• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

evet canım yaa oğluma birşey olunca çok çabuk tepki veriyorum telaşlanıyorum amin canım Allahım hiç birimizi evladımızla sınamasın çok zormuşş...çok çok geçmiş olsun oğluşuna inş.tamamen geçmiştir problemi canım..
eşimle ilgili ise bebeklerimin hatrına bir şans daha bunu nasıl değerlendirecek görecegim inş. herşey normale döner artık hakkımzıda hayırlısı ne ise o olsun....

Cok şükür canım bı sorunumuz yok simdi, rutin yıllık kontrollere gidiyoruz sadece...

Benimde ilk doğumumdan sonra benden ziyade esimin ve kayınvalidemin geçirdiği bı logusalik donemi olmuştu, bende 6 ay sabredip sonra ikisine de rest çekmiştim...insanın basına ne geliyorsa iyi niyetinden, susmaktan geliyor zaten...sizin sorununuz ne tam olarak bilemiyorum ama karşındakinin sonuçta bı erkek olduğunu unutma, kapasite belli yani:) önemli olan çabalaması. Herseye kuzular için katlaniliyor zaten, inşallah sizde orta yolu bulabilirsiniz:)

presnlerım

babanneme olsun dedeme olsun kısmına bayıldım gulmekten

duysalar sen ogretıyosun sanırlar
benımkıde elındekı pıs degınce hayır babannem pis diyor bende oglum oyle denır mı hıc o senın babannen dıyorum
duysa gelın ogretıyor der:27:

presnlerım

babanneme olsun dedeme olsun kısmına bayıldım gulmekten

duysalar sen ogretıyosun sanırlar
benımkıde elındekı pıs degınce hayır babannem pis diyor bende oglum oyle denır mı hıc o senın babannen dıyorum
duysa gelın ogretıyor der:27:

:) öyle valla...zaten öğretsen bu kadar diyemezler, cocuk deyip gecmiyceksin, herseyin farkindalar, karşıdan alıyorlar elektriği onlar...

Cok şükür canım bı sorunumuz yok simdi, rutin yıllık kontrollere gidiyoruz sadece...

Benimde ilk doğumumdan sonra benden ziyade esimin ve kayınvalidemin geçirdiği bı logusalik donemi olmuştu, bende 6 ay sabredip sonra ikisine de rest çekmiştim...insanın basına ne geliyorsa iyi niyetinden, susmaktan geliyor zaten...sizin sorununuz ne tam olarak bilemiyorum ama karşındakinin sonuçta bı erkek olduğunu unutma, kapasite belli yani:) önemli olan çabalaması. Herseye kuzular için katlaniliyor zaten, inşallah sizde orta yolu bulabilirsiniz:)
vallahi haklısın iyi niyetimizden zaten bu durumdayız, inanki bu erkeklerin kapasitesi nerde pislik var ona çok güzel çalışıyor ama evine yuvasına eşine ve çocuklara gelince belli kapasite oluyor vallahi inanmıyorum herşeyi bile bile yapıyolar bunlar öküz yada kütük falan olduklarından değil çokda güzel farkındalar herşeyinde bizi salak yerine koyuyolar ona yanıyorum hoş bizlerde görme istediğimizi görüyoruz aslında neyin ne oldugunun çok iyi farkındayız bakma işte geçim diyoruz, yuva diyoruz aman bebekler diyorum kabulleniyoruz bazı şeyleri canım, doğru diyosun herşey kuzularımız için onlar olmasa herşey çok farklı olurdu hakkımızda hayırlsıı olsunn Allahım ne verirse en güzelini verir...
uhde

çok geçmiş olsun..

canım çok çok sağol tşk.ederimmm

çok sağol canım yaa inan ister istemez tedirgin oluyor ondan başka birşey düşünemez hale geliyosun. hastaneye gitmedik canım özel muayehanesine gittik Prof.dr.Emin Cumhur ŞENER beye çok ilgilendi sağolsun bebeklerde göz dalında uzman bir dr.hangi hastanede görev yapıyor yada yapmıyomu bilmiyorum onu canım..
benim bebekler zamanında doğdular canım küveze falan girmediler onla alakalı değilmiş bebeklerde göz sinirleri 2 yaşına kadar ancak oluşuyomuş bizimki biraz yavaş ilerliyo ondan kaynaklı olabilir dedi zamanla geçecegini ilaca bile gerek görmediğini söyledi ki başka hastanede dr. cerrahi müdahele olur diyolardı çok şükür gerekli görmedi dr. çok şükür geçer dedi 6 ay sonra yenden kontrole gidecegiz bakalım inş. geçmiş olur o zamana kadar.ben 3 aylıkken farketmiştim ogünden bu yana bile gözle görülür düzelme vardı zaten inş. iyi olacak herşey...
bende duymuştum bebeklerde üfürüm oluyor diye ve yiğenimdede vardı eko falan çekildi 6 ay içerisinde kapanır demişelrdi doğrua o süreç içerisinde kapanmıştı yiğeniminki. çok şükrü sizdede çıkmamış birşey Allah esirgesin yavrularımızın hastalıktan kötülüklerden inan zormuş yahuu...
ben yaptırmıştım 6 aya girdiklerinde...canım gitmeden 1 saat evvel ateş düşürücü şurup içir gelincede 1 saat sonra içir Allahın izniyle ateşi falan olmuyor ben bütün aşılarımızda öyle yaptım çok şükür ateşimiz falan olmadı gayette rahat geçirdiler.
eşimle ilgilide artık ona bağlı herşey zaman içerisinde görecegiz nasıl olacak kısmet herşey...

özelemi gittiniz anladım canım.iyi yapmıssın özele gitmekle.insanın içi daha da rahatlıyor.hiç olmassa asistan doktor değil işinin ehli.
çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda tamamiyle düzelir oğluşun.
bizimde aşılarımız yapıldı.gitmeden ateş düşürücü verdim ama gelince vermedim.gece ateşi çıktı bir oğlumun.biraz uykusuz bir gece geçirdik.37.7 e kadar çıktı.şimdi yok bakalım.bir daha çıkmaz inşallah.mamasınıda yemiyor geceden beri oğlum.oyuyolar bakalım şimdi.

Son düzenleme:
özelemi gittiniz anladım canım.iyi yapmıssın özele gitmekle.insanın içi daha da rahatlıyor.hiç olmassa asistan doktor değil işinin ehli.
çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda tamamiyle düzelir oğluşun.
bizimde aşılarımız yapıldı.gitmeden ateş düşürücü verdim ama gelince vermedim.gece ateşi çıktı bir oğlumun.biraz uykusuz bir gece geçirdik.37.7 e kadar çıktı.şimdi yok bakalım.bir daha çıkmaz inşallah.mamasınıda yemiyor geceden beri oğlum.oyuyolar bakalım şimdi.

özele gitmesem inan içim rahat etmeyecekti rahatladım en azından inş. bakalım zamanla ne olacak durumumuz...
geçmiş olsun canım neyse geceyi atlatmışınız inş. bugün bir problem çıkmaz rahatlar yavrun.belki aşının etkisinden dolayı yemiyodur inş. düzelir canım bugün...

günaydın kızlar kimse yok sanırım ben de işe başladım bakalım hayırlısı nasıl olacak

Allah kolaylık versin inan bende işe başladığım ilk günlerde aklım hep onlarda kalıyodu gerçi halende öyle ama biz çalışanlar için yapılacak başka birşey yokki keşke sürekli yanlarında olupta her anlarına şahit olabilsek yavrularımızın hayat işte istediğin olmuyor ki sürekli, alışıyosun zamanla hem iş temposuna hemde evdeki bıcırıklarla uğraşmaya Allah yardımcımız olsun...

Allah kolaylık versin inan bende işe başladığım ilk günlerde aklım hep onlarda kalıyodu gerçi halende öyle ama biz çalışanlar için yapılacak başka birşey yokki keşke sürekli yanlarında olupta her anlarına şahit olabilsek yavrularımızın hayat işte istediğin olmuyor ki sürekli, alışıyosun zamanla hem iş temposuna hemde evdeki bıcırıklarla uğraşmaya Allah yardımcımız olsun...

evet çok zor havalar da sıcak gidip gelmek daha zor oluyo koştur koştur bi de süt sağma meselesi var çok zor oluyor

merhaba kızlar nasılsınız?kaç gündür giremedim nete.bebeklerim iyice hareketlendi ve mızmızlanmaya başalar.

en fenası da oğlum artık babasını tanıyor sürekli babasının peşinden ağlıyor ve sevmesini istiyor.oyunu bıraktığında yada ilgilenmediğinde ağlıyor.dün akşam babasını baya bi yordu.kızım ise bensiz duramıyor.bugün güne geç başladım malesef.sabah 10 serilmeye hazır çamaşırlar saat 11:30 serdim :52: yemeğimi de daha yarım saat oldu ocağa koyalı.

şimdi geçmişi okuyacağım :)

merhaba kızlar birkaç gündür yoktum yeni gelen arkdaşlar olmuş hoşgeldiniz Allahım hepimizin bebeklerine sağlık sıhhat versin Rabbim bizlere bağışlasın onları..
Ankaraya gittik çok şükür oğlumun gözlerinde ve beyninde korkulacak birşey çıkmadı zamanla düzelecegini söyledi dr. 6 ay sonrada kontrole gidecegiz o kadar rahatladım ki anlatamam Allahım kimseye hastalık vermesin çok zor ....
eşime gelince çok değişmiş bana karşı değişimini çok önemsemiyorum ama bebeklere olan ilgisi alakası hoşuma gidiyor ona belli etmiyorum tabiiki birkaç gün daha kalıp gidecek bu süreçte bakalım neler nasıl değişecek verdiği sözleri tutacakmı uzun bir süre ayrı yaşayacagız bu süre zarfı ona neler katacak,yada benden neler götürecek bilemiyorum şimdilik, onun ve benim tek bildiğimiz şey bu son şansı oldugu bebekler için yanımda bulunacagı ilerki zamanlarda ufacık bir hatasında herşeyin bitecegi inş. doğru bir karar vermişimdir. inş. pişman olmam yeniden bebeklerimin mutluluğu için herşeye değer diye düşünüyorum hayırlısı olsun artık....

Melitta canım aşıdan bahsetmişinizde ne aşısı bu bitti bizim aşılarımız 1 yaşına kadar yok zaten merak ettimmm..
okul çağlarını görebilecekmiyiz inş. o günleride burdan yazar gülerizzz ....

hepatit b ve panomögok aşısı idi ama doktorumuz yüklenmeye gerek yok aşıları bitiyor zaten.hepatit b yi vuralım diğerini önümüzdeki ay vuralım dedi.bizde olur dedik.

inşallah görürüz rabbim ömür verirse :) ilk okula başladığı günleri yazar paylaşırız inşallah :)

görünmeyince ankara gittiğin aklıma gelmişti.bebişinin bişeyi olmamasına çok sevindim canım.sen kaçıncı haftada doğum yapmıştın.erken doğumla alakalı bir sorunmuydu.bizimde oğlumun birinde üfürüm var dedi bir doktor diğerleri yok dedi küvezdeyken.yinede ne olur ne olmaz eko falan çekindik üfürüm falan yokmuş çok şükür.gerçi üfürüm bebeklerde genelde oluıyormuş.dediğin gibi çok zor hastalık.çok üzülmüştüm o günlerde ne olduğunu da bilemeyince.hangi hastaneye gittin uhdecim ankarada.
hadi bakalım hakkında hayırlısı inşallah herşey gönlünce olur.şu zamana kadar seni pek mutlu edememiş ama bundan sonra onu telafi eder inşallah eşin.bebeklerin için bir kere daha denemeye değer gerçekten.

zannedersem melitta 6 aylık aşısından bahsediyor.belki daha olmamıştır.bizde daha bugün olucaz.öğleden sonra gidecez bakalım.inşallah ateşleri çıkmaz.

evet 6 aylık aşı.bizim aşı günleri sarktı çünkü doktor hergün olmuyor burada malesef sürekli doktor bulamıyoruz.günleri oluyor.o günü de bulunca sarkıyor aşı günleri malesef.bizim bi tane vurunca ateşi olmadı ama akşam huysuzlardı ateşleri yoktu ama bi tatlı kaşığı verdim yine de ağrıları vardır belki diye .

çok sağol canım yaa inan ister istemez tedirgin oluyor ondan başka birşey düşünemez hale geliyosun. hastaneye gitmedik canım özel muayehanesine gittik Prof.dr.Emin Cumhur ŞENER beye çok ilgilendi sağolsun bebeklerde göz dalında uzman bir dr.hangi hastanede görev yapıyor yada yapmıyomu bilmiyorum onu canım..
benim bebekler zamanında doğdular canım küveze falan girmediler onla alakalı değilmiş bebeklerde göz sinirleri 2 yaşına kadar ancak oluşuyomuş bizimki biraz yavaş ilerliyo ondan kaynaklı olabilir dedi zamanla geçecegini ilaca bile gerek görmediğini söyledi ki başka hastanede dr. cerrahi müdahele olur diyolardı çok şükür gerekli görmedi dr. çok şükür geçer dedi 6 ay sonra yenden kontrole gidecegiz bakalım inş. geçmiş olur o zamana kadar.ben 3 aylıkken farketmiştim ogünden bu yana bile gözle görülür düzelme vardı zaten inş. iyi olacak herşey...
bende duymuştum bebeklerde üfürüm oluyor diye ve yiğenimdede vardı eko falan çekildi 6 ay içerisinde kapanır demişelrdi doğrua o süreç içerisinde kapanmıştı yiğeniminki. çok şükrü sizdede çıkmamış birşey Allah esirgesin yavrularımızın hastalıktan kötülüklerden inan zormuş yahuu...
ben yaptırmıştım 6 aya girdiklerinde...canım gitmeden 1 saat evvel ateş düşürücü şurup içir gelincede 1 saat sonra içir Allahın izniyle ateşi falan olmuyor ben bütün aşılarımızda öyle yaptım çok şükür ateşimiz falan olmadı gayette rahat geçirdiler.
eşimle ilgilide artık ona bağlı herşey zaman içerisinde görecegiz nasıl olacak kısmet herşey...

rabbim evlatlarımıza sağlık versin.onlara birşey olmasın inşallah.hasta oldukları zaman içim gidiyor mama yemedikleri zaman bile üzülüyorum hastalıklarını düşünemiyorum bile :(

çok haklısın.susmaktan ve iyi niyettten ben kafayı yedim.erkekten ziyade kayınvalide ve ekibinin kapasitesi belli.at gözlüklerini bile isteye çıkarmıyorlar.sanki zamanında onlar anne olmamaışta bunları yaşamamış.aayy bide benim kayınvalidem iyiydi dememz mi?ondan mı zaamnında veryansın etmiş diye söylemek vardı ama diyorum ya laf anlatamazsın.mahçup ta etmek istemiyorum utanmasınlar diye ama zaten utanacak yüzleri var mıdır artık orası da muamma.

günaydın kızlar kimse yok sanırım ben de işe başladım bakalım hayırlısı nasıl olacak

gözün aydın serapp bebeklerin nasıl?sen nasılsın ?

sende tamamladın aşıları yani geçmiş olsun canım.. bir süre aşı derdinden kurtulduk çok şükür...

herkese merhaba sizlerle aynı dönem hamile kaldım ama ne yazık kı ikiz
gebeliğim düşük ile sonuçlandı...ama sizleri hep takip ettim bir süre bu siteye girmeye cesaret edemedim ama hepinizin bebeklerinin sağlıklı olması çok mutluluk verici...melitta bebeklerinin ismi ne?elif ve ege düşünüyordun neye karar verdiniz?zeynep senin oğulların çok tatlı...uhde ada ve kumsal...çok güzel isimler...benim düşüğümün üzerinden 13 ay geçti artık korunma süresi bitti bakalım bekliyoruz...hepinize kolay gelsin...ama ne kadar şanslı olduğunuzu hiç unutmayın...

gebeliğim düşük ile sonuçlandı...ama sizleri hep takip ettim bir süre bu siteye girmeye cesaret edemedim ama hepinizin bebeklerinin sağlıklı olması çok mutluluk verici...melitta bebeklerinin ismi ne?elif ve ege düşünüyordun neye karar verdiniz?zeynep senin oğulların çok tatlı...uhde ada ve kumsal...çok güzel isimler...benim düşüğümün üzerinden 13 ay geçti artık korunma süresi bitti bakalım bekliyoruz...hepinize kolay gelsin...ama ne kadar şanslı olduğunuzu hiç unutmayın...

ipek999 nasılsın?

evet elif ve ege :):) eşim ise yanına furkan ve azra yı da koydu çift isimli oldular :)

şimdi büyüdüler şükür.inşallah bizlere hayırlı haberleri verirsin yakında.hiçbirşey için geç değil :)

aylin25 vardı kaybolan ikiz sendromu olmuştu bi bebeğinde. bi daha da girmedi öteki bebeğini kucağına aldı mı acaba ?daha birçok arkadaş var aslında ama tek tek yazdım bi önceki sayfalarda.

ipek heyecanlandım bende şimdi inşallah gebe olduğunda ilk bizle paylaşırsın :):nazar::emir_bebek:

elif azra ve furkan ege güzel isimlermiş...umarım sağlıkla büyürler...ben de iyiyim korunmayı atlatalı 6 ay kadar oluyor bakalım hayırlısı...ikizler benim ikinci gebeliğimdi,...ilk gebeliğimde 18 haftalıkken sona erdi oğlum karnımda ölmüş fark edince beni zehirlemesin diye hemen aldılar...yaklaşık 8 ay sonra da ikizlerime hamile kaldım onlarıda 9 haftalıkken kaybettim zor hem de çok ama hayat devam ediyor...elif ve ege isimleri ise benim koymayı düsündüğüm isimlerdendi ikizlerim bir kız bir erkek olsaydı elif ada ve ömer ege olacaktı hayırlısı diyelim bebişlerinin totişleri çok tatlı:)):1:...allah bağışlasın...umarım ben de hayırlı haberler veririm bir gün...

merhaba kızlar nasılsınız?kaç gündür giremedim nete.bebeklerim iyice hareketlendi ve mızmızlanmaya başalar.

en fenası da oğlum artık babasını tanıyor sürekli babasının peşinden ağlıyor ve sevmesini istiyor.oyunu bıraktığında yada ilgilenmediğinde ağlıyor.dün akşam babasını baya bi yordu.kızım ise bensiz duramıyor.bugün güne geç başladım malesef.sabah 10 serilmeye hazır çamaşırlar saat 11:30 serdim :52: yemeğimi de daha yarım saat oldu ocağa koyalı.

şimdi geçmişi okuyacağım :)

tahmin edebiliyorum canım neler yaşadığını..maşallah artık kapıdan çıkınca bile çığlığı basıyolar ya afacanlar.çamaşırı yine 1 buçuk saat gecikmeyle asmıssın .benimki daha beter.ben inanmassın sabah kahvaltı bulaşığı dahil hepsini akşama doğru 4 te makineye doldurabildim düşün artık.bide bebeklere ek gıda yapıyoruz Allah mutfak savaş alanı gibi oluyo.ağlamaya başladıkları için hiçbirini toplayamıyosun.yanımada getirmedim bu sefer.aslında yanıma getirseydim dururlardı.

canım kusura bakma ben seni hatırlayamadım.ama düşük yapmana çok üzüldüm inan.hayırlısı böyleymiş senin için.belki doğsalar bir sağlık sorunları olacaktı.hayırlısını versin Allah senin için.inşallah sen ve senin gibi isteyen herkese versin Allah.çok zor bakımı ama bir o kadar da eğlenceli ikizler.kendimi gerçekten çok şanslı hissediyorum.Allahıma ne kadar şükretsek azdır.çok zorlu bir süreç çoğul hamilelik dönemi bazıları sonu güzel bitiyor bazısı sonunu getiremiyor Allahımın yazgısı.eğer hamile kalırsan buraya da yaz mutlaka tek hemilelik bile olsa.

Son düzenleme:
elif azra ve furkan ege güzel isimlermiş...umarım sağlıkla büyürler...ben de iyiyim korunmayı atlatalı 6 ay kadar oluyor bakalım hayırlısı...ikizler benim ikinci gebeliğimdi,...ilk gebeliğimde 18 haftalıkken sona erdi oğlum karnımda ölmüş fark edince beni zehirlemesin diye hemen aldılar...yaklaşık 8 ay sonra da ikizlerime hamile kaldım onlarıda 9 haftalıkken kaybettim zor hem de çok ama hayat devam ediyor...elif ve ege isimleri ise benim koymayı düsündüğüm isimlerdendi ikizlerim bir kız bir erkek olsaydı elif ada ve ömer ege olacaktı hayırlısı diyelim bebişlerinin totişleri çok tatlı:)):1:...allah bağışlasın...umarım ben de hayırlı haberler veririm bir gün...

bende elif ada düşünüyordum ada da olduğumuz için sonra vazgeçtim çok ada var diye burada :) ama çok güzel isimler.

inşallah yine olcak ve bu güzel isimleri bebeklerine koyacaksın.

bu bebeklerim benimde ilk değil.daha önce ikiz düşük oldu.birde adetle attım.bu bebeklerim geldi sonra da .çok riskli gebelik geçirmiştim hatırlarsın.

Allah razı olsun. eveeet :) hep bi doğsunlar öpcem popolarını derdim :) şimdi doyamıyorum.rabbimden dileğim inşallah ipek999 buradan güzel haberlerini paylaşırsın.sende koparma bizden bağlarıın.çoğu arkadaş gitti.gel sohbet ederiz.nelerimizi paylaşmadık ki ?

Back