Canım bir şey olmaz merak etme, sırt kaslarının bayağı güçlendiğini dokunduğunda farkedebilirsin, uzun süre oturtmadıkça sıkıntı olmaz. Beli batar falan diyorlar ya o çok ağrı verici bir şeymiş bebeğin huzursuzlanıp ağlamadıysaKizlar ya ailenizden yakininoDan bebise karsi yanlis davranis ve yaklasmalari ben annrm de dahil zor uyariyorym..nasil soyluyorsunuz ne guzel ya..kirar miyim diye korkuyorum.gecen bir yakinim bildigin oturttu kucagina resmen kostum ana ucaginivgetrdim oturtma diyemedigim icin yorulmayin isterseniz yoruldunuz filan ddoye...ama ilk firsatta tekrar oturttu tabi 3,5 aylik kuzum birsey olmasa diye dua ediyorum(
Tugce uzulme ywkin zamanda kilo alir uzmez kizin seni annesi.
sevnih gozun aydin cok sevindim.
zafi hakli telden girmemize ragmen yazmaya calisiyoruz biz ki topik kapanmasin..bence de okuyanlar arada aramiza katilsinlar daha guzel paylasimlar olur :)
Kizlar ya ailenizden yakininoDan bebise karsi yanlis davranis ve yaklasmalari ben annrm de dahil zor uyariyorym..nasil soyluyorsunuz ne guzel ya..kirar miyim diye korkuyorum.gecen bir yakinim bildigin oturttu kucagina resmen kostum ana ucaginivgetrdim oturtma diyemedigim icin yorulmayin isterseniz yoruldunuz filan ddoye...ama ilk firsatta tekrar oturttu tabi 3,5 aylik kuzum birsey olmasa diye dua ediyorum(
Canım bendede annem var oda 3,5 aylık bebeğimi kucağına oturtuyor yetmezmiş gibi geçen gün bi baktım koltuğun üzerine oturtmaya , ayakları üzerinde durdurmaya çalışıyor ne kadar anne yapma daha iskelet sisitemi tam gelişmedi kemikleri o kadar güçlü değil desemde nafile. durmadan çorbanın suyundan ver elma armut dudaklarına değdir tadını alsın çocuk oiyor bildiğin yaşına girmiş çocuk muamelesi yapıyor kuzucuğuma çok üstüne de gidemiyorum alınır küser diye malum sırf çocuğum için ta kalkıp adanadan geldi 2 ay o bakacak.
emzirenler için 2 yıl sonra bence de ideal, ama ben yine bebeğim olsa yine Selen olsun istiyorum:). bazen bir bebek daha olsa diye hayal ediyorum kızıma ihanet ediyormuşum gibi geliyo. bakalım zaman ne gösterecek. ha deyince de olmuyo ki:)kizlar kafami kurcalayan bi soru var. ikinci cocuk nezaman? diye. herkes pespese yapmami oneriyo. diger turlu iki kere bolunurmus hayatim. tam rahata alismisken zor olutrmus ikincusi. esim iki sene sonra diyo. ben cesaret edemiyorum. Bi yandanda dogan buyuyo sonucta bes sene sonra yapsam keske onceden olsaydi simdi iki yasinda olucakti diye yakinirim eminim. sizlerin fikirleri ne bu konuda merak ediyorum kizlar. ben kararsizim.
kizlar ben 40 derecede yikiyorum, az mi dersiniz, 60 mi yikamak lazim?
evt senin kuzuya cok uzulmustum, sonra ben de bir sure yuregim agzimda gezdim ama ne yapsam da herseyden sakinamiyorum. ustelik bir de kedimiz var heryere giriyor cikiyor, bahcede gezip geliyor deli ediyor beni. ama care yok , en iyisini ummaktan baska
bebeklerimiz artık kucağa alınca kendileri oturmak için öne doğru atılıyorlar ya da ayaklarıyla kendilerini itiyorlar. bence 5 dk'yı geçmediği sürece oturtup, ayakta tutmanın sakıncası olmaz bebek rahat görünüyorsa.
yarın bebeğe bakmak için kayınvalidem gelecek, inşallah titiz davranır, onu bunu tattırmaya kalkışmaz, çok sorun gerçekten bu konu. kocaman insanları uyarmak ayıp, bir tarafta da bebeğim.
ınsallah alır canım ya aklımda ondan baska bısey yokcanım moralini bozma, zaten depoda var senin bebişin, arasıra olabiliyo öyle şeyler. Toparlar inş. hızlı büyümesine alıştığın için birden durunca üzülüyo insan yeğenimde öyle olmuştu ama şimdi tekrardan toparlandı. bugun aklıma geldi, bebişler 4-5 ay arası doğum kilosunun 2 katına ulaşmış olmalıymış. seninki çoktan ulaştı inş. benim bebişim 15 gündür yarı aç geziyo, idrar yolu enfeksiyonuda var ve 3.5 aylık olmasına rağmen daha 5 kilo. 5. aya kadar 1 kilo alması lazımki doğum kilosunun 2 katını yakalayabilsin, nasıl alcak bilmiyorum böyle az emerken? az önce su verdim onu bile içmedi. haftaya kadar toparlanıcak kızn bak gör, en az 300 gr alıcak inş. sen stres yaparsan onada yansır iştahınada
doktor cok ıyı ece dedı zaten harekete vermıs kılosunu dedı 8-9 aylık bebek gıbı davranıyrTugce umarim yeteri kadar alir mavusin kiloyuda biseye gerek kalmaz.
Zafi ben girip okuyup cikiyirum cunku net paktm bitti ay sonunda yenilenicek. gecen ayda bitmisti ve ben umursamadim normlde geln faturanin iki kati geldiama bi yeere gittigim yok sadece yorum yapamiorum :)
kizlar kafami kurcalayan bi soru var. ikinci cocuk nezaman? diye. herkes pespese yapmami oneriyo. diger turlu iki kere bolunurmus hayatim. tam rahata alismisken zor olutrmus ikincusi. esim iki sene sonra diyo. ben cesaret edemiyorum. Bi yandanda dogan buyuyo sonucta bes sene sonra yapsam keske onceden olsaydi simdi iki yasinda olucakti diye yakinirim eminim. sizlerin fikirleri ne bu konuda merak ediyorum kizlar. ben kararsizim.
benımde adım tugce makumunuz.emlakcıyım.1 yıldır calısmıyorummbenim ismimde Sevinc 22 subatta 25 yasina basacagim 4 aylik Nihle isminde tek bebegim var. Antalyada yasiyorum. Adliyede kamu personeliyim
ben hep burdayım ama esım boyle topıklere gırmemı pek ıstemıyor o yuzden bende o varken gırmıyorumm.asla bırakmam sızı ama.telden olsun yıne gırerımmmTugce uzulme ywkin zamanda kilo alir uzmez kizin seni annesi.
sevnih gozun aydin cok sevindim.
zafi hakli telden girmemize ragmen yazmaya calisiyoruz biz ki topik kapanmasin..bence de okuyanlar arada aramiza katilsinlar daha guzel paylasimlar olur :)
Kizlar ya ailenizden yakininoDan bebise karsi yanlis davranis ve yaklasmalari ben annrm de dahil zor uyariyorym..nasil soyluyorsunuz ne guzel ya..kirar miyim diye korkuyorum.gecen bir yakinim bildigin oturttu kucagina resmen kostum ana ucaginivgetrdim oturtma diyemedigim icin yorulmayin isterseniz yoruldunuz filan ddoye...ama ilk firsatta tekrar oturttu tabi 3,5 aylik kuzum birsey olmasa diye dua ediyorum(
Teşekkürler evet dün göremedim seni buralarda.Şimdi evi toparladım eşim bugünde çalışıyorbebişimi uyuttum 10 buçukta,kalkmak üzere kımıldıyor:) herkese güzel günler olsun inşaallah.Kızlar ya saçlarım acaip dökülüyor sizde durumlar nasıl ertık etraftan saç toplamaktan bıktımm [/QUOTEyerlerde
benimde saçlarım avuç avuç dökülüyo.
sırıtmda yerlerde her yerde saçım var.kv dem bebekler annelerini tanıyınca dökülürmüş dedi
bende onun yalancısıyım :)
evet eskiler öyle diyor tabii ama tamamen hormonlardan ileri geliyor tabiki :)) bende saç çok aslında hep aramakası attırırdım , biraz dökülmesinin sakıncası yok aslında ama ev temizleniyor ve bikaç saat sonra yeniden yerlerde saçlarçok gıcık bir durum
bebeğimde diyafram eğrilği war demişlerdi kac tane dr.bugün öğrendikki akcıgerinin altında kist warmış.pzartesi tomografi cekılcek tam olarak ne oldugu anlasılsın die.alınıcak bşi olmasın kendılınden gecer olsun die dua edin kızlar ya
Sagol canim bugun aldi esim kullancam yarin... Kiz 60°iyiymiste cok yipranmiyor mu.. Ceker kiyafetler hos 95°yi duyunca
merhaba kızlar bız dun kontrole gıttık ece 2 haftada 150 gr almıs doktor cok az dedı haftaya kontrole cagırdı.moralım cok bozuldu.ece cok hareketlenmıs o yuzden kılo alamıyordur dedı.hareket olarak 8-9 aylık bır bebek gıbı dedı.haftayada az kılo alırsa tahlıler yapılıcak.ınsallah bısey olmaz kılo alırda hıcbırseye gerek kalmaz...
bu yemek ve temizlik konusunu bende sorucaktım size. kış sebzeleri sevmiyo eşim pek, zaten pazarada pek gidilmiyo, e baklagili ben yiyemiyorum gaz olcak diye, biz hemen hemen hergün aperatifmakarna, yumurta, dışardan pizza filan, sıcak yemek için bazen kayınvalideme gidiyoruz. bazen şöyle düzenli, tertipli çorbası pilavı yemeği salatası hatta tatlısı hazır, üstü başı düzgün, hergün duş alabilen bi hatun olabilsem diyorum, ama düzenli uyumak bile artık lüks oldu. kızımla gece seansları uykularımı öyle bozduki artık o uyusada ben uyuyamıyorum. çok bunalıyorum ama geçicek, baharı bekilyorum özlemle. aslında bebişlerden ziyade bizm rahatça çıkmaya çok ihtiyacımız vr, şimdi hava soğuk ve küçükler diye eve tıkılıp kalıyoruz ama havalar düzelince terapi gibi gelicek inş.. rahatcada banyosunu yaptırıp 3 saatlik uykuya yatıcaklar :) bizde evimizi mis gibi yapıp yemekler pişirip duşumuzu alıp rahat olucaz inş :)
kizlar ben 40 derecede yikiyorum, az mi dersiniz, 60 mi yikamak lazim?
merhaba kızlar bız dun kontrole gıttık ece 2 haftada 150 gr almıs doktor cok az dedı haftaya kontrole cagırdı.moralım cok bozuldu.ece cok hareketlenmıs o yuzden kılo alamıyordur dedı.hareket olarak 8-9 aylık bır bebek gıbı dedı.haftayada az kılo alırsa tahlıler yapılıcak.ınsallah bısey olmaz kılo alırda hıcbırseye gerek kalmaz...
Tugce umarim yeteri kadar alir mavusin kiloyuda biseye gerek kalmaz.
Zafi ben girip okuyup cikiyirum cunku net paktm bitti ay sonunda yenilenicek. gecen ayda bitmisti ve ben umursamadim normlde geln faturanin iki kati geldiama bi yeere gittigim yok sadece yorum yapamiorum :)
kizlar kafami kurcalayan bi soru var. ikinci cocuk nezaman? diye. herkes pespese yapmami oneriyo. diger turlu iki kere bolunurmus hayatim. tam rahata alismisken zor olutrmus ikincusi. esim iki sene sonra diyo. ben cesaret edemiyorum. Bi yandanda dogan buyuyo sonucta bes sene sonra yapsam keske onceden olsaydi simdi iki yasinda olucakti diye yakinirim eminim. sizlerin fikirleri ne bu konuda merak ediyorum kizlar. ben kararsizim.
Hocam isminizi söylememişsiniz, branşınızla birlikte öğrenebilir miyiz? Birden resmi oldum, mesleki saygı:)
İkinciyi hem süt döneminin bitmesi için hem de çocukluğun ergenliği sayılan2 yaş sendromunda oğlumun yanında olabilmek için o iki yaşını doldurduğunda istiyorum. Ne de olsa nazını en çok annesi çeker.
anne sütündeki su bebeğe yeter dendiği için su vermiyodum, ama idrar yolu enfeksiyonu olunca aklıma geldikçe içebildiği kadar vermeye çalışıyorum. bide tv.de çocuk nefroloji uzmanı anne sütündeki su miktarı değişiyor yetip yetmediğini bilemeyiz, suyun zararı olmaz, bebek içebildiği miktarca verilmeli demişti. önceden annem su verince kızıyodum gerek yok diye, çocuk nefroloji uzmanından duyunca tamam dedim vereyim bari. zaten mama yiyen bebeklere mutlaka vermek gerekiyo, mama yedirirsem suyu mutlaka vermeye çalışıyorum ama zaten haftada 1 yada 2 defa mama vermek durumunda kalıyoruz.
bugun pek emmedi kızım. karnı boş, aglamıyoda ama emmek pek istemedi çok ugrastım sonrada bıraktım zorlamadım, sağıp uyanınca kaşıkla vericem. çalışan annelere bi tavsiye ; sütünüzü sağıyorsanız ( ki baya uzun sürüyo eğer çok bol sütünüz yoksa) 2 göğsü aynı anda sağabilen çiftli süt sağma pompası kullnmanızı tavsiye ederim, 20şr dakikadan 40 dakika uğraşmak yerine 20dk.da iki göğsüde sağıp bitirmiş oluyosunuz.
kızlar birbirimize pratik çözümlerimizden fikirler verelimmmi?bebişlerle ya da evle ilgili?
mesela ilki benden olsun ; çok pratik bi poğaca tarifim var, bugun arkadaşım geldi, onada yapıverdim, kahvaltıyada çok iyi oluyo. yada gün içinde acıkınca atıştırmalık. 2 -3 gün taze kalıyo.
1çay bardağı yoğurt, 2çay bardağı sıvıyağ ( eritilmiş margarinde olur, yarı margarin yarı sıvıyağda olur) 1 yumurta, tuz, 2 paket kabartma tozu ( ben 1buçuk paket koydum tadı keskinleşmesin diye) kıyılmış maydanoz, peynir, alabildiği kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında hamura yetcek kadar, yaklaşık 3 su bardağı filan)
bütün malzemeyi karıştırıp unu ekliyoruz, iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çok yuvarlamaya uğraşmadan tepsiye diziyoruz, yumurtanın sarısının yarısını poğaçalara sürüyoruz, (akını ve sarının kalanını hamura kattık). 20 dk filan kızarınca çıkarıyoruz. peyniri hamura katıldığı için hiç uğraştırmıyo ve çok lezzetli. herkes bayılıyo :)
köfteleri hazırlayıp buzlukta tutmakta çok mantıklı. ben bide ıslak kek yapıca kalanını buzluğa atıyorum acil bi durum olursa çıkarıvermek için. kıymalı makarna sosu çok güzel oluyo tavsiye ederim, isteyen olursa onuda yazarım. hadi sizde bişeyler yazında faydalanalım :)