kızlar benım oglum hıc durmuyor sureklı ya kucakta yada onla oynamamı ıstıyor cokk yoruldum![]()
Evett bu haziran bebeklerinin hepsi aynı canım ya da ikizler burcu olduklarından cok meraklılar illa gezip gorecekler bişeyler.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar benım oglum hıc durmuyor sureklı ya kucakta yada onla oynamamı ıstıyor cokk yoruldum![]()
Benimkilerde cok iyi canim buyuyolar iste iyi olmasina sevindim yanilmiyorsam erken deogum yapmisti senin bebis nasilerkek dimi seninki
çok şükür canım yavrularımıza kavuştuk sağlıkla büyütmek nasip olur inşallah. evet canım erken doğum olmuşt kyrnın.. zor günleri atlattılar çok şükür. benim oğlum var canım.. senin 2side kız mıydı? sen kaç haftalık doğum yaptın?
günaydın herkese.. başında bu yana takip ediyordum yalnız birkaç defa mesaj attım. bende haziran annelerinden olacaktım ama yavrum bi hamleyle 30 mayısta geldi aramıza.. binlerce şükür kavuştuk birbirimize.. 4 ayımız bitti.. artık burdan paylaşımlara devam ederim bende sizler gibi..
mrb güzel anneler..yaşasın biraz kalabalıklaşmış topik,biraz neşe gelmiş.. yorumlara sonra geçeyim önce biraz durum özeti.. ananeyle dede hacc için Allahaısmarladık niyetiyle Türkiye turuna çıktılar.. cuma günü dernekte mantı partimiz var ve organizasyon bana ait.. o yüzden ben onlarla takılamadım( eşim de il dışında.. o yüzden rapor aldım evde paşa paşa oturuyorum.. kara kara düşünüyorum daha doğrusu
asıl hacca gittiklerinde ne yapıcam? burada kime sorsam ücretsiz izin dilekçesine iki aya yakın cvp geliyor,bilemedin bir ay.. geç kalmışsın yazmakta diyorlar.. izin alanlar kaç günde çıktı.. heyet alayım desem vicdanen rahat değilim..yıllık izin yok ki onu alayım,hepitopu 10 gün o da
( kadın doğumcum rapor yazacaktı,tayini çıkmış başka ile gitmiş..dr tanıdık da yok.. bana akıl verin ne olur..
kızlar cevaplar iiçin teşekkürler ,hamileyken bir gün bakmasam topiğe yazılanları okumama saatler alırdı şimdiyse ilerlemiyor nedensebu arada çalışmaya başlayan anneler varmı ?emzirme sürelerini nasıl ayarlıyorsunuz? ben kasımda başlamak zorundayım çok vıcdan yaptım ne yapacam bilmiyorum,ücretsiz alamam kredi var
kasımda 4 doldurmuş 5 den gün alıyor olacak normalde 4 5 saat emmeden durabiliyor ama şimdiden daraldım
canım benimki sürekli atak yaşıyo galiba sık ve uzun emiyor..bu yüzden her öğün için 160-180 civarı bırakmam gerekiyor,ki öğün araları taş çatlasa 2.5 saati geçemiyor..buna rağmen kilo alımı anca normal.. sanırım çok hareketliyiz..şu an medela calma kullanıyoruz..fazla hızlı gelip tıkanma problemi dışında iyiyiz.. avent i almadı mesela bizim paşa ama 2.haftadan beri emzik copcopluyoruzcanım sıkıntım o zaten emzik hiç almadı biberonuda almıyor süt geldiği halde kusma refleksi gelişiyor,kaşıkla verilecek 3 saat ıznım var cok ıyı sekılde ayarlamam lazım.bakıcı bulduk aılem baska sehırde cunku![]()
aaaa demir damlası yerine çorbada et.. daha iyi göründü gözüme.. biz de en geç 5te başlayacağız.. 4.5 aylık dedi aslında dr.. ama günde bir öğünle başlatır muhtemelen..şimdiden via kap stoğumuz var..hem anne sütü sağıyorum hem ek gıda koyar kapatırım..Sagol canım. Ah o günler de gelecek mi? Bi de iki yaş sendromu var ki dillere destan. Sagıkları yerinde olsun da herşeyleri öyle böyle çekilir. Bende ilk 6 ay sadece anne sütü taraftarıydım. Hiç acelem yok. çünkü beni zor günlerin bekledigini biliyorum yedi - yemedi çıkardı sevmedi yok bi daha deneyim derken ömrümüzden ömür gidecek. Ancak doktorum demir damlası kullanmayacagımızı soyleyince şaşkınlık yaşadım. Sonuçta bebeklerimiz için onemli. Bu yüzden verdigi beslenme programına goz attım. 5. ayda corba ile başlamamız tavsiye ediliyor. İçersinde 10 gr et var sırayla hergün balık,tavuk,et şeklinde. Demiri damladan degil gıda desteği ile takviye edecegim için, doktorun programına uyacagım. Tabi oglum da severse.
Ahhh benim oglan da oyle. Bebekleri uyanıkken internete girenlere,evi işi,yemek yapanlara gıpta ediyorum.Anca uyuyunca fırsat bulabiliyorum bu zamanda işler ihmal oluyor ama oglum herşeyden daha onemli.
aşağı yukarı aynı hepimizin melekler..slm kızlar
benim oğlan sürekli kucak istiyor asla oturtmuyor beni
gündüz çok az uyuyor resmen bittim yorgunluktan
o kadar hareketli ki durduğu yerde 2 dk durmuyor
ağzının suyu üstünü ıslatıyor
havalar bi tuhaf nasıl giydirsem bilemedim hasta etmekten korkuyorum
birde bu hafta dönmeyi öğrendi sırt üstü yatırıyorum hooop anında yüzüstü dönmüş
kafayı kaldırıyo sonra rsmen bana yalvarıyo beni döndür die
gece uykusunda bile bi nefes alışı değişiyor bi bakıyorm yine yüzüstü dönmüş
tabi düşürcem die de çok korkuyorum
her geçen gün sıkıntılı süreç başlıyor yakında dişerde çıkar şükür gazımız bitti
ne alakası var canım yaa
2 ay nerden çıktı
canın ne zaman istiyorsa dilekçeni yazar ayrılırsın
hayatımda ilk defa böyle bişey duyuyorum valla
hatta şimdi tam dilekçe yazma zamanı
okul maaş bordrolorunu hazırlar
15 ekimde izne ayrılacağını dilekçe ile bildir
15 eylülde aldığın maaşı geri ödememek için de 15 ekime kadar rapor al
15 ekimden itibaren de ücretsiz izide olursun
ben idareye de sormuştum napıcam diye
müdür yardımcımız bana 15 gün önceden dilekçe yaz ki maaşını yapmayım yoksa fazlasıyla geri ödemek zorunda kalırsın demişti
yoksa istediğin zaman dilekçeyi yazıp verirsin
evet devetteyim canım..yaa burada alan tüm arkadaşlar doğumdan sonra başvurmuş ve doğum izni bittikten sonra gelmiş hep cevaplar.. arada yıllık izin ya da ek rapor kullanan olmuş.memurlar da var da...işler yavaş sanırım burada valilikten olur gelmedikçe ayrılamazsın diyolar..okula da sormadım..müdüre biraz sıkıntılı gb de.. 5 aldım zaten şimdi. 15 ine kadar da gerekirse 5+5 mazeret iznini koyarım en kötü..eğer hemen olacaksa hiç durmam veririm dilekçeyi.. peki bir ya da iki ay ayrılmak oluyor mu? illa alt sınır var mı,tercihe mi bırakılmış??? burada dr lar sıkıntılı bayağı ya da bana öyleleri denk geldi hep.. 5 gün yazarken bile sayenizde soruşturmayı biz geçiriyoruz diye fırça atıyorlar15 ekime kadar da lazım olan raporu herkes yazar nolacak
ama 5 5 alırsın,5ten çok alıcak olunca doktorlar pek yazmak istemiyor
ben 15 ekime kadar rapor alacam işte
aile hekimimden istedim yazdı 5 gün
kayınbabamın arkadaşı da 15 gün veriyor
vermeyecek bile olsa doktorlara durumunu anlatıp rica edersin
ben 15 ekime kadar raporlu olmama rağmen yerime öğretmen de geldi, izne ayrılıcam dedim başınızın çaresine bakın
kesin ayrılacak mısın dediler
evet dedim
öğretmeni de istettiler
cevap gelmekten kastın ne ki senin?
sen devlettesin de mi?
evet devetteyim canım..yaa burada alan tüm arkadaşlar doğumdan sonra başvurmuş ve doğum izni bittikten sonra gelmiş hep cevaplar.. arada yıllık izin ya da ek rapor kullanan olmuş.memurlar da var da...işler yavaş sanırım burada valilikten olur gelmedikçe ayrılamazsın diyolar..okula da sormadım..müdüre biraz sıkıntılı gb de.. 5 aldım zaten şimdi. 15 ine kadar da gerekirse 5+5 mazeret iznini koyarım en kötü..eğer hemen olacaksa hiç durmam veririm dilekçeyi.. peki bir ya da iki ay ayrılmak oluyor mu? illa alt sınır var mı,tercihe mi bırakılmış??? burada dr lar sıkıntılı bayağı ya da bana öyleleri denk geldi hep.. 5 gün yazarken bile sayenizde soruşturmayı biz geçiriyoruz diye fırça atıyorlar((
ya dünden beri onu araştırıyorum ben de.. dediğin gayet mantıklı geldi.. birçok kişi de olur u beklemeden ayrılmış dilekçeyi verdiği gb.. iki ay yeter bana zaten.. aslında yetmez de şimdiki durumlar icabı böyle.. bi de haziranda tayin olacak eşim,çalışmazsam puan da alamıyorum,zaten şu an puanlarım çok komik düzeyde merkezde çalıştığım için sürekli.. seneye de atanamazsam ücretsize kesin ayrılırım diye düşünüyoruz.. ayy sağol walla bi heyet denemesi yapacağız.. olmadı dilekçemi veririm okul sağ ben selamet alır başımı oğluşuma bakarım,canıma minnetvalla benim izne ayrılan arkadaşlarım fln hiç öyle beklemedi
olur gelmesi diye bişey yok çünkü bu senin yasal hakkın olur vermeme gibi bir durum yok
istersem dilekçemi bugün yazar veririm yarın gitmem kimene
sen bunu anlayan birine sor, bence saçmalamışlar
ben doğum iznindeyken falan hbr vermedim mesela
seminere gittiğimde sordular söyledim, ayrılıcam evet dedim
istediğin kadar alabilirsin alt sınır yok, ama istersen sen daha uzun yaz dilekçeni, uzatması daha zor ama daha erken başlayacak olursan dilekçe yazıp başlayabiliyosun istediğin zaman
ben 15 hazirana kadar yazdım dilekçemi
başlıcak olursam dilekçe yazıp başlıcam istediğim zaman
cvp doğum izni bittikten sonra geldi demişsin ya, doğum izni bitmeden yasal işlem yapamadıklarından öyledir, yoksa 1-2 ay bekleme diye bişey yok
sen ekim 15te ayrılacak mısın şimdi?
doktorların da hepsi farklı farklıdır tabi, benim aile hekimim çok anlayışlı
tanıdık doktor bulmak lazım mırın kırın etmeden vermesi için
ama hertürlü kapat 15ine kadar çünkü maaşın nerdeyse tamamını ödersin 15 gün çalışmış olmana rağmen
kesintileri falan faiziyle ödetiyorlar çünkü
ya dünden beri onu araştırıyorum ben de.. dediğin gayet mantıklı geldi.. birçok kişi de olur u beklemeden ayrılmış dilekçeyi verdiği gb.. iki ay yeter bana zaten.. aslında yetmez de şimdiki durumlar icabı böyle.. bi de haziranda tayin olacak eşim,çalışmazsam puan da alamıyorum,zaten şu an puanlarım çok komik düzeyde merkezde çalıştığım için sürekli.. seneye de atanamazsam ücretsize kesin ayrılırım diye düşünüyoruz.. ayy sağol walla bi heyet denemesi yapacağız.. olmadı dilekçemi veririm okul sağ ben selamet alır başımı oğluşuma bakarım,canıma minnet![]()
tabi canım
sen bugün dilekçeni ver istersen
ya da okulu ara izne ayrılacağını söyle, dilekçemi de yazıcam okula gelip dersin
maaşını yapmasınlar
eğer maaşın yapılırsa faiziyle geri ödetirler ekim 15 maaşını