dedim ancak işe başladım ek gıdalara geçme süreci daha zor olacak sanırım doğru dürüst ilgilenemiyorum şimdi bebişlerimle hayırlısı her şeyin Rabbim hepimizin yardımcısı olsun hem fiziki hem de psikolojik olarak sağlam tutsun bebişlerimiz için inşallah

tşk ederim cıanm iyiler çok şükür ama oğluşum biraz iştahsız pek yemiyor iyice süzüldü sürekli dönüp yerde ne varsa ağzına almaya çalııyor acaba dişimi kışınıyor diyorum ama daha öyle bi belirti yok gibi ama bakalım hayırlısı sen nasılsın canım girip bakıyorum yazamasamda takip ediyorum bebişlerinde iyi inşallah

dişleri kaşınıyordur.benim oğlumda öyleydi bi ara malesef ağzına herşeyi götürdüğü için boğazı kızarmıştı ama önemsizdi.doktor kontrlünde öğrenmiştim.o yüzden de iştahı olmayabiliyor.

çok şükür en son dr. faslından sonra ben daha rahatlamış durumdayım bebişlerimde haylazlıklarına devam ediyolar hiç aksatmadan onlar iyi olsunda ben razıyım yaramazlıklarına...
sünnet işini ben doğduğu gün yaptırmayı çok istemiştim ama eşim ve k.v.olmaz diye tutturdular bir türlü ikna edemedim şimdi ise ne k.v. var nede koca oğlum benim kararıma bağlı aslında şimdi ise biliyosun gözlerinde problem çıktı onun için dr. baya gittik geldik korktu huyu falanda ondan dolayı değişti birazcık göz sendromunu atlatsın korkularını yensin en kısa zamanda düşünüyorum çokda iyi olacak biliyorum yanlız şimdide tam emekleme dönemi dönmeleri yerlerinde durmuyolar acaba sünnet oldugunda canı yanarmı?? iyi olacak derken kötüye gidermiyiz bilemedim ki onu kısmet tabiiki belkide kurban bayramında memleketime gidecegim orda kestiriveririm bakalım kısmet ne zamana gösterecek...

[/QUOTE]

yanmıyormuş.sadece çiş yaparken haliyle sünnetli yeri yakıyormuş o kadar.ilk gün mızmız olyorlarmış.sora alışıyorlarmış.bizim burada bir komşu var onun yeğenini yapmışlar 6 aylıkken maşallah oğlan yerinde duramıyor :52:

kızlar nasılsınız?bana yardımcı olur musunz?

ben şu anda 49 kiloyum ve gitgide zayıflıyorum.kilo almak için napabilirim?

biliyorsunuz yaklaşık 3 aydır da reflü hastası oldum.ilaç tedavisi görüyorum hala.iki hafta sonra kontrolüm var.doktorum değerlerin normal böyle de güzel dedi fakat korkmaya başladım zayıflık hastalığına yakalanacağım diye.
gebelikten önce 50 kiloydum.şimdi 49 kg.hergün gram gram eriyorum.

bana yardımcı olur musunz?sizlerin kilosu ne alemde ?

özellikle bebeklerine yalnız bakan anneler ,reflü olan anneler cvp verirse sevinirim.onun dışında kg veren annelerde cvp yazsınlar.

şimdiden teşekkür ederim.

biliyorsunuz yaklaşık 3 aydır da reflü hastası oldum.ilaç tedavisi görüyorum hala.iki hafta sonra kontrolüm var.doktorum değerlerin normal böyle de güzel dedi fakat korkmaya başladım zayıflık hastalığına yakalanacağım diye.

özellikle bebeklerine yalnız bakan anneler ,reflü olan anneler cvp verirse sevinirim.onun dışında kg veren annelerde cvp yazsınlar.

Hayatımda hiç böle bı sorunum olmadı, sunu yaptım bana yaradı diyemem ama bunu için özel mamalar olduğunu biliyorum, hem yemeğine karistirabiliyosun hem de ayrıca yiyebiliyosun, tek yenilenlerin aromalarida genelde meyveli ya da vanilyali oluyomusum, eczanelerde satılıyor diye biliyorum...

bende hamile kalmadan önce 53 kiloydum, şu anda 51-52 civarı oluyor kilom. ama ben emziriyorum bebişlerimi. süt vermek kilo aldırmıyormuş annelerde. sen sütten kesmiştin sanırım. hamur işi çok yersen belki alabilirsin. acil şifalar...

canım yaa sende mi ben gibi eridin bende 48,49 arasında gidip geliyorum inan kilo alamıyorum hoş önceki kilom 45 idi ama inş. o kadar düşmem ne yapılacagına gelince bende bilmiyorum canım :((

ay ne güzel ya bende zayıf olmak isyorum.canım gece yatmadan önce yemek ye o çok kilo yapıyor.ben evlendikten sonra mesela bu yüzden kilo aldım.akşam 6 da akşam yemeği yiyoruz.sonra 9 da çayla mutlaka bişeyler yaptırıyo eşim tost falan..buda mağlesef kilo yapıyor.o yanımda yerken bende duramıyorum yiyorum offfff ya.

canım yaa sende mi ben gibi eridin bende 48,49 arasında gidip geliyorum inan kilo alamıyorum hoş önceki kilom 45 idi ama inş. o kadar düşmem ne yapılacagına gelince bende bilmiyorum canım :((

sende mi zayıfsın canım ya bende kilo vermek istiyorum veremiyorum.ama tabi 50 değilde 55 olmak istiyorum.evlendiğimde 50 kiloydum ve gözlerimin altı falan çökmüştü çok çirkin olmuştum. :1: bana çok zayıflık yakışmıyor.55 benim için iyi de nasıl vericem işte.

ay ne güzel ya bende zayıf olmak isyorum.canım gece yatmadan önce yemek ye o çok kilo yapıyor.ben evlendikten sonra mesela bu yüzden kilo aldım.akşam 6 da akşam yemeği yiyoruz.sonra 9 da çayla mutlaka bişeyler yaptırıyo eşim tost falan..buda mağlesef kilo yapıyor.o yanımda yerken bende duramıyorum yiyorum offfff ya.

sende mi zayıfsın canım ya bende kilo vermek istiyorum veremiyorum.ama tabi 50 değilde 55 olmak istiyorum.evlendiğimde 50 kiloydum ve gözlerimin altı falan çökmüştü çok çirkin olmuştum. :1: bana çok zayıflık yakışmıyor.55 benim için iyi de nasıl vericem işte.

evet maalesef bende zayıfım canım benimde ideal kilom 55 aslında ama gel görki alamıyorum hamilelikte ne güzel almıştım şimdi kalmadı hiçbir şey üstelik hiç uğraşmadımda vermek için ama nafile olmuyor işte..bünyeden kaynaklı sanırım bilemedim ki...
yatmadan önce yemek yemeyi geçtim ben gece kalkıp makarna yapıp üstelik ekmekle yiyodum sonrada yatıyodum kilo alayım diye o bile kar etmedi bana valla inş. bir gün bizde Melitta ile kilo problemini aşarız ideal kilomuzda kalırız kimbilir olmaz diye birşey belki bir gün oluverir :9::9::9::9::9:

evet maalesef bende zayıfım canım benimde ideal kilom 55 aslında ama gel görki alamıyorum hamilelikte ne güzel almıştım şimdi kalmadı hiçbir şey üstelik hiç uğraşmadımda vermek için ama nafile olmuyor işte..bünyeden kaynaklı sanırım bilemedim ki...
yatmadan önce yemek yemeyi geçtim ben gece kalkıp makarna yapıp üstelik ekmekle yiyodum sonrada yatıyodum kilo alayım diye o bile kar etmedi bana valla inş. bir gün bizde Melitta ile kilo problemini aşarız ideal kilomuzda kalırız kimbilir olmaz diye birşey belki bir gün oluverir :9::9::9::9::9:

evet bünyeyle alakalı gerçekten.sen hamilelikten öncede mi zayıftın yoksa doğumdan sonramı bu kadar zayıfladın.
makarnayla ekmekde mi kilo yapmadı.. :1: hiç doktora gittinmi peki.
benimde vermem gereken 7 8 kilom var ve o öyle kaldı doğumdan sonra.62 63 arası gidiyorum.hayatımda hiç bu kadar kilolu olmamıştım.çok moralim bozuluyor.hiç bir kıyafetim olmuyo.bikaç büyük beden aldım mecbur.

İmrendim melitta cığım ne güzel bir derdin var senin öyle darısı başıma :O)
kız 50 kilo sayılırsın benim yarımdan da az :O)
boyun kaç orantın çok mu kötü çok mu zayıfsın dert edecek kadar?
hani 34-36 beden falansan dert etme bence sonuçta reflün var şimdilik onu bir atlat belki toparlarsın ama senin derdini sevdim ben kızma sakın kilo almak gibi bir derdim olacak mı bir gün çok merak ediyorum inşAllah bir gün derim ki bak melitta nın derdini kendine istemiştin işte oldu :O)

Şaka şaka ama eğer sağlık problemi yaratmıyorsa bence çok dert etme obez olmaktan sa incecik olmak daha iyidir canım benim...

her kes derde kendi penceresinden bakarmış...

evet bünyeyle alakalı gerçekten.sen hamilelikten öncede mi zayıftın yoksa doğumdan sonramı bu kadar zayıfladın.
makarnayla ekmekde mi kilo yapmadı.. :1: hiç doktora gittinmi peki.
benimde vermem gereken 7 8 kilom var ve o öyle kaldı doğumdan sonra.62 63 arası gidiyorum.hayatımda hiç bu kadar kilolu olmamıştım.çok moralim bozuluyor.hiç bir kıyafetim olmuyo.bikaç büyük beden aldım mecbur.

Zeynepcim, benim ilk doğumumda aldığım 18 kilonun sadece 9u doğumda gitmişti, 9u bana yadigar kaldi, ne yaptım ne ettimse gitmedi, tam bir sene sonra durup dururken her ay 1 kilo vermeye başladım (bu arada emziriyorum diye acayip yemeye devam ediyorum, hersey kendiliğinden oluyor) doktora bile gittim, noluyo bana diye, vücut kendini korumaya almış, depo yapmış, artık senin yeme düzeninin bu olduguna ikna olup depoyu yok etmeye karar vermiş dedi...ne sacmaliyo bu adam ya sanki üçüncü bı kisiden bahsediyoruz falan demiştim ama zamanla mantığıma tam oturmasada ikna oluyorum sanki...eskiden az yerdim 52-54 kiloydum, simdi o zamanın iki katı yiyorum yine 52-54 kilo arasında gidip geliyorum, belki seninde metebolizma hızın kendini yeniden ayarlar, benim gibi evrim geçiriyor olabilirsin...çünkü dogum sonrası bütün arkadaslarım çatır çatır kilo verirken bı ben bu kadar direnmistim

Back