Herkes aynı şeyleri yaşıyor bakıyorum da benim kayınvalidem de kızımdan için aynı babasının bebekliği diyor eşimin resmi var hiç benzemiyor bebekliğinebenden de almış babasından da bir de birisi aynı annesine benziyor dediğinde bir şaşırıyor ki sanki 7 kat yabancı birine benzetiyorlar
ben bazen kızımı kıskandığımı hissediyorum kayınvalidemden falan sizde de oluyor mu sonra kızıyorum kendime:26:
Anne olmak ne zormuş ya 2 gündür huzursuz kuzum gülücükleri azaldı diye bile dertleniyorumAllah kuzularımızı korusun
Birde bebeğini sallamadan uyutan var mı :26:
amin canım.bakalım önlem amaçlı kullanıyoruz inşallah ilerlemez.iyi bari kardeşinde atlatmış çok zor valla.biz arada bir çıkıyoruz dışarıya evde dayanamıyorum artık psikolojim bozuluyo.genelde kızımı kv me bırakıyoruz 1-2 saatliğine.ama şöyle doya doya gidip dolaşmayı çok özledim yaz bi gelse allahın izniyle dışarı bi çıkıcam bi daha eve gelmicem :) senin yakışıklı prensinde düzene giriyodur inşallah.annen de gelince rahatlarsın bence çık dışarıya gez toz için rahatlar.
ne güzel iyi yapıyorsun kv de bakması iyi oluyordur kafan dağılır.Biz öyle birşey yapmadık gidersek ailece ev gezmelerine gittik alışmaktanmıdır nedir eve yapışıp kaldım:) ya demin sinirlerim bozuldu kapının önüne bir araba çekmiş çıkamıyor önde başka bir araba var açmış kapıları elini çekmeden asıyor kornaya çıktım ne yapıyorsunuz bebek uyandı diyorum ne yapiyim diyo ağlayarak uyandı zor sakinleştirdim şansa bak uyuyuncada böyle kazmalar yüzünden uyanıyor yavrucak
ne güzel iyi yapıyorsun kv de bakması iyi oluyordur kafan dağılır.Biz öyle birşey yapmadık gidersek ailece ev gezmelerine gittik alışmaktanmıdır nedir eve yapışıp kaldım:) ya demin sinirlerim bozuldu kapının önüne bir araba çekmiş çıkamıyor önde başka bir araba var açmış kapıları elini çekmeden asıyor kornaya çıktım ne yapıyorsunuz bebek uyandı diyorum ne yapiyim diyo ağlayarak uyandı zor sakinleştirdim şansa bak uyuyuncada böyle kazmalar yüzünden uyanıyor yavrucak
olsun sende zamanla açılırsın.ailece gitmek bile çok güzel artık kendi tam bir aile olarak görüyosun insana müthiş bir haz veriyo.bazen böyle aksilikler bizde de oluyo.ya yanlışlıkla zilimize basıyolar ya da arabaların sesleri kızımı uyandırabiliyor.cadde üzerinde oturmanın dezavantajları.inşallah tekrar mışıl mışıl uyur oğluşun.
bebeğimde diyafram eğrilği war demişlerdi kac tane dr.bugün öğrendikki akcıgerinin altında kist warmış.pzartesi tomografi cekılcek tam olarak ne oldugu anlasılsın die.alınıcak bşi olmasın kendılınden gecer olsun die dua edin kızlar ya
bebeğimde diyafram eğrilği war demişlerdi kac tane dr.bugün öğrendikki akcıgerinin altında kist warmış.pzartesi tomografi cekılcek tam olarak ne oldugu anlasılsın die.alınıcak bşi olmasın kendılınden gecer olsun die dua edin kızlar ya
kızlar bizim erken doğun olduğu için dr 4. ayı bitince ek gıdalara geçeceksiniz dedi.Bakalım nasıl olacak merak ediyorum sizlerdende geçen olursa burada paylaşalım lütfen.her ay yeni birşeyler oluyor elimden geldikçe resimlerini çekiyorum albüm yapacağız inşaallah.ilerde ona hatıra olur ben ilk olan herşeyini saklayacağım kestiğim tırnağını bile sakladım
canım cok gecmıs olsun bebısıne ama aynı durumu bnde yasadım hemde bızzat anlattgn gbı bızde azcık gec fark ettık kocam yuzunden....forumu sürekli takip ediyorum, bikaç gün üst üste giremezsem sayfalar birikiyor ama ben bebişim uyuduğu ilk fırsatta hemen geçmişi kaldığım yerden okuyorum. şimdi bitirdim okumayı, kız ne çok şey paylaşmışsınız oku oku bitmedi yaa :) biraz geriden geliyorum, benimde sütüm zaman zaman az, zaten ilk 2 ay azdı,süt anne desteği almıştık. 2-3ay arası düzeldi, şimdi kızım 3buçuk ayını biraz geçti, 15 gündür uyanıkken emmesi azalmıştı, biraz emip ağlıyodu, keyfi filan iyiydi ama en son 3 gün uykusu çok fena sekince ( gece 2de bi uyanıyodu öğlen 3e 4e kadar mızmızlanıyo, uyutsak kısa süre sonra uyanıyo, emmiyo,yada az emiyodu, 3 günde toplam 6 saat filan uyuyabilmiştim) doktora gittik, bi sorun yok ama idrara da bi bakalım dedi doktor, bi türlü idrar veremedik, dışına filan çıktı torbanın, bi kerede kaka bulaştı veremeden eve geldik. bize yedek idrar alma poşeti verdiler. neyse biz biraz doktorumuza kızdığımızdan (sebebini uzun uzadıya anlatmayayım, samimi gelmedi bize) birazda kızımız düzelir gibi olduğundan (en azından uyumaya başlamıştı ememesede, uykuda emziriyodum bende) idrarı götürmedik. aradan zaman geçti.internetten bi doktorla yazıştım, o da idrar tahlili yaptırılsın diyince hemen idrarı alıp götürdü babası hastaneye. ve enfeksiyon belirtisi var antibiyotik başlamalıyız hemen dedi doktor.pişman oldum doktor ilk söylediğinde yaptırmadığımıza, 3-4 gün geçmiş oldu ilk antibiyotiğimize başladık işte idrar kültürünü bekliyoruz inş o bari temiz çıkarda biraz içimiz rahatlar. ateş yok, böbreklere inmeden ateş olmuyomuş. çok şükür. Ama ilaçtanmıdır nedir kızım baya uyuyo yazık. halinde bi problem yok ama idrar yolu enfeksiyonu iştahsızlık yaparmış. ememeyen bebeklerin annelerine duyurulur, atlamayın derim.
bu arada bebek arabası soran biri vardı, şöyle küçük olsun diyodu. bizim arabamızın bagajı çok küçük, küçük bi araba istiyodum tam istediğimiz gibi ve uygun fiyata bulduk ve aldık. aylarca araştırmıştım ben arabayı, karar veremiyoduk, hem küçük, hem kullanışlı hemde uygun fiyatlı hemde kalitesi çok düşük olmayan bişeyler bakıyodum. bu denk geldi. kraftın 2013 modeliymiş, kraft relax, baston gibi açılıp kapanıyo ama normal araba, araba koltuğuda var, pratik, hafif ve sürüşü çok güzel düşünenler bi baksın derim. 429tl ye aldık. aldığımız gün bebişi süt annemize bırakıp esimle çıktk dışarı, içim rahat çıkınca çok keyif alıyorum ben yoksa ananesine filan bile bıraksam meme isterse nolcak diye stresli gidince dışarı, burnumdan geliyo. neyse çok mutlu oldum arabasıda denk geliverince. sütüm o gün fışkırdı, tamamen moral ve mutluluk etkiliyo sütü işte.
uzulme tatlım ya kıyamam sana Rabbım sıfa versın hayrlı haberlerle gel ıns bıze de yaz sonucu dualarım mınısınleeebebeğimde diyafram eğrilği war demişlerdi kac tane dr.bugün öğrendikki akcıgerinin altında kist warmış.pzartesi tomografi cekılcek tam olarak ne oldugu anlasılsın die.alınıcak bşi olmasın kendılınden gecer olsun die dua edin kızlar ya
Nihayet okimayi bitirdim ne cok yazmisiz elimize saglikhalikaten..
kizlar gecmiste okudugum rose un sayfasina istinaden gece bezleri kac kez degisiyorsunuz?
Mis kokulu bebislere bol saglikli uykulu gunleer...
Teşekkürler evet dün göremedim seni buralarda.Şimdi evi toparladım eşim bugünde çalışıyorbebişimi uyuttum 10 buçukta,kalkmak üzere kımıldıyor:) herkese güzel günler olsun inşaallah.Kızlar ya saçlarım acaip dökülüyor sizde durumlar nasıl ertık etraftan saç toplamaktan bıktımm
Herkes aynı şeyleri yaşıyor bakıyorum da benim kayınvalidem de kızımdan için aynı babasının bebekliği diyor eşimin resmi var hiç benzemiyor bebekliğinebenden de almış babasından da bir de birisi aynı annesine benziyor dediğinde bir şaşırıyor ki sanki 7 kat yabancı birine benzetiyorlar
ben bazen kızımı kıskandığımı hissediyorum kayınvalidemden falan sizde de oluyor mu sonra kızıyorum kendime:26:
Anne olmak ne zormuş ya 2 gündür huzursuz kuzum gülücükleri azaldı diye bile dertleniyorumAllah kuzularımızı korusun
Birde bebeğini sallamadan uyutan var mı :26:
canım cok gecmıs olsun bebısıne ama aynı durumu bnde yasadım hemde bızzat anlattgn gbı bızde azcık gec fark ettık kocam yuzunden....
hele o ıdrar ornegı alana kadar alnımzn damarı catladı sonuc baya kotuydu bzım de hemen agumentıne baslattı dha 2 aylıkken yavrum gaz gaz dedıler
meger cocugun ıdrar yolları enfeksıyonuyla yanarmıss cok ıcım yanmıstı aglayarak verıyodum ılacı ıcmek ıstemezdı bagıra cagıra neler cektım
ama cok sukur kı ılactan sonra hemen atlattı hıc korkma yuregnı ferah tut dye yazıyorum sana kız bebeklerde sk rastlanan bı seymıs bu meret
kızlarda ıdrar delıgı makata cok yakın oldgundan kakadan bulasırmıs altını 1 snye bıle kırlı tutmamaya ızen goster bde ıslak mendıl dııl ıslak pamuk kullan
bde tum kız bebek annelrı bu konuya sızde dıkkat edın sılerken mutlaka arkadan one dııl onden arkaya dogru temzleyın kutuslarını
ılac uyku yapıyo evet hıc canını sıkma sen bak gor bı haftaya kalmaz gecıcek ama ıste sk tekrarlama ıhtımalı yuksek bısey azcık ozenlı olduk mu hc bsı olmas
Allahıma emanet kuzucuklarmızz
uzulme tatlım ya kıyamam sana Rabbım sıfa versın hayrlı haberlerle gel ıns bıze de yaz sonucu dualarım mınısınleee
selam hepınıze annecıklerrr
mınnosum ogle sıestasında... bı bakym napıyonuz dıdımmm hava da ınadına guneslı ya evde oturmak zorunda olmak cok canım skıyooo
esım de calısıyo bgunnn ben yıne mesaıdeyımm
bu arada benm bebısım de gecelerı bayadr nerdeyse 2 aylık oldgndan berı gecelerı hıc kaka yapmıyo yatrmadan bı posta temızlık alt degısım yapıyorum sonra gece arada bı dha ve sabah ezan sesıyle bır uyanıyo zaten o arada yne degısım yapıyrumm
ya sıze bıse danıscam benım kucukun tırnaklarını ozenle cok uzamasına fırsat vermeden kısaltmama ragmen mınnacık uzunluktakı o
kucucuk trnak arasına kıyafetlerının tozu felan bseler grıyo hep bu goruntu hıc hosuma gtmıyo sankı sokak da camur oynayan oyun cocugu da o kadar bırıken sey nerden gelıp de ta oraya kısacık yere toplanıyo anlamıyorumm
motor becerılerı gelıssın dye bayadr eldıvenı bırakıtk bız o gun bgundur bu sorun cıkar oldu napımm sızceee yaa eldıven takmak ıstemıyorum:26:
ben de kiskandim..hep kizimla ikimiz yalnizdik onceden, annemle babam geldiler bize ziyarete, onlara gulucukler atmaya basladi, konusmasi da iyice costu, ilk gunler cok kiskandim demek beni tanimiyor hala diye, ama alistim sonra.
ben sallamadan uyutuyorum cnm, hic sallamadim simdiye kadar - bir ara annem sallamisti, hemen alisti hinzir, ama hemen tekrar biraktirdim- yatagi bizim yatagimiza monteli birlesik, babybay denilen yataklardan, yanina uzaniyorum, sarki soyluyorum bir 15 dakika, uyuyor sonra.
annelik ne garip değil mi herkesten kıskanıyorsun bebeğinisaçma saçma düşüncelerim var ya beni çok sevmezse düşkün olmazsa bana diye ne güzel ya sallamadan uyutmak
o dusuncelerden bende de var yaa..ya bana duskun olmazsa diye..hatta ben babasindan da kiskaniyorumnapiym elimde degil..babasi isten gec geliyor, on dakka agucuk gugucuk yapiyor, sonucta ben surekli beraberim herseyiyle ben ilgileniyorum takip ediyorum, kizim buyuyunce babasina daha duskun olursa diye endiseler aliyor beni. sonra diyorum delirdin mi sen :) off off anne olmak cok zormusss kalbim hep onunla dolu..