2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Benimkilerde cok iyi canim buyuyolar iste iyi olmasina sevindim yanilmiyorsam erken deogum yapmisti senin bebis nasilerkek dimi seninki

çok şükür canım yavrularımıza kavuştuk sağlıkla büyütmek nasip olur inşallah. evet canım erken doğum olmuşt kyrnın.. zor günleri atlattılar çok şükür. benim oğlum var canım.. senin 2side kız mıydı? sen kaç haftalık doğum yaptın?

merhaba anneler..
tüm bebişlerimiz huzurlu ve sağlıklıdır umarım...
benim bebişimin ayak baş parmağında batık oluşmuş, orası biraz kızarıp şişmişti fark ettiğimde, akabinde patlamış da..
şimdi de kestim tırnağın batan kısmını, acı vermiyor Allah'tan..hiç ağlamadı cesur oğlum...

nec ve hayela hoşgeldiniz aramıza..siz de vakit buldukça yazın kiii sayfamız şenlensin,yalnız kalmayalım..

tuana ve sevde maşaAllah minnoşlara .. yüz üstü dönüp öyle kalıyorlar demek ki..o haldeyken ne kadar masum ve çaresiz görünüyorlar değil mi? bizim minnoş henüz sağa ve sola dönme çalışmaları yapıyor ama şu sıralar bayağı konuşmaya başladı bizimle, uzun uzun anlatıyor aaa ooo uuvv diye diye

uyanıkken sürekli ilgi alaka isteme, yetmedi evi gezme isteği bizim minnoşta da var, ama biizim bir de küçük ablamız olduğundan ara sıra bebişi oyalama işini o üstleniyor da, ben de bazı işlerimi görebiliyorum..

hepinize bebişlerinizle mutlu günler arkadaşlar..

benim kızım yüzsütü yatmayı hiç sevmıyo hemen baslıyo aglamaya,
bi de dün akşam ablamlar geldi,ne zaman kucaklarına alsa hep agladı,
artık yabancılıyo.onlar gitti çocuk oynamaya,gülücükler atmaya başladı resmen :)

Benim bir kiz bir erkek canim 36+4 dogum yaptim

Hosgeldin nec, benimkide 30 mayis dogumlu, 23 gun erken geldi

merhaba herkese.. çok teşekkürler güzel karşılamanız için..

hayelecim iyi zamanda gelmişler ikiz olmalarına rağmen maşallahh..

aa chanelcim ne güzel doğum günlerimiz aynı. 4. ay aşılarınızı yaptırdınız mı. biz bugün yaptırdık çok ağladı yavrum

Merhabalar herkese.. ara ara fırsat buldukça bu başlığı okuyordum fakat hiç mesaj yazmadım üye bile değildim hatta.. hep oku oku olmaz biraz da yazayım =)

30 haziran'da doğum yaptım ve ben de feci şekilde saç dökülmesinden şikayetçiyim! aslında mevsim geçişlerinde dökülmelerin biraz artması normaldir ama bu defa biraz abartı oldu. neyseki yalnız olmadığımı bilmek biraz rahatlattı.

ayrıca bende bazen kas ve eklem ağrıları oluyor özellikle sabahları yataktan ilk kalkışımda zar zor doğruluyorum her zaman yorgun kalkıyorum. deliksiz uyuyamamanın da etkisi olabilir tabi ama bilemiyorum.. bunlarla alakalı vitamin ya da mineral atkviyesi alan var mı? neler kullanıyorsunuz merak ettim

teşekkürler şimdiden

günaydınlar olsun hepinize...sabahın 07:00 de Çağan paşanın çok sesli orkestrasıyla uyandık babasıyla :))) bir çığlık,bir agular dedik noluyor...alt değiştirme-emzirme faslından sonra bıraktım babasıyla azcık oynadılar...babamız gidince de günlük meşgalemize başladık...yıkanan çamaşırlarımızı astık oğlumla,tabi pek bir yoruldu beyefendi,yine bir meme seansıyla birlikte uykulara daldı yeniden...ben de kahve yapacağım şimdi kendime ve biraz net.te takılayım diyorum tabi 10 dk.lık uyku paşaya yetmezse :)))

17 eylül'de doğum iznimin süresi doldu ve ücretsiz izne ayrıldım...çok daha önemli insanın yavrusuyla bir arada olması kesinlikle katılıyorum...2 gündür sesini çok daha aktif kullanmaya başladı ve buna şahit olmaktan müthiş keyif alıyorum...

Son düzenleme:
mrb güzel anneler..yaşasın biraz kalabalıklaşmış topik,biraz neşe gelmiş.. yorumlara sonra geçeyim önce biraz durum özeti.. ananeyle dede hacc için Allahaısmarladık niyetiyle Türkiye turuna çıktılar.. cuma günü dernekte mantı partimiz var ve organizasyon bana ait.. o yüzden ben onlarla takılamadım ( eşim de il dışında.. o yüzden rapor aldım evde paşa paşa oturuyorum.. kara kara düşünüyorum daha doğrusu asıl hacca gittiklerinde ne yapıcam? burada kime sorsam ücretsiz izin dilekçesine iki aya yakın cvp geliyor,bilemedin bir ay.. geç kalmışsın yazmakta diyorlar.. izin alanlar kaç günde çıktı.. heyet alayım desem vicdanen rahat değilim..yıllık izin yok ki onu alayım,hepitopu 10 gün o da ( kadın doğumcum rapor yazacaktı,tayini çıkmış başka ile gitmiş..dr tanıdık da yok.. bana akıl verin ne olur..

ne alakası var canım yaa
2 ay nerden çıktı
canın ne zaman istiyorsa dilekçeni yazar ayrılırsın
hayatımda ilk defa böyle bişey duyuyorum valla
hatta şimdi tam dilekçe yazma zamanı
okul maaş bordrolorunu hazırlar
15 ekimde izne ayrılacağını dilekçe ile bildir
15 eylülde aldığın maaşı geri ödememek için de 15 ekime kadar rapor al
15 ekimden itibaren de ücretsiz izide olursun
ben idareye de sormuştum napıcam diye
müdür yardımcımız bana 15 gün önceden dilekçe yaz ki maaşını yapmayım yoksa fazlasıyla geri ödemek zorunda kalırsın demişti
yoksa istediğin zaman dilekçeyi yazıp verirsin

15 ekime kadar da lazım olan raporu herkes yazar nolacak
ama 5 5 alırsın,5ten çok alıcak olunca doktorlar pek yazmak istemiyor
ben 15 ekime kadar rapor alacam işte
aile hekimimden istedim yazdı 5 gün
kayınbabamın arkadaşı da 15 gün veriyor
vermeyecek bile olsa doktorlara durumunu anlatıp rica edersin
ben 15 ekime kadar raporlu olmama rağmen yerime öğretmen de geldi, izne ayrılıcam dedim başınızın çaresine bakın
kesin ayrılacak mısın dediler
evet dedim
öğretmeni de istettiler
cevap gelmekten kastın ne ki senin?
sen devlettesin de mi?

canım benimki sürekli atak yaşıyo galiba sık ve uzun emiyor..bu yüzden her öğün için 160-180 civarı bırakmam gerekiyor,ki öğün araları taş çatlasa 2.5 saati geçemiyor..buna rağmen kilo alımı anca normal.. sanırım çok hareketliyiz..şu an medela calma kullanıyoruz..fazla hızlı gelip tıkanma problemi dışında iyiyiz.. avent i almadı mesela bizim paşa ama 2.haftadan beri emzik copcopluyoruz bırakmak çok zor.. bizim de borç son bir senesine girdi.çalışırsam nisanda bitmiş olacak inş..anane baktığı için kafam rahat biraz.. bi de okulda mx 5saat duruyorum..çok bunalırlarsa okul yakın getirebilirler de.. Allah yrdcımız olsun..

aaaa demir damlası yerine çorbada et.. daha iyi göründü gözüme.. biz de en geç 5te başlayacağız.. 4.5 aylık dedi aslında dr.. ama günde bir öğünle başlatır muhtemelen..şimdiden via kap stoğumuz var..hem anne sütü sağıyorum hem ek gıda koyar kapatırım..
bizim bebek dün sabah 8-akşam 8 arası en fazla toplamda 45 dk uyuduğu için,mecburen her işi o uyanıkken yapmak zorunda kalıyorum..bu da iki kat yoruyor..çoğu zaman çamaşırı slingle asıyoruz.. evi bu ara çok sık kullanmadığım için içim rahat biraz daha.. oğluşuna da maşallah annesi geçende anlatmıştın

aşağı yukarı aynı hepimizin melekler.. slingle yaşamayı öğrendim.. ya da bir omuzda bebek bir elde başka iş yapmayı.. ama bu arada kolun haşatı çıktı,kas ezilmesi olmuş sol kolda.. bel ağrısını anmıyorum bile.. giydirmeye gelince,içine uzun kollu çıtçıtlı üstüne salopetlerini giydiriyorum bu ara.. nerdeyse hepsi küçüldü..bayram alışverişi yakındır bizim.. ıslatmaya gelince 5lipaket pamuklu mama önlüğü almıştım ikeadan.. onları takıyorum kıyafetine göre.. rengarenk de.. ıslatınca değiştiriyorum..önemli olan göğsünün ıslanmaması benim için..

evet devetteyim canım..yaa burada alan tüm arkadaşlar doğumdan sonra başvurmuş ve doğum izni bittikten sonra gelmiş hep cevaplar.. arada yıllık izin ya da ek rapor kullanan olmuş.memurlar da var da...işler yavaş sanırım burada valilikten olur gelmedikçe ayrılamazsın diyolar..okula da sormadım..müdüre biraz sıkıntılı gb de.. 5 aldım zaten şimdi. 15 ine kadar da gerekirse 5+5 mazeret iznini koyarım en kötü..eğer hemen olacaksa hiç durmam veririm dilekçeyi.. peki bir ya da iki ay ayrılmak oluyor mu? illa alt sınır var mı,tercihe mi bırakılmış??? burada dr lar sıkıntılı bayağı ya da bana öyleleri denk geldi hep.. 5 gün yazarken bile sayenizde soruşturmayı biz geçiriyoruz diye fırça atıyorlar((

valla benim izne ayrılan arkadaşlarım fln hiç öyle beklemedi
olur gelmesi diye bişey yok çünkü bu senin yasal hakkın olur vermeme gibi bir durum yok
istersem dilekçemi bugün yazar veririm yarın gitmem kimene
sen bunu anlayan birine sor, bence saçmalamışlar
ben doğum iznindeyken falan hbr vermedim mesela
seminere gittiğimde sordular söyledim, ayrılıcam evet dedim
istediğin kadar alabilirsin alt sınır yok, ama istersen sen daha uzun yaz dilekçeni, uzatması daha zor ama daha erken başlayacak olursan dilekçe yazıp başlayabiliyosun istediğin zaman
ben 15 hazirana kadar yazdım dilekçemi
başlıcak olursam dilekçe yazıp başlıcam istediğim zaman
cvp doğum izni bittikten sonra geldi demişsin ya, doğum izni bitmeden yasal işlem yapamadıklarından öyledir, yoksa 1-2 ay bekleme diye bişey yok
sen ekim 15te ayrılacak mısın şimdi?
doktorların da hepsi farklı farklıdır tabi, benim aile hekimim çok anlayışlı
tanıdık doktor bulmak lazım mırın kırın etmeden vermesi için
ama hertürlü kapat 15ine kadar çünkü maaşın nerdeyse tamamını ödersin 15 gün çalışmış olmana rağmen
kesintileri falan faiziyle ödetiyorlar çünkü

evet ya bende seviniyorum burada sizleri görünce...
elmalı kurabiye yaptım tam şekil veriyordum ki Çağan paşa uyandı...tek kolumda o şekli verdim kurabiyelere ama bittim resmen...
tek el,kol ya da bacakla yaşayanlara sabırlar diledim ne zormuş...Rabbim yardım etsin...
şimdi de kucağımda yerine koyduğum gibi çığlığı basıyor ((

ya dünden beri onu araştırıyorum ben de.. dediğin gayet mantıklı geldi.. birçok kişi de olur u beklemeden ayrılmış dilekçeyi verdiği gb.. iki ay yeter bana zaten.. aslında yetmez de şimdiki durumlar icabı böyle.. bi de haziranda tayin olacak eşim,çalışmazsam puan da alamıyorum,zaten şu an puanlarım çok komik düzeyde merkezde çalıştığım için sürekli.. seneye de atanamazsam ücretsize kesin ayrılırım diye düşünüyoruz.. ayy sağol walla bi heyet denemesi yapacağız.. olmadı dilekçemi veririm okul sağ ben selamet alır başımı oğluşuma bakarım,canıma minnet

tabi canım
sen bugün dilekçeni ver istersen
ya da okulu ara izne ayrılacağını söyle, dilekçemi de yazıcam okula gelip dersin
maaşını yapmasınlar
eğer maaşın yapılırsa faiziyle geri ödetirler ekim 15 maaşını

Ücretsiz izne ayrilabilenleri okudukca nasil imreniyorum anlatamam.biz 1250 tl ev kredisi oduyoruz yani hic şansim yok.raporum haftaya persembe bitiyo.tekrar almam lazimannem babami yalniz birakmak istemiyo (rahatsizligindan dolayi) gelirim dediginde bile sesindeki kaygiyi hissedebiliyorum.tekrar rapor almam lazimdun bi yandan evde bebegimi gezdirdim bi yandan agladim valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…