2012 Ekim bebekleri büyüyor

Kizlar ceptn net paktim bittigi icin sık giremiyorum. sutu az olan annelere bi tavsiyem var. dun kv dem anason cekirdkli galeta almis tadini srvdigi icin bende baya yedim. gece ve bugun deli gibi sut yapti badim islndi. dusundum dun ne yedimde boyle oldu diye. meger anasondamis.

hemen yenile paketini :KK20: zaten 3-5 kişiyiz şurda , sakın kaybolma biyere :KK16: anason çekirdekli galetamı ? ilk kez duydum bunu , buralarda bulabilirmiyim acaba?

Canim sirke koku birakmiyordur muhtemelen olculu koyunca peki olcusu nedir? Hijyen icin bende kullanmak isterim ellerim mahfoldu kizcenin kiyafetine kaka cikiyor elde akitiyorum dalan roxy nin elde yikama olaniyla sonra makineye atiyorum ama 40°de hijyenden emin degilim... Sodayla karisik deterjanim bide sirke ekliyim faydasi olur zarari olmaz..

bizdede oluyor arada , ben önce ıslatıp elimde bi yıkıyorum sonrada 60 derecede yıkıyorum , 60 dan aşağısı içime sinmiyor , aslında benim makinenin bebek kıyafeti programı var ama o 95 derecede yıkıyor :KK53: zaten 60 da bile şaftı kayıyor hepsinin :KK1: 95 te yıkansa düşünemiyorum artık :KK37: sirkeyi yumuşatıcı gözünün dolusu koyuyorum ben yanlız piyasadaki sirkelerde çoğu dandik , kemal kükrer al % 100 elma sirkesi cam şişede 3-4 tl bişey , birde mümkün olduğunca güneşte kurutmak gerekmiş bebek çamaşırlarını hijyen için aklında olsun :KK34:

Bugün çok canım sıkıldı kızlar rahatsızım kimse yok hava bozuk bizim ufaklık karnı tok altı temiz ama mızmızlanıyor uykusu var ayağıma alıyorum deli gibi uykusu olmasına rağmen direniyor neyseki şimdi kapadı gözünü.Annecim aradı pazar günü gelecek çok sevindim.Eşim çok geç geliyor gerçekten o sabah bu akşam tek başına zaman zor geçti bazen kızıyorum kendime evlat verdi Allah daha ne istiyorsun diye ama sorun o değil ben herşeye herzaman hamd ederim ediyorumda.Yinede bazen geliyor bozuluyor psikolojim ne yapayım:KK6:

hepimizde oluyor arasıra ama yapıcak birşey yok işte , ümitlerimiz yaza hep :)) bebişlerimizi alıp şöyle parklara bahçelere denize gittikmi gelir keyfimiz yerine

evet ya inşallah suemazlar bidaha,çok tatlı oluyolar:))sorma beşiğin altına girmiş annem namazıda bozamamış, ayaklarımın dibine geldi diyo:KK53:

hay allahım yaaa :KK1: poposunu ısırsaymış bi ordan çıkarınca :nazar::emir_bebek::nazar: maşallah kuzuna , bizimki daha dönmüyor , sanırım 7.5 kg civarı oldu , poposu ağır geliyor galiba minnoşumun , tam 3.5 aylık olduk , bakalım ne zaman dönecek :26: o zaman şimdiki gibi koltuğa bırakıp gidememde diğer odalara :KK30:

kizlar hala kizim duzelmedi gunde 2-3 defa geceleri emzirebiliyorum onun disinda sagip kasikla veriyorum biberon tutmuyor cunku oda cok zor oluyor max 30-40 ml icirebiliyorum doymuyor tabiki ek gidaya gececem artik zayifladi suzundu kuzum. bugun kendi sutumle yogurt yaptim tam yogurt gibidegide ayran oldu birz ondan verdim. sonra eti cicibebe aldim sutumun icine yarim ufaladim verdim. birde yine cok az sutumun icine hero aub nin muzlu princli mamasindan kattim verdim cok caresiz kaldim 5 gun emsin diye sabrettim ufacik kaldi kizim eridi bitti olmadi artik sagip besliyecem

sen yinede dene bence ara ara göğsünü vermeyi , bu bebişlerin işine belli olmuyor hiç , ne kadarlık oldu bebişin ?

haha :) kahkaha attim..benim de annem diyo ya, bi de annem olacak, takmis ayni babasi, bu kadar mi olu falan. ben kendime benzetiyorum sahsen. bebeklik resimlerimi karistirdim kanit olsun diye ama bakmiyo annem, damat delisi :)

benim kuzucumda yeni doğduğunda hep bana benzettiler eşim fena bozuluyordu :)) sonradan kaşlar filan belirginleşince annem başladı damat sana benziyor die , bizimkinin çok hoşuna gidiyor tabi ama enteresan bi şekilde çene ben dudaklar baba burun ben gözler baba alın ben saçlar baba :)) aynen böyle şimdilik kat kat ikimizede benzemiş kızım :KK9: benim annemde damat delisi hiç sorma , benden çok damadını tutar , eşimde annemi sever tabiii ...

cıdden zor gunlerdı..rabbım kımseyı bekletmesın
aratmasın.. Zor bı sınav.
Hepımız ayrı bıseyler yasadık ıste.
Dusukler kımyasallar sunlar bunlar.
Cok sukur bugunumuze.
Ne guzel sımdı yavrularınız yanınızda.
Insallah bende o gunlerı goreyım saglıkla..

bir hamiş gördüm sanki :KK49: gerçekten o günler ne güzel günlerdi , tek derdim her canımın istediğini alıp yemekti sadece , ıkk dedimmi su bıkk dedimmi yemek , her istediğim ayağıma geliyordu :21: tadını .çıkar canım , korkutmak istemem ama ilk 3 ay gerçekten zor geçiyor , 3 aydan sonra birbirinize alışıp bir düzen oturtmaya başlıyorsunuz

arkadaslar biraz alakasız olacak bu saatte ama :) bir sey soracaktım :) ben aranıza yenı katıldım da yazısma pencerelerınızın altında bebişlerinizn aylık gelişim çizelgesi var acaba onu nerden yapıyoruz ben bulamadım da :S

ekim bebekleri ilk sayfada var açıklamalı olarak

benim fıstığım gece 10 civarı 1 kez kaka yapıyor , altını değiştiriyorum yatıyor , sabaha kadar yapmıyor hiç , yaparsa çiş yapıyor , onun içinde uykusunu bölmek istemiyorum ama sabah ilk iş değiştiriyorum tabiii , pişik filanda olmadığından şimdilik böyleyiz bakalım

gunaydin anneler 2 gundur giremedim carsamba gunu Omerin sunnetini yaptirdik musluman oldu oglusum cok sukur ama cocugun 2 gun hicdurmadan agladi ve ememedi zayifladi sanki zaten 6200 gr anca olmusdu dr bezi yasakladi erken sagalmasi icin isimi cok zorlasdirdi neyseki dun aksamdan biraz daha iyi gibi simdi kalktdi civ-civim hemen altini degisdireyim arada bi girerim yine opuyorum cook

hayırlı olsunmu denir ne denir bilemedim şimdi :26: ayyy o minik erkek olmuş maşşallah yaaa :nazar: inşallah tez zamanda iyileşir kuzun

hay allahım yaaa :KK1: poposunu ısırsaymış bi ordan çıkarınca :nazar::emir_bebek::nazar: maşallah kuzuna , bizimki daha dönmüyor , sanırım 7.5 kg civarı oldu , poposu ağır geliyor galiba minnoşumun , tam 3.5 aylık olduk , bakalım ne zaman dönecek :26: o zaman şimdiki gibi koltuğa bırakıp gidememde diğer odalara :KK30:

ne koltuğu yere bile bırakamıycaksın :) maşşallah yavruya çok iyiyimiş kilosu:nazar:

Bende bilemiyorum ne diycegmii annemle telde konusuyorum kv de yanimda selam soyle diyo :KK53: soliyimde nasillll annem hattin ucunda bende bi sessizlik ve nihayet annem soruyor kv.nasil ii annecim onunda selami var. Napiyim olmayinca olmuyor..
aynen nasıl cozucem bılmıyorum .ama benım sebebım var oncelerı ıstemedı benı.nelaer yaptılar o yuzden hala ıcımdekı kın gıttmedı sanırım.
Allah bi an evvel kuzularini saglikla kucagina almak nasip etsin...
ınsallah cok uzuluyorum.hepsı kıymetlı ama 3m kusur ıgne vurulup ıkı tane opu ya gırıp sahıp olunca dahada bır kıymetlı oluyor.

hayırlı Cumalar güzel anneler.İnşallah Allah bu mubarek günde bebişlerimize sağlık huzur veee zamanki gibi bol uykular verir.Süt veren annelerede bol bol süt verir.
Maraton başlıyor ten87 dün sormuşsun uyudumu diye hayır ne mümkün gözleri kapanacak gibi oluyor tekrar açıyor.Hani şu yanına uzanıyorum uyutuyorum diyen anneler size imreniyorum maaşallah:nazar: her çocuk bir değil bizimki pek sevmiyor uykusu ayağımda dalıyor ya salıncağına yada herhangi bir yere koyuyorum bir bakmışsın 10 15dk sonra açılmış gözler bazende (çok nadir) uyanacak şimdi derken 2 buçuk 3 saat uyuyor.Ne yapalım günler bu şekilde gelip geçiyor birde yanlızlık insanı zorluyor inanın görümcemin kızı var 11 yaşında gelip bir yarım saat oyaladığında birsürü iş yapıyorum çok önemli gerçektende.Annemin parça sonucu temiz çıktı çok şükür ameliyat olacak yakın zamanda.

dün yoktum nette şimdi okudum mesajını.annene çok sevindim inşallah biran önce atlatır.

dün yoktum nette şimdi okudum mesajını.annene çok sevindim inşallah biran önce atlatır.

Teşekkürler evet dün göremedim seni buralarda.Şimdi evi toparladım eşim bugünde çalışıyor:KK43: bebişimi uyuttum 10 buçukta,kalkmak üzere kımıldıyor:) herkese güzel günler olsun inşaallah.Kızlar ya saçlarım acaip dökülüyor sizde durumlar nasıl ertık etraftan saç toplamaktan bıktımm:KK6:

dün kv ler geldi bize bütün gece aynı babası aynı babası diye diye öldü. tabi ki benzeyecek babasına ama 35 kerede söylenmez ki. kaldı ki ikimize de benzeyen bir bebek. her neyse takmayayım diyorum ama sürekli babası da böyle yapardı babası da şöyle yapardı deyip duruyor. hayır gaz çıkarsa babası da böyle çıkarırdı diyecek o derece yani..çok sıkıldım artık bir çocuk onun bir torun onun var sanki...

aynı dertten muzdaribim canım bende ya.kv dem geliyo bu aynı babsı diyo gidiyo bu aynı babası.bu kadar da vurgulanmaz ki.hayır yani bende babasına benzese üzülecek değilim.sonuçta zaten sevip beğenmişimki evlenmişim bukadar abartıya gerek yok yani.geçen gün eşimin yengesi geldi kayınvalidemle kadıncağız hem annesine hem babasına benziyo kimsenin gönlü kalmasın dedi kv de ozaman anladı sanırım :) dün beraberdik hiç söylemedi benziyo diye.belki sende de işine yarar :)

Teşekkürler evet dün göremedim seni buralarda.Şimdi evi toparladım eşim bugünde çalışıyor:KK43: bebişimi uyuttum 10 buçukta,kalkmak üzere kımıldıyor:) herkese güzel günler olsun inşaallah.Kızlar ya saçlarım acaip dökülüyor sizde durumlar nasıl ertık etraftan saç toplamaktan bıktımm:KK6:[/QUOTEyerlerde

benimde saçlarım avuç avuç dökülüyo.
sırıtmda yerlerde her yerde saçım var.kv dem bebekler annelerini tanıyınca dökülürmüş dedi
bende onun yalancısıyım :)

Teşekkürler evet dün göremedim seni buralarda.Şimdi evi toparladım eşim bugünde çalışıyor:KK43: bebişimi uyuttum 10 buçukta,kalkmak üzere kımıldıyor:) herkese güzel günler olsun inşaallah.Kızlar ya saçlarım acaip dökülüyor sizde durumlar nasıl ertık etraftan saç toplamaktan bıktımm:KK6:[/QUOTEyerlerde

benimde saçlarım avuç avuç dökülüyo.
sırıtmda yerlerde her yerde saçım var.kv dem bebekler annelerini tanıyınca dökülürmüş dedi
bende onun yalancısıyım :)

evet tatlım biliyorum bizim ailede de var bebek tanıyınca saçı dökülür diye :) ben bir yerde okudum doktor yorumu: hamilelik döneminde hormonlar fazla çalışmaz ve saçlar çok dökülmezmiş duraklama dönemine geçermiş doğumdan sonraki 3 aydan sonra tekrar çalışmaya başlar ve bir süre saçlar olduğundan fazla dökülürmüş sonundada korkmayın hepsinin yerine yenisi geliyor yazıyordu:) benim saçlarım uzun kestirmeyi düşünüyorum artık çok sıkıldım.Prensesin ne yapıyor?

evet tatlım biliyorum bizim ailede de var bebek tanıyınca saçı dökülür diye :) ben bir yerde okudum doktor yorumu: hamilelik döneminde hormonlar fazla çalışmaz ve saçlar çok dökülmezmiş duraklama dönemine geçermiş doğumdan sonraki 3 aydan sonra tekrar çalışmaya başlar ve bir süre saçlar olduğundan fazla dökülürmüş sonundada korkmayın hepsinin yerine yenisi geliyor yazıyordu:) benim saçlarım uzun kestirmeyi düşünüyorum artık çok sıkıldım.Prensesin ne yapıyor?

ben doğumdan sonra kestirmiştim şimdi uzamaya başladı.evet horomonların etkisiymiş.kızım da uyuyo teyzesi.dün doktora götürdüm onu öksürüğü vardı şurubunu verdiğim halde öksürük arttı.ciğerlerinde problem yokmuş ama feci derecede bronşit ve zatüree salgını varmış.doktorumuz çok düşük etkili antibiyotik verdi önlem amaçlı.çünkü ciğerler temiz olmasına rağmen 2-3 günde hızlanabilirmiş hastalık.böylece kızım ilk antibiyotiğine almış oldu maalesef :KK43: senin oğluşun nasıl?

ben doğumdan sonra kestirmiştim şimdi uzamaya başladı.evet horomonların etkisiymiş.kızım da uyuyo teyzesi.dün doktora götürdüm onu öksürüğü vardı şurubunu verdiğim halde öksürük arttı.ciğerlerinde problem yokmuş ama feci derecede bronşit ve zatüree salgını varmış.doktorumuz çok düşük etkili antibiyotik verdi önlem amaçlı.çünkü ciğerler temiz olmasına rağmen 2-3 günde hızlanabilirmiş hastalık.böylece kızım ilk antibiyotiğine almış oldu maalesef :KK43: senin oğluşun nasıl?

Canımm Allah acil şifalar versin tabiki tedbiri önceden almak en iyisi bronşitin ne demek olduğunu çok iyi bilirim kardeşim daha küçükken yakalanmıştı Allah kimseye yaşatmasın geceleri hep ağlardım nefesini alamazdı bazen:KK14:çok şükür büyüdükçe atlattı.Prenses ilaçlarını kullanırsa hiç birşeyi kalmaz inşaallah.Anacım dışarı neredeyse adım atmıyoruz(kendi açımdan) başkalarına bakıyorum da karda bile evde durmuyorlar minicik bebekleri ile birşeyde olmuyor.Oğluşum bugün akıllı teyzesi maaşallah ama dün kök söktürdü resmen dalga geçti benimle uyutuyorum koyuyorum arkamı dönüp bakıyorum gözlerini açmış:KK1: yarın annem geliyor salıya kadar kalacak:KK12:

Canımm Allah acil şifalar versin tabiki tedbiri önceden almak en iyisi bronşitin ne demek olduğunu çok iyi bilirim kardeşim daha küçükken yakalanmıştı Allah kimseye yaşatmasın geceleri hep ağlardım nefesini alamazdı bazen:KK14:çok şükür büyüdükçe atlattı.Prenses ilaçlarını kullanırsa hiç birşeyi kalmaz inşaallah.Anacım dışarı neredeyse adım atmıyoruz(kendi açımdan) başkalarına bakıyorum da karda bile evde durmuyorlar minicik bebekleri ile birşeyde olmuyor.Oğluşum bugün akıllı teyzesi maaşallah ama dün kök söktürdü resmen dalga geçti benimle uyutuyorum koyuyorum arkamı dönüp bakıyorum gözlerini açmış:KK1: yarın annem geliyor salıya kadar kalacak:KK12:

amin canım.bakalım önlem amaçlı kullanıyoruz inşallah ilerlemez.iyi bari kardeşinde atlatmış çok zor valla.biz arada bir çıkıyoruz dışarıya evde dayanamıyorum artık psikolojim bozuluyo.genelde kızımı kv me bırakıyoruz 1-2 saatliğine.ama şöyle doya doya gidip dolaşmayı çok özledim yaz bi gelse allahın izniyle dışarı bi çıkıcam bi daha eve gelmicem :) senin yakışıklı prensinde düzene giriyodur inşallah.annen de gelince rahatlarsın bence çık dışarıya gez toz için rahatlar.

X