2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

Selam annisler :21: Bugun nasilsiniz? Ben 3 gundur evdeyim. Kendimi cok tembel hissediyorum : ))
Evin bi isi yok ( bulasik disinda) mutfaga giremiyorum bulasiklar esimi bekliyor. Dun aksam yemek yaptim. Suan her yemegin kokusundan tiksiniyorum. Kahvalti yaptigimda bile kokular nasil geliyor burnuma burnuma.
Ekmegin kokusu bile rahatsiz ediyor. Neyseki meyve ile aram iyi. Bide balik ile :KK9:
Kac gundur sosisli pogaca yapcam diyip yapmiyorum. Insallah bugun yaparim : )

Bu arada benim banyo tikanmis. Ilacda kullanamiyorum annemi aradim ben gelirim dedi teeey cumartesi gunu. Hala gelcek :)) Baska sehirde otursam acaba kac gunde gelir :) araba ile mesafe 10dk. Üsengec kizin üsengec annesi :p

Oyle yatmayim diye 2gundur liste yapiyorum. Bebege ne alincak bana ne alinacak. Hastaneye ne gerekli ne kadar a mal olcak diye. Bide bizim ev 1+1 ufacik. Yatak oda mobilyalarim kocaman ins satabilirim. Yoksa sadece bebege yatak icin yer var. Komidinim var 4 cekmeceli onuda odada cikartip bebise kendi elbiseleri icin dolap alayim diyorum. Benim gibi daracik evde oturan varmi?

canım benim evimde 2+1 ama bende yatak odama bir beşik atıcam kendi dolaplarından birinide bebek dolabına çeviricem. diğer odayı da boşaltıp sadece perdesini değiştiricem. bebeğimle vakit geçirmek için sakin bir oda yapıcam inş. ama beşik yanımda olucak inş. birde odama emzirme için bir sandalye alırsam tmmdır. :KK49::KK49::KK49: belimiz için şart. çünkü dakikalarca bebek emzirme pozisyonunda kalıcaz belleri iflas ettirmeyelim ilk bebekten:KK9:

KıYaFeT vs.

1 adet hastane çıkışı (1 adet penye battaniye)
2-3 adet zıbın takımı
5 adet çıtçıtlı body (0-3 ay ve 3-6 ay)
4-5 adet tulum (0-3 ay ve 3-6 ay)
2 adet pijama takımı(0-3 ay ve 3-6 ay)
10 adet alt pijama
3-4 adet önlük
5-10 adet çorap,eldiven,şapka
3-5 adet örgü yelek
1-2 adet pazen battaniye
uyku tulumu
kış tulumu
kış montu 1yaş
yazlık kopşonlu ceket

BaKıM üRüNLeRi

10-15 adet ağız silme mendili
1 adet alt açma seti
1 adet emzirme yastığı
1 paket yenidoğan bez
2-3 paket yenidoğan ıslak mendil
tırnak makası
konak tarağı
bebek termoforu
burun aspiratörü
biberonlar ve temizleme fırçası
ateş ölçer
küvet ve küvet hamağı ve banyo lifi
su kova su tası
bebek çantası
bebek bornozu
bebek kulak çubuğu
göğüs pedi
bebek çamaşır deterjanı

YaTaK vs.

beşik yada park yatak
yatak
yatak için alez örtü
yorgan ve nevresim takımı
yan yatış yastığı

DiĞeRLeRi

puset
anakucağı
bebek arabası

HaSTANe ÇaNTaSıNa KoNuLaCaKLaR

aNNiŞ için

2 adet kısa kollu gecelik,1 adet sabahlık
terlik
çorap
yüksek bel çamaşır
emzirme atleti
emzirme sütyeni
göğüs pedi,avent göğüs hazneleri
meme ucu kalkanı (avent medela)
hasta bezi yada ped
bardak-çatal-tabak vs
diş fırçası-macun-tarak
antibakteriyel el temizleme jeli
peçete-kağıt havlu-normal havlu
fotoğraf makinesi
****plesenta alınacak*****

BeBiŞ için

2-3 zıbın
2 set hastane çıkışı
2 battaniye
2 önlük
5-10 bez
3-5 ağız mendili
ıslak mendil

bir arkadaşımız hazırlamıştı buralardadır belki şimdi :44:adını unuttum. biz annemle kendimize göre azıcık değişiklik yaptık ama çok ekleme çıkarma yapmaya gerek yok çok güzel hazırlanmış ellerine sağlık...

Tesekkurler buraya pasteledigin icin :KK17:
Bende bir kac sey cikarcam gibi listeden : )
Ben daha hic birsey almadim. Cok mu rahatim ne? Gerci esim liste yapiyorum diye butun anne adaylari acaba senin gibi heycan yapiyormu. Daha cinsiyetini bilmiyoruz dedi. Olsun dedim cinsiyet gerektirmeyen seylerde var :KK53:

Ben daha hic birsey almadim. Cok mu rahatim ne? Gerci esim liste yapiyorum diye butun anne adaylari acaba senin gibi heycan yapiyormu. Daha cinsiyetini bilmiyoruz dedi. Olsun dedim cinsiyet gerektirmeyen seylerde var :KK53:

kız da olsa erkek de olsa altına yapacak değil mi:KK1::KK1::KK1::KK1:

çok çok güzendiğim bir arkadaşım göğüs pompası için avent manueli öneriyor
aklınızda bulunsun

canım benim evimde 2+1 ama bende yatak odama bir beşik atıcam kendi dolaplarından birinide bebek dolabına çeviricem. diğer odayı da boşaltıp sadece perdesini değiştiricem. bebeğimle vakit geçirmek için sakin bir oda yapıcam inş. ama beşik yanımda olucak inş. birde odama emzirme için bir sandalye alırsam tmmdır. :KK49::KK49::KK49: belimiz için şart. çünkü dakikalarca bebek emzirme pozisyonunda kalıcaz belleri iflas ettirmeyelim ilk bebekten:KK9:

Benim yatak odam cok kullanissiz ya.Dolaplarin icide oyle. Zaten annem secti aldi diye cok pisman oldum.
Bende cok istiyorum bebek emzirme icin sandalye ama beyefendi gereksiz dedi :26:
Hosuma giden birsey bulur ve odaya bi yere ayarliya bilsem alirim onuda biliyor :KK1:

kizlar bizim odamiz boyle.Yani gordugunuz gibi pek yer yok. Suan o iki ufak komidini buyuk dolabin yanina koydum buyuk komidinide yatagin yanina duvara dogru ittim.Suan baya bos duruyor ama iste bebise daha fazla yer gerekli diye komidinleri kaldircam 99%

Eklentiler

• $DSC_0129.jpg
    $DSC_0129.jpg
    23,6 KB · Görüntüleme: 25
  • $DSC_0131.jpg
    $DSC_0131.jpg
    34,1 KB · Görüntüleme: 22

canım bende daha birşey almadım şubatı atlatınca başlayacağım. bizdeki adete göre ilk bebeğin hazırlıklarını kızannesi yapıyormuş:KK9: bakalım bize masraf yok gibi...:KK8::KK8::KK8: bana sadece beğenmek kalacak sanırım alışverişte...

Benim yatak odam cok kullanissiz ya.Dolaplarin icide oyle. Zaten annem secti aldi diye cok pisman oldum.
Bende cok istiyorum bebek emzirme icin sandalye ama beyefendi gereksiz dedi :26:
Hosuma giden birsey bulur ve odaya bi yere ayarliya bilsem alirim onuda biliyor :KK1:

kizlar bizim odamiz boyle.Yani gordugunuz gibi pek yer yok. Suan o iki ufak komidini buyuk dolabin yanina koydum buyuk komidinide yatagin yanina duvara dogru ittim.Suan baya bos duruyor ama iste bebise daha fazla yer gerekli diye komidinleri kaldircam 99%

al canım al ya da doğumdan sonra bak durumunuza bazı anneler yatarak doyururmuş bebeklerini belki sende öyle olursun... sandalyeye gerek kalmaz o zman. komidinlerini etejerin üstüne koysan taşımaz mı canım:KK52::KK52::KK52:

Pisircem zaten önce sagol ama yinede :) Yani dogru biliyormusum dimi? Pisirdikten sonra sorun yok?
Bende 2010 da aldim yatak odasi takimimi.Ay daha dogrusu annem aldi taksitle. Komidinleri satamazsam zaten depoya indircem. Tasinana kadar kalsinlar artik. Biz de kiradayiz (yurtdisinda) ve anca bebis 3 yasina gelince tasinmayi dusunuyoruz.Gerci 2013 de esimin oturumunu uzatmazlarsa Istanbula döncez.Simdi belli degilken hicbirsey tasinmayalim diyoruz.
Bizim oturma odasida baya buyuk bi tarafa bebis icin ayircez.

canım pişirdikten sonra %100 zararsızdır diyemem öyle bir yetkimde yok ben öyle yaptım yedim çok şükür bir şey olmadı ben çiğ tüketilen her tür et gibi gıdaların zararlı oldğnu ve iyice pişmesi gerektğini kesin duydum ... ama bünyeden bünyeye herşey değişir

anaaaaam bu benim yatak odamın şifonyeri ve etajeri
yatak başı bizim daha geniş bir de gardrop olarak takımın gardrobunu almadık yine kelebekten sürgü kapaklı içini kendi isteğimiz gibi böldüğümüz yine lake ve ayna kapaklı bir gardrop aldık

çok çok güzendiğim bir arkadaşım göğüs pompası için avent manueli öneriyor
aklınızda bulunsun

ayy bu konularda çok cahiliz biz ilk bebeleri olacak olanlar... son zamanda çok kazıklanmayız inş doğum telaşıyla..

ya birde bebe arabası takımı için hiç fikrim yok. netleşse fiyat takibine gireceğim siteden:KK9: annemler alacak olsa da yazık uygun olanı bulayım:KK9:

kız da olsa erkek de olsa altına yapacak değil mi:KK1::KK1::KK1::KK1:

E yani :KK1::KK1: Gerci ne yapsin adamda bikti : )) Bu nasil ,o nasil. Bunu mu alalim sunumu dememden.

canım bende daha birşey almadım şubatı atlatınca başlayacağım. bizdeki adete göre ilk bebeğin hazırlıklarını kızannesi yapıyormuş:KK9: bakalım bize masraf yok gibi...:KK8::KK8::KK8: bana sadece beğenmek kalacak sanırım alışverişte...

Bende buyuk ihtimal subatda basliyacagim ufak seylere. 1 subatda bebisin sagligini ve cinsiyetini ögrencez insallah :KK76:

benim yatak odam seninkinden de küçük.. beşik
koyacak yerim yok malesef şimdiden kara kara düşünüyom ne yapacam diye...

ayy bu konularda çok cahiliz biz ilk bebeleri olacak olanlar... son zamanda çok kazıklanmayız inş doğum telaşıyla..

ya birde bebe arabası takımı için hiç fikrim yok. netleşse fiyat takibine gireceğim siteden:KK9: annemler alacak olsa da yazık uygun olanı bulayım:KK9:

ben de eşime bebekler tek olsa stokee alırız diyordum meğer stokee denen şey sadece puset portbebe bile içinde değil 3000 tl gibi bi rakam
eşim görünce iyiki bebekler ikiz dedi:KK1::KK1:

anaaaaam bu benim yatak odamın şifonyeri ve etajeri
yatak başı bizim daha geniş bir de gardrop olarak takımın gardrobunu almadık yine kelebekten sürgü kapaklı içini kendi isteğimiz gibi böldüğümüz yine lake ve ayna kapaklı bir gardrop aldık

:KK1:
Kiz anladigim kadari ile ayni ? Sifonyeri ve etajeri ne demek bilmiyorum ( Turkce ozurluyum dogma buyume hayatim boyunca Danimarkada yasadim)..
Annemde iste turk magzasi acilmisti Kelebek iyi filan diye gitmis almis :) Aslinda gorunus guzel seviyorum ama yatagin kenarlari cildirtiyor beni. Dolapda dedigim gibi benim icin pek kullanisli degil. Ikea dan icine ivir zivir alcam ( cekmece v.s) Satamazsam tabi. Gerci sanmiyorum elimde kalcak : ))

X