2012 Haziran Anneleri Doğurdu

ilkcim masaallah yavrukuşuna diyerek başlayayım. Cok tatlı olmuş. Bizde bu hafta 4. ayımıza girecegiz. Kuzey iki haftadır sag sol donuyor. Oyuncakları elinde tutmak istiyor. İstedigini yapmadıgımızda bize kızıyor. En sevdigi şey babasının ve benim sacımızı çekmek. Sevinç çıglıkları atıyor. Mutfak tezgahının şekillerine takmış durumda onlarla uzun süre vakit geçiriyor ama bende de bel kalmıyor bu sayede. Uyurken youtube den fisher price ninisi dinleyerek transa geçiyor. Hala yüzüstü uyumaktan zevk alıyor. Yabancılara gittiginde aglamaya insan seçmeye başladı. Bu huyu beni üzdü ama büyümesine de seviniyorum.Donencesinin altında degilde tepesinden bakarak oynuyor. Donen ışıgı eliyle yakalıyor. Buldugu herşey agzında. Salyaya devam bazen bilerek ve zevk alarak cıkardıgını düşünüyorum. Güneş yüzünü sakladıgından beri dışarı çıkacagımızı anladıgında mutlu oluyor. Agaçlarla sohbet ediyor. Çizgili giyen insanlar yok olana kadar gozuyle takip ediyor. Kısace herşey cok cok güzel gidiyor

bızım her gıttıgımızde ölçüyolar.

amın cnm amın maşşallah berenımıze de ılk cıgım 4 ayda ek gıdaya gecmenız bence erken degılmı hem sutunde maşşallah yarıyormus ben dr dese 6 aya kadar ek bısey vermek ıstemıorum zaten meyve sularından bırer kasık tatdırıyorum yetmez mı yanı?

bu arada kızlar fazla gıremıoruz sanırım sayfalar cok ılerlememıs:)

iyi akşamlar firdes..
maşaAllah tosununa
evet, bizim dr.umuz da her ay ölçüyor..

ne güzel anlatmışsın betülperi nazar değmesin kocaman abi olmuş Kuzey..çizgili kıyafetler ilgisini çekiyor demek ki çok hoş
bizimki henüz yabancılamaya başlamadı, yabamcılamaya başladıklarında işler biraz zorlaşıyor, babaya ananeye verip de ortadan kaybolamıyorsunuz o zaman
benim kızım daha bir bir buçuk yıl öncesine kadar banyo kapısında bekler kapıyı gümletirdi, evde kim olursa olsun..ille annem diye..

sütümüz bebişlerimizi doyurduğu sürece 6.aya kadar yalnızca anne süt yeterli cnm, birşeyler yedirmek için acele etmiyorum ben, zaten ömürleri boyunca yemek yiyecekler ama anne sütünü maksimum iki yıl alabilirler..ayrıca ek gıda vermek de bayağı zahmetli, en kolayı emzirmek
evett, kimseler uğramıyor buralara, bomboş kaldı topiğimiz, yakında kapatılır

kızlar cevaplar iiçin teşekkürler ,hamileyken bir gün bakmasam topiğe yazılanları okumama saatler alırdı şimdiyse ilerlemiyor nedensebu arada çalışmaya başlayan anneler varmı ?emzirme sürelerini nasıl ayarlıyorsunuz? ben kasımda başlamak zorundayım çok vıcdan yaptım ne yapacam bilmiyorum,ücretsiz alamam kredi varkasımda 4 doldurmuş 5 den gün alıyor olacak normalde 4 5 saat emmeden durabiliyor ama şimdiden daraldım

merhaba anneler bebişlerinz ve siz iyisinzdir umarım biz bebişle ugrasıoruz fırsatım olmuyo hiç giremiorum girip okusam bile cvp yazamıorum kzızım sürekli kucakta dolasmak istior ya da karsıma alıp konusucam ama böyle halleri daha güzel büyüdükce tatlılasıorlar

canım ne mutlu bizeki saglıklı bebeklerımız var

evet sana katılıyorum, ben de hamileyken okumaya yetiştiremiyordum hep geriden takip ediyordum hatta bu yüzden yazamıyordum bile, ama şimdi bakıyorum hep aynı sayfada kalıyor uzun bir süre.

emzirme izni oluyor günlük onu kullanabilirsen eğer ve de evde sağıp süt bırakabilirsen daha kolay olur belki, bir de zor biliyorum ama mümkün olduğunca kendini üzmemeye çalış daha zor olur çünkü. bu arada bebeğe kim bakıcak, akrabalarınızdan biri mi, yoksa bakıcı mı tutmayı düşünüyorsunuz.

kızlar geçmiş mesajları okuyamadım.belki yazan olmuştur. dün tansaşta 1 bebek bezi alana 2. si %40 indirimliydi.ayrıca huggies yeni doğan ıslak mendil 3 tanesi 6.90 tl.

canım sıkıntım o zaten emzik hiç almadı biberonuda almıyor süt geldiği halde kusma refleksi gelişiyor,kaşıkla verilecek 3 saat ıznım var cok ıyı sekılde ayarlamam lazım.bakıcı bulduk aılem baska sehırde cunku

Sagol canım. Ah o günler de gelecek mi? Bi de iki yaş sendromu var ki dillere destan. Sagıkları yerinde olsun da herşeyleri öyle böyle çekilir. Bende ilk 6 ay sadece anne sütü taraftarıydım. Hiç acelem yok. çünkü beni zor günlerin bekledigini biliyorum yedi - yemedi çıkardı sevmedi yok bi daha deneyim derken ömrümüzden ömür gidecek. Ancak doktorum demir damlası kullanmayacagımızı soyleyince şaşkınlık yaşadım. Sonuçta bebeklerimiz için onemli. Bu yüzden verdigi beslenme programına goz attım. 5. ayda corba ile başlamamız tavsiye ediliyor. İçersinde 10 gr et var sırayla hergün balık,tavuk,et şeklinde. Demiri damladan degil gıda desteği ile takviye edecegim için, doktorun programına uyacagım. Tabi oglum da severse.

Ahhh benim oglan da oyle. Bebekleri uyanıkken internete girenlere,evi işi,yemek yapanlara gıpta ediyorum.Anca uyuyunca fırsat bulabiliyorum bu zamanda işler ihmal oluyor ama oglum herşeyden daha onemli.

gelecek inşaAllah cnm, çocuklarla o kadar çabuk geçiyor ki zaman, dönüp baktığında şaşırıyor insan..

inşaallah oğlun sever, gönlünce beslersin yavrunu cnm..
tabii ki hepimiz dr.umuzla istişare sonucu ve bebişlerimizin durumuna göre karar veriyoruz,
esasında 4. aydan başlamak daha iyi diyor çoğu tecrübeli anne, hatta ben de ilk bebeğimden sonra; ikinci bebeğime herşeyi erkenden yedireceğim diyordum,
şimdi ise (Allah'tan bir sürpriz olarak üçüncümüz gelmezse) ikinci ve son kez emziriyorsun, emzirebildiğim kadar emzir diyorum kendi kendime..
ayrıca dediğin gibi; bebişler yemek yemeye başlayınca; yeterince yedi mi yemedi mi, kabını kaşığını steril hale getirebildim mi, acaba aldığım sebzeler meyveler ne kadar sağlıklı, ilaç kalıntısı var mıdır vs. vs...diye düşünürken şu hale geliyor insan..bunları düşününce de ne kadar geç başlasam o kadar iyi diyorum...bu benim şahsi kanaatim, hera anne bebeği için en doğrusunu düşünür muhakak ki..
Allah sağlık versin bebeklerimize yeter ki; yemek de yesinler, annelerini de emsinler sağlıkla..

yalnız et,tavuk,balık için biz 8.ayı beklemiştik yanlış hatırlamıyorsam, ama demir takviyesi olsun diye de 6.aydan sonra bir çay kaşığı harnup pekmezi veriyordum..demek sizin dr.unuz 5.ayda ete başlayabilir diyor..

slm kızlar

benim oğlan sürekli kucak istiyor asla oturtmuyor beni
gündüz çok az uyuyor resmen bittim yorgunluktan
o kadar hareketli ki durduğu yerde 2 dk durmuyor
ağzının suyu üstünü ıslatıyor
havalar bi tuhaf nasıl giydirsem bilemedim hasta etmekten korkuyorum
birde bu hafta dönmeyi öğrendi sırt üstü yatırıyorum hooop anında yüzüstü dönmüş
kafayı kaldırıyo sonra rsmen bana yalvarıyo beni döndür die
gece uykusunda bile bi nefes alışı değişiyor bi bakıyorm yine yüzüstü dönmüş
tabi düşürcem die de çok korkuyorum
her geçen gün sıkıntılı süreç başlıyor yakında dişerde çıkar şükür gazımız bitti

Merhaba yorgun annişler

Herkes aynı şeyden şikayetçi sanırım. Benim kızım doğduğundan beri kucakçıydı hala öyle. Artık evde dolaşmak bile kafi gelmiyor yeni evlerde ya da dışarda dolaşacakmışız. Sürekli keşfetmek istiyorlar onların yerine kendimizi koyarsak haklılar sanırım

3 aylıkdan beri sırtüstünden yüzüstüne dönüyor ama geri dönemiyor başlıyor ağlamaya. Gündüzleri 3 kere yarımşar saat uyuyor. Yarım saati 1 dk geçirtemedim
Gece de düzgün uyuduğu söylenemez. 2 saat mızıldanmadan uyuduğu nadirdir, ya sallıcam ya sırt üstü çevirip pışpışlıcam Nezaman uzun uyku uyuyacaklar çok merak ediyorum. Eşim olmasa bazen yorgunluktan sinir krizi geçirecek gibi oluyorum. Bi de 1 ay sonra işe başlayacağım ozaman ne olacak halimiz bilinmez.
Hareketlilikten ve uykusuzluktan artık sınırda kilo alıyor neyse sağlıklı olsunlar da...

bi gülüşlerine can fedaaa

Şu öbür sosyal paylaşım sitesine beni de ekleme imkanınız var mı acep :) İsmim Kübra Çankaya Sonuç

günaydın herkese.. başında bu yana takip ediyordum yalnız birkaç defa mesaj attım. bende haziran annelerinden olacaktım ama yavrum bi hamleyle 30 mayısta geldi aramıza.. binlerce şükür kavuştuk birbirimize.. 4 ayımız bitti.. artık burdan paylaşımlara devam ederim bende sizler gibi..

Merhaba canim ben seni obur topikten hatirliyorum bende burayi hep okuyorum ama sadece birkackere yazabildim bende benimde ikizlerim 29 mayista dogdular bu arada kyr nin ikizleri nasil iyimi bi haberin var mi canim :26:

Merhaba canim ben seni obur topikten hatirliyorum bende burayi hep okuyorum ama sadece birkackere yazabildim bende benimde ikizlerim 29 mayista dogdular bu arada kyr nin ikizleri nasil iyimi bi haberin var mi canim :26:

evett canım bende hatırlıyorum seni.. kyrnın yağmur ve toprak ı çok iyiler çok şükür.. sen nasılsınn cnm seninkiler nasıl..

Ahh ahhh büyüdükçe dertleri büyür der büyükler. Hakkaten oyle. Biz de gorecegiz ama kokusu gülüşü bir ömre bedel bu da bi gerçek. Yurtdışındayım ben. Pekmez kütürü yok burada. Et için bana da erken gibi geliyor ama deneyip görecegim. Alır almaz sever sevmez bilemiyorum. Dogdugundan beri önünde etli yemek yerken yutkunuyor. Etçi olacak diyoruz ama bakalım. Babası dogulu inş ona çekerse sever eti. Ben on yıl yemesem aklıma gelmez.

Salya önlügü al Esma sende rahat et oda etsin. Ben ilk fırsatta alacagım bu mama onlukleri herzaman kullanılmıyor. Donme işine bizimki de başladı iki haftadır ama ben genelde yüzüstü yatırdıgımdan sırtüstü dönemiyor da rahat ediyorum.

Hoşgeldin. Güzel paylaşımlarımız olur inş.

evett canım bende hatırlıyorum seni.. kyrnın yağmur ve toprak ı çok iyiler çok şükür.. sen nasılsınn cnm seninkiler nasıl..

Benimkilerde cok iyi canim buyuyolar iste iyi olmasina sevindim yanilmiyorsam erken deogum yapmisti senin bebis nasilerkek dimi seninki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…