2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

çok teşekkürler arkadaşlar inşallah hep dualarımızdaki gibi sağlıkla büyür kuzularımız, kucağımıza alır büyütürüz inşallahh..

sevincim demek bi fıstık daha geliyor annesi gibi güzelll :KK16:

pınarcım ben elevit, gynoferon (kan hapı), magnorm (magnezyum) ve progestan kullanıyorum. doktor calciumda vermişti ama ben süt içiyorum diye kullanmıyorum artık dün doktorada dedim güldü. demekki çok gerekli değil kalsiyumlu yiyecek içeceklere dikkat edince..

Son düzenleme:
çok teşekkürler arkadaşlar inşallah hep dualarımızdaki gibi sağlıkla büyür kuzularımız, kucağımıza alır büyütürüz inşallahh..

sevincim demek bi fıstık daha geliyor annesi gibi güzelll :KK16:

pınarcım ben elevit, gynoferon (kan hapı), magnorm (magnezyum) ve progestan kullanıyorum. doktor calciumda vermişti ama ben süt içiyorum diye kullanmıyorum artık dün doktorada dedim güldü. demekki çok gerekli değil kalsiyumlu yiyecek içeceklere dikkat edince..

cnm o senın güselliğinn saolsınn:KK52:

bende magnezyum kullanmıyorumm doktr vermedıı

Merhaba,

Bizim iki oğlumuz olacak, yani illa da seçiyorlar demeyelim :) 2 embriyonun Kız-erkek olma olasılığı her ikiz gebelikte %50 zaten, diğer olasılıklar daha az görülür.

Bu arada ben 24. haftama geldim, yani artık allah korusun kötü bir durumda düşük değil erken doğum olarak görülüyor, ikizlerimizin anne karnı dışında da hayatta kalma imkanının başladığı zaman. İnşallah ben de, diğer herkes de bu ve bütün önümüzdeki haftaları görür, acil durumsuz sakin, mutlu doğumlar yaparız dilerim.

Benim karnım artık kocaman oldu. İkiz gebeliklerde rahmin-karnın büyümesi tek gebeliklere göre yaklaşık 6 hafta ileriden gidermiş, yani ben 7 aylık hamile gibiyim şu an! Bizim ufaklıklar pek hareketli, 20. haftadan beri sürekli tekmelerini hissediyorum, biri göbek deliğimin civarından, biri kasıklardan..

Paylaşmak istediğim bir diğer bilgi de diğer ikiz bekleyenlere: Kompresyon (varis) çorapları edinin, mutlaka her gün giyin. Benim yaşadığım ülkede sigorta ödüyor bu özel çorapların parasını, doktorum verdi. Her hamileye faydası varmış, ama ikiz hamileliklerde bebeklere maksimum oranda kan gitmesini sağladığı için daha da önemliymiş. Aynı zamanda anneler için de bacak ağrılarını, krampları ve ayaklarda su toplanmasını engelliyor. En azından bu konuyu doktorunuza danışmanızı mutlaka öneririm.

Yine ikiz bekleyenlere bebek alışverişlerini en geç 28. haftada tamamlamış olmaları tavsiye ediliyor heryerde. Zaten insan 24. haftada bile oldukça ağırlaşıyor artık, 28. haftadan itibaren alışverişe çıkmak falan hayal diyorlar.. Tabii herkesin durumu farklıdır ama bu olasılığı göz önünde bulundurmakta fayda var..

canım eskiye bakıyordumda yeni gördüm senin yazını benimde karnım kocaman oldu dediğin gibi bende 6 aylık hamile gibiyim.bende hamileliğimin 24. haftasında çantamızı hazırlıyacam çocukların ve benim.

Selam kızlar ..
Herkes iyidir inşallah .. Ben ve bebeğim iyiyiz çok şükür Allah'a..
Herkes cinsiyetleri öğrenmiş bir ben kaldım galiba :)
Neyseki cumaya gidiyoruz dr'a..
İnşallah öğreniriz..
Günleri saya saya bitirdim nihayet..

canım ben eleviti akşam içersem uykum kaçıyor sende olmuyormu.çünkü onun enerji verici özelliği var.

anaa ciddenmii cnm yaa bazen oluo banada ole düşünmedm hiçç.gece enerjiye ihtiyacım yok benım gündüz varr en ıyısıı öglen içmekk:KK52::KK52::KK52::KK52:

cnm benımde karnım baya cıktıı :nazar::nazar: doktorum bana 28 haftaya kadr bısı almayın dıoo erkenmiş ama ınsan dayanamıo yaa yelek ördüm kızıma

Selam kızlar ..
İnşallah öğreniriz..

Canim hadi bakalim az kalmis,dualarimiz seninle ve bebginle..insallah guzel haberle gel.

Selam kızlar ..
İnşallah öğreniriz..

Aaaa bizim kontrol de cuma, bir de kendi doktorumun cinsiyetlerini onaylamasını bekliyorum. İnşallah sen de öğreneceksin bu kontrolde. Saglık haberleriyle dön inşallah.

bi topik açmıştım eylül ekim ayında tüp bebek yaptıracaklar başlığı altında. açma nedenim kendi yaşadığım deneyimleri yazıp yine benim gibi anne olma yolunda zorluklarla mücadele verenlerle güzel paylaşımlar yapmak, acılarımı sevinçlerimi umudu ve ümitsizliği paylaşmaktı kendimce. ama o topik öyle bir yer haline geldi ki hamilelerle sevinip hamile kalamayanlarla üzülmeye başladık . öyyle bir bağ öyle bir yol arkadaşlığı oluştu aramızda. ve bu yol arkadaşlığı meyvelerini vermeye, topiğimizde nazar boncuklarımız artmaya gözlerimiz sevinçten sık sık dolmaya başladı. ben belki henüz alamadım nazar boncuğumu ama nazar değmesini hiç istemediğim arkadaşlarım için, yakın zamanda bebeğimle beraber nazar boncuğumla bu sayfaya transfer olacağım için ve listemizdeki tüm arkadaşlarımızın da bebekleri nazar boncuklarıyla beraber bu topiğe katılmaları için açıyorum bu sayfayı:))
Umarım dualarımız kabul olsun dilerim temmuz ağustos aylarında bebeklerimiz kucağımızda olsun:))
sinem25, nec86, aymutu, myra, elon sağlıkla alın inşallah bebeklerinizi kucağınıza ve lütfen bizim içinde dua etmeyi unutmayın....

İnşallah allah isteyen herkese versin. Ben yaptırdım 3 aylıkken kaybettim. Kısmet olursa bir daha deniycem.

anaa ciddenmii cnm yaa bazen oluo banada ole düşünmedm hiçç.gece enerjiye ihtiyacım yok benım gündüz varr en ıyısıı öglen içmekk:KK52::KK52::KK52::KK52:

cnm benımde karnım baya cıktıı :nazar::nazar: doktorum bana 28 haftaya kadr bısı almayın dıoo erkenmiş ama ınsan dayanamıo yaa yelek ördüm kızıma

canım bütün vitaminler olduğu için onda akşam yatarken içersem sabaha kadar uyanığım ben :))))) kıyafet konusunda annem bütün örgüleri bitirdi heralde bizim bütün akrabalar benim için çalışıyor sadece ben çantasını hazırlayacam :)))))))) ikiz olduğu için erken hazırlayacam canım 28 haftalıkta ben basketbol topu gibi olurum kesin :))))))))) o yüzden erken hazırlayayım da sonra çok zorluk çekmiyeyim zaten daha 1 ay var.

Günaydınlar :)

Canim hadi bakalim az kalmis,dualarimiz seninle ve bebginle..insallah guzel haberle gel.

Aaaa bizim kontrol de cuma, bir de kendi doktorumun cinsiyetlerini onaylamasını bekliyorum. İnşallah sen de öğreneceksin bu kontrolde. Saglık haberleriyle dön inşallah.

Dew , kyr sağolun kızlar ..
İnşallah öncelikle bebeğimin sağlığının iyi olduğunu , sonrada cinsiyetini öğrenirim ..
Kyr sende güzel haberlerle gel inşallah :)
Randevu tarihlerimiz hep aynı :)

selam hanımlar..nasılsınız?biz iyiyiz..epeydir yazamadım,şimdi yazayım dedim..gecen cumartesi dr kontrolüne gittik,kuzucuklarım iyi şükür,ense kalınlıklarına bakıldı,normal cıktı..bize bu dr da ikili,üçlü testleri önermedi,yaptırmıyolar ikiz diye..bende ne bileyim yaptırsammı,yaptırmasammı bilemedim..şimdilik herşey yolunda şükür,biz bugün 13 haftalık oluyoruz.tüp bebek dr muzu aradık crinone jeli sordum hala kullanayımmı diye,gerek yok bırak dedi,sizlerden kullanan varsa ne zaman bıraktınız acaba?:26:bi de hanımlar bana bi akıl verin 13 haftalık olduk hala bende iştah yok,zorla yiyorum,ekmek yiyemiyorum zaten,sütü bile zorla içiyorum,besliyemiycem kuzucuklarımı diye korkuyorum..iştah problemi olan varmı aranızda yada nasıl aştınız?ilaçlamı?yardımcı olursanız sevinirim..

X