• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Anneleri Doğurdu

iyi geceler kızlar uzun zamandır sizi takip ediyorum ama yazmıyordum.malum bende 2 çocuk var.bu hafta 1.sınıfa başladık.neyseki çok zor olmadı.en azından tahmin ettiğim gibi olmadı.çoğunuz gündüz/gece bebişlerinizin uyumamasından bahsetmişsiniz.ben de aynın durumdaydım 15 gün öncesine kadar.anlatayım:
aslında kızım Ada geceleri bana hiç sıkıntı yaratmadı şimdiye kadar.ilk bir buçuk ay geceleri 2,3 saatte bir kalktı,emdi yattı.1 buçuk aydan sonra bu 4-5 saate uzadı bu.şuan bıraksam akşam 10 sabah 5 veya 6 ya kadar uyuyor.birkaç defa gece kaldırmak istedim emmedi.ben de gece 2 gibi son kez emziriyorum sabah saat 5-6 ya kadar idare ediyoruz.gelelim gündüz uykularına 15 gün öncesine kadar gündüz 3 defa yarımşar saat falan uyuyordu.sırtını gögsüme dayayıp gezdirmekten helak olmuştuk annemle.emzik de almadığından çok zorlandık.bir gün yine böyle kucakta gezdirirken beşiğine koyup sallamayı denedim.meğer uykusu gelmiş.(güya 2.çocuğum ve tecrübeliyim :))kucağımda uyutmaya çalıştığımda bas bas bağırınca beşiğe koyup salladık.uyuması 10 saniye sürdü.aynı anda besle-oyna -uyut tekniğini denedim.daha doğrusu 15 gündür deniyorum sonuç mükemmel.meme veriyorum 2 , 2 buçuk saat kadar oynuyoruz kucakta geziyor konuşuyoruz kucakta ağlamaya başlayınca hemen beşiğine koyup sallıyoruz hemen uyuyor,tabi iyice dalana kadar sallamaya devam.sonra işimi yemeğimi yapıyorum.ık mık ettiğinde hemen koşup sallamaya devam dalana kadar.kızım böyle 3 saat kadar uyuyor.hem ben dinleniyorum,hem o uykusunu almış oluyor saat başı meme vermekten de kurtuldum.güzel yöntem bayıldım.umarım kızımın ataklarıyla bu durum değişmez.
bu arada karyolasına yatıramıyorum sallanmadığı için.oğlumdan kalan portatif bir beşik dahavardı onu kullanıyorum.evin her yerine taşıyabiliyorum yer kaplamıyor da.kenarlarına uzun ip bağladım.gece yatarken ayak başparmağıma geçiriyorum öyle sallıyorum.ama ben de artık gündüz dinlenmek istiyorum diyorsanız bu beşiği tavsiye ederim.fiyatı 170-180 civarındaydı galiba.(ben 7 yıl önce 80 liraya almıştım iyiki birine vermemişim.)resmini de netten koyuyorum.(ürün satış danışmanı gibi oldum bu arada:) Eki Görüntüle 516153

Canım hoşgeldin diyelim oyleyse aramıza. Sorunlarını halletmeneco sevindim. Kaç çocuk olursa olsun her çocugun faklı oluyor uyku beslenme düzeni.

merhaba
kızım 2,5 aylık oldu. 3-4 gün öncesine kadar nurse harveys damla kullanıyorduk. o bitti. sab simpleks kullanıyoruz şimdi. ilk zamanlar uyku yaptıgını düşünüyordum. şimdi her gece saat 7 gibi huysuzlanmaya baslıyor. 9 dan sonra ağlama krizleri geçiriyor. altını değiştirdim. pıt pıt üstten alttan gazınıda çıkarıyor. emdide. ama ağlarken asla meme almıyor. önceden uyumadan önce ağlar huysuzluk yapardı ama şimdi resmen ağlama krizi geciriyor harap oldu. şuan babası oyalıyor saç kurutma makinesi açık.. sizlere sormak istedim aynı durumda olan var mı? neden bu kadar ağlıyor ya. :( ağlamıyordu artık düzene girdi diyordum tam. acaba nazar mı değdi devamlı okuyorumda. ya da büyüme atağı falan mıdır ki. ne ki bu ya? :5:

Umarım ataktır ve kısa donemde eskiye doner canım.

iyi pazarlar kızlar,doktorumuz geçen bize infavit adında d vitamini verdi içinde a,c,d vitamını var.numune olarak gelmiş.
içinde bi çubuğu var damlatarak 1 ml verıyorum.
monovit ve dvit kullanma dedi. onların içinde e322 diye bir madde oldugunu soyledı.

bu arada ben bütün bezleri kullandım denedım.bi canbebe kalmıştı.onuda hatnedenen aldım numune gelmiş ben begendım.
artık kzıımın çişi sırtına çıkmaya basladı hiç olmazdı biraz bez de kuçuk gelıyo 3 no kullanıyorum 4 e geçmenın vaktı geldi gibi.

iyi pazarlar kızlar,doktorumuz geçen bize infavit adında d vitamini verdi içinde a,c,d vitamını var.numune olarak gelmiş.
monovit ve dvit kullanma dedi. onların içinde e322 diye bir madde oldugunu soyledı.

bu arada ben bütün bezleri kullandım denedım.bi canbebe kalmıştı.onuda hatnedenen aldım numune gelmiş ben begendım.
artık kzıımın çişi sırtına çıkmaya basladı hiç olmazdı biraz bez de kuçuk gelıyo 3 no kullanıyorum 4 e geçmenın vaktı geldi gibi.

Canım bende bu madde konusunda çok işkillenmiştim. Sonuçta katkı maddesi ve monovitte de d vittede var. Ben yurtdışındayım burada cam şişe yok. Kapsul şeklinde satıyorlar bu madde yok içinde ama kapsülün kabı jelatin ve plastikten yapılı oldugundan mecbur olarak monovit vermeye devam ettim.Sonuçta cam şişe ve saglıklı. Türkiyeden kardeşim gelecek bi sonraki ay. Eger infavit naturelse sadece d vitaminini alabilirim.Araştıracagım. Bez konusunua gelince. Ben premium care,active baby ve son olarak da huggies kullandım pişik sorunumuz vardı.Huggies kullanmaya devam edecegim memnun kaldım. Can bebe hiç kullanmadım zaten burada yok. Paylaşımın için tekrar teşekkürler.

Herkese merhabalar. Canım ilk iki dozu gebelikte olmuştuk. Toplamda 5 doz ve 3. dozu 2. dozdan 6 ay sonra yaptıracagız. :) umarım anlatabilmişimdir.

Canım aslında oyuncaklar var anneyle bebek emerken hep yanında tasıyosun yatarken de yanında bırakıyosun ama ben biraz tehlikeli buluyorum oyle şeyleri Allah korusun.

Canım bizde ekimin ilk haftası planlıyozuz Antalyayı bakalım. Krem sürmeyi düsünmüyorum son son güzel d vitamini alsın.

Büyüdükçe cocuklar gece uykuları artacak bazı dr lar 4. aydan sonra kalmaz derken bazıları 1 yasına kadar uyanıdırın diyo. Anlamıyorum bunların hepsi farklı mı okuyo.

Bende ilk kez huggies kullandım benim oglumun da kasıklarında koyulasma oldu. Dr a gosterdim bişey degil dedi.

Masaallah ogluna. Benim oglum gece gündüz yüzüstü uyuyor canım Allaha emanet
benim oğlan da hep yüzüstü uyuyordu
dr una sordum çok fazla yüzüstü uyutma
hatta ben hiç önermiyorum dedi
ben de artık farklı pozisyonlarda uyutuyorum

sıcak olsun diye Antalya'yı tercih ettik :1: Rixos Sungate canım otel. Umarım hava da güzel olur. Biz balayında da Rixos Premium Belek'teydim. Kasım ayı olmasına rağmen hava güzeldi. Ama biz denize girmemiştik, turistler giriyordu. Bakalım şimdi nasıl olacak??

Tracy Hogg'un kitabını ben de okuyorum ama benim oğlana sökmez onun rutini ne yazık ki , diğer anlattıkları hoşuma gitti ama.

rixoslar genelde iyidir ztn sizde memnun kalmışsınızki yine rixos tercih etmişsiniz
şimdiden iyi tatilller tatlım:)

Tracy hogg ve rutinler, turk bebeklerine uymaz, bizimkiler birgun uyusa uc gun uyumaz, bir gece uyanmaz sevinirsin sonracyine baslar uyanmaya
Yetersizlik hissinden baska bisey vermedi o kitap bana, ilk kez bir kitabi yirtip atmak istedim
Ve anladim ki gercekten her bebek farkli hatta her gunu bile farkli, akisina biraktim ve cok rahatim

asker mi yetiştirces bebek mi dimi !?
saate baglı kalmayı hiç sevmem ama ztn guzel olanı besle -oyna - uyku rutini..
bazen bunu uyguluyorum oluyo gibi:)

iyi geceler kızlar uzun zamandır sizi takip ediyorum ama yazmıyordum.malum bende 2 çocuk var.bu hafta 1.sınıfa başladık.neyseki çok zor olmadı.en azından tahmin ettiğim gibi olmadı.çoğunuz gündüz/gece bebişlerinizin uyumamasından bahsetmişsiniz.ben de aynın durumdaydım 15 gün öncesine kadar.anlatayım:
aslında kızım Ada geceleri bana hiç sıkıntı yaratmadı şimdiye kadar.ilk bir buçuk ay geceleri 2,3 saatte bir kalktı,emdi yattı.1 buçuk aydan sonra bu 4-5 saate uzadı bu.şuan bıraksam akşam 10 sabah 5 veya 6 ya kadar uyuyor.birkaç defa gece kaldırmak istedim emmedi.ben de gece 2 gibi son kez emziriyorum sabah saat 5-6 ya kadar idare ediyoruz.gelelim gündüz uykularına 15 gün öncesine kadar gündüz 3 defa yarımşar saat falan uyuyordu.sırtını gögsüme dayayıp gezdirmekten helak olmuştuk annemle.emzik de almadığından çok zorlandık.bir gün yine böyle kucakta gezdirirken beşiğine koyup sallamayı denedim.meğer uykusu gelmiş.(güya 2.çocuğum ve tecrübeliyim :))kucağımda uyutmaya çalıştığımda bas bas bağırınca beşiğe koyup salladık.uyuması 10 saniye sürdü.aynı anda besle-oyna -uyut tekniğini denedim.daha doğrusu 15 gündür deniyorum sonuç mükemmel.meme veriyorum 2 , 2 buçuk saat kadar oynuyoruz kucakta geziyor konuşuyoruz kucakta ağlamaya başlayınca hemen beşiğine koyup sallıyoruz hemen uyuyor,tabi iyice dalana kadar sallamaya devam.sonra işimi yemeğimi yapıyorum.ık mık ettiğinde hemen koşup sallamaya devam dalana kadar.kızım böyle 3 saat kadar uyuyor.hem ben dinleniyorum,hem o uykusunu almış oluyor saat başı meme vermekten de kurtuldum.güzel yöntem bayıldım.umarım kızımın ataklarıyla bu durum değişmez.
bu arada karyolasına yatıramıyorum sallanmadığı için.oğlumdan kalan portatif bir beşik dahavardı onu kullanıyorum.evin her yerine taşıyabiliyorum yer kaplamıyor da.kenarlarına uzun ip bağladım.gece yatarken ayak başparmağıma geçiriyorum öyle sallıyorum.ama ben de artık gündüz dinlenmek istiyorum diyorsanız bu beşiği tavsiye ederim.fiyatı 170-180 civarındaydı galiba.(ben 7 yıl önce 80 liraya almıştım iyiki birine vermemişim.)resmini de netten koyuyorum.(ürün satış danışmanı gibi oldum bu arada:) Eki Görüntüle 516153

ztn bütün olay 3 aydan sonra başlıo:52:
o zamana kadar ben sallamıyodum bile!!
şimdi 4 aylık olduk bu 1 ayda anladım çocuk yetiştirmek ne zor zanaat!!!

merhaba
kızım 2,5 aylık oldu. 3-4 gün öncesine kadar nurse harveys damla kullanıyorduk. o bitti. sab simpleks kullanıyoruz şimdi. ilk zamanlar uyku yaptıgını düşünüyordum. şimdi her gece saat 7 gibi huysuzlanmaya baslıyor. 9 dan sonra ağlama krizleri geçiriyor. altını değiştirdim. pıt pıt üstten alttan gazınıda çıkarıyor. emdide. ama ağlarken asla meme almıyor. önceden uyumadan önce ağlar huysuzluk yapardı ama şimdi resmen ağlama krizi geciriyor harap oldu. şuan babası oyalıyor saç kurutma makinesi açık.. sizlere sormak istedim aynı durumda olan var mı? neden bu kadar ağlıyor ya. :( ağlamıyordu artık düzene girdi diyordum tam. acaba nazar mı değdi devamlı okuyorumda. ya da büyüme atağı falan mıdır ki. ne ki bu ya? :5:

aynı saatlerde aglıyosa kolik diye biliyorum ben
bazen geç başlayabiliyormus ama 3-4 aylıkken kendi kendine tık diye kesiliyomus..
Allah yardımcın olsun canm bi sebebi yok o koliğin..
sadce durumu hafifletmek için müzikler fln var yada işte dediğin gibi sac kurutma elektrik süpürgesi fln..
cok zor cok!! umarım en kısa zamanda atlatırsınız..

benim oğlan da hep yüzüstü uyuyordu
dr una sordum çok fazla yüzüstü uyutma
hatta ben hiç önermiyorum dedi
ben de artık farklı pozisyonlarda uyutuyorum

Neden oyle dedi acaba. Riskinden dolayı mı yoksa herhangi bir soruna mı sebebiyet veriyormuş. Oglum sırtüstü ancak bir saat uyuyor daha once de bahsetmiştim sana belki hatırlarsın. oysa yüzüstü saatlerce...Bu şekilde uyuyarak motor refleksleri daha iyi gelişiyor amacım bu degil tabi iyi bir uyku uyuması.

söylemeleri lazım aslında 2.dozu vurulduktan 6 ay sonra artık zamanın gelmıstır.en son vuruldugun tarıhe bak canım.son 2 doz da 1 er sene arayla yapılıyor.ömür boyu yaptırmana gerek yok demıstı hemsıremız.sende yaptır.

cnm çk teşekkür ederim hemşireye sordum biz 2 doz vuruyoruz 10 yıl koruyor yani doğumdan sonra vurulmana gerek yok falan dedi.

cnm ya bende önce prima kullandım sonra huggies kullandım şimdide canbebe aldım canbebeden gayet memnum. açıkçası bu kadar memnun kalacağımı düşünmüyordum.

Tracy hogg ve rutinler, turk bebeklerine uymaz, bizimkiler birgun uyusa uc gun uyumaz, bir gece uyanmaz sevinirsin sonracyine baslar uyanmaya
Yetersizlik hissinden baska bisey vermedi o kitap bana, ilk kez bir kitabi yirtip atmak istedim
Ve anladim ki gercekten her bebek farkli hatta her gunu bile farkli, akisina biraktim ve cok rahatim

kesinlikle her bebek farklı ve aynı bebek bile hergün aynı değil....:))) bugün tmm ben çözdüm dediğin bebeğin ertesi gün bambaşka birşeyini keşfediyosun...

selam kızlar,rota aşısını yaptırmak ve yaptırmamak arasında kalmıştım.doktorla konustum yaptırırsan ıyı olur dedi.baya bi,5 yaşına kadar koruyo dedi.hemşiremiz 1 sene demişti,dün kızımın aylık kontrolü vardı 3 aylık oldu.doktor rota aşısını bi güzel içirdi kızıma,doktora öyle tatlı bakıyo ki anlatamam.evdede böylemi diyo,bi güzel sevdi tatlımı,tabi gelmeden önce güzel bi agladı orda sakindi.aşıya 114 tl verdim.2.dozu da kasım da olcak.bu arada 4 aylık bebekler gibiymiş kızım doktorumuz öyle soyledı.

maşallah bebişine...bu rota virüsü aşısı şehirden şehre fiyatı değişiyor mu burda eşim sormuş 140 tl demişler...nasıl oluyor ben anlamıyorum...

Selam kızlar bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz?Ben geceleri sırtüstü yatırıyorum,gündüz yanında oldğum müddetçe de yüzüstü.Yüzüstü yatırdığımda uzun süre uyuyor.Uyanacak gibi olsa da tekrar dalabiliyor.Bugün tırnağı ile gözünün beyaz yerini kesti hemen doktora götürdüm damla verdi doktor.Tırnaklarına dikkat edin.Jilet gibi oluyorlar,benimkinin ucunda minnacık sivri bir yer kalmış,o da yavrumun taa gözünün içini kesti :( Sanırım şu büyüme atağı denen şeyi biz de yaşıyoruz.Tam da düzene girdi derken.Bugün dönence aldım gündüz işlerimi yapmama yardımcı oldu.Dakikalarca onu izliyor bağırıyor sesler çıkartıyor gülüyo... :) Tavsiye ederim.Bunun dışında saç dökülmesi bende de var.Bazen regl olacakmışım gibi sancılar oluyor ama hala olmadım.Regl olan var mı aranızda?Bez olarak premium care den aktif bebeğe geçtik.3 numaa bez kullanıyoruz.Aktif bebek çok güzel kokuyor,kakayı pek iyi emmiyor ama zaten kaka yapsın diye gözüne baktığımdan yapar yapmaz anlıyorum hemen altını değiştiriyorum.3 aylık kontrolümüzü olduk.Kilosu 6650 boyu 60 cm olmuş maşallah.Gece uykularımız bir saat arttı.4 saat uyuyan oğlum 5 saat uyumaya başladı.Ama bu sefer de sabah 7 de kalkarken 5 te kalkmaya başladı.Bizden haberler böyle.Sevgiyle kalın :)

benim kızım hep sağına yatmak istiyor bende yastıkla zorla soluna yatırıyorum...cnm bebişe eldiven takmıyormusun ben takıyorum yoksa yüzünü çiziyor ya da elini emiyo...

Herkese merhabalar. Canım ilk iki dozu gebelikte olmuştuk. Toplamda 5 doz ve 3. dozu 2. dozdan 6 ay sonra yaptıracagız. :) umarım anlatabilmişimdir.

çok sağol cnm bizim hemşireye sordum da biz 2 doz vuruyoruz 10 yıl koruyor yani doğumdan sonraki aşıyı yapmıyoruz gerek yok dedi...anlamadım gitti herkes farklı bir uygulama mı yapıyor bu ülkede anlamıyorum :26::26::26:

Benimde derdim oldu bu saçlar. Oysaki 9 ay ne rahattım. Temizlik derdim yarıyarıya azamıştı. Şimdi süpürg çekmediğim bir günüm bile yok. Neyseki kuzey seviyor süpürge sesini.yatagında diniyor ben bitirene kadar. Dün 3 ay 18 günlüktük doktor kontorlüne gittik boynunda beyaz beyaz lekeler var. Teninden bir iki ton acık gibi. İnternette araştırınca iyice canım sıkıldı doktor randevusunu one aldık. Doktor pek onemli degil dedi. Beni ilk bebegim oldugu için biraz pimpiriklii buldu. Benimle aynı sorunu yaşayan vamı bilemiyorum. bi arkadaşım da süt emdigi için boynuna akan sütleri her zaman silme fırsatın olmuyorsa onlar leke yapmıştır dedi. 2 ay oldu geçmedi. Bi dahaki kntrole kadar inş bişeyi kalmaz. bu arada bir buçuk ayda 915 gr almışız ilk aylara nazaran düşük ama önemli degil. Saglıgı yerind olsun. beslenmelistesi hazırladı. 5. aydan itibaren başlıyor. herşey var içinde. bizde haberler bu kadar. umarım en kısa zamanda topikimiz yeniden hareketlenir.

cağan
canım rota asısı fıyatı hakkında bı bılgım yok.eczaneye,markasına gore degısebılır.şehirle alakası yoktur.ben hastanede yaptırdım.

Neden oyle dedi acaba. Riskinden dolayı mı yoksa herhangi bir soruna mı sebebiyet veriyormuş. Oglum sırtüstü ancak bir saat uyuyor daha once de bahsetmiştim sana belki hatırlarsın. oysa yüzüstü saatlerce...Bu şekilde uyuyarak motor refleksleri daha iyi gelişiyor amacım bu degil tabi iyi bir uyku uyuması.
hem riskinden dolayı hem de kalplerine devamlı baskı olduğundan zararlıymış
benim oğlumda yüzüstü 4 saat uyuyorken sırtüstü en fazla 1-2 saat uyuyor. ama şimdi biraz alıştı gibi sünnet ettirince hep sırtüstü uyudu ya....önceleri yüzüstü olmazsa uyumuyordu bile.uyanık olduu zamanlar motor gelişimi için yüzüstü bırakıyorum
Benimde derdim oldu bu saçlar. Oysaki 9 ay ne rahattım. Temizlik derdim yarıyarıya azamıştı. Şimdi süpürg çekmediğim bir günüm bile yok. Neyseki kuzey seviyor süpürge sesini.yatagında diniyor ben bitirene kadar. Dün 3 ay 18 günlüktük doktor kontorlüne gittik boynunda beyaz beyaz lekeler var. Teninden bir iki ton acık gibi. İnternette araştırınca iyice canım sıkıldı doktor randevusunu one aldık. Doktor pek onemli degil dedi. Beni ilk bebegim oldugu için biraz pimpiriklii buldu. Benimle aynı sorunu yaşayan vamı bilemiyorum. bi arkadaşım da süt emdigi için boynuna akan sütleri her zaman silme fırsatın olmuyorsa onlar leke yapmıştır dedi. 2 ay oldu geçmedi. Bi dahaki kntrole kadar inş bişeyi kalmaz. bu arada bir buçuk ayda 915 gr almışız ilk aylara nazaran düşük ama önemli degil. Saglıgı yerind olsun. beslenmelistesi hazırladı. 5. aydan itibaren başlıyor. herşey var içinde. bizde haberler bu kadar. umarım en kısa zamanda topikimiz yeniden hareketlenir.

ben de aynıyım ve görüyorum ki herkes dökülen saçlardan şikayetçi
benim oğlumun boynunda da var o beyaz lekelerden önemli bişeymi ki:26::26::26:
ilk defa bir şeyi pek önemsememiştim
oğlum bu ay 500 gr almış
biz muhtemelen 4. ayda ek gıdaya geçeriz kilo alımı yine böyle olursa
evet canım ya inş herkesler geliverir:4::4::4:

hem riskinden dolayı hem de kalplerine devamlı baskı olduğundan zararlıymış
benim oğlumda yüzüstü 4 saat uyuyorken sırtüstü en fazla 1-2 saat uyuyor. ama şimdi biraz alıştı gibi sünnet ettirince hep sırtüstü uyudu ya....önceleri yüzüstü olmazsa uyumuyordu bile.uyanık olduu zamanlar motor gelişimi için yüzüstü bırakıyorum

ben de aynıyım ve görüyorum ki herkes dökülen saçlardan şikayetçi
benim oğlumun boynunda da var o beyaz lekelerden önemli bişeymi ki:26::26::26:
ilk defa bir şeyi pek önemsememiştim
oğlum bu ay 500 gr almış
biz muhtemelen 4. ayda ek gıdaya geçeriz kilo alımı yine böyle olursa
evet canım ya inş herkesler geliverir:4::4::4:

Bizim oglanların huyu suyu benziyo desene canım. Lekeler onemli degilmiş. Zamanla geçecek inş ama gittiginde sende sor istersen bakalm senin doktorun ne diyecek. Biliyorsun bunların hepsi farklı konuşuyor. :1: O zaman bende donem donem sırtüstü çevirmeye başlayayım. ( Hatta şimdi degiştip geldim) Aslında annelerin yapıgı bir hata 3. ve 4. aylarda bebekleri fazla kilo almadıgı için ek gıaya geçmeyi düşünmek. ek gıda olarak bebegine verebilecegin şey ya yogurt ya meyve püresi yada sebze suyu veya püresi. Yani baktıgında hiçbiri anne sütü kadar kalorili degil ve mideyi dolduruyor. Bu sebeple bebek alacagı daha fazla kiloyu da alamıyor. Tabi tecrübe edinmiş degilim. Sadece okuduklarım bunlar. Bu sebeple ben 6. ayndan once ek gıdaya geçmeyecegim sanırım. Belki 5. ayda heves edersem bazı şeyleri tattırırım canım.

Bizim oglanların huyu suyu benziyo desene canım. Lekeler onemli degilmiş. Zamanla geçecek inş ama gittiginde sende sor istersen bakalm senin doktorun ne diyecek. Biliyorsun bunların hepsi farklı konuşuyor. :1: O zaman bende donem donem sırtüstü çevirmeye başlayayım. ( Hatta şimdi degiştip geldim) Aslında annelerin yapıgı bir hata 3. ve 4. aylarda bebekleri fazla kilo almadıgı için ek gıaya geçmeyi düşünmek. ek gıda olarak bebegine verebilecegin şey ya yogurt ya meyve püresi yada sebze suyu veya püresi. Yani baktıgında hiçbiri anne sütü kadar kalorili degil ve mideyi dolduruyor. Bu sebeple bebek alacagı daha fazla kiloyu da alamıyor. Tabi tecrübe edinmiş degilim. Sadece okuduklarım bunlar. Bu sebeple ben 6. ayndan once ek gıdaya geçmeyecegim sanırım. Belki 5. ayda heves edersem bazı şeyleri tattırırım canım.

evet ya gerçekten benziyorlar
ben de dr a bir sorarım ..........
inş dediğin gibi önemsiz bişeydir
yok tatlm benim oğlum şimdiye kadar hep az kilo aldı
sütüm çok değil
bebeğim de iştahsız
dr u dinlerim herhalde ek gıda konusunda
yoksa ben de 6 aydan önce taraftar değilim

selam herkese,
kızlar epidural sezeryan olup dönerken beli ağrıyan, zorlanan var mı, yoksa emzirirken belimimi üşütüyorum anlamadım.
bir de bebişlerinizin tırnaklarını keserken siz de zorlanıyor musunuz hala.

selam herkese,
kızlar epidural sezeryan olup dönerken beli ağrıyan, zorlanan var mı, yoksa emzirirken belimimi üşütüyorum anlamadım.

Canım normal dogum yaptım ben ama donem donem benim de bel agrılarım oluyor. Kaynagı yanlış pozisyonda emzirmek diye düşünüyorum. Eger bebişin emme konusnda aceleci degilse once güzel pozisyonunu al sırt destegini yap oyle emzirmeyi dene. bizimki buna pek fırsat vermiyor. Bebek tırnak makası ile tırnak kesmek kolay ama bebeginin parmagını sıkıca tutman gerekiyor artık cok hareketliler.Oyun oynamak istedigi zamanlarda bende zorlanıyorum.

selam herkese,

ben normal dogum yaptım ama gecelerı belım tutuluyo hep emzırmekten.gunduz gecıyo gecelerı tekrar baslıyo.
evet tırnak kesmesı bıraz zor ama ben onu oyalıyorum sueda sueda dıyorum dıkkatını çekıyorum o arada kesıyorum .)

Canım normal dogum yaptım ben ama donem donem benim de bel agrılarım oluyor. Kaynagı yanlış pozisyonda emzirmek diye düşünüyorum. Eger bebişin emme konusnda aceleci degilse once güzel pozisyonunu al sırt destegini yap oyle emzirmeyi dene. bizimki buna pek fırsat vermiyor. Bebek tırnak makası ile tırnak kesmek kolay ama bebeginin parmagını sıkıca tutman gerekiyor artık cok hareketliler.Oyun oynamak istedigi zamanlarda bende zorlanıyorum.

ben normal dogum yaptım ama gecelerı belım tutuluyo hep emzırmekten.gunduz gecıyo gecelerı tekrar baslıyo.
evet tırnak kesmesı bıraz zor ama ben onu oyalıyorum sueda sueda dıyorum dıkkatını çekıyorum o arada kesıyorum .)

evet canım emzirme pozisyonundan olabilir, önemli olduğunu biliyorum ama hiç uygulayamıyorum, dediğin gibi ya bebiş izin vermiyo ya da ben uymuyorum işte, ama dediğin şekilde yapmak lazım. tırnak makasıyla da bi kere farketmeden biraz parmağını da sıkıştırmışım ondan beri daha tedirgin oluyorum keserken, baya bi uzun sürüyo bizim tırnak kesme işlemimiz :) oyalamaya çalışıyorum ben de.

Bende epıdural aldım kesıldıgımde tutmadıgı anlasıldı ve genel anestezı oldum ama belım agrıyo hatta epıduralın vuruldugu yer mor ve tam sutyen kopcamın hemen altı cok agrıyo dokunmak mumkun degıl aıle hekımım bazı epıdural alanlarda 1-2 yıl olur korkma dedı ve hala dra gıtmedım bende :9:

benım oglum butun gece yuzustu yatıyo sırtustu yatırdıgımda huzursuzlanıyo

tırnak ksmeye gelınce bızde zorlanıyoruz artık kıpır kıpır benım velet :8:

selam herkese,

kızımın tırnaklarını uyanıkken kesmem çok zor oluyor. kıpır kıpır hele ellerini tutunca dahada hareketleniyor. ben ancak tırnaklarını uyuduktan sonra kesiyorum.

kızımın tırnaklarını uyanıkken kesmem çok zor oluyor. kıpır kıpır hele ellerini tutunca dahada hareketleniyor. ben ancak tırnaklarını uyuduktan sonra kesiyorum.

uyurken denemek lazım ama o zaman da uyanırsa diye denemedim hiç.

bu arada, yatış pozisyonundan bahsedilmişti ara ara. bizim kız yüzüstü yatmayı hiç sevmiyo, arada bi 3-5 dk lık yüzüstü çeviriyoruz kafasını kaldırmayı denesin diye ama 5 dk sonra başlıyor ağlamaya biz de tekrar sırtüstü çeviriyoruz. yüzüstü yatması gelişim açısından gerekliymiş galiba.

Back
X