2012 Ekim bebekleri büyüyor

Canım bir şey olmaz merak etme, sırt kaslarının bayağı güçlendiğini dokunduğunda farkedebilirsin, uzun süre oturtmadıkça sıkıntı olmaz. Beli batar falan diyorlar ya o çok ağrı verici bir şeymiş bebeğin huzursuzlanıp ağlamadıysa
sorun yok demektir.
Oğlum daha bir haftalıktı kuzenim dışardan gelip ellerini yıkamadan çocuğun ağzıyla oynamaya başladı, eşim de ben de deli olduk, 'canım ver sen çayını iç' diyorum yok 'yoruldun' diyorum yok vermiyor. Altını değiştireyim diye aldım en sonunda ama bana ders oldu. Kırılmalarını istemem ama yanlış davranış konusunda uyarıyorum, oturtma vakti değil, hoplatma zararlı diye. Annem alınıyor, bir şey danıştığımda siz daha iyisini biliyorsunuz diyor ama gönlünü alıyorum:)

Canım bendede annem var oda 3,5 aylık bebeğimi kucağına oturtuyor yetmezmiş gibi geçen gün bi baktım koltuğun üzerine oturtmaya , ayakları üzerinde durdurmaya çalışıyor ne kadar anne yapma daha iskelet sisitemi tam gelişmedi kemikleri o kadar güçlü değil desemde nafile. durmadan çorbanın suyundan ver elma armut dudaklarına değdir tadını alsın çocuk oiyor bildiğin yaşına girmiş çocuk muamelesi yapıyor kuzucuğuma çok üstüne de gidemiyorum alınır küser diye malum sırf çocuğum için ta kalkıp adanadan geldi 2 ay o bakacak.

bebeklerimiz artık kucağa alınca kendileri oturmak için öne doğru atılıyorlar ya da ayaklarıyla kendilerini itiyorlar. bence 5 dk'yı geçmediği sürece oturtup, ayakta tutmanın sakıncası olmaz bebek rahat görünüyorsa.
yarın bebeğe bakmak için kayınvalidem gelecek, inşallah titiz davranır, onu bunu tattırmaya kalkışmaz, çok sorun gerçekten bu konu. kocaman insanları uyarmak ayıp, bir tarafta da bebeğim.

emzirenler için 2 yıl sonra bence de ideal, ama ben yine bebeğim olsa yine Selen olsun istiyorum:). bazen bir bebek daha olsa diye hayal ediyorum kızıma ihanet ediyormuşum gibi geliyo. bakalım zaman ne gösterecek. ha deyince de olmuyo ki:)

canım kedinle bebeğini nasıl ayrı tutuyorsun. ben doğumdan sonra ağlaya ağlaya kedimi görümceme verdim. bebekle aynı odada yatıyoruz, kedim de aynı yerde yatmak istiyodu sabaha kadar miyavlıyodu kapıda. uyurken alınca da bebeğin üzerine yatıcak diye korkuyodum. kedin geceleri ayrı yerde uyuyo di mi, nasıl çözdün? kedimi geri alsam mı diye düşünüyorum bazen ama, görümcemin evi bahçe evi, dışarılara alışmış. eve dönse onu daha mutsuz edermişim gibi geliyo.

Canım bence bunun ayıbı yok anneler kayinvalidelerle çok anlayış farkı var, onlar bildiklerini okumak istiyorlar ama bize göre yaptıkları çoğu şey yanlış. Çocuk da bizim olduğu için bazı konularda baskın olmak en doğrusu. Ek gıda konusunda hassasiyetimi bildiği için annem bir şey yapmıyor. Kayinvalidem başka şehirde, yakınımda olsa ona da izin vermezdim. Ben tattırmaya 5. ayını doldurduktan sonra başlayacağım, tabi bizim yediklerimizden değil ona uygun olanlardan...

ınsallah alır canım ya aklımda ondan baska bısey yok
doktor cok ıyı ece dedı zaten harekete vermıs kılosunu dedı 8-9 aylık bebek gıbı davranıyr
benim ismimde Sevinc 22 subatta 25 yasina basacagim 4 aylik Nihle isminde tek bebegim var. Antalyada yasiyorum. Adliyede kamu personeliyim
benımde adım tugce makumunuz.emlakcıyım.1 yıldır calısmıyorumm
ben hep burdayım ama esım boyle topıklere gırmemı pek ıstemıyor o yuzden bende o varken gırmıyorumm.asla bırakmam sızı ama.telden olsun yıne gırerımmm

Aglamiyor evet tsk yanitlar icin icim rahatladi biraz cok uzulmustum...ek gida konusunda annem de ayni maalesef arkami donsem cocugun agzina bisey tattiriyor gecen cezerye uzerindeki hindistan cevizleri bulasigi vardi agzinda anne ne uaptin sendedim cocuk gibi ayni nasil olacak bilemiyorum ...

geçmiş olsun yaa sen hamileykende amniosentez istemişlerdi dimi ? hafızama hayran kaldım şimdi o zamanda çok endişelenmiştin doğal olarak , atlatır inşallah kendiliğinden kuzun , bebek sahibi olmak böyle birşeymiş , her an herbirimizi neler bekliyor bilemiyoruz , hepsi çok sağlıklı olsun inşallah , bebklerimiz hiç hastalanmasın

Sagol canim bugun aldi esim kullancam yarin... Kiz 60°iyiymiste cok yipranmiyor mu.. Ceker kiyafetler hos 95°yi duyunca

dün şu nanomatikten aldım ben canım , eskidende almayı düşünüp yorumlara bakmıştım ama memnun olanda var olmayanda die almamıştım , realde denk geldi , en i,yisi alıp kendim denemek dedim , babakım işe yarar bişeyse sabun tozuyla elde yıkayıp çamaşır topuylada makineya atarım ardından işe yarar bişeyse yazarım sizede

cnm benim kizimda 3 haftada 150 gr almisti, ve eceden kucuk, ama doktor artik normal kilo alislar duser dedi, artik giderek azalir dedi. bir de cok hareketliyse senin kuzu normal bence, moralini bozma, insallah tahlilleri temiz cikar, ki oyle olur bence.

hepimizde aşağı yukarı aynı sorunlar var , bende yemek yapmıyorum hiç , ya eşim gelince hazırlıyorum bişeyler yada dışarıdan işte , temizlik yapsan yemek kalıyo yemek yapsan banyo kalıyo olmuyo malesef hepsi bir arada ama 4 haftadır pazarları çıkıyoruz eşimle , kızımızıda arabasına bindiriyoruz , havada güzel oluyor genelde , hem alışverişimizi yapıyoruz hem yürüyüş iyi geliyor

kizlar ben 40 derecede yikiyorum, az mi dersiniz, 60 mi yikamak lazim?

normalde lekesizlere yeter canım ama kusmuklu kakalı olanları 60 da yıka bence , mahfoluyorlar ama zaten bi giysiyide fazla giyemiyorlarki , hemen büyüyorlar , ben 2 poşet ayırdım bile eskidiler gerçi benim cimcime 7.5 kg ve 65 cm civarı , belki ondan 6 aylıkları giymeye başladı şimdiden , küçük bir ogremizmi olucak yoksa

birşeyi yoktur inşallah zaten hareketlenince kilo alımı yavaşlıyor die biliyorum

canım biyolojik olarak doğrusu 3 yıl ara vermek , 3 yılda kadın vücudu tam anlamıyla normale dönüp yeni bir gebeliğe hazır oluyormuş , yani bebeğin 2 yıl 3 aylıkken hamile kalırsan tam 3 yıl arası oluyor , ama haklısın çevre baskısı çok , dün anneme gittik , bi tane daha deyip durdu , hiç cevap vermedim bile , yok desem ikna etmeye çalışıcak biliyorum , kıyamamki kızıma yaaa , onu 2. plana atamam , tam aklı erdiği zamanlarda bebekle ilgilenerek onun üzülmesini istemiyorum , ben şu anda kesinlikle düşünmüyorum 2 . çocuk

matematik öğretmeniyim (öğretmeniydim) dersanede. nalan. kpssye girmedim ben, tekrar çalışmayı düşünürsem ki çok zor bu şartlarda, yine dersane isterim, ortamım çok güzeldi.

su konusunda emin degilim, her doktor baska birsey soyluyor. bu gibi durumlarda en iyisi annelik icgudusuyle karar vermek sanirim, insan nadiren yaniliyor.
tarif supermis cok sagol, hemen kaydettim.zafi' nin pogacasi, factorb' nin asuresi tariflerim cogaliyor. aklima geldikce ben de paylasicam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…