2012 Ekim bebekleri büyüyor

Hanimlar bebislerinizin tirnaklarini kesebiliyor musunuz? Ben iki kere denedim ama tam son 1 parmak kala kistirdim herhalde kanatmadimda ama bir agladi garibim katildi resmen cok moralim bozuldu :KK43: eldivende takmak istemiyorum pamuk pamuk olmus avuc ici ama eldiven olmayincada yuzu gozu cizilecek cok korkuyorum cok keskin tirnaklari
canim ben emziriyorum esim kesiyor o anda:KK1:

siz bebişleri gece uzun uyuduğunda uyandırıyo musunuz?dr bana kilo alımı çok güzel 4-5 saat de uyusa uyandırma,uykuya da ihtiyaç var dedi.ama 4-5 saat çok geliyo bazen bana.aç kalacak kuzum diyorum.bazen 3 saatte uyanıyo ama gündüz çok uyumamışsa 5 saati bulduğu oluyo.uyanınca da yıkıyo ortalığı,saldırıyo memeye:KK1:
canim benimki gecede 2 kere emiyor 3-4 saat arayla uyanip, doktor normal dedi, yani ben ekstra uyandirmiyorum.

kızlar slm özlüyorum forumu evimde net yok sıkılıyorum bütün gün annemlere geldiğimde giriyorum hep umarım herkes iyidir biz oğluşla iyiyiz gaz olayınıda aşıyo gibiyiz daha rahat çıkarıyoruz gazımızı tek derdimiz oğlum kakasını gayet iyi yapıyor kabız felanda değil kaka yaparken ıkınıyo kendinden geçiyo ve ağlıyo napcağımı şaşırdım çocuğum çok kötü oluyo varmı bu durumda olan yardım edin oğlum bütün gün kucakta geziyoruz ağlamaktan helak oldu kuzum

Hanimlar bebislerinizin tirnaklarini kesebiliyor musunuz? Ben iki kere denedim ama tam son 1 parmak kala kistirdim herhalde kanatmadimda ama bir agladi garibim katildi resmen cok moralim bozuldu :KK43: eldivende takmak istemiyorum pamuk pamuk olmus avuc ici ama eldiven olmayincada yuzu gozu cizilecek cok korkuyorum cok keskin tirnaklari

ilk kestiğimde yaptım ben onu canım kenarını kaptırdım kanamadı ama nası ağladı kızzardı orası o ağladıkça ben ağladım ben uyurken kesiyorum tırnaklarını eldiveni çıkarıyorum bazen yüzüne gözüne dokunmaktan uyumuyo bide elleri hep soğuk üşür diye takıyorum bende

saka gıbı bır gun yasıyorum bu haılelık testınde cıkan hormon varya o dusmusmu dıye gırgır olsun dıye test yaptırdım kan testı yaptırırken...sonuc ne 28.38 saka gıbı....ben dalga gecıyodum ama bu kadar erken olamaz yaaa....o gun hastane cok kalabalıktı yanlıslıkdır herhalde...:KK43:

ben emzirirken eşim kesiyor ama eldiven takıyorum özellikle geceleri elleri buz gibi oluveriyor hemen

siz bebişleri gece uzun uyuduğunda uyandırıyo musunuz?dr bana kilo alımı çok güzel 4-5 saat de uyusa uyandırma,uykuya da ihtiyaç var dedi.ama 4-5 saat çok geliyo bazen bana.aç kalacak kuzum diyorum.bazen 3 saatte uyanıyo ama gündüz çok uyumamışsa 5 saati bulduğu oluyo.uyanınca da yıkıyo ortalığı,saldırıyo memeye:KK1:

hiç öyle 4-5 saat uyuyamadık ki :KK14: ama gece artık ilk baştaki uyandırmak gerekmez

ki benim oğlum maşallah saat gibi doğduğundan beri :KK1: hiç uyandırmak zorunda kalmadım

kızlar slm özlüyorum forumu evimde net yok sıkılıyorum bütün gün annemlere geldiğimde giriyorum hep umarım herkes iyidir biz oğluşla iyiyiz gaz olayınıda aşıyo gibiyiz daha rahat çıkarıyoruz gazımızı tek derdimiz oğlum kakasını gayet iyi yapıyor kabız felanda değil kaka yaparken ıkınıyo kendinden geçiyo ve ağlıyo napcağımı şaşırdım çocuğum çok kötü oluyo varmı bu durumda olan yardım edin oğlum bütün gün kucakta geziyoruz ağlamaktan helak oldu kuzum

merhaba canım ah ah eskide kaldı o sohbetler, şimdi herkes bebişlerin peşinde :KK1:

saka gıbı bır gun yasıyorum bu haılelık testınde cıkan hormon varya o dusmusmu dıye gırgır olsun dıye test yaptırdım kan testı yaptırırken...sonuc ne 28.38 saka gıbı....ben dalga gecıyodum ama bu kadar erken olamaz yaaa....o gun hastane cok kalabalıktı yanlıslıkdır herhalde...:KK43:

:KK53: :KK53: aman Allah korusun canım. tekrar bi yaptırırsın testi bakalım

Nasıl yakışıklı mıyım kız anneleri? Bu gün tamı tamına 48 günlüğüm ! Güzel kızlarınızı benim için öpün:KK16:
Eki Görüntüle 550712 :nazar::nazar::nazar:

işte bak cnm oğlumun küçüklüğü
$çınar efe 036.jpg $çınar efe 041.jpg $çınar efe 046.jpg $Görünt014.jpg $çınar efe 047.jpg

merhaba canım ah ah eskide kaldı o sohbetler, şimdi herkes bebişlerin peşinde :KK1:

:KK53: :KK53: aman Allah korusun canım. tekrar bi yaptırırsın testi bakalım

aynen cnm yaa son sakin günlerimizmiş meğersem bide ben son 1 aftaya kadar çalıştm oğluş erken geldi dinlenemedim ama iyikide gelmiş kış bebeği yetiştirmek zormuş ben oğlumu üşüttüm bile bağırsakları gurul gurul en zorlandığım nokta bu nasıl giydirilir bilmiyorum çocuk ya çoksarıp sarmalaıyorum yada serbest bırakıyorum üşüyo tutturamadım tam ayarı bidaha hamile kalırsam nisan mayıs aylarında doğurcak şekilde hamile kalcam :)))))))))))

ben uyurken kestim canım bide öyle dene bakalım

canım kırkımız çıkınca doktorum çağırmıştı kontrole ve haftaiçi gittim..doktorum ultrasonla bakmadan önce karnıma eliyle bastırdı ve karnımın farklı farklı yerlerine dokundu sertlik şişlik yok herşey yolunda gözüküyor dedii..şimdi sende yazınca böyle demekki olmaması gereken bişey sertlik

bana da anormal geldi ama ameliyattan sonra vücut toparlıyor kendini normal dedi çevremdekiler ama ben rahatsız oldum kırkım çıkınca gel dedi doktor 21 gün oldu daha gidicem bende inş kötü birşey değildir. bende miyom varmış açmışken onu da almış dr onunla ilgili olabilir belkide bilmiyorum

günaydın yorgun, uykusuz ama yine de güzel anneler..

benim sorunum çok farklı:KK37::KK37:benim kız gece 2-3 saatte bir kalkıyor,acıkıyor mızıldıyor emziriyorum,o arada hiç uyanmıyor..işi biter bitmez uyumaya devam,ama gelin görün ki ben uyuyamıyorum,sinir oluyorum..1 saat hatta 2 saat sonra uyuyabiliyorum,o arada kızın diğer emme saati bile gelmiş oluyor..uyu işte di mi kız uyurken..kalkıyorum bu sayfaları okuyorum falan..gündüz de uykum geliyor haliyle,annem bakarken ben uyuyorum az az..işte böyle..

kızlar bir de siz böyle 100 cc, falan cc,filan cc dedikçe çok merak ediyorum bendeki süt nasıl diye..sıkınca geliyor gelmesine de,kızım da memede ağlamıyor,yeterlidir diyorum,ama şu yok önsüt sonsüt muhabbeti sinir etti beni..benim kızım 7-8 dk emiyor.. çok nadir 10-15 i buluyor.. bu sonsüt daha gelmeden bırakıyor demek mi oluyor? asıl faydalı taraf o yağlı olanmış ya..kafam karıştı.. bu arada o 7-8 dk boyunca hiç durmuyor neredeyse çenesinden akıyor..sağlık ocağında hemşire bazı çocuklar 5 dakikada bitirir dedi..kızım bıraktığında göğsüm boşalmamış oluyor daha..sağmam mı gerekir illa ki?? cevap alırsam çok mutlu olacağım..

bu da bir paylaşım benden
Püf Noktası: Bebeğinizi uyutamıyorsanız

canım bu son süt olayı benimde kafamı karıştırdı benim kızımda en fazla 10 dakka falan emiyor sonra uyuyor bir dahaki sefere bende diğer memeyi veriyorum süt geliyor hala tam boşalmıyor bebeğimin kilo alımı iyi o yüzden ben takmamaya başladım gittiğim zaman bir sorayım ebeye doğrumu yapıyorum. kızın sağlığı kilosu iyiyse sorun yok bence ama bir bilene sormak lazım

Hmm, azaldı yani.Sağmadığın için mi tam anlayamadım. Başta çoktu o yüzden güvenip sağmadın ve sonra bu yüzden mi azaldı ?

Canım şimdiki gibi düzenli sağmıyordum. Neden oldu tam olarak bilmiyorum. Çünkü hayatımda ne bir üzüntü ne bir sıkıntı olmadı bu şekilde etki edecek. Gıdamı ihmal etmiş olabilirim biraz ama bu dereceye getirecek kadar değil. Açıkcası ne oldu bilemiyorum tatlım yaaa.. Birdaha olmasın inşallah. Günden günde daha iyi oluyoruz çünkü.. Aman dilimi ısırayım :nazar:

bana da anormal geldi ama ameliyattan sonra vücut toparlıyor kendini normal dedi çevremdekiler ama ben rahatsız oldum kırkım çıkınca gel dedi doktor 21 gün oldu daha gidicem bende inş kötü birşey değildir. bende miyom varmış açmışken onu da almış dr onunla ilgili olabilir belkide bilmiyorum

canım bu son süt olayı benimde kafamı karıştırdı benim kızımda en fazla 10 dakka falan emiyor sonra uyuyor bir dahaki sefere bende diğer memeyi veriyorum süt geliyor hala tam boşalmıyor bebeğimin kilo alımı iyi o yüzden ben takmamaya başladım gittiğim zaman bir sorayım ebeye doğrumu yapıyorum. kızın sağlığı kilosu iyiyse sorun yok bence ama bir bilene sormak lazım

kızlar sohbetınızı gordum yazıyım dedım.bır memeyı emzırın uyursa ayaklarını gıdıklayın kulagını sevın uyanır.sonra dıger memeye gecın.bır sonrakı seferkı emzırmenızı kaldıgınız memeden baslayarak yapın.budurumda memelerınızde sut bırıkmez ve meme apsesi olmazsınız.hemde memenız daha duzenlı dolar.bu arada 1.ayın sonunda bebekler bır memenın yuzde doksanını 7 dakıkada bosaltır.eger emdıkten sonra rahat uyuyorsa tabıı gazı yoksa doymus demektır.sevgıler

Canım şimdiki gibi düzenli sağmıyordum. Neden oldu tam olarak bilmiyorum. Çünkü hayatımda ne bir üzüntü ne bir sıkıntı olmadı bu şekilde etki edecek. Gıdamı ihmal etmiş olabilirim biraz ama bu dereceye getirecek kadar değil. Açıkcası ne oldu bilemiyorum tatlım yaaa.. Birdaha olmasın inşallah. Günden günde daha iyi oluyoruz çünkü.. Aman dilimi ısırayım :nazar:

bana doktorum sagma bırak bebek emsın bebek daha guclu ceker dedı.

saka yapıyorsun dı mı,ben kesın depresyona gırerım oyle bırsey olursa:))))

canım acımamıstır uzulme,keyfı bozuldugunda da bızım kı katılarak aglıyor yanlıs tutuyorum bıryerı acıyor dıye korkuyorum...ben genelde emerken kesıyorum...

bazen gün aşırı bazen hergün yıkıyorum canım...altını alırken bacaklarını kaldırdığım da çişini böyle yukarı doğruu boynuna kadar yaparsa:KK1: hiç affetmeden yıkıyorum,,yıkanmak çok hoşuna gidiyor maşallahh :nazar:

bende bugun ılk defa tek basıma banyo lavabosuna kundagını serıp yıkadım ve kendımle gurur duydum ayyy cok komıgım ya:)))

2 gundur oglumun butun bebeklıgınden tut bugune kadar alınan a dan z ye butun esyalarını topladım ve bugun esımle kargoya gönderdım ıhtıyacı olanlara onlarda bır nebze olsa sevınırler

Allah razı olsun canım,emınım bırcok kısıyı sevındırdın...

kızlar bebekleriniz nasıl uyuyor ? benim oğlum ayaklarımda sallarken uyumayı çok seviyor bazende emerken uyuyor.

bazen sallayarak,bazen zıplatarak,bazen 2 sn koltuga bırakıyorum bı bakıyorum uyumus,cogu zaman emerken yanı canı nasıl ısterse benı yonlendırıyor sıpa deneme yanılma yontemıyle:nazar:

Masallah oglusum ne yapiyosun sutun artmasi icin

benımkı ırsı canım Allah a sukur sanslıyım,ama hep cok su ıcerım,herseyı yıyorum ozel bısey yok,hatta humana yı bıle 3 gunde bır ıcıyorum,ama korkuyorum bazen gogsum cok yumusuyor bırden gıdecek dıye,bu tamamen ıcgudusel anne saplantısı herhalde:nazar:

günaydın yorgun, uykusuz ama yine de güzel anneler..

benim sorunum çok farklı:KK37::KK37:benim kız gece 2-3 saatte bir kalkıyor,acıkıyor mızıldıyor emziriyorum,o arada hiç uyanmıyor..işi biter bitmez uyumaya devam,ama gelin görün ki ben uyuyamıyorum,sinir oluyorum..1 saat hatta 2 saat sonra uyuyabiliyorum,o arada kızın diğer emme saati bile gelmiş oluyor..uyu işte di mi kız uyurken..kalkıyorum bu sayfaları okuyorum falan..gündüz de uykum geliyor haliyle,annem bakarken ben uyuyorum az az..işte böyle..

kızlar bir de siz böyle 100 cc, falan cc,filan cc dedikçe çok merak ediyorum bendeki süt nasıl diye..sıkınca geliyor gelmesine de,kızım da memede ağlamıyor,yeterlidir diyorum,ama şu yok önsüt sonsüt muhabbeti sinir etti beni..benim kızım 7-8 dk emiyor.. çok nadir 10-15 i buluyor.. bu sonsüt daha gelmeden bırakıyor demek mi oluyor? asıl faydalı taraf o yağlı olanmış ya..kafam karıştı.. bu arada o 7-8 dk boyunca hiç durmuyor neredeyse çenesinden akıyor..sağlık ocağında hemşire bazı çocuklar 5 dakikada bitirir dedi..kızım bıraktığında göğsüm boşalmamış oluyor daha..sağmam mı gerekir illa ki?? cevap alırsam çok mutlu olacağım..

bu da bir paylaşım benden
Püf Noktası: Bebeğinizi uyutamıyorsanız

benımkı de genelde 7-8 dk emıyor cok nadır uzun uzun emıyor ve ben takıntı halıne getırdım kılo durumunu,acaba faydalı olmuyor mudur dıye,onsut-sonsut psıkolojımı bozdu...

eger bosalmıyorsa sag bence ben gunde en az bır kere sagıp dolaba atıyorum buzlukta baya bır bırıktı,hem bu beyne sınyal olayı varmıs ya daha cok sut lazım dıye:)))

Evet kimi de öyle söylüyor ama genelde sağdıkça artar diyorlar... Ne karışık işler ya. Yalnız bebeğin daha çok çektiği doğrudur kesinlikle.
ben önce emziriyorum canim bir memeyi bitirene kadar, sonra ikinciye geciyorum eger ikinciyi tam bitiremesse o zaman sagiyorum sonrada yine o memeden basliyorum.

X