2012 Ekim bebekleri büyüyor

masalcianne ,esra
kızlar bebıslerınz bnce de bı problem oldugu ıcın bagırmıyordur
bnde seslerını denedıklerını dusunuyorum cunku bnm kızım guzel guzel benmle karslıklı sesler cıkarırken anlamsz bı sekılde bı aglmaya cevırıyo ısı sasırp kalıyorum o an anlıyorum henuz sesının rıtmını kontrol edemedgnı..
bı ara eylül de cıglık atark uyanırdı ama cok uzun surmedı gecıcı bı durum olmaktan oteye gtmedı
korkmustur dye yorumladım ben..

ahh bız annaler geregınden fazla evhamlıyız bazen bence..
bde anne babalrmz demıssınız ya ıste o zor sartlarda bızı
hastalıksız enfeksıyonsuz buyutebılmeyı basarmıslar ya bnce arada kulak verıp dınlenmeyı hak edıyolar

Evet ya haklisiniz galiba esimle skintisi olsa huzursuz olur tum gun ama gulucukler kahkahalar atiyor ben annemi begenmiyorum bide, anne sunu yaparsan boyle olur vb...cumleleri cok sk kullaniyorum ardindada biz nasil buyuduk bu yasa geldik hayret ediyorum diyorum oy canim annecim o'da benim icin uzuluyor kendimi yipratiyorum diye.. Buyutmusuz iste benden cikmista beni begenmiyor diyor cok fazlasiyla evhamliyim abarttigimi dusunuyorum ancak soz konusu pamuk kuzumsa engel olamiyorum... Siddetli aglayinca susturmayi denemeden once hop hastaneye, Ki kuzular rahatlamak icin bile aglama ihtiyaci duyarmis..gelde anlat bana...

kızlar tekrar merhaba.bu tanıtma işini çok sevdım çok guzel olmuş.Bende matematık ogretmenıyım ankarada yaşıyorum.Devlette çalışıyorum.İznım bıttı bıraz rapor alıp sonra ucretsız ızne ayrılmayı ve seneye eylulde başlamayı dusunuyorum allah ızın verırse.Karışık okuduklarıma cevap vermek ıstıyorum:)Spıralle korunan bır arkadasım bebeği 9 aylıkken hamıle kaldı ustelık son moda olanlardan 400 e taktırmıştı.Yıne 18 aylık bebeği olan bır arkadasım kondom la hamıle kaldı.Yanı zaten hiç biri %100 demıyor hepsı %99 korur dıyor.O % 1 de rabbıme kalmış eger ısterse onune geçilmiyor:)Valla ben garantılemek için kendı yontemımı kendım koydum.Kondom+geri çekılme :)%100 guvenılır çifte koruma.
bıgun 4.ay aşılarımızı olduk.Bebeğim 6400 olmuş bıraz zayıfız ama reflumuz var maalesef.150 tl lık rota vırus aşısını kustu hemsıre bısı olmaz hucrelere aldı onu dedı ama benımı tesellı ettı bılemedım.artık rabbım korusun:)

bu arada demır ılacınıda verdı.Siz ne kullanıyorsunuz demır ılacında.Birde bu ılacları heergun aynı saatte mı verıyorsunuz?ben çok dıkkat edemıyorum.veeee en onemlı meselem göbegım:)kızlar bu konudada adımlar atmak uzereyım.Sporamı yazılsam evemı alet alsam bırturlu karar veremedım.Normalde 4 kılom kaldı ama gobegım eskısı degıl.Szlerın bu konuda planları nedır?Birşeyler yapanlar var mı?Çok araştırmalarda bulundum ben en koyu teknolojıden yararlanıp slım up yaptırıcam galıba:)

kizlar ben 7 gunlukten itibaren hergun disari cikariyorum, kar tipi, eksi derecelerde bile cikardim yarim saat yuruyuse, alissin soguga diye. solunum yollari icin temiz hava, acik hava cok onemli

benim de 2 kilom kaldi ama gobegim 4 aylik gibi. 6 kilo fazlam varken de ayni boyleydi. Kilo verdim ama yuzum dahil heryerden gitti, gobegim kaldi. Bir de beni gorenler kilo verdigimi anlamiyor, cunku ust tarafim kalinlasti. Bel bolgem kalinlasti, gogusler de buyuyunce garip bir sekil oldu, cok sinirim bozuluyor kizlar. Hergun bebek arabasini alip yuruyuse gidiyorum, 45-1 saat dk, henuz bir yararini gormedim. Evde hareket yapmaya basliycam, vakit bulursam pilates dvdsi var onu deniycem.

kızlar benim bebeğimin sırt kısmında özellikle kalçanın üzerinde yer yer morluklar var sizlerdede varmı bebeklikte oluyormuş ama bilemedim...

kızlar benim bebeğimin sırt kısmında özellikle kalçanın üzerinde yer yer morluklar var sizlerdede varmı bebeklikte oluyormuş ama bilemedim...
Benim bebeğimde de var canım, Moğol lekesi deniyormuş, hem 3 farklı doktora sordum hem de araştırdım, Asya halklarına ait ırksal bir lekeymiş, 3-5 yaşlarında kayboluyormuş.

Eger dogustan varsa normal bizdede var poponun ustunde.ama birden olustuysa sanki biryere carpmis gibi o tehlikeli olabilir allah korusun.

bde anne babalrmz demıssınız ya ıste o zor sartlarda bızı
hastalıksız enfeksıyonsuz buyutebılmeyı basarmıslar ya bnce arada kulak verıp dınlenmeyı hak edıyolar

"Anne olunca anladım" Bu ifade şu anda bizim için o kadar çok şey anlatıyor ki. Anne olduk ve annelerimizin bizleri büyütebilmek adına ne sıkıntılar çektiğini birebir tecrübe ediyoruz. Hem de yokluklar, imkansızlıklar içinde...

"Anne olunca anladım" evladın bambaşka olduğunu, sevgisinin her şeyin üstünde olduğunu, canı yansa canımın daha çok yandığını, bir gülüşüyle günümün aydınlandığını, bana ihtiyacı olan savunmasız varlık için her şeyin doğrusunu öğrenip ona göre hareket etmek gerektiğini...

Hamileyken de çok okurdum doğumdan sonra da her şeyi araştırayım bir bilene değil birçok bilene sorayım diye uğraştım, her şey çocuğum için velhasıl. Hani bebek yeni doğduğunda doktor,ebe, hemşire herkes bebeği yan yatır ki kusarsa nefes borusuna kaçmasın demiştir ya ben de öyle yatırıyordum, annem niye öyle yatırıyorsun dedi cevap verdim, biz hiç öyle şey bilmezdik hep sırtüstü yatırırdık deyince ablam güldü "Allah'a emanet yaşamışız desene" dedi. Evet bazı durumlarda Allah'a emanet olduğumuz için başımıza bir şey gelmemiş, şimdi doğrusunu öğrenme imkanı varken öğrenmişken biraz kendi bildiğimizi okumak gerekiyor sanırım. Tabi bazen tecrübeye kulak vermek lazım, Allah razı olsun anne-babalarımızdan bizi bu günlere getirdikleri için...
Biz de anneyiz artık

selam kızlar nasılsınız bebişler iyidir umarım uykularınız nasılll düzene girdilermi bizim pek yok düzen ne zaman isterse öyle uyuyo bıdık:)))

ne çok şeyler kaçırmışım ya okuya okuya bitiremedim.. :) Biz Nehir'imle Ankaradan katılıyoruz aranıza.. Buara havalar çok güzel gidiyor,15-16derece günlük güneşlik buralar,kızımı kanguruya yerleştirip çıkıyoruz dışarıya..1-2 saat dolaşıp yürüyüş yapıyoruz evimizede bişiler alıp eve dönüyoruz tabi bizim ufaklık yarı yolda uyuya kalıyo dayıyo kafayı göğsüme mışıl mışıl uyuyo :) yani havalar sayesinde ikimizinde keyfi yerinde 1 haftadır çok büyük değişiklik oldu benm içinde.. Özel sektörde çalışıyorum bnde 25 ocakta ücretli iznim bitti,3ay daha ücretsiz aldım bakalımm neyapıcaz,çok düşünceliyim dayanamıyorum hiç bırakma fikrine..çok şükür ki kayınvalidem bakıcak biraz o rahatlatıyo beni ama ne olursa olsun sanki kimse benm gibi bakamaz gibi geliyor..Allah yardımcımız olsun

dunyanın bınbır turlu halı var sonucta tek kalmasın kusum bızler herzman var olur muyuz bılınmez.
barı ıkı kardes bırbırlerıne sarılır sahıp cıkarlar hem kardes gbı bı guzellıgı tatmaktan onu mahrum bırakamam
hep bole bebek kalmıcaklar sonucta buyuduklerınde anlıcaklar bırbrlerının kıymetını
hasta olan tum bebıslerımze sıfalar dılıyorum zafı gecmıs olsun canmm
benım bebısımde senınkı gbı dusuk kıloda yalnız dıılsın yanı
ama burdakı kuzularla kıyaslayamıcak kadar mınnak
zaten ufak dogdu 3 kılo bıle dııldı
tam uc aylıkken kılosu 5200 du sımdı noldu bılmıyorum
duzenlı kontrollerınde persentıl e gore gayet yerınde bı ılerleme oldgunu soluyo doktorumuz
bnde pek dert etmıyorum bu durumu ılla tombık olsun anlayısından zıyade gelısım gerılıgı yasamasın yeter dıyenlerdenım

kardeş konusunda aynı fikirdeyim, onu böyle bişeyden mahrum bırakmak istemem ama olmazsada nasib, zaten ablamın bebeğiyle arası çok azdı biz süt kardeş yaptık :) yani bi kardeşi var sayılır.

benim kızımda 3075gr dogdu 3ay 12günlükken 5kg oldu, öyle çok çelimsiz zayıf durmuyo hatta ilk doğduğu zamana göre baya toparlandı ama şu idrar yolu enf yüzünden 15gündür iştahı yok ememmiyo zar zor uykuda ne emerse işte, pek büyümedi bu hafta kilo almadı sanırım çünkü normale çok farkediliyodu. olsun bende tosun olsun derdinde değilim, sağlıklı olsunda, narin bi kız nasibi ne kadarsa o kadar alacak, biz elimizden geleni yapıyoruz süt bu kadar napayımki, dr.da normal gidiyo sağlıklıda dedi, inş sağlığı iyi olsun. ama forumun en miniği benim kız sanırım :) kibarım benim diyorum zaten :)

merhaba tatli bebislerin guzel annisleri
biz Omerimle cok iyiyiz 2gundur giremedim tam 16 sayfa gerideyim Omer bu gun daha iyi artik tamamen iyilesmis gibi pipisi ama bu hafta sunnetden dolayi huzursuz oldugu icin ememedi dogru-durust artacagina 100 gr zaifladi kuzum insaallah bu hafta toparlariz
kizlar gobek problem oldu bende kuculecegine buyuyor anlamadim gitdi annem bile kizim belki hamilesin diyor offf bi adet olsaydim her yanim eridi bi su fena gobek beni terketmez olllduuu

benim kilo vermem doğumla birlikte sona erdi :) doğumdan sonra kilo vereceğime daha da aldım.iştahım çok açıldı.sadece emzirsem hadi dicem emzirince acıkıyorum.ama ben yarı anne sütü yarı mama veriyorum.kendimi çözemedim gitti.bende koşu bandı alıyım diyorum.siz neler yapıyosunuz?

anneler işe başlayanınız var mı ben 1 ay sonra başlıycam ve şimdiden bebeğimi nasıl beslemeliyim telaşı sardı sütlerinizi günlük mü sağıp ertesi güne bırakıyorsunuz biberondamı poşettemi saklıyosunuz ve biberonla alınca emmeyi bıraktı mı?

kizlar ben 7 gunlukten itibaren hergun disari cikariyorum, kar tipi, eksi derecelerde bile cikardim yarim saat yuruyuse, alissin soguga diye. solunum yollari icin temiz hava, acik hava cok onemli

bravo sana ben çok korkuyorum çıkarmaya bir bu hafta çıkardım havalar gzel diye o kadar
nasıl giydiriyorsun peki tüzünü kapıyo musun

nasıl giydiriyorsun canım dışarda

benimde 2 kilom kaldı ama göbek 2 m önde

Canim uzulme boyle durumlar yasamamiz cok olagan bak gorcen kuzun telafi edicek bu ay... Gecen kontroldede oldukca iyi almis sizi sasirtmisti dengeliyor iste..
ınsallah oyledır canım ya
acayıp hareketlı doktor muayene ederken bır elınde corabı dıger elınde taytı ayaklarıyla doktoru tekmeleyerek donuyor doktor egr bu evdede boyleyse kılo nasıl alsın dıyor.
birşeyi yoktur inşallah zaten hareketlenince kilo alımı yavaşlıyor die biliyorum
doktor eger haftayada almazsa tahlıl yapıcaz dedı bakalım cumartesı gıdıcem

Annelik ne acayip dimi muhtemelen hareketli oluşundandır canım takma kafanı inşallah bir şey çıkmaz
Benim kızımda 2 gün gülücükler atmadı diye nasıl üzüldüm

Kızlar benım cok buyuk bır problemım var.kızım dogdugundan berı kaynanam ecenın annesı gıbı davranıyor.ben mama yedırırken gelıyor kucagımdan alıyor.buaralar bıraz sıkkıntıda oldugumuz ıcın cekıp gıdemıyoruzda evımıze kızımı ne kızımı yıkayabılıyorum nede yedırebılıyorum.hastaneye bıle beraber gıdıyoruz.bısy soylesek gunlerce surat asıp konusmuyor.bugun kızıma ben yokken yanlıs mama yedırmıs.ne yaptın dedım nıye cıkarmadın mamayı dolaptan?cıkarmak lazım sabahtan ılgılenmıyosun dedı bana ve ben yıne susmak zorunda kaldım.kadın 8 aylıktan sonra olan kavanoz mamasını yedırmıs ya uzerınde kocaman tavuklu guvec yazıyor ya kor olsa gorur.sımdı bana akıll verın.ne yapmam lazım?eve gıtsek 2 ev taksıdı oduyoruz bırde aıdatımız var 250 tl.gecınemıcez ama eger burda kalmaya devam edersek ve esım bır cozum bulamazsa ben kafayı yıycem ve alıp basımı gıdıcem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…