2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

canım yaa yakın çewrende yokmu peki bende ayvalıktayım burdada aynı durum mevcut ben edremite gidiyorum hep, orasıda bir saat kadar uzak buraya seninde öyle gidebileceğin bir yer varsa eğer belki içinde rahat eder...

kars var ama 1,5 saat şuan karda kışta her zaman gidilmiyo sezeryan olucam zaten uzakta nasıl olucak eşim olucak başımda sadece bakalım mhayırlısı mevlam neyler neylerse güzel eyler bi bayan kadın dogum dr gelecekmiş o nasıl olur iise ona giderim herhalde

merhaba arkadaşlar bende haziran annesiyim inşallahhhhh..
eski topicte birkaç kez yazmıştım ama bazı durumlardan dolayı devam etmedim..
inşallah bu sefer güzel paylaşımlar yaparız bu topicte..
eğer bir değişme yoksa erkek bebiş bekliyoruz..
hepimiz kucağımıza aldığımız günleri de görürüz inşallah..

canım yaa yakın çewrende yokmu peki bende ayvalıktayım burdada aynı durum mevcut ben edremite gidiyorum hep, orasıda bir saat kadar uzak buraya seninde öyle gidebileceğin bir yer varsa eğer belki içinde rahat eder...

evet yakın yerlere git bide hilma, gerçi kar kış vardır ama. sen yine şanslısın umay yakında yerler var. bende balıkesirliyim

ekmek falan yemeye bilirsin bende yiyemiyorum hmen tıkanıyorum ben yemesem ii olucak zaten kilolu hamile kaldım...
bu arada kızlar zaten dogumda bi 8-9 kilo gidiyo

ewet mantıklı ekmeği kesmesekte minumuma düşürmek lazım en azından sabah kahvaltıda birazcık yesem birdaha yemesem o da olur (hiç yemesek belki bir zararı olabilir belki o da lazımdır o açıdan) hmm doğumda ewet gidebilir o kadar
inş. bir problemim çıkmazda normal doğum yapabilirim herkes normalden korkar ama ben sezeryandan korkuyorum karnımın kesilmesini dikilmesini istemiyorum

ayyy ayvalık devlet hastanesinde 2 tane çok sevdiğim dr var biri biyokimya uzmanı biri patoloji uzmanı

ewet mantıklı ekmeği kesmesekte minumuma düşürmek lazım en azından sabah kahvaltıda birazcık yesem birdaha yemesem o da olur (hiç yemesek belki bir zararı olabilir belki o da lazımdır o açıdan) hmm doğumda ewet gidebilir o kadar
inş. bir problemim çıkmazda normal doğum yapabilirim herkes normalden korkar ama ben sezeryandan korkuyorum karnımın kesilmesini dikilmesini istemiyorum

tabi normal dogum da daha çabuk veriyorsun kiloyu

hoşgeldin.........

kars var ama 1,5 saat şuan karda kışta her zaman gidilmiyo sezeryan olucam zaten uzakta nasıl olucak eşim olucak başımda sadece bakalım mhayırlısı mevlam neyler neylerse güzel eyler bi bayan kadın dogum dr gelecekmiş o nasıl olur iise ona giderim herhalde
doğru söylüyorsun mevlam harşeye kadirdir.. hayırlısı... ama 1,5 saat de kontroller için çok zor değil arda gidebilrsin bence... ama kar kış dedin onu bilemicem inş. herşey daha güzel olur arkadaşım

hoşgeldin :) kaçıncı haftadasın?

evet yakın yerlere git bide hilma, gerçi kar kış vardır ama. sen yine şanslısın umay yakında yerler var. bende balıkesirliyim
öylemi :) balksr merkezmi? biz ayvalıkta oturuyoruz aslında buralı değiliz eşimin tayini burda oldğu için burdayız ama balıkesirin her ilçesi bir başka güzel ayvalıkda bambaşka bir yer buraları çok sewdim bebeğim balıkesirli olacak :) 4sene daha burdayız

öylemi :) balksr merkezmi? biz ayvalıkta oturuyoruz aslında buralı değiliz eşimin tayini burda oldğu için burdayız ama balıkesirin her ilçesi bir başka güzel ayvalıkda bambaşka bir yer buraları çok sewdim bebeğim balıkesirli olacak :) 4sene daha burdayız

bebiş de sen de çok şanslısınız
ayvalık hele baharda ve yazda çok çok güzeellll :KK16::KK16::KK16::KK16:

doğru söylüyorsun mevlam harşeye kadirdir.. hayırlısı... ama 1,5 saat de kontroller için çok zor değil arda gidebilrsin bence... ama kar kış dedin onu bilemicem inş. herşey daha güzel olur arkadaşım

hoşgeldin :) kaçıncı haftadasın?

evet ayvalık çok güzel bir yer, ama körfezin diğer tarafı bursa tarafı yani bandırma falan oralar daha gelişmiş yerler ama doğa da ayvalıkta daha güzel, bende ankaradayım su an eşimin ve benim iş nedeniyle ama eşimin tayinli işi olsa oralara gelmek isterim. bebeğin çok sanslı deniz kenarında büyücek:)

Selam annisler :21: Bugun nasilsiniz? Ben 3 gundur evdeyim. Kendimi cok tembel hissediyorum : ))
Evin bi isi yok ( bulasik disinda) mutfaga giremiyorum bulasiklar esimi bekliyor. Dun aksam yemek yaptim. Suan her yemegin kokusundan tiksiniyorum. Kahvalti yaptigimda bile kokular nasil geliyor burnuma burnuma.
Ekmegin kokusu bile rahatsiz ediyor. Neyseki meyve ile aram iyi. Bide balik ile :KK9:
Kac gundur sosisli pogaca yapcam diyip yapmiyorum. Insallah bugun yaparim : )

Bu arada benim banyo tikanmis. Ilacda kullanamiyorum annemi aradim ben gelirim dedi teeey cumartesi gunu. Hala gelcek :)) Baska sehirde otursam acaba kac gunde gelir :) araba ile mesafe 10dk. Üsengec kizin üsengec annesi :p

Oyle yatmayim diye 2gundur liste yapiyorum. Bebege ne alincak bana ne alinacak. Hastaneye ne gerekli ne kadar a mal olcak diye. Bide bizim ev 1+1 ufacik. Yatak oda mobilyalarim kocaman ins satabilirim. Yoksa sadece bebege yatak icin yer var. Komidinim var 4 cekmeceli onuda odada cikartip bebise kendi elbiseleri icin dolap alayim diyorum. Benim gibi daracik evde oturan varmi?

Son düzenleme:
evet ayvalık çok güzel bir yer, ama körfezin diğer tarafı bursa tarafı yani bandırma falan oralar daha gelişmiş yerler ama doğa da ayvalıkta daha güzel, bende ankaradayım su an eşimin ve benim iş nedeniyle ama eşimin tayinli işi olsa oralara gelmek isterim. bebeğin çok sanslı deniz kenarında büyücek:)
bebiş de sen de çok şanslısınız
ayvalık hele baharda ve yazda çok çok güzeellll :KK16::KK16::KK16::KK16:

tam bildğim söylenemez ama yeni yeni öğreniyorum buraları gelrseniz herzamanmisfir etmek isterim kızlar
tam çewremde var denemez yeni yeni tanıyorum insanları :KK43: yaza kızımla öğreniriz artık

Selam annisler :21: Bugun nasilsiniz? Ben 3 gundur evdeyim. Kendimi cok tembel hissediyorum : ))
Evin bi isi yok ( bulasik disinda) mutfaga giremiyorum bulasiklar esimi bekliyor. Dun aksam yemek yaptim. Suan her yemegin kokusundan tiksiniyorum. Kahvalti yaptigimda bile kokular nasil geliyor burnuma burnuma.
Ekmegin kokusu bile rahatsiz ediyor. Neyseki meyve ile aram iyi. Bide balik ile :KK9:

Bu arada benim banyo tikanmis. Ilacda kullanamiyorum annemi aradim ben gelirim dedi teeey cumartesi gunu. Hala gelcek :)) Baska sehirde otursam acaba kac gunde gelir :) araba ile mesafe 10dk. Üsengec kizin üsengec annesi :p

Oyle yatmayim diye 2gundur liste yapiyorum. Bebege ne alincak bana ne alinacak. Hastaneye ne gerekli ne kadar a mal olcak diye. Bide bizim ev 1+1 ufacik. Yatak oda mobilyalarim kocaman ins satabilirim. Yoksa sadece bebege yatak icin yer var. Komidinim var 4 cekmeceli onuda odada cikartip bebise kendi elbiseleri icin dolap alayim diyorum. Benim gibi daracik evde oturan varmi?

selamlar herkese,

siz sosis yiyormusunuz? Benimde canım çok istiyor bu aralar ama ben yasak diye biliyorum

:)) öncelikle geçmiş olsun şimdiden uyarimmm seni bulantıların bitti anda kilo almaya başlıyorsun bende öyle oldu en azından :) sosiside pişir tamammı yoksa zararlıymış
benim evde 2+1 eşyalarıma göre biraz küçük ama mutfak büyük oldğu için orayıda otrma odsı gibi yaptım da ancak kurtardı ama bebek için bir odamız yok şimdilik ama kiracı oldğmz için bir sorun olmuyor burdan mayıs gibi çıkabilme ihtimalimiz var ama nasıl olacak ben bilemiyorum
sadece beşik almayı düşünüyoruz eğer taşınmazsak onuda yatakodasında biryerlere sıkıştıracağım yada oturma odasının bir köşesini bebeğe ait bir yer yaparım bizde orda kalırız bir süre bilmiyorum eğer taşınmazsak düşüncelerim böyle
ama eşylarımı satmayı düşünemem asla daha bisene oldu onları alalı belki bir kısmını kaldırmayı düşünebilirim ama satamam daha şubatta biticek taksitleri :))))

Suana dek yemedim ama canim cok istiyor. Belkide agzima alinca tiksincem orasini bilemem. Pisecegi icin sorun olmaz diye dusunuyorum. Ben sadece bu sitede gordum yasak diye. Kendi doktorum bu konuda birsey demedi. Beni sadece,alkol,sigara bir kac peynir cesidine birde salam a karsi uyardi.

merhaba kızlar keyifler nasılllll kaçzamandır takipteyim sizi ama yazamıyorum... biz iyiyiz elh. yok bir sıkıntımız...sizlerde de durum aynıdır inş...:KK49::emir_bebek::nazar:

KıYaFeT vs.

1 adet hastane çıkışı (1 adet penye battaniye)
2-3 adet zıbın takımı
5 adet çıtçıtlı body (0-3 ay ve 3-6 ay)
4-5 adet tulum (0-3 ay ve 3-6 ay)
2 adet pijama takımı(0-3 ay ve 3-6 ay)
10 adet alt pijama
3-4 adet önlük
5-10 adet çorap,eldiven,şapka
3-5 adet örgü yelek
1-2 adet pazen battaniye
uyku tulumu
kış tulumu
kış montu 1yaş
yazlık kopşonlu ceket

BaKıM üRüNLeRi

10-15 adet ağız silme mendili
1 adet alt açma seti
1 adet emzirme yastığı
1 paket yenidoğan bez
2-3 paket yenidoğan ıslak mendil
tırnak makası
konak tarağı
bebek termoforu
burun aspiratörü
biberonlar ve temizleme fırçası
ateş ölçer
küvet ve küvet hamağı ve banyo lifi
su kova su tası
bebek çantası
bebek bornozu
bebek kulak çubuğu
göğüs pedi
bebek çamaşır deterjanı

YaTaK vs.

beşik yada park yatak
yatak
yatak için alez örtü
yorgan ve nevresim takımı
yan yatış yastığı

DiĞeRLeRi

puset
anakucağı
bebek arabası

HaSTANe ÇaNTaSıNa KoNuLaCaKLaR

aNNiŞ için

2 adet kısa kollu gecelik,1 adet sabahlık
terlik
çorap
yüksek bel çamaşır
emzirme atleti
emzirme sütyeni
göğüs pedi,avent göğüs hazneleri
meme ucu kalkanı (avent medela)
hasta bezi yada ped
bardak-çatal-tabak vs
diş fırçası-macun-tarak
antibakteriyel el temizleme jeli
peçete-kağıt havlu-normal havlu
fotoğraf makinesi
****plesenta alınacak*****

BeBiŞ için

2-3 zıbın
2 set hastane çıkışı
2 battaniye
2 önlük
5-10 bez
3-5 ağız mendili
ıslak mendil

bir arkadaşımız hazırlamıştı buralardadır belki şimdi :44:adını unuttum. biz annemle kendimize göre azıcık değişiklik yaptık ama çok ekleme çıkarma yapmaya gerek yok çok güzel hazırlanmış ellerine sağlık...

Bide bizim ev 1+1 ufacik. Yatak oda mobilyalarim kocaman ins satabilirim. Yoksa sadece bebege yatak icin yer var. Komidinim var 4 cekmeceli onuda odada cikartip bebise kendi elbiseleri icin dolap alayim diyorum. Benim gibi daracik evde oturan varmi?

bizim evimiz de 1+1 ama inşallah yaz sonu eylül gibi taşınacağız
aslında site bitti taşınanlar çok ama bu evimiz annemlerle aynı apartmanda
dolayısıyla bebeklerin ilk aylarında anneme yakın olmak iyi olacak inşallah
sadece beşik alacağız ikisine de, asıl odaları inşallah yeni evimizde olacak

:)) öncelikle geçmiş olsun şimdiden uyarimmm seni bulantıların bitti anda kilo almaya başlıyorsun bende öyle oldu en azından :) sosiside pişir tamammı yoksa zararlıymış
benim evde 2+1 eşyalarıma göre biraz küçük ama mutfak büyük oldğu için orayıda otrma odsı gibi yaptım da ancak kurtardı ama bebek için bir odamız yok şimdilik ama kiracı oldğmz için bir sorun olmuyor burdan mayıs gibi çıkabilme ihtimalimiz var ama nasıl olacak ben bilemiyorum
sadece beşik almayı düşünüyoruz eğer taşınmazsak onuda yatakodasında biryerlere sıkıştıracağım yada oturma odasının bir köşesini bebeğe ait bir yer yaparım bizde orda kalırız bir süre bilmiyorum eğer taşınmazsak düşüncelerim böyle
ama eşylarımı satmayı düşünemem asla daha bisene oldu onları alalı belki bir kısmını kaldırmayı düşünebilirim ama satamam daha şubatta biticek taksitleri :))))

Pisircem zaten önce sagol ama yinede :) Yani dogru biliyormusum dimi? Pisirdikten sonra sorun yok?
Bende 2010 da aldim yatak odasi takimimi.Ay daha dogrusu annem aldi taksitle. Komidinleri satamazsam zaten depoya indircem. Tasinana kadar kalsinlar artik. Biz de kiradayiz (yurtdisinda) ve anca bebis 3 yasina gelince tasinmayi dusunuyoruz.Gerci 2013 de esimin oturumunu uzatmazlarsa Istanbula döncez.Simdi belli degilken hicbirsey tasinmayalim diyoruz.
Bizim oturma odasida baya buyuk bi tarafa bebis icin ayircez.

X