2012 Ekim bebekleri büyüyor

kızlarr ne zamandır giremiyordum yoğunluktan biraz okumaya çalıştım geçmişi bebişler hasta olmuş kıyamam hepsine büyük büyük geçmişler olsun maşallahlar gönderdim buradan.. biz iyiyiz beril kızım 4,5 aylık oldu boyu maşallah 6 aylık boyundaymış kilosuda 700 gr fazlaymış bizim cadıda göz kaşıma huyu var ya sürekli gözlerini kaşıyo uykusu geldiğinde veya uyandğında normalde çok kaşınıyo neden olabilir sizce.

sanırım idrar yolu enfeksiyonu için bu ilaç ama benim kızımda hiçbir belirti yok :26: siz idrar yolu enfeksiyonu için ne kullandınız acaba kızlar ?

Bizim kizimizda idraryolu enf oldu, idrarinda lokosit vardi yogun. Ama idrar kulturu temizdii, doktor hemen zimaks kullandi, hergun ayni saatte 10gun verdik, 13.gun tekrar idrar tahlili yaptirdik temiz cikti cok sukur. Hicbi sikayetimiz yoktu idrarla ilgili, emme zorlugu vardi oyuzden tahlil yapilmisti, tedavi sonrasi emmesi daha iyi ama anladikki gaz sorunu oldugundan bukadar zorlaniyomus, sab simplexi bagirsak tembelligi yapiyo diye biraktik 3gundur, bebegimiz hic uyumuyo gece ve oglene kadar. Bugun bio gaia basladik, prebiyotik ve zararsiz diye, daha once bqahsetmistim doktoe bi suru ilac verdi diye, hepsinin icerigini okudum ve hicte kucuk bebekte guvenli degiller, bio gaia guvenlidir yaziyo, bitek onu vericem, vitamini bile almadim, sadece d vit veriyorum, demir ilacinida aile hekimim gerekli olursa vericez dedi, benim kizimin zaten kaka sorunu var bide demir kabiz yaparsa yandik. Cocuk 4 aylik oldu hala gazdan uyuyamiyo :KK43: bu arada saglik bakanligi bi ara ferro senol demir ilacinin bi serisini toplatti, kullanan varsa marka degistirsin, eylul uretimi olanlarda sorun varmis sanirim.

Son düzenleme:
kızlar idrar vermiştik sabah , doktor eşime telefonda ilaç vermiş zimax 100 mg. nedir ki bu ? kullanan varsa bana acil yazabilirmi lütfen ne için kullanıldığını ?

cnm ben kullanmadim ama duymustum, sanirim idrar yolu enfeksiyonlarinda kullanilan bir antibiotik, bakteri mi cikti ki idrarinda :KK43:

inşallah öyledir canım çünkü çok kullanan var o ilacı , bende bu şişe bitince bi rezene çayı vermeyi denicem , eskidende bi ara denedim ama içmedi benim prenses o zaman , ondanda fayda bulan çok var , ben humananın kimyonlu rezene çayını almıştım , içmedi cimcime boşa gitmesin diye ben içtim :KK1: bu sefer milupanın rezene sini alıp denicem bide bakalım , içer inşallah

Rezeneyi bn içiyordum o kadar çok içtim ki şimdi arada içiyorum gazdan daha çok rahatlatıcı etkisi var çocuk rahat uyuyor o yuzden içiyorum bide başka bir forumda okudum sütü artırmak için yulafli nesfit tarzında gerekleri varmış şimdi ondan alıp denicem bide çörekotu ısırgan otu Rezene keciboynuzu otu bişey daha vardı unuttum hatirlayinca yazarım bunları yogurda karıştırıp yiyecekmisiz sütü arttiriyormus bunuda denicem inş doğrudur.

aynen yaa saat 7 ye dogru resmen pertım cıkıyo bı gun dıyorum kendı kendıme bı gun su adama modum dusmus bı sekılde acmayayım su kapıyı
ama olmuyoo kucuk melegım hıc rutınını bozmuyoo her aksam esıme aynı seyden yakınmaktan ben bıle skıldım:KK37::KK37:
enerjı dolu hallerımı ben bıle ozledımmm zorluyorum kendımı ama ıı ıgghhh:KK50:[/QUOTE]

Acaba diyorum küçükken mi daha rahattı yoksa biraz daha buyuyuncemi rrahat olacak söyle uzuuuun uzun banyo keyfi yapmayı özledim yaa bu ne gir çık yapıyorum resmen. Eşim yanında bn yokken bakamicani dusunuyo bi tek kızım uyurken girebiliyorum ondada uyanirsa ki uyanıyor, bi bakıyorum baba kız yanımda soluk alıyorlar:)) sanırım biraz daha fazla beraber vakit gecirmelerni saglamaliyim:)

kizzzlarrrrrr:KK43: dun gece kizim cok ateslendi- doktora gittik bu sabah, test yapmak icin kan ve bogazindan bir doku ornegi aldi doktor, aksam verdi sonuclarini enfeksiyon varmis, 38.9 atesi fitil yapmamiza ragmen, gozunu acamiyor yavrum..antibiyotik verdi, uyanmasini bekliyorum emzirmeden hemen once vericem-aglamaktan uyuyakalmisti :KK43: hic istemiyorum antibiyotik kullanmasini ama ne yapabilirim ki ..

Çok Geçmiş olsun inşallah en kisa surede atlatir

kızlar siz ateş için ne kullanıyorsunuz ? fitilmi öneriyo doktorunuz yoksa şurupmu ?

Ben calpol kullanıyorum Allaha Şükür şimdiye kadar bi kere kullandık. Fitili bnm bildiğim yüksek ateşte verirler.

kızlar idrar vermiştik sabah , doktor eşime telefonda ilaç vermiş zimax 100 mg. nedir ki bu ? kullanan varsa bana acil yazabilirmi lütfen ne için kullanıldığını ?

Tatlom oglumda bronsit baslangucu oldugunda 4 gun kullanmistik antibiyotk cnm

Gece ve oglene kadar uyumayan kizim saat 13ten beri uyuyo hemde horluyo, pili bitti tabii, kiyamam sancisi olmasa uymaz mi hic? Cok yorulmus. Bakalim bu gece nasil gecicek? Kakada yapmadi. Ates icin ben calpol kullaniyorum fitil son care diye biliyorum, doktorlarin fikir ayrigindan oyle biktimki cocugu olunca insan daha bi hassas oluyo arastiriyo ama bu kadarda ayri gorus nasil oluyo yaa? Tesadufen teshis koyar gibi. Birinin teshisi ve tedavisi oburu asla begenmiyo.

Soyle adam gibi bi doktor bulamasik guvenebilecegimiz. Para icin mi teshis koyuyolar anlamadimki, el kadar bebege bu kadar ilac yazilirmi? Guven kaybi oluyo boyle oluncada. Ilaclar olmasa napcaklarmis bilmem? Hic yarar zarar iliskisine bakmak yok, gaz icin 5 ilac mi verilir Allah askina?
Bi doktor arkadasim var, burda olsa kimseye bakmiycam ona gitcem hep ama malesef izmitte. Hekimligi gercekten cok iyi, kendini acayip gelistirdi ama iste herseyde telefonla sorulamiyoki :KK43:

Oglusum grip ya surekli agliyodu gaz problemide artti ihlamur filn iciriyorum doktora sormustum ama ben bugun nane limon yaptim suyunu fazla limonun azcik kabunla naneyi cok az koydum azcik ada cayi elma kabugu ayva kabugu kaynatmadim da pek ocaga koydum hemn aldim İcirdim severek icti bi rahatlattiki anlatamam acayip gaz cikartti ve uyudu zarari olurmu ki arada versem bilen var mi zarari yoksa sizde deneyeyin belki faydasi olur surekli aglayinca dayanamiyo insan :KK43:

Soyle adam gibi bi doktor bulamasik guvenebilecegimiz. Para icin mi teshis koyuyolar anlamadimki, el kadar bebege bu kadar ilac yazilirmi? Guven kaybi oluyo boyle oluncada. Ilaclar olmasa napcaklarmis bilmem? Hic yarar zarar iliskisine bakmak yok, gaz icin 5 ilac mi verilir Allah askina?
Bi doktor arkadasim var, burda olsa kimseye bakmiycam ona gitcem hep ama malesef izmitte. Hekimligi gercekten cok iyi, kendini acayip gelistirdi ama iste herseyde telefonla sorulamiyoki :KK43:

Tatlim izmit yazmisin hangi sehirdesn

Kizlar hasta bebislere cok gecmis olsun cok zor gercekten.benmde iznim coktan bitti uzatmalari oynuyorum raporlarla ama yaklasik bir ay sonra baslayacagim mecburen.bugun bakicimizi ayarladik.haftaici uc yada dort gun sabah sekiz oglen iki arasi.dortyuz dusunuyorum az mi?sizler nasil kaca baktiriyorsunuz?

Kizlar hasta bebislere cok gecmis olsun cok zor gercekten.benmde iznim coktan bitti uzatmalari oynuyorum raporlarla ama yaklasik bir ay sonra baslayacagim mecburen.bugun bakicimizi ayarladik.haftaici uc yada dort gun sabah sekiz oglen iki arasi.dortyuz dusunuyorum az mi?sizler nasil kaca baktiriyorsunuz?

Rezeneyi bn içiyordum o kadar çok içtim ki şimdi arada içiyorum gazdan daha çok rahatlatıcı etkisi var çocuk rahat uyuyor o yuzden içiyorum bide başka bir forumda okudum sütü artırmak için yulafli nesfit tarzında gerekleri varmış şimdi ondan alıp denicem bide çörekotu ısırgan otu Rezene keciboynuzu otu bişey daha vardı unuttum hatirlayinca yazarım bunları yogurda karıştırıp yiyecekmisiz sütü arttiriyormus bunuda denicem inş doğrudur.

aynen yaa saat 7 ye dogru resmen pertım cıkıyo bı gun dıyorum kendı kendıme bı gun su adama modum dusmus bı sekılde acmayayım su kapıyı
ama olmuyoo kucuk melegım hıc rutınını bozmuyoo her aksam esıme aynı seyden yakınmaktan ben bıle skıldım:KK37::KK37:
enerjı dolu hallerımı ben bıle ozledımmm zorluyorum kendımı ama ıı ıgghhh:KK50:

Acaba diyorum küçükken mi daha rahattı yoksa biraz daha buyuyuncemi rrahat olacak söyle uzuuuun uzun banyo keyfi yapmayı özledim yaa bu ne gir çık yapıyorum resmen. Eşim yanında bn yokken bakamicani dusunuyo bi tek kızım uyurken girebiliyorum ondada uyanirsa ki uyanıyor, bi bakıyorum baba kız yanımda soluk alıyorlar:)) sanırım biraz daha fazla beraber vakit gecirmelerni saglamaliyim:)

Çok Geçmiş olsun inşallah en kisa surede atlatir

Ben calpol kullanıyorum Allaha Şükür şimdiye kadar bi kere kullandık. Fitili bnm bildiğim yüksek ateşte verirler.[/QUOTE]

sagol cnm, toparladi neyseki bebegim, tum bebeklere tekrar gecmis olsun,acil sifalar..
Ben de rezene cok ictim, daha dogrusu rezene-anason-kimyon karisimi bir cay var ondan iciyordum cok yararini gordum.
Ben de dusunuyorum surekli kucukken mi daha zordu simdi mi diye, ilk lohusalik zamanlarini saymazsak sanki daha mi zorlasiyor?eskiden gunduz uykulari vardi, 3-5 saat uyurlardi, simdi birak banyoyu tuvalete bile gidemiyorum kimi zaman.

Gece ve oglene kadar uyumayan kizim saat 13ten beri uyuyo hemde horluyo, pili bitti tabii, kiyamam sancisi olmasa uymaz mi hic? Cok yorulmus. Bakalim bu gece nasil gecicek? Kakada yapmadi. Ates icin ben calpol kullaniyorum fitil son care diye biliyorum, doktorlarin fikir ayrigindan oyle biktimki cocugu olunca insan daha bi hassas oluyo arastiriyo ama bu kadarda ayri gorus nasil oluyo yaa? Tesadufen teshis koyar gibi. Birinin teshisi ve tedavisi oburu asla begenmiyo.

gercekten cok sinir bozucu bir durum, doktorlar da kitaplar da internetteki bilgiler de hepsi birbiriyle celisiyor. zaten insan arastirmaya baslayinca iyice paranoyak oluyor, okusam mi okumasam mi, sorsam mi sormasam mi bilemiyorum. Sonucta son karar bize kaliyor, hata yapmaya korkuyor insan. Sanirim bu durumda biraz da annelik icgudusuyle yaklasmak gerek, bu sekilde ben dogru secimler yapacagimiza inaniyorum.

Bir hastaliktir gidiyor. bizimle beraber bir cok bebis hasta olmus :KK43: bende cok fena hasta oldum. oglumla bana esim bakiyor. bende oglm gibi bogaz enfeksiyonu. buarada dr bizede zimaks verdi uc gundur kullaniyoruz. fakat babasi ilaca ozellikle antbyotige karsi. vermiyelm bidqha dedi. dr u bir hafta kullnck dedi.napsm bilemedim. Tum hasta olan bebeklere acil sifalar.bende biran once iyilesip oglumla ilgillnmek istiyorum.

kızlar siz ateş için ne kullanıyorsunuz ? fitilmi öneriyo doktorunuz yoksa şurupmu ?
canım bize ilk olarak şurup düşmezse fitil öneriyo.calpol bize dokunduğu için minoset kullanıyoruz...
Kizlar daha once konusu gectimi bilmyrm ama bana acilen bi buhar mak tavsiye edermisiniz cok gurultulu olmayanindan Uygun fiyata

canım bende sinbo var hem ucuz hemde güzel...

Bir hastaliktir gidiyor. bizimle beraber bir cok bebis hasta olmus :KK43: bende cok fena hasta oldum. oglumla bana esim bakiyor. bende oglm gibi bogaz enfeksiyonu. buarada dr bizede zimaks verdi uc gundur kullaniyoruz. fakat babasi ilaca ozellikle antbyotige karsi. vermiyelm bidqha dedi. dr u bir hafta kullnck dedi.napsm bilemedim. Tum hasta olan bebeklere acil sifalar.bende biran once iyilesip oglumla ilgillnmek istiyorum.

cnm tamamen ayni durumdayiz. bebegim de ben de bogaz enfeksiyonu. benim esim de ayni sekilde karsi antibiotige, biz dun basladik antibiotige, bugun atesi dusunce esim birakalum zaten 1 gun verdik dedi.doktorumuz kesinlikle olmaz, bir kasik bile versen bir kez baslayinca bir hafta kullanmak zorunlu dedi. tum bakteriler olmedigi icin vucut antibiotige bagisiklik kazaniyormus.ilerde ciddi bir enfeksiyin durumunda ise yaramuyormus antibiotiler.

canim antibiyotik 7 gunden az kullanilmamali o zamn antibiyotik ters etki yapiyor basliyinca 7 gun kullanmk gerekiyor

X