2012 Ekim bebekleri büyüyor

kızlar defnoş bir haftadır aksamları emerken süt azalınca cıldırıyor memeyi itiyor ağlıyor sinirleniyor sakinleştiremiyoruz aslında doyuyor ama hala emmek ıstıyor cunku mama yaptığımda cok isteksiz yavas yavas ve az emip bırakıyor.. aglaya aglaya yorulup uyuycak gibi olunca ozaman alıyor memeyi emıp uyuyor.. iştahlı bir bebek demişti doktorumuz ama korkuyorum acaba doymuyomudur diye boş yere mama vermekte istemiyorum.. sütüm sabah uyandığımda akıp atletimi baya ıslatmış oluyor acaba gece sağıp kriz anında versmmi:26: benzer durumu yasayan var mı ne yapmam gerekir sizce..
bir haftadır kabusum oldu aksam satleri. şimdi uyuyor birazdan krizi başlacaktır napcam diye düşünüyorum o ağlarken içim parcalanıyor elim ayagım boşalıyor annelik ne zor yaaa...

yarın 40 ımız cıkıyor cok şükür, inşallah su aksam krizlerimiz son bulur..

Slm kizlar .. Bizimde kirkimiza 3 gun var.. Bnm kizim cok obur durmadan emsin istyr emme aninda sabci geliyo yada burnu tikaniyosa belki oda rahatsiz ediyodur. Bizimde abimiz hastaydi ve onada gecti tikandi burnu bikacgundur simdi iyi.. Her istediginde emziryrm.. Enguzel ilac anne sutu.. Kilo artisi iyiyse korkma doyuyordurda edepsizlik yapiodur.. Bnmki bazen bi agliyo sanki canini yakmisim.. Bu gaz sabcisi fena yapio cocuklari..

gecmış olsun canım bence emzirmekten birsey olmaz ama doktorunu ara istersen.. defnoşta arada mıdesı bulanırmış gıbı yapıyor ben reflü olabılecegınden suphelenıyorum belkı süt geliyordur agzına ondan yapıyordur..

Bence emzir cok cok yuksek diil atesin ilk zmnlar bendede oldu minoset iciyordum.. Tabii yinede dr danis emin olmak icin..

dalinin yada canbebenin alt açma bezleri var alta ıslaklık geçirmiyor,, ben kullanıyorum altını alırken çiş yapsa da etraf batmıyor alta geçmiyor,,bezini kapadıktan sonra alt açmayı atıyorum büyük kolaylık bence..
ben de alt açma kullanıyorum ama fışkırmayı engelleyemiyorum :KK43: bu arada göğüs uçlarım 6-7.günlerimizde resmen kan akıttı o denli tahriş oldu. şimdi biraz iyileşmiş gibi ama acısı dayanılır gibi değil. susam yağı,zeytin yağı,chicco mam ma donna kullanıyorum. bana mısın demiyo... emzirmekten kaçıyorum resmen bu acıyı artık yaşamıyayım diye. hele sol göüs ucum yarılmış resmen :KK43:

ben de alt açma kullanıyorum ama fışkırmayı engelleyemiyorum :KK43: bu arada göğüs uçlarım 6-7.günlerimizde resmen kan akıttı o denli tahriş oldu. şimdi biraz iyileşmiş gibi ama acısı dayanılır gibi değil. susam yağı,zeytin yağı,chicco mam ma donna kullanıyorum. bana mısın demiyo... emzirmekten kaçıyorum resmen bu acıyı artık yaşamıyayım diye. hele sol göüs ucum yarılmış resmen :KK43:

Cnm bende yasadim onu simdi duzeldi. Ecz. Danis oneriyolar bisiler guzel bi kremim vardi bak kaybettim. Karbonatli su da iyi gelir kendi sutunu de sur.. Bide sadece meme ucunu degilde siyah kisminida alabildigi kadar ver yara olmuyo.. Aman vazgecme emzir.. Kakao yagive lansin noh kremde fena degil. İns duzelirsin.

ağlaya ağlaya mahvoldum..bir saat kadar önce kızım emerken genzine süt kaçtı.bu sıklıkla oluyor başlarda korkuyordum sonra rahatlamıştım,ya alnını yukarı çektiğimde yada omzuma yatırıp sırtına vurduğumda düzeliyordu,çare bulmuştum yani..ama bu sefer acayip nefessiz kaldı,alnını muck yaparak çekmeye çalıştım,omzuma aldım sırtına vurdum hafif,ters getirip sırtına vurdum,yüzüne üfledim yok,morardı resmen,sonra anneme verdim odaya kaçtım..annem balkona çıkardı sonra düzeldi,elim ayağım titredi.sütüm ilk etapta aşırı geliyor,kızım da başaramıyor toplamayı,boğazında kalıyor..hatta o kadar ki,az önce tüm bu şeyleri denerken sütüm bütün kıyafetlerime akmış çeşme gibi,heryerim yağ lekesi oldu..

ben napıcam ya,korkum geri geldi..yarın kontrolümüz var,soracağım bunu

çok geçmiş olsun.insan ne yapacağını bilemiyor panik oluyor.bi daha yaşamazsınız inşallah.benim oğlumun da emerken boğazına kaçıyor hep.dr.um bana emzirmeden önce biraz sütünü sağ demişti.ilk süt fışkırarak geldiğinden kaçıyo boğazına çünkü.sen de deneyebilirsin istersen..

Evet canim Philips ile Lansinoh Affinity arasinda kararsiz kaldim bende.
canim annemler Beylikduzunde ben evlenince Antalyaya geldim :KK43:

orasımı daha guzel burası mı?sana haberler verıyım tatılyanın yerıne super bır alısverıs merkezı acıldı avrupanın en buyuk merkezıymıs.

Kizlar bugun bebegim sabah ögg öggg diye ses cikardi midesi bulanir gibi,atesini olctum 37,2 hemen doktoruna goturduk 37,5 olursa gelin dedi,sonra ben eve geldim,misafir geldi neyse aksam esim geldi ama bu arada benim heryerim sirtim karnim bacaklarim ellerim yani vucudumun heryerinin agridigini farkettim esim dedi ki sen kendi atesini olc dedi,meger ben hastaymisim olctum 37,6 cikti,sut atesimi diye bakiyorum gogsum sert degil,napsam acaba,esim diyo ki emzirme bugun mama verelim.sizce ne yapmaliyim?heryerim acayip agriyor,gecen gece acayip terledim galiba ondan oldu,siz de dikkat edin aman.var mi fikri olan,su an karantinadayim,baska odada,esime opme dedim:KK43:

Doğumdan sonra iki kez ben de ateşlendim ki ben grip bile olsam ateşlenmem normalde. Benimde göğsümde sertlik yoktu pek ama yine de boşaltınca ter bastı ve ateşim düştü. İkincisinde yine ateşlendim ki bebek sürekli emiyor neden süt ateşi olayım ki dedim ama işte bir kanal bile tıkansa ateş yapabiliyormuş. Göğüslerime masaj yapa yapa sağdım ama saatlerce titredim. Ve iki gün boyunca ağrımayan yerim yoktu başımdan parmak ucuma kadar.

Bir söz var "lohusanın mezarı kırk gün açık kalır" diye. Allah korusun, kendimize çok dikkat etmemiz lazım.

kızlar defnoş bir haftadır aksamları emerken süt azalınca cıldırıyor memeyi itiyor ağlıyor sinirleniyor sakinleştiremiyoruz aslında doyuyor ama hala emmek ıstıyor cunku mama yaptığımda cok isteksiz yavas yavas ve az emip bırakıyor.. aglaya aglaya yorulup uyuycak gibi olunca ozaman alıyor memeyi emıp uyuyor.. iştahlı bir bebek demişti doktorumuz ama korkuyorum acaba doymuyomudur diye boş yere mama vermekte istemiyorum.. sütüm sabah uyandığımda akıp atletimi baya ıslatmış oluyor acaba gece sağıp kriz anında versmmi:26: benzer durumu yasayan var mı ne yapmam gerekir sizce..
bir haftadır kabusum oldu aksam satleri. şimdi uyuyor birazdan krizi başlacaktır napcam diye düşünüyorum o ağlarken içim parcalanıyor elim ayagım boşalıyor annelik ne zor yaaa...

yarın 40 ımız cıkıyor cok şükür, inşallah su aksam krizlerimiz son bulur..

Canım bir önceki mesajımda yazmıştım sütün bazen az geldiğini. İki günde bir öğün benimki de yetmiyor, oğlum memede ağlamaya başlıyor süt yetmeyince aynen sinirleniyor, mızmızlanıyor. Baktım olmuyor hemen buzluktaki sağdığım sütlerden veriyorum. Nasıl rahatlıyor anlatamam. Kıyamam kuzuma. Fırsat buldukça üşenmeden sağıp atmak lazım dolaba:KK34:

Son düzenleme:
Canım nerede yaptırdınız? Ben Zbeyde Hanım Tıp Merkezinde 350 tl fiyat aldım. Onlar bana 1. ayı dolması gerekiyor dediler. Şaşırdım kaldım. Normalde gerek yok diye okudum hep. Hatta ilk 1 ay içinde daha iyi yazıyor çoğu yerde. Sen kaç günlükken nerede yaptırdın yazarsan sevinirim.

Canım ben Avcılar Hospital'da yaptırdım 18 günlükken. Yenidoğan sünneti genelde 1.ayda yapılıyor, neden 1 ay dolması gerekiyor demişler anlamadım, sorsaydın keşke. Biz hiçbir sorun yaşamadık. Sadece lokal anestezi iğnesinde ağladı uyuşunca da hemen sustu. Bir daha da ağlamadı sünnetten sonra da. Kolay atlattık çok şükür, ben çok memnun kaldım.

Canım göğüs ucu kremleri bir işe yaramıyor. Bepanten merhem ya da terramicin merhemi öneriyorum. Ben özellikle terramicin kullnıyorum. İlk zamanlar benim de kan revan içersindeydi, ne zaman terramicine başladım iyileşti. Emmeden önce de sütümle siliveriyorum, zaten cilt çoktan emmiş oluyor :KK66:

Bir dene isersen

Son düzenleme:
:nazar:Kızlar saat sabahın 5'i ve ben mutluluktan uçuyorum! Bebişim 4 gibi uyandı, tek göğsümü emzirdim, uyudu. Hemen diğer göğsümü sağmaya başladım ve sağarken gözlerime inanamadım, 90 cc doldu! 40 cc'yi zor bulduruyordum. Maaşallah diye diye bir hal oldum.ne oldu birdenbire anlamadım Sütüm artmış sonunda! Eh iyi azmettim ama artsın diye! Umarım artarak devam eder:KK66::KK62::KK64::124:Çok mutlu oldum ya!

Son günlerde ekstra ne yedim, sabahları çörekotu yemeye başladım. İki gündür bol bol yayla çorbası içtim, günde ikişer elma yedim ve akşam yemeğinde kendimi çok zorlayarak bol soğan yedim.

Lalalaa la lalaa lalalaaa.:nazar:

Canım bebeğin kaç günlük ve nekadara yaptılar sünnetini? Ben de düşünüyorum Medicalde yaptırmayı veya bir klinik buldum. Önceden kendim de gidiyordum oraya. Orda yaptıracağım.

canım ben 29 günlükken yaptırdım. aslında daha erken istiyordum ama iğnesiz, anestezisiz yapan yeri buluncaya kadar zaman geçti. ama doktor en ideal zamanı dedi, içim rahatladı. sgklı olarak 36,5 muayene ücreti, 400 tl'de sünnet için ödedik. sabah 8'de girip akşam 5'te çıktık hastaneden. hemşireleri de, doktor da harikaydı. bence başka bir yer düşünme derim. biz çok çok memnun kaldık. bir de giderken eğer sağabiliyorsan sütünü sağ veya mama hazırlayıp biberona koy. ameliyathaneye alırken bebişin yanına alıyorlar. çoğu bebek uyuyarak çıkıyor ameliyathaneden. hiç dikiş de olmuyor. Çocuk cerrahisinde Mecit Selamzade yapıyor sünneti. istersen cep nosunu yollayabilirim. zaten adamla konuşurken bile rahatlıyorsun emin ol.

İyi aksamlar hanimlar
Bizim de bugun doktor kontrolumuz vardi. Kalca usg si cekildi cok sukur birsey cikmadi. Hepatit B nin ikinci dozunu olduk tabi olurken de agladik :KK50:
Genel muayene etti cok sukur hersey yolunda :nazar: kilomuz 4300 gr olmus en son 3390 gr di boyumuzda 53 cm olmus kizim buyumus maasallah ona :nazar::KK16:

Bugun tatsiz bir olay geldi basimiza kaza atlattik arabamiza carptilar cok sukur bize birsey olmadi araba da biraz hasar var buna da sukur tabi cok korktum ama kiz hic uyanmadi halbu ki biraz sarsildik oyle iste

canım bebişine maşallah :nazar::nazar: kaza için de geçmiş olsun. çok şükür size birşey olmamış. bu kalça usgsi yeni birşey mi ya? ablama sordum, 2 çocuğunda da yaptırmamış böyle birşey. doktorları söylememiş bile. bizim de 1 ayımız doldu. bakalım doktorumuz isteyecek mi?

canım ben garmastan krem kullanmıştım, 2 seferde bıçak gibi kesti tahrişi. o kremi denemediysen bi dene derim.

orasımı daha guzel burası mı?sana haberler verıyım tatılyanın yerıne super bır alısverıs merkezı acıldı avrupanın en buyuk merkezıymıs.

Benim icin her zaman istanbul guzel :) Evet insaat halindeydi,baya gelisti bizim oralar ya di mi,seneler once ne kadar sessiz sakin issizdi :) Bizim icinde gezin :)

Antalya'da meyve-sebze cok bol taze ve ucuz,bu mevsim hava halen 26 derece cok guzel ama yaz mevsimi cekilir gibi degil bunaltici.Su an disarisi gunluk guneslik.
Beylikduzunun soguk havasini,kar yagmasini ozluyorum bazen :)

Kizlar saglik ocaginda topuk kani aldirdiginizda her iki topugu da deldiler mi kuzularinizin?

Benim kuzumun her iki topuguna 3 kere igne batirdi ebe :KK43: Yapma-etme dememe kalmadan batirdi.Gerekcesi de Kani cikmiyormus...Ece bir yandan ben bir yandan hungur hungur agladik...

Bu benim icime cok dert oldu her iki topuguda deldiler mi sizlerin? :KK43: :KK43:

Kizlar saglik ocaginda topuk kani aldirdiginizda her iki topugu da deldiler mi kuzularinizin?

Benim kuzumun her iki topuguna 3 kere igne batirdi ebe :KK43: Yapma-etme dememe kalmadan batirdi.Gerekcesi de Kani cikmiyormus...Ece bir yandan ben bir yandan hungur hungur agladik...

Bu benim icime cok dert oldu her iki topuguda deldiler mi sizlerin? :KK43: :KK43:

canım biz 1 gün arayla önce hastanede, sonra sağlık ocağında verdik topuk kanı. hastanede bir topuğundan bir kere batırdı yetti. ertesi gün sağlık ocağında 3 kere delmişler tek topuğundan. Allah'tan ben gitmemiştim, eşim ve annem götürmüştü. alışcaz artık bu tip şeylere. Allah beterinden saklasın bebişlerimizi.

İyi aksamlar hanimlar
Bizim de bugun doktor kontrolumuz vardi. Kalca usg si cekildi cok sukur birsey cikmadi. Hepatit B nin ikinci dozunu olduk tabi olurken de agladik :KK50:
Genel muayene etti cok sukur hersey yolunda :nazar: kilomuz 4300 gr olmus en son 3390 gr di boyumuzda 53 cm olmus kizim buyumus maasallah ona :nazar::KK16:

Bugun tatsiz bir olay geldi basimiza kaza atlattik arabamiza carptilar cok sukur bize birsey olmadi araba da biraz hasar var buna da sukur tabi cok korktum ama kiz hic uyanmadi halbu ki biraz sarsildik oyle iste

Gecmis olsun,gozunuz aydin guzel haberler ile hep devam eder insallah yavrularimizin gelisimleri...Kilolari ayni gidiyor bizimkilerin.

Verilmis sadakaniz varmis kaza icin gecmis olsun Allah nazarlardan saklasin sizi.

Evlat sahibi olmadan oncede aglayan bir bebek gordugumde aglardim dayanamazdim,simdi kendi evladim bu igne-asi olaylarinda aglayinca dunyam karariyor.

En gicik olanida beni yavrum icin aglar goren ebelerin ''cok uzun sure mi beklediniz bebek sahibi olmak icin''demeleri...Uzun sure beklemeyenler duyarli olamiyor demek onlarin dunyasinda...offfff sinirlendim ben yine aklima geldikceeee :KK47:

CaNiM Ebebekte baby me marka islak pamuklar pipiped hediye ediyormus cok guldum ama alicam cok guzel pet bardagin sekillenmis hali:))

Felisim bende elimdekiler bitsin 3 noya gecicem,dun evde tarttim 5400 cikiyor artik etleri sikisiyor cocugun,elimde 3 cesit bez var,prima premium,pima yeni bebek,huggies delirdim surekli deniyorum:))

Cimeka Allah yardimcimiz olsun,bende oyle bir panikle cevirip vuruyorum ki cocugun sirtina buyuyunce intikamini alicak benden:))
cnm bende e bebekten baby me aldım hemde 3 kutu her kutuda 12 tane var aklıma yanayım bebege pişik yapıyor ve kokusu var dogal pamuk ve saf suysa bu koku nerden geliyor bende pipi pedine kanıp aldım almaz olsaymışım:KK19::KK19::KK19::KK19::KK19::KK19:

cnm bizim topuk kanımız alınırken tek topuga1 kere batırdı ve bitirdi işleminii :26::26::26::26:bu kadar takmakafana daha neler yaşıyacaz bu bebekleri büyütürken :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar:

Bizimde her iki topugunuda deldi cok sikarak akitti kanini ilk kez ozaman gozunden yas geldi oglumun

Gecmis olsun,gozunuz aydin guzel haberler ile hep devam eder insallah yavrularimizin gelisimleri...Kilolari ayni gidiyor bizimkilerin.

Verilmis sadakaniz varmis kaza icin gecmis olsun Allah nazarlardan saklasin sizi.

Evlat sahibi olmadan oncede aglayan bir bebek gordugumde aglardim dayanamazdim,simdi kendi evladim bu igne-asi olaylarinda aglayinca dunyam karariyor.

En gicik olanida beni yavrum icin aglar goren ebelerin ''cok uzun sure mi beklediniz bebek sahibi olmak icin''demeleri...Uzun sure beklemeyenler duyarli olamiyor demek onlarin dunyasinda...offfff sinirlendim ben yine aklima geldikceeee :KK47:

canım ben 29 günlükken yaptırdım. aslında daha erken istiyordum ama iğnesiz, anestezisiz yapan yeri buluncaya kadar zaman geçti. ama doktor en ideal zamanı dedi, içim rahatladı. sgklı olarak 36,5 muayene ücreti, 400 tl'de sünnet için ödedik. sabah 8'de girip akşam 5'te çıktık hastaneden. hemşireleri de, doktor da harikaydı. bence başka bir yer düşünme derim. biz çok çok memnun kaldık. bir de giderken eğer sağabiliyorsan sütünü sağ veya mama hazırlayıp biberona koy. ameliyathaneye alırken bebişin yanına alıyorlar. çoğu bebek uyuyarak çıkıyor ameliyathaneden. hiç dikiş de olmuyor. Çocuk cerrahisinde Mecit Selamzade yapıyor sünneti. istersen cep nosunu yollayabilirim. zaten adamla konuşurken bile rahatlıyorsun emin ol.

canım bebişine maşallah :nazar::nazar: kaza için de geçmiş olsun. çok şükür size birşey olmamış. bu kalça usgsi yeni birşey mi ya? ablama sordum, 2 çocuğunda da yaptırmamış böyle birşey. doktorları söylememiş bile. bizim de 1 ayımız doldu. bakalım doktorumuz isteyecek mi?

canım ben garmastan krem kullanmıştım, 2 seferde bıçak gibi kesti tahrişi. o kremi denemediysen bi dene derim.

Cok tsk ederim kizlar cok sukur buyuk bir kaza yasamadik Allah korudu :nazar: bebek varken daha cok korkuyorum herseyden emniyet kemerlerimiz bagliydi bebiste oto koltugunda oldugu icin pek sarsilmadi cok onemli emniyet kemeri aman siz de takmayi ihmal etmeyin :KK20:

X