2012 Ekim bebekleri büyüyor

selam kızlar bebeğim ishaldi 2 gündür doktora götürdüm kaka tahlili istedi hastaneden bekledik yapmadı eve geldik kaka yapmasını bekliyoruz ne kadar sürede yetiştirmemiz lazım hastaneye:26:ben şırıngayla çeker belki dedim ama öyle yapmadı

anne sütündeki su bebeğe yeter dendiği için su vermiyodum, ama idrar yolu enfeksiyonu olunca aklıma geldikçe içebildiği kadar vermeye çalışıyorum. bide tv.de çocuk nefroloji uzmanı anne sütündeki su miktarı değişiyor yetip yetmediğini bilemeyiz, suyun zararı olmaz, bebek içebildiği miktarca verilmeli demişti. önceden annem su verince kızıyodum gerek yok diye, çocuk nefroloji uzmanından duyunca tamam dedim vereyim bari. zaten mama yiyen bebeklere mutlaka vermek gerekiyo, mama yedirirsem suyu mutlaka vermeye çalışıyorum ama zaten haftada 1 yada 2 defa mama vermek durumunda kalıyoruz.

bugun pek emmedi kızım. karnı boş, aglamıyoda ama emmek pek istemedi çok ugrastım sonrada bıraktım zorlamadım, sağıp uyanınca kaşıkla vericem. çalışan annelere bi tavsiye ; sütünüzü sağıyorsanız ( ki baya uzun sürüyo eğer çok bol sütünüz yoksa) 2 göğsü aynı anda sağabilen çiftli süt sağma pompası kullnmanızı tavsiye ederim, 20şr dakikadan 40 dakika uğraşmak yerine 20dk.da iki göğsüde sağıp bitirmiş oluyosunuz.

kızlar birbirimize pratik çözümlerimizden fikirler verelimmmi?bebişlerle ya da evle ilgili?

mesela ilki benden olsun ; çok pratik bi poğaca tarifim var, bugun arkadaşım geldi, onada yapıverdim, kahvaltıyada çok iyi oluyo. yada gün içinde acıkınca atıştırmalık. 2 -3 gün taze kalıyo.

1çay bardağı yoğurt, 2çay bardağı sıvıyağ ( eritilmiş margarinde olur, yarı margarin yarı sıvıyağda olur) 1 yumurta, tuz, 2 paket kabartma tozu ( ben 1buçuk paket koydum tadı keskinleşmesin diye) kıyılmış maydanoz, peynir, alabildiği kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında hamura yetcek kadar, yaklaşık 3 su bardağı filan)
bütün malzemeyi karıştırıp unu ekliyoruz, iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çok yuvarlamaya uğraşmadan tepsiye diziyoruz, yumurtanın sarısının yarısını poğaçalara sürüyoruz, (akını ve sarının kalanını hamura kattık). 20 dk filan kızarınca çıkarıyoruz. peyniri hamura katıldığı için hiç uğraştırmıyo ve çok lezzetli. herkes bayılıyo :)

köfteleri hazırlayıp buzlukta tutmakta çok mantıklı. ben bide ıslak kek yapıca kalanını buzluğa atıyorum acil bi durum olursa çıkarıvermek için. kıymalı makarna sosu çok güzel oluyo tavsiye ederim, isteyen olursa onuda yazarım. hadi sizde bişeyler yazında faydalanalım :)

evet sabredicez elbet herşey birgün yoluna giricek.insana dertleşmek iyi geliyor hem içini döküyor hemde yalnız olmadığını öğreniyor.bizimde bir pazar günümüz var onda da yine evde oturmak çok canımı sıkıyor.dışarı çıksam kızımı daha çok üşütücem diye korkuyorum ne yapsam bilmiyorum.sıkışıp kaldım.ben ara sıra su veriyorum ama çok az.

Neyse az kaldı yaza gem kızında iyileşir inşaallah daha rahat gezersin bu aralar havalar soğuk bende evdeyim annem geldi bebişi yıkayacağız. Senin annen 15 günde bir geliyor demiştin uzaktamı oturuyor? gelince biraz kalsa sanada iyi gelir

merhaba kızlar bız dun kontrole gıttık ece 2 haftada 150 gr almıs doktor cok az dedı haftaya kontrole cagırdı.moralım cok bozuldu.ece cok hareketlenmıs o yuzden kılo alamıyordur dedı.hareket olarak 8-9 aylık bır bebek gıbı dedı.haftayada az kılo alırsa tahlıler yapılıcak.ınsallah bısey olmaz kılo alırda hıcbırseye gerek kalmaz...:KK43:

ya kızlar, hani kimseler yok?? fırsat bulunca hemen geliyom buraya ama kimseler yok :KK43: hani bi avuç kişiydik? birbirimizi bırakmıcaktık, gelenlerde bakıp gidiyo sanırım pek yorum yazan paylaşan yok. sıkılıyorum :KK43::KK50::KK14:

merhaba kızlar bız dun kontrole gıttık ece 2 haftada 150 gr almıs doktor cok az dedı haftaya kontrole cagırdı.moralım cok bozuldu.ece cok hareketlenmıs o yuzden kılo alamıyordur dedı.hareket olarak 8-9 aylık bır bebek gıbı dedı.haftayada az kılo alırsa tahlıler yapılıcak.ınsallah bısey olmaz kılo alırda hıcbırseye gerek kalmaz...:KK43:

canım moralini bozma, zaten depoda var senin bebişin, arasıra olabiliyo öyle şeyler. Toparlar inş. hızlı büyümesine alıştığın için birden durunca üzülüyo insan yeğenimde öyle olmuştu ama şimdi tekrardan toparlandı. bugun aklıma geldi, bebişler 4-5 ay arası doğum kilosunun 2 katına ulaşmış olmalıymış. seninki çoktan ulaştı inş. benim bebişim 15 gündür yarı aç geziyo, idrar yolu enfeksiyonuda var ve 3.5 aylık olmasına rağmen daha 5 kilo. 5. aya kadar 1 kilo alması lazımki doğum kilosunun 2 katını yakalayabilsin, nasıl alcak bilmiyorum böyle az emerken? az önce su verdim onu bile içmedi. haftaya kadar toparlanıcak kızn bak gör, en az 300 gr alıcak inş. sen stres yaparsan onada yansır iştahınada

Neyse az kaldı yaza gem kızında iyileşir inşaallah daha rahat gezersin bu aralar havalar soğuk bende evdeyim annem geldi bebişi yıkayacağız. Senin annen 15 günde bir geliyor demiştin uzaktamı oturuyor? gelince biraz kalsa sanada iyi gelir

evet canım yaklaşık 15 günde bir geliyo ama geldiği zaman 1 hafta -10 gün kalıyo.ben istanbuldayım annem kocaeli de.benim anneannem hasta annem 15 gün ona baktığı için mecburen kalan zamanda bana gelebiliyo

Tugce umarim yeteri kadar alir mavusin kiloyuda biseye gerek kalmaz.
Zafi ben girip okuyup cikiyirum cunku net paktm bitti ay sonunda yenilenicek. gecen ayda bitmisti ve ben umursamadim normlde geln faturanin iki kati geldi :KK43: ama bi yeere gittigim yok sadece yorum yapamiorum :)
kizlar kafami kurcalayan bi soru var. ikinci cocuk nezaman? diye. herkes pespese yapmami oneriyo. diger turlu iki kere bolunurmus hayatim. tam rahata alismisken zor olutrmus ikincusi. esim iki sene sonra diyo. ben cesaret edemiyorum. Bi yandanda dogan buyuyo sonucta bes sene sonra yapsam keske onceden olsaydi simdi iki yasinda olucakti diye yakinirim eminim. sizlerin fikirleri ne bu konuda merak ediyorum kizlar. ben kararsizim.

Buarada kendimi taniticam hep unutuyorum. adim tülin. 28 yasindayim. grafikerim fakat bir bucuk yildir calismiyorum. istanbul da yasiyorum.

Tugce umarim yeteri kadar alir mavusin kiloyuda biseye gerek kalmaz.
Zafi ben girip okuyup cikiyirum cunku net paktm bitti ay sonunda yenilenicek. gecen ayda bitmisti ve ben umursamadim normlde geln faturanin iki kati geldi :KK43: ama bi yeere gittigim yok sadece yorum yapamiorum :)
kizlar kafami kurcalayan bi soru var. ikinci cocuk nezaman? diye. herkes pespese yapmami oneriyo. diger turlu iki kere bolunurmus hayatim. tam rahata alismisken zor olutrmus ikincusi. esim iki sene sonra diyo. ben cesaret edemiyorum. Bi yandanda dogan buyuyo sonucta bes sene sonra yapsam keske onceden olsaydi simdi iki yasinda olucakti diye yakinirim eminim. sizlerin fikirleri ne bu konuda merak ediyorum kizlar. ben kararsizim.

canım bende tenzile.26 yaşındayım ve mali müşavirim. 2. çocuğu ben 3-4 yıl sonra düşünüyorum ama hayat ne gösterir bilemem.ayrıca sezeryanla doğum yaptım ben o yüzden daha erken gelen bir gebelik sorun oluşturabilir diye düşünüyorum.

arkadaslar kizim hasta idi ama cok sukur bugun daha iyi. emmeye basladi dogumdan beri reddettigi sag gogsude sagip kasikla veriyorum. kiloda almaya basladi. 250 gr vermisti 150 gr tekrae almis cok sukur

Buarada kendimi taniticam hep unutuyorum. adim tülin. 28 yasindayim. grafikerim fakat bir bucuk yildir calismiyorum. istanbul da yasiyorum.

benim ismimde Sevinc 22 subatta 25 yasina basacagim 4 aylik Nihle isminde tek bebegim var. Antalyada yasiyorum. Adliyede kamu personeliyim

arkadaslar kizim hasta idi ama cok sukur bugun daha iyi. emmeye basladi dogumdan beri reddettigi sag gogsude sagip kasikla veriyorum. kiloda almaya basladi. 250 gr vermisti 150 gr tekrae almis cok sukur

çok sevindim canım bebişinin sağlığına kavuşmasına.darısı başımıza

sevnih çok geçmiş olsun, çok sevindim, eminim çok mutlusundur :) kolu kanadı kırılıyo insanın dimi

bende 30 yaşındayım ve öğretmenim. sanırım uzun bi süre sadece ev hanımı anne olucam :)
aslında dönmeyi çok istiyorum ama kızıma hiç kıyamıyorum, bakacak biri de var ama yinede annenin yerini anne eğitimi ve sevgisini hçkimse tutamaz diye dönmekten hep vazgeçiyorum. zaten eşim sen büyütmiceksen neden çocuğumuz oldu diyo hak veriyorum. 2.yi süt dönemi bitince hemen istiyorum çünkü yaşımda var ama eşim önce kız okula başlasın diyo, şimdilik çok erken bakalım zamanla fikirler değişir sanirım. öyle hızlı büyüyolarki bebekliğine doyamıcakmışız gibi geliyo :KK53:

Oy meslektaşımı mı gördüm ne:) Ben de öğretmenim, branşım Türk Dili ve Edebiyatı. Adım Satı, 26 yaşındayım, İstanbul'da yaşıyorum. Henüz atanmadım ama başka şekilde de çalışmıyorum (ücretli dersane vs); şu an önceliğim kuzum. Beyefendiden fırsat buldukça KPSS'ye çalışmaya çalışıyorum aman ne azim :)
2. yi oğlum 2 yaşını doldurduğunda düşünüyorum, ne çok erken ne çok geç. Erken olması çok yıpratır geç olması da hayatı böler, birlikte büyüsünler ve birbirlerini büyütsünler:)

Tugce uzulme ywkin zamanda kilo alir uzmez kizin seni annesi.
sevnih gozun aydin cok sevindim.
zafi hakli telden girmemize ragmen yazmaya calisiyoruz biz ki topik kapanmasin..bence de okuyanlar arada aramiza katilsinlar daha guzel paylasimlar olur :)

Kizlar ya ailenizden yakininoDan bebise karsi yanlis davranis ve yaklasmalari ben annrm de dahil zor uyariyorym..nasil soyluyorsunuz ne guzel ya..kirar miyim diye korkuyorum.gecen bir yakinim bildigin oturttu kucagina resmen kostum ana ucaginivgetrdim oturtma diyemedigim icin yorulmayin isterseniz yoruldunuz filan ddoye...ama ilk firsatta tekrar oturttu tabi 3,5 aylik kuzum birsey olmasa diye dua ediyorum :KK43:(

bende 30 yaşındayım ve öğretmenim.

Hocam isminizi söylememişsiniz, branşınızla birlikte öğrenebilir miyiz? Birden resmi oldum, mesleki saygı:)
İkinciyi hem süt döneminin bitmesi için hem de çocukluğun ergenliği sayılan2 yaş sendromunda oğlumun yanında olabilmek için o iki yaşını doldurduğunda istiyorum. Ne de olsa nazını en çok annesi çeker.

X