- 23 Şubat 2010
- 716
- 0
hatırladım senı senınkıde mı erken dogdu benım kızım 34 haftalık dogdu ..benımkıde 6500 cıvarı oldu..hastalandı kılo verdı ve yemek de yemıyor...sende mı malum sıtede takılıyorun yoksa kızz...
ılk sayfada var canım...
selam kızlar yazdıklarınzı okuyourm ama kaç gündür canım çok sıkkın annemde miyom çıktı bayağı da büyükmüş parça aldılar ameliyat olacak(( haftada 2 gün bana geliyordu yıkıyorduk o kadar iyi oluyorduki stresimi atıyordum canım annem artık uzun bir süre kendi derdi ile uğraşacak Allah şifa versin.Benim bebeğim erken doğdu zordu bakmak uykusuda çok kıt hala da öyle sallıyorum bırakınca gözleri açılıyor 3 ayımız bitti1 haftada geçti ne zaman düzene girecek bilmem birkaçgündür gündüzleri çok güzel uyuyordu bugün yine bozuldu sizlerin çoğunun uykusu düzenli maaşallah.Şimdi yanlızım eşim çok yoğun gece 12 de 1 de geliyor genelde Allah yardımcımız olsun....
selam kızlar,, uzun zamandır paylaşımlarınızı takip ediyorum.Ancak yazma fırsatı bulabildim.benimde 17 ekim doğumlu bir kızım var.Sorunlarımız hep benzer aslında.benim kızım çok küçük doğdu .2,5kg( şuan 3 buçuk aylık 6 kiloyu geçti.sadece anne sütü alıyor..herşey yolunda çok şükür.uyku bizde de sorun..gece 3,4 kez uyanıyor, emiyor. benim en büyük sorunum belirli bir uyutma şeklimizin olmayışı.gece özellikle çok zorluyor beni.gözlerinden uyku akmasına rağmen direniyor sanki..sallamak istemiyorum ama çoğu kez direncim kırılıyor.sizler bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz..kaçta uyuyor bebişler..
benim annemde miyomdan ameliyat oldu canım üstelik bebek kafası büyüklüğünde demişti doktoru.çok önemli bişey değil.sen sıkma canını.benim kızımında uyku sorunu vardı yavaş yavaş düzene oturuyor.birgünleri diğerini tutmuyo.üstelik benim annem anca 15-20 günde bir gelebiliyo ayrı şehirlerde olduğumuz için.bende genelde hep yalnızım.bende kendimi birgün herşey yoluna giricek diye teselli ediyorum
canım benim oğlumda erken doğdu 2 kilo 60gr.ben ayakta sallayarak uyutuyorum gündüz çingene salıncağı var onda uyuyor gece salladıktan sonra ayağımdan bırakıyorum öyle .belli bir uyku saati yok benimkide çok zor dalıyor direniyor elleri kolları hiç durmuyor helede gece uykusunda kolları hep hareket halinde onu hiç anlayamıyorum gündüz uyuduğu zaman gayet sakin ve rahat???İnşallah zamanla düzelecek ne diyelim Allah sağlık versinde
selam kızlar yazdıklarınzı okuyourm ama kaç gündür canım çok sıkkın annemde miyom çıktı bayağı da büyükmüş parça aldılar ameliyat olacak(( haftada 2 gün bana geliyordu yıkıyorduk o kadar iyi oluyorduki stresimi atıyordum canım annem artık uzun bir süre kendi derdi ile uğraşacak Allah şifa versin.Benim bebeğim erken doğdu zordu bakmak uykusuda çok kıt hala da öyle sallıyorum bırakınca gözleri açılıyor 3 ayımız bitti1 haftada geçti ne zaman düzene girecek bilmem birkaçgündür gündüzleri çok güzel uyuyordu bugün yine bozuldu sizlerin çoğunun uykusu düzenli maaşallah.Şimdi yanlızım eşim çok yoğun gece 12 de 1 de geliyor genelde Allah yardımcımız olsun....
Kizlar benim pamugum 2aylikken bile auuu diye sesler cikariyordu ciglik vs atiyordu bi ara sustu bir iki gun tekrar dillendi ve sustu su an tam 4ay11gunluguz ancak sesi solugu cikmiyor yanlizca dinliyor sizlerde durumlar nasil? Bide bingildagimiz genismis baya dr.devit3u 8damlaya cikardi fikri olan var mi?
Geçmiş olsun canım evet bende umut ederek geçiriyorum günlerimi.Pek gidecek bir yerimde yok yakınlarda.Kayınvalidem var onunda işleri çok kayınbabam var rahatsız birde kendi kaynanası var 96 yaşında ancak onlarla ilgileniyor işte ne yapalım.
selam kızlar,, uzun zamandır paylaşımlarınızı takip ediyorum.Ancak yazma fırsatı bulabildim.benimde 17 ekim doğumlu bir kızım var.Sorunlarımız hep benzer aslında.benim kızım çok küçük doğdu .2,5kg( şuan 3 buçuk aylık 6 kiloyu geçti.sadece anne sütü alıyor..herşey yolunda çok şükür.uyku bizde de sorun..gece 3,4 kez uyanıyor, emiyor. benim en büyük sorunum belirli bir uyutma şeklimizin olmayışı.gece özellikle çok zorluyor beni.gözlerinden uyku akmasına rağmen direniyor sanki..sallamak istemiyorum ama çoğu kez direncim kırılıyor.sizler bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz..kaçta uyuyor bebişler..
canım sizi çok merak ettik, burun tıkanıklığı geçmedi mi acaba? damla damla süt vermeye çalış, burnu tıkalıysa çok sütü yutamayabilir. moralini de yüksek tutmaya çalış ki sütün azalmasın. bebeklerin 5. ayda 7 kg olması yeterli, kilosu iyi ama düşmeye devam ederse dr'una tekrar danış. çok geçmiş olsun. inşallah bir an önce iyileşip gülücükler saçar sana.
selam herkese
burun tıkanıklığını okuyunca yazım dedim
otribebenin tek kullanımlık burun aspriratörü var
bi damla serum fizyoloji sıkıp
burnunu o aspiratörle temizleyin
o kadar pislik geliyoki burnundan süper temizliyo
Benmde bebegim seninki gibi su an dinlemede bazen ozellikle surekli telde birilerini ariyorum hazir dinlemedeyken konusayim diyeoylece dinliyor sanki anliyor.biryerde okumustum cocugun zeka gelisimi acisindan onunla surekli konusun,yaptiginiz islerden bahsedin.mesela simdi bezini degisiyoruz simdi altini siliyorum gibi.hatta yaptiginiz ev islerini anlatin diye yaziyordu.ve sik sik ona sevdiginizi soyleyin.ben surekli yaparim.ve surekli onu annem diye severim.oda aglarken anniii diye ses cikariyor belki ben oyle duymak istiyorumdur karnimdaykende hep annem diye cagirrirdim.bingildaga gelince bunuda arastirmistim ben ve cok degisik seyler okudum bu konuda.bingildagin kapanmasi en erken alti en gec onsekiz ay surermis.erken kapanmasi tehlike arz ediyor zeka geriligine sebebiyet veryr.bu durumdada devit kesiliyor mesela.sennkinn normal oldugunu dusunuyorum cunku bnm yakiniminkide genisti biraz daha uzun surede kapandi sadece.
Dr.demedi ama benim korkularim var inan cok fena durumdayim herseyi goze alip ameliyat olmayi deniycem belki gecer diye..sendede mi fissur var muayene oldun mu.
Sorma ya su uyku duzenu oturmadi gitti bizdede. 6 saat araliksiz uyumaya baslamisti oglum geceleri. simdi yine eski sisteme donduk 2-3 saatte bir uyaniyo( tam artik duzene girdi diyorum o gun degisiyo duzeni. artik kendime bile soylemeyecegim.
Evet oldum ama doğumdan çok önceydi şimdi daha kötü durumda tabii kabız olmadığım sürece sorun yok
Allah yardımcın olsun kabızlık var mı sende :26: