2012 Ekim bebekleri büyüyor

cimekamm geçmiş olsun canım benim...

bizde de oluyor canım hemen yan çeviriyorum annem öyle söylemişti..doktora söyledim o da yan çevirip sırtına hafifçe ovala demişti...

evet canım bende de var, sinirler kesildiği için hissizlik oluyor sanırım ve bu epey sürecek. apandist ameliyatımdan biliyorum...

Allah kolaylık versin benim oglumdada kolik var hangi ilaçları kullanıyorsun bizde 37gunluguz bizde her yolu deniyoruz ama hep ağlıyor oğlum korkuyorum başka bişeyi var diye

Kızlar bişeyler soracağım tırnak batması sorunu yaşayan varmı benim oğlumun ayak bas bardağında oldu iltihap kaptı Dr ilaç verdi onu sürüyoruz geçmezse cerraha götürün dedi yarın götüreceğiz bakalım ne diyecek

Emme, kusma,kaka yapma döngüsünden sonraa dünyanın en tatlı gülücüğünü görmek tarifi olmayan bir mutluluk olsa gerek

Şimdi uyudu paşam, bizde eşimle fırsat bu fırsat çay keyfi yapacağız tabi kokuyu alıp uyanmazsa minik kuşumuz

Kızlar bu arada bir şey keşfettim. Bebişi emzirmeye başladığımda hep diyer göğsümden de süt gelmeye başlıyordu, sütyenime kıyafetime ya da ped varsa ona geçiyordu. Niye ziyan edeyim ki sütümü dedim zaten zar zor yetiriyorum...Birini emzirmeye başlar başlamaz diğerinin altına biberon şişesini koyuyorum ve her seferinde kendi kendine sağmadan 20 cc akıyor.Atıveriyorum buzluğa 20 cc, 20 cc'dir diye düşünüp...

Çünkü arada bir sütüm yetmiyor. İki günde bir öğün gibi yetersiz kalabiliyor. Ek besin vermektense süt vermiş oluyorum böyşece. Bir de normalde iki mememi de ard arda emiyor ama 1 kez tek meme emiyor. Tek meme emdiğinde mutlaka diğerini sağıp buzluğa atıyorum. Sonra Hızır gibi yetişiyor o sütler...

iyi aksamlar kizlar nasilsiniz? bugun kontrolumuz vardi, ben sutum yetmiyor diye dusunuyordum benimki hep emmek istiyor diye, esimde doktora sordu ek olarak mama verelimmi diye doktorda önce kontrol edelim dedi, bi tartti bebisim 1 haftada 350 gr almis boyuda 2 cm daha artmis, doktor dedi gayet iyi doyuyor gerek yok mamaya dedi, normal sinirlarinda ustunde diyeaglarsa yaniniza alin sizinle yatsin dedi.bazen ac olmasada memede yatmak isterlermis. valla napcam bilmiyorum yinede hep emmek istiyo bu arada gaz problemi olanlar ben medelanin silikon gögus ucunu kullaniyorum ondan mi kaynaklaniyor bilmiyorum ama hic gaz sikintisi yasamiyoruz bugun 17 gunluguz, oglum 4250 gr. 55cm olmus.

Kizlar bugun bebegim sabah ögg öggg diye ses cikardi midesi bulanir gibi,atesini olctum 37,2 hemen doktoruna goturduk 37,5 olursa gelin dedi,sonra ben eve geldim,misafir geldi neyse aksam esim geldi ama bu arada benim heryerim sirtim karnim bacaklarim ellerim yani vucudumun heryerinin agridigini farkettim esim dedi ki sen kendi atesini olc dedi,meger ben hastaymisim olctum 37,6 cikti,sut atesimi diye bakiyorum gogsum sert degil,napsam acaba,esim diyo ki emzirme bugun mama verelim.sizce ne yapmaliyim?heryerim acayip agriyor,gecen gece acayip terledim galiba ondan oldu,siz de dikkat edin aman.var mi fikri olan,su an karantinadayim,baska odada,esime opme dedim

bende bayramda grıpdım.doktoru aradım odaya gırıyımmı emzırıyım mı dedım.daha fazla emzır dedı emzırmezsen bulasır asıl sutten grıp gecmez dedı.bende bol bol emzırdım.grıp ona gecmedı ayrıca hep yanındaydım optumde ayrıca amcasıda hastaydı ama bısey olmadı cok sukur.

bende unibaby kullanıyordum kızarıklık yaptı bebeğimin cildinde suyla silmeye basladım gercekten mis gibi suan.. bebek pedleri var kare seklınde kalıntısız pamuk.. ıkı tane kullanarak cok basıt sekılde siliniyor yanımda mını bır termosta sıcak su bulunduruyorum bırde kapaklı kap hemen suyu doldurup pamuğu ıslatıp sıkıp sılıyorum esya kalabalığı oluyor evet ama bence pişik olmaya meyıllı cıltler varsa kullanın derim alışılıyor bir ay daha kullanır gecerım unıbbye dıye dusunuyorum

Bende kızım dogdugundan berı pamuk ve sıcak su kullanıyorum ama ıslak mendıle gecmek ıstıyorum ama ıyı olur mu bılemedım yanı?

gecmış olsun canım bence emzirmekten birsey olmaz ama doktorunu ara istersen.. defnoşta arada mıdesı bulanırmış gıbı yapıyor ben reflü olabılecegınden suphelenıyorum belkı süt geliyordur agzına ondan yapıyordur..

kızlar defnoş bir haftadır aksamları emerken süt azalınca cıldırıyor memeyi itiyor ağlıyor sinirleniyor sakinleştiremiyoruz aslında doyuyor ama hala emmek ıstıyor cunku mama yaptığımda cok isteksiz yavas yavas ve az emip bırakıyor.. aglaya aglaya yorulup uyuycak gibi olunca ozaman alıyor memeyi emıp uyuyor.. iştahlı bir bebek demişti doktorumuz ama korkuyorum acaba doymuyomudur diye boş yere mama vermekte istemiyorum.. sütüm sabah uyandığımda akıp atletimi baya ıslatmış oluyor acaba gece sağıp kriz anında versmmi:26: benzer durumu yasayan var mı ne yapmam gerekir sizce..
bir haftadır kabusum oldu aksam satleri. şimdi uyuyor birazdan krizi başlacaktır napcam diye düşünüyorum o ağlarken içim parcalanıyor elim ayagım boşalıyor annelik ne zor yaaa...

yarın 40 ımız cıkıyor cok şükür, inşallah su aksam krizlerimiz son bulur..

İyi aksamlar hanimlar
Bizim de bugun doktor kontrolumuz vardi. Kalca usg si cekildi cok sukur birsey cikmadi. Hepatit B nin ikinci dozunu olduk tabi olurken de agladik
Genel muayene etti cok sukur hersey yolunda kilomuz 4300 gr olmus en son 3390 gr di boyumuzda 53 cm olmus kizim buyumus maasallah ona

Bugun tatsiz bir olay geldi basimiza kaza atlattik arabamiza carptilar cok sukur bize birsey olmadi araba da biraz hasar var buna da sukur tabi cok korktum ama kiz hic uyanmadi halbu ki biraz sarsildik oyle iste

gecmıs olsun adasımız ece ve annesıne.sevındım kalca usg sınde bısey cıkmayısına.dua edın bıze ınsallah 2 cısınde bısey cıkmaz.bızım ılkınde sorun cıktı.

Kizlar sutu az olup elektrikli pompa kullanan ve verim alan var mi?
Onerebileceginiz elektrikli gogus pompasi markalari nelerdir????

Biz de yaptırdık sünneti, 250 TL tuttu.
Herkese tavsiye ederim bebişler daha fazla büyümeden. Çok da kolay atlattık maaşallah.

Canım nerede yaptırdınız? Ben Zbeyde Hanım Tıp Merkezinde 350 tl fiyat aldım. Onlar bana 1. ayı dolması gerekiyor dediler. Şaşırdım kaldım. Normalde gerek yok diye okudum hep. Hatta ilk 1 ay içinde daha iyi yazıyor çoğu yerde. Sen kaç günlükken nerede yaptırdın yazarsan sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…