- 3 Şubat 2012
- 1.607
- 1
Canım bebek eğer tek mememi emerse ve diğeri de dolu doluysa mutlaka sağıyorum ve buzluğa atıyorum ki bazen sütüm yetmediğinde buzluktan çözdürüp süt veriyorum. Sabah 3 ya da 5 farketmiyor. Böylece bebeğe sütüm yetmiyor deyip mama vermek durumunda kalmıyorum. Buzlukta süt biriktirmek için akla karayı seçtim, ara ara sütüm yetmiyordu çünkü. Resmen fırsat kolluyorum emmediği sütü sağıp dolaba atmak için. Maksat mama vermek zorunda kalmamak.
Sütün yetersiz ama sen artırıp dolaba atmaya çalışıyorsun düşün ki ne kadar yorucu. Ödüm kopuyordu mama vermek durumunda kalıcam diye. Ama dolapta sütler birikince de öyle huzurlu oluyorum ki...Uğraştığıma değiyor.Sanırım gece gündüz demeden uğraşa uğraşa sütümü artırmayı başardım, 10 cc bile fazla olsa hep sağdım. Çok şükür henüz bebeğim mama ile tanışmadı bu sayede. Ama doktorumuzun dediğine göre yetmiyor deyip mama takviyesi yapsaymışım, sütüm daha da azalırmış. Allah korusun. Allah hepimizin sütünü artırsın ama kesinlikle insan üstü bir çaba da gerektirse, insan uğraşınca artıyor.
Benim de ilk zamanlar sütüm azdı. Hastanede ilk gün daha doğrusu gece oğlum ağlamaktan mahvoldu. Sabaha kadar uyumadı. Hem ben ameliyatlı halimle, hem de oğlum eziyet çektik resmen. Sabah 6 da dayanamadım artık. Hemşireden mama istedim. Bütün gece emzirmeme rağmen ki memede bile ağlıyordu artık. Bütün gün emzirmiştim gece olunca süt bitti herhalde. Neyse 40 cc mama vermişti hemşire. Oğlum 20 cc içti ve sustu uyudu :) Allahım nasıl sevinmiştim. Çocuğum doydu diye. Eve gelince de önce eşime mama alalım dedim. Lakin ne varki aptamil pre bulamadık bir türlü. En başta korktum ama sonra sevindim bulamadığımıza. Ogün başladım oğlum emdikten sonra sütümü sağmaya. O emdi ben sağdım. O emdi ben sağdım. Senin de dediğin gibi tek memeyi emince öbürünü sağdım... Sonra sütüm de kendine geldi yavaş yavaş... Ben de sağdıklarımı derin dondurucuya atıyorum. Üzerine tarih yazıyorum. Şimdi süt saklama kabı kullanıyorum ama poşetlerden alacağım. Gece bile sağıyorum sütümü. Henüz çok yok ama birikecek neticede.. Hem bu sayede sütüm de artıyor. Ayrıca su gerçekten çok faydalı süt için... Dr.ların tek söylediği şey su zaten. Ben sabah kalkar kalkmaz kendime 3 şişe su dolduruyorum. Eşim eve gelene kadar o 3 litreyi bitiriyorum. O gelince de beraber bir 3 litre daha içiyoruz. Bazı akşamlar süt yine azalmış oluyordu. Oğlum kendini yırtıyordu o arada sağdığım sütlerden verdim hep. Ama nezamanki bu su işini düzene koydum ve kendimi şartladım. O gün rahatlamaya başladık işte...
Son düzenleme: