2012 Haziran Anneleri Doğurdu

benim oğlum akşam 7 gibi yatıyor ama bu seferde gece 4'de cin gibi ayakta. Daha geç yatırmayı denedim ama saat 10'da da yatsa yine gece4-5 gibi kalktı. Ben de uykusuzluktan ölüyorum
bebekler kaçta yatarsa yatsın hep aynı saatte uyanırlarmış cnm, bir yerde okumuştum, gerçekten de doğru..
benim kızım 4 te uyanırdı bir aralar, hem de 8-9 aylıkken daha bilinçli olduğu zamanlarda..sonra düzeldi kendiliğinden...
oğlum da bazen sabah 6da bazen 7de uyanıp bakıyor cin cin..
katı meyva sıkacağı hiç kullanmamıştım ben cnm..
meyvaları zaten cam rendede rendeleyeceğiz ya da direkt meyva filesi ile eline veririz, bebek için gerekli değil ama eve de lazımsa alıp bebişe de kullanabilirsin..

olmuyo canım uyumuyo uyusada uyanıyo.annesıne cekmıs ben gec yatan gec kalkan bırıyım.uykuyu çok severım.saatlerce uyurdum şimdi nerde.

hamilelikten annesi ile idmanlı o zaman desene cnm,
ben ilk bebeğimde öyle yapıyordum, geç yatıp sabah da babamıza kahvaltı hazırlamaya kalkıyordum, bir daha da uyumuyordum, bebeğim doğunca anladım uykunun değerini..ve kızım da acayip uykusuz bir çocuk hala..
önceden ağzım yandığı için oğluma hamileyken fıırsat buldukça bol bol uyudum, o da ablasına göre daha uykucu maşaallah..

kızlar herkese merhaba. süt sağanlara bir sorum olacak. acaba kaç saatte bir sağıyorsunuz ve genel olarak tek göğüsten kaç cc süt çıkıyor ve de bebeğiniz kaç saatte bir, kaç cc süt içiyor?

sık sık sağmak süt üretimini artırıyormuş ben gerekli olduğunda sağıyorum, ne kadar içiyor hiç bimiyorum.. fakat iki saatte bir mutlaka emmek istiyor..bazen bir saat dolmadan istiyor, belli olmuyor...sen sürekli sağarak mı içiriyorsun?

birşey sormak istiyorum sebze püresini nasıl yapıyorsunuz
biz henüz ek gıdaya geçmedik fakat ben ilk bebeğimde kullanacağım sebzeleri buharda haşlayıp, haşlanırken akan suyu sebzeler ile birlikte ezerek püre haline getirip, çok katı olmuşsa biraz da su ekleyerek, bir taşım da irmik ile kaynatarak yediriyordum..
ek gıdaya yeni mi geçiyorsunuz?

Son düzenleme:

ilk dişiniz çıktı bile mi, hayırlı olsun :)
ben de genelde böyleyim, yemek bile zor yetiştiriyorum, ev işleriyle ilgilenemiyorum pek.

Selamlar kızlarr...
Umarım bebıslerınız ıyıdır benım oglum tam tur donmeye basladı gecen hafta en yenı aktıvıtemız butun salonu dolasıyo surunerek heryerede salyasını akıtıyo boylece kaybolmuyo 8500 gr bacaklar 2 kat yanaklar sarkıyo ama donuyo donmenın kıloyla ılgısı yok bence bebek ne zaman ısterse o zaman yapıyo
ogluma bardakla su ıcırırken cıt cıt sesler geldı bakıyorum dıs gormuyorum yada yenı mı gelıyo anlayamadım
ek gıda seruvenımız cok ıyı pıs bogaz bı oglum var ne versem fazlasını ıstıyo
mılupanın gonderdıgı pırınclı mamayı denedım dun aksam 1 kere uyandı gece sanırım daha tok tuttu bundan boyle aksamları pırıncunundan mama yapıcam yada mılupanınkınden alıcam bızden boyle ıste

kızlar herkese merhaba. süt sağanlara bir sorum olacak. acaba kaç saatte bir sağıyorsunuz ve genel olarak tek göğüsten kaç cc süt çıkıyor ve de bebeğiniz kaç saatte bir, kaç cc süt içiyor?

Ben genelde oğlum emdikten sonra kalanları sağıyorum gögsümde süt kalmasın da vucut tekrar süt üretimine geçsin diye. Bu yöntemin sütü arttırmada işe yaradığını okumuştum. Gerçi bence süt pompoları gögüsteki sütü boşaltmada çok yetersiz. Bebeğim ne kadar emiyor bilmiyorum ama emme saatleri de değişiyor.

Kızlar katı meyva sıkacagı bencede gereksız ya hele onun o parcaları temızlıcem dıye kahroluyo ınsan 1 yasından sonra belkı

hamılelıgımın son 3 ayı duzenlı uyudum erken kalkıp erken yattım diet yaptıgım için.

cnm dedıgıne aynen katılıorum benım mınık mesela bazen gece 8 bucuktada uyudugu oluyor sabah kalkıs zamanı hep 8 bucuk he bazende gece 1 e kadar yatmıo bırde yattıgı zamanda sey demıstım bu gece uyumadı ya sabah gec kalkar yooo yıne aynı saatte kalktı

Kızlar katı meyva sıkacagı bencede gereksız ya hele onun o parcaları temızlıcem dıye kahroluyo ınsan 1 yasından sonra belkı

cnm bende ozel olarak almadım ama benım robot var buyuk onun katı meyva sıkacagıda varmıs ben 3 yıllık evlıyım henuz kesfettım hehe yengem soledı ve suan aparatlarını taktım havuc suyu ve elma suyu sıkmada cok guzel oluyor ama bencede cok cok gereklı bısey degıl ozellıkle almazdım bende..

bu arada yazın dondurucuya seftalı koymustum eymene bgun cıkarıp pure yaptım zaten catalla ezınce pure oldu hıc ozellıgı nı kaybetmemıs dondrucuda tatı vs cok guzeldı benım mınık cok sevdı bı guzel yedı ve saat 2 de yedı saat 5 te acıktı epey tok tuttu

minilya şeftaliyi nasıl koymuştun dolaba merak ettim??

minilya şeftaliyi nasıl koymuştun dolaba merak ettim??

dırek koydum ıste cnm hıcc bozulma olmamıs hanı seftalının rengı doner ya kahverengıye ben bozulur doner rengı demıstım ama hıc bozumamıs valla keske cok koysaymısım 3 tane koymustum tüh yanı kıraz bıde cılekte koydum ama cılek verılmıomus bende recel yapıcam onlardan

normalde ben emziriyorum canım. ama bazen emip uyuyo tam cekemiyo o zaman sağıyorum. bazende cok ağrı yapıyo ancak öyle sağıyorum. rutinim yok yani. miktarı da değişiyo. bazen emdiği için heralde 30 cc oluyo tek göğüs, bazende 150 cc sağıyorum tek göğüs yine

bana da hediye gelmişti meyve sıkacagı ama aparatlarını temizlemeye uyuz oluyorum bebişe kullanırım ama ben daha baslamadım ek gıdaya. biz 4 ayı doldurduk doktor 6. ay da baslicaz dedi..
bu arada keske bende seftali koysaymısım. cok severim cok da tatırmak isterdim :26: kısmet yaza artık..

kızlar hiç kavanozdaki hazır meyve pürelerinden verdinzmi yada veriyomusunuz ?
bu arada bizim de alttan 1 dişimiz gözüküyo ama patlamamıs dedi sağlık ocagındaki hemsire. bembeyaz cok tatlııııı bir kaç ayı bulur cıkması dedi :97:

ilk dişiniz çıktı bile mi, hayırlı olsun :)
ben de genelde böyleyim, yemek bile zor yetiştiriyorum, ev işleriyle ilgilenemiyorum pek.

1.ve 2. dis bir kac gun ara ile gorundu :)
Ilki daha cikmadi tam. Ama 2.cikan disden daha yuksekde 1. dis
Bakalim ne zaman tamamen cikcak

Ben aksam 19-20den sonra esime yemek hazirliyorum ama cok yorgun oluyorum.Yemek olurken bazen kostura kostura etrafi temizliyorum. Bugun kiz kardesim geldi sagolsun mutfagimi,dolabi iyice silmis temizlemis.Nasil sevindim ya :)

Bu kiz evde is yapmaz bide

kızlar kızıma ek gıda olarak aptamil, ülker hero beybe devam sütünü verdim tiksinerek bir iki yudum aldı kusacak gibi oldu vermedim. daha sonra aptamil in irmikli mamasını aldık yedirdim aynı tepkiyi verdi. en son çare şu şişelerde konserve tipi meyve sebze püressini verdim güzel güzel yiyor. doktora da sordum onlarda katkı maddesi yok konserve şeklinde yapılıyor zaten 48 saatte de tüketilmesinin sebebi bu. katkı maddesinin olmayışı. birkaç gündür gece uyumadan öncede elmalı muhallebi veriyorum öyle uyutuyorum daha iyi oldu uyku düzeni.

Merhaba annelerrr, ben komsu topikten:)) sizin topigi de ara sira okuyorum. Oglum 27 temmuz dogumlu ve alttan iki tane disimiz cikti. Yanlis hatirlamiyorsam burdada erken dis cikaran bir bebisimiz vardii. Bir zorluk yasadimi acaba erken olmasiyla ilgili merak ettiimm.
Bebisleri opuyorum kocamannnn

Kızlar kızım 3 gundur emmıyo napcam cok uzuluyorum acta kalıyo onerılerınız var mı gece emıyıo 5 dk bıberona fena alıstı bosken bıle coog cogg cekıyo dıger kızım emıyo cok sukur ....

Kızlar kızım 3 gundur emmıyo napcam cok uzuluyorum acta kalıyo onerılerınız var mı gece emıyıo 5 dk bıberona fena alıstı bosken bıle coog cogg cekıyo dıger kızım emıyo cok sukur ....

Canım üzülme biberona alıştığından değildir bence dönem dönem bebeklerde oluyor emme isteksizliği. Benim oğlumda bir ara uyumadan emmiyordu sağa sola bakmaktan. Ben de ya uyuyunca emziriyordum ya da kucağımda dolaştırarak emziriyordum, etrafı seyrederek emiyordu bunu dene istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…